Monday 26 October 2009

Αχαχούχα οε οε οε

Εφτά διαπιστώσεις ύστερα ζάπινγκ σε κανάλια με τσόντες.

1. Μάλλον σε αυτές τις παραγωγές δεν πληρώνουν καλά τον σκηνοθέτη. Αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι οι περισσότερες σκηνές γυρίζονται με μια άντε το πολύ δύο κάμερες, ενώ το σκηνικό είναι το ίδιο μονότονο. Ένα κρεβάτι ή ένας καναπές ή οπουδήποτε άλλου γουστάρουν να το κάνουν.

2. Αν έκανα ένα γκάλοπ, σεξ με φως ή σεξ πιο σκοτεινά, το δεύτερο θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά. Στις τσόντες όμως το σκοτάδι είναι ανύπαρκτο. Όλη η φάση γίνεται ντάλα μεσημέρι και με ανοικτά μάλιστα παράθυρα.

3. Εντάξει, δεν ζητώ ερμηνείες για Όσκαρ. Πόσο όμως δύσκολο είναι να προσποιηθούν ότι έστω περνούν καλά; Έχουν ένα ύφος λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε καμιά βαρετή υπηρεσία. Και μονίμως το μάτι τεντωμένο.

4. Οι κραυγές. Τα αχ και τα οχ που ακούγονται καθόλου δεν θυμίζουν σεξ. Αχ αχ αχ και περιμένεις να ακούσεις έκαψα το φαί. Βάλε κυρία μου τη φαντασία σου να δουλέψει, δώσε λίγο πάθος, λίγη ένταση. Απλά φωνάζεις; Δείξε ότι το εννοείς.

5. Να μην μιλήσουμε καλύτερα για την ανυπαρξία σεναρίου. Παραδέχομαι ότι ο κόσμος θέλει να δει τσόντα, όχι ποιοτική ταινία. Δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει έστω και λίγο σενάριο;

6. Το νυχούδι, νυχούδι πάντως. Μπορεί να έχουν φρύδια οι πρωταγωνίστριες που θυμίζουν τον Καραμανλή (τον αείμνηστο όχι τον Κωστάκη), να έχουν περιττά κιλά, να είναι άσχημες, αλλά όλα κι όλα. Το νύχι φτιαγμένο στην εντέλεια.

7. Τέλος, παρόλες τις ατέλειες τον σκοπό τους τον πετυχαίνουν πάντως. Ε πράμα;

4 comments:

  1. Το σκηνικόν εν το απαραίτητον. Τζιαμέ που λαμβάνει χώραν το γεγονός.
    Σκοτεινά, ποιος που τους τσοντοθεατές θα εθώρεν?
    Όσον για τες φωνές,
    Σαν το λάϊβ, έν εσιει...

    ReplyDelete
  2. κόρη μάνα παρολίγον να σου κινήσω αγωγή α! είχα στα υπόψιν παρόμοιο ποστ! χεχε
    το καλύτερο μου εν αμα ο τύπος κόψει την φιλενάδα του με άλλον τζιαι οι μόνο εν θυμώνει αλλά κάμνει join κιόλας!
    κατά τα άλλα ενόμιζα μόνο εγώ αμα θωρώ ποτούτα σκέφτουμαι την σκηνοθεσία τζιαι οι το περιεχόμενο :)

    ReplyDelete
  3. έχει πλάκα που στις τσόντες όλες οι διαφορές λύνονται με αυτό τον τρόπο. αντί να πλακωθούν στις σφαλιάρες, πηδιούνται όλοι μαζί και είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.

    ReplyDelete
  4. axaxaxa...
    tzai panta to telos en to idio

    ReplyDelete