Monday 9 November 2009

Ξυλοκόπησαν blogger

Θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τρεις «πράκτορες με πολιτικά» έπεσε την περασμένη Παρασκευή στην Αβάνα η Γιοάνι Σάντσες, η Κουβανή μπλόγκερ που έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της Generacion Υ, η οποία θεωρείται από το κουβανικό καθεστώς «αντεπαναστάτρια» και «εχθρός του κράτους».

Όπως κατήγγειλε η 34χρονη Σάντσες, βρισκόταν μαζί με έναν φίλο της, τον Ορλάντο Λουίς Πάρντο, στη συνοικία Βεντάντο της Αβάνας και κατευθύνονταν προς το προσυμφωνημένο σημείο εκκίνησης μιας διαδήλωσης εναντίον της βίας, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά τους βγαίνοντας από ένα «μαύρο κινεζικό αυτοκίνητο» τρεις πράκτορες με πολιτικά. «Με χτύπησαν και με έσπρωξαν βίαια μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε το Σάββατο η Σάντσες. «Έστριψαν τους καρπούς μου πολύ δυνατά, με χτύπησαν στην πλάτη, στην περιοχή των νεφρών και όταν κάποιοι προσπάθησαν να παρέμβουν τους είπαν πως είμαστε αντεπαναστάτες».

Η απαγωγή της Σάντσες και του Πάρντο διήρκεσε μόνο μισή ώρα, οι «ασφαλίτες» τους εγκατέλειψαν σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της. «Πονάω παντού, νιώθω σαν μια ηλικιωμένη που υποφέρει από ρευματισμούς», δήλωσε η 34χρονη την επομένη. «Παρόλα αυτά, το πνεύμα της μπλόγκερ παραμένει άθικτο. Απάντησαν στα λόγια με τη βία. Είναι το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν. Δεν ξέρω πώς θα το εξηγήσω στον γιο μου. Αλλά δεν θα σταματήσω να γράφω».

2 comments:

  1. wow!
    οι ασφαλίτες εν η μετεξέλιξη των δικών μας ανώνυμων που μπαίννουν τζαι ξιτιμάζουν άμαν διαφωνούν;

    (πάμεν καλά...)

    ReplyDelete
  2. Telia...pame pola kala!!!

    ReplyDelete