Monday 30 November 2009

Που είναι ο βρωμιάρης

Όσοι ανακατσιούν επί το κυπριακό, να μην διαβάσουν το post.

Προχτές τάισα την κόρη ‘Β. Η οποία Β σε αντίθεση με την Α είναι ένα παιδάκι τύπου Michelin. Τρώει πολύ, έχει δίπλες, ζαμπουρτούθκια και βουκούδες. Έφαγε όλη της την κρέμα, σιγά που θα χάριζε του σκύλου έστω και μία κουταλιά.

Όταν την έπιασα πάνω μου είπα να της παίξω. Κακή ιδέα. Ένα μωρό που μόλις έφαγε δεν το κάμνεις οοοοοοπα στον αέρα. Γιατί μεταξύ τρίτου και τέταρτου οοοοοοοπα προσγειώνεται πάνω σου ένας ξεγυρισμένος εμετός. Την άφησα κάτω με κοίταξε κακοφανισμένη θα σκεφτόταν και το μωρό τι στο καλό με έπιασε και την παράτησα απότομα και πήγα να μαζέψω.

Πρώτα έκανα το πάτωμα. Η μάνα μου λέει ότι το στομάχι έχει οξέα που τρώνε τα μάρμαρα (άκου θεωρία τώρα) έτσι πρέπει γρήγορα γρήγορα να μαζεύουμε τους εμετούς. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα, αλλά τέλοσπαντων. Στη συνέχεια μάντρωσα το σκύλο που νόμιζε ότι κάτι παίζαμε και ήμουν στο πάτωμα σε στιλ Μάρθα Βούρτση να τρίβω. Μετά άλλαξα το μωρό.

Και μετά τις έβαλα στο αυτοκίνητο να πάμε στο φούρνο. Μόλις μπήκα μέσα μου έδωσε μια ξινίλα, μια άσχημη μυρωδιά. Κακό σημάδι σκέφτηκα τι στο καλό δεν καθαρίζουν εδώ μέσα; Κοίταξα τους πάγκους που ήταν γεμάτοι, αλλά κάτι αυτή η μυρωδιά δεν με άφηνε. Για αυτό αγόρασα ψωμί συσκευασμένο και γάλα, τι μπορεί να πάθω και έφυγα, αφού έριξα ένα βλέμμα όλο δηλητήριο στην πωλήτρια και σχολίασα στην κόρη Α ότι δεν θα ξαναπατήσουμε εδώ.

Επόμενη στάση ήταν το φαρμακείο. Πάλι τα ίδια. Πάλι η ίδια μυρωδιά. Πολύ βρώμικη αυτή η γειτονιά. What the hell ακουστά είχαν την καθαριότητα;

Η αλήθεια έλαμψε όταν μπήκα στο αυτοκίνητο. Η μύτη μου κτύπησε κόκκινο. Καλά ο φούρναρης δεν καθαρίζει, ο φαρμακοποιός είναι βρωμιάρης, αλλά το αυτοκίνητο γιατί είχε την ίδια μυρωδιά; Όταν έστριψα το κεφάλι να βάλω τη ζώνη είδα το λεκέ πάνω δεξιά στην ωμοπλάτη. Η κόρη Β με στόλισε με ένα ωραίο εμετό που δεν τον πήρα χαμπάρι. Ούτε ο φούρνος βρώμισε, ούτε το φαρμακείο. Ο λέτσας της υπόθεσης ήμουν εγώ.

Η περιοδεία κόπηκε απότομα. Πήγα σπίτι και έστειλα sms του πατέρα φαμίλια να συνεχίσει τα ψώνια.

6 comments:

  1. χαχαχα, βρωμείς;;;;;;;;

    ReplyDelete
  2. hahaha! Etyxe mou tziai mena na me akolouthei mia myrwthkia:-) Htan omws pou to papoutsi mou emena... Xairetismous sth geitonissa me to Doberman:-)

    ReplyDelete
  3. εγώ πάλι νόμιζα ότι αυτά τα βλέπουμε μόνο στις ταινίες!!για μας που το βλέπουμε απ'έξω είναι πολύ αστείο!

    ReplyDelete
  4. Ο εμετός έχει οξέα του στομάχου (υδροχλωρικό οξύ!) και τα οποία όντως μπορούν να φαν τα μάρμαρα. Και τες μπογιάδες των αυτοκινήτων. Καλά μεν φανταστείς ότι αννοίει τρύπα, αλλά τα προαναφερόμενα χάνουν τη γυαλάδα τους.
    Υπολόγισε όμως κιόλας ότι μόλις φάει κανείς εν έχουν προλάβει να εκκριθούν πολλά οξέα, so εννεν τόσο ζημιά ο εμετός.
    Επίσης για τον ίδιο λόγο η μυρωθκιά του εν τούμανος.

    ReplyDelete
  5. @ Leni
    Πραγματικά οι γνώσεις σου περί εμετού με έχουν αφήσει άφωνη...

    ReplyDelete
  6. ΧΑΧΑ.. Άρεσκε μου η βιολογία στο λύκειο :)
    Τζαι το ποτό στο πανεπιστήμιο :Ρ

    ReplyDelete