Monday 2 November 2009

Εμμονές

Ο συνάδελφος δίπλα έχει τις μαύρες του. Παράγγειλε το νέο version του Pro Evolution και λόγω της απεργίας στα βρετανικά ταχυδρομεία (Oh my God) το κουτί παραμένει στοιβαγμένο, κάπου στο Λονδίνο. Ο πάτερ φαμίλιας, από την άλλη ήταν πιο προνοητικός. Πήγε στο Public και το αγόρασε. Έδωσε μεν καμιά 20 ευρώ περισσότερα από το συνάδελφο, αλλά τουλάχιστον το έχει.

Από την ημέρα που το πήρε, τον χάσαμε. Τις πρώτες μέρες το τέσταρε, έλεγε. Μετά δεν ξέρω, απλά κρατά το μοχλό και παίζει. Όλα τα άλλα έχουν εκμηδενιστεί. Ο κόσμος να χαλάσει γύρω του δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ούτε όταν ο σκύλος γαβγίζει, η κόρη Ά δίνει ρεσιτάλ αταξίας και η κόρη ΄Β κλαίει και να πεινά. It’s music to his ears. Ακόμη και με σεξ, προσπάθησα να τον δελεάσω να αφήσει το μοχλό, αλλά τίποτε. Έφαγα κατάμουτρα μια βαριά ήττα από το Pro.

Η Ι. φίλη κολλητή από αμνημονεύτων ετών, λέει ότι τα ίδια περνά και εκείνη με τον δικό της πάτερ φαμίλια. Όχι μόνο με τη νέα έκδοση του Pro αλλά με την καινούργια έκδοση του κάθε gadget που έχει. Αγόρασε νέο laptop; Έχει update το iphone ή το itunes? Θα κάτσει με τις ώρες, τις μεταμεσονύχτιες συγκεκριμένα να παιδεύεται, να κατεβάζει προγράμματα, να κάνει format μέχρι να το φέρει στην επιθυμητή κατάσταση.

Υποθέτω είναι κάτι που τους πιάνει τους άντρες, κάτι που οι περισσότερες γυναίκες δεν καταλαβαίνουμε. Ίσως είναι θέμα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, όπως η φαλάκρα για παράδειγμα, που κληρονομείται από πατέρα σε γιο. Μπορεί, βέβαια να είναι και καμιά αρρώστια. Ένας ιός που εισχωρεί στον εγκέφαλό τους και εξουδετερώνει τις άλλες λειτουργίες.

Ότι και να είναι πάντως, γιατρειά δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Αν δεν είναι το Pro θα είναι κάτι άλλο. Και αν δεν είναι το iphone θα είναι μια άλλη συσκευή που θα τους κρατά, μακριά από την πραγματικότητα.

Δεν παραπονιέμαι. Όπως σοφά υποστηρίζει η Ι. τυχερές είμαστε στην ατυχία μας που είναι κολλημένοι με θέματα τεχνολογίας. «Φαντάζεσαι, πως θα ήταν να έπαιζαν αππάρους ή χαρτιά;» καταλήγει. Έχει δίκαιο. Εκατό φορές προτιμότερο το Pro 10 από το Φάντη Βαλέ και το Έλα Ρίκο μου.

6 comments:

  1. I feel you. Emenan ekatsan mou thn agria... efkiken prwta to FIFA meta to Pro tziai meta to Forza. Wres oloklires... arwstia megalh. Tziai paizei tziai online... oi kainourgoi tou pen pals... or should I say joystick pals?

    Alla opws laleis tziai sy, para na eshei alla hobby kalitera touto.

    ReplyDelete
  2. έννεν μόνο οι άντρες όμως, και γυναίκες ξέρω που βουρούν να γοράσουν τα τελευταία μοντέλα, τσιάντες, ρολόγια κλπ.

    άρα έννεν θέμα φύλου, απλά εμείς ασχολούμαστε με κάτι διαφορετικό.

    ε όι όμως και να απορρίπτει το σεξ. απαράδεχτο. ξαναδοκίμαστο με πιο ωραία εσώ ρουχα τζιαι πέμας

    ReplyDelete
  3. Η αλήθεια να λέγεται εφορούσα τες γκρίζες μάλλενες πυζάμες μου, δεν νομίζω πως ήμουν ιδιαίτερα σέξι...

    ReplyDelete
  4. Έχουμεν τζιαι μεις λλίες αδυναμίες, έτσι απλά για να ποσκολιούμαστιν. Εγώ, παρά να προσπαθώ να δω έναν έργον εις την ΤV τζιαι να ποτζοιμούμαι, προσπαθώ να ποσκολιούμαι είτε με κανέναν παιχνιδούϊν, είτε μεταφέροντας ταινίες που την κάμεραν στο Ππι Σι για να τα κάμω DVD. Έχω ακόμα προπέρσινα που δεν έκαμα.
    Αλλά άμαν μου προταθεί κάτι πιο σπάϊσυ, εννοείται θα τα ξαπολύσω βουρητός!

    ReplyDelete
  5. Pro - mana 3-0 δηλαδή;;;;;

    ReplyDelete
  6. so been there! ώρες ώρες νομίζω καλύτερα να παντρέφκουνται το κινητό/labtop/iphone/pro...whatever τους. τουλάχιστον εν θα κρούζει το φαί τζιαι εν θα τους μουρμουρά 24/7. τωρά όμως εσυνήθισα το. νομίζω οτι εν τζιαι υγιές κιόλας. παρά αππάρους τζιαι χαρτιά που λαλείς τζιαι εσύ...

    ReplyDelete