Monday 16 November 2009

Ένα εσπρέσο George

Τι ωραίο πράγμα να ξυπνάς το πρωί και να βυθίζεσαι σε μια κούπα καφέ. Να τον φτιάχνεις σιγά, σιγά, να αναπνέεις τη μυρωδιά του την ώρα που ανοίγεις το κουτί, να τον απολαμβάνεις γουλιά, γουλιά. Αυτά όταν έχεις χρόνο. Διαφορετικά ο George Clooney προτείνει nespresso.

Εύκολα πράγματα. Μικρή μηχανή, βάζεις την καψούλα μέσα και έχεις ωραίο μυρωδάτο καφέ. Από τη μια η έλλειψη χρόνου, από την άλλη ο George ήταν αρκετά για να πω του πατέρα φαμίλια, ότι θα αγοράσω μια μηχανή nespresso. Μικρή σε όγκο, μεγάλη σε ευκολία. Και το κατάστημα Nespresso σε σχετική κοντινή απόσταση για να αγοράζω τις καψούλες.

Ο πάτερ φαμίλιας είναι ένας καταπληκτικός άντρας. Δεν τον κάμνω φοινιτζιά επειδή είναι το στεφάνι μου. Τον αγαπώ πολλά. Είμαστε όμως εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Τώρα που το σκέφτομαι, τα κοινά στοιχεία που έχουμε είναι ελάχιστα. Αντιδρούμε διαφορετικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά, ενεργούμε διαφορετικά. Παρόλα αυτά τα βρίσκουμε και περνούμε μια χαρά.

Όταν του είπα ότι θα αγοράσω τη nespresso μου είπε ότι θα αναλάβει εκείνος δράση. Και βρέθηκα να έχω μια από τις καλύτερες μηχανές για καφέ, που κάνει και espresso και καπουτσίνο, και φίλτρου νομίζω. Ενδεχομένως, να κάνει και άλλα πράγματα. Γενικά έχει πολλά κουμπιά, έχει όγκο και φυσικά μας έκατσε τριπλάσια τιμή.

Πρακτικότητα vs gadget σημειώσατε δύο. Οι άντρες αγαπούν τα μηχανήματα, ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιούν. Όταν θα αγοράζαμε μηχανή κουρευτική για το γρασίδι, ο πάτερ φαμίλιας δεν αρκέστηκε σε μια μηχανή. Πήρε τρεις. Για να καθαρίζουμε τη βεράντα πήρε επαγγελματικό κομπρεσόρο και ειδικές βούρτσες, λες και θα ανοίγαμε συνεργείο καθαρισμού. Όταν θα σπάσει το σίδερο των ρούχων, τον έχω ικανό να αγοράσει πρέσα, όπως έχουν τα καθαριστήρια.

Πάντως, η μηχανή κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά, θέλει μεγαλύτερη διαδικασία. Και πιάνει περισσότερο χώρο, πάνω στον ήδη στοιβαγμένο με 1000 άσχετα πράγματα, πάγκο. Όμως δεν έμαθα ακόμη να τη δουλεύω. Δεν είναι ότι την έχω πάρει με στραβό μάτι. Mια προκατάληψη εναντίον της την έχω. Πρέπει να την ξεπεράσω και να την βάλω μπρος. Θα φτιάχνω καφέδες μέχρι να κάνω απόσβεση.

4 comments:

  1. αυτα ειναι.
    μηχανες που θελει να εχεις διδακτορικο για να καταλαβεις τη λειτουργια τους μακρια απο μας....!

    ReplyDelete
  2. pe mou, eshie tziai digital display? :-)
    Na sou pw tziai kati pou o pater familias en to eskeftike giati mallon etyflothein pou ta koumpouthkia: Toutes oi mhxanes theloun maintenance, mia kathe toso prepei na tous kamneis kouran kata ths petras tziai potouta. Tziekkare to touton prin na ginetai files.
    Kata ta alla, mia swsth mhxanh kafe en shishin, eidika aman sou kamnei afro galaktos gia latte macchiato (alias tatswmenon gala)mmmmmhhhh!
    ate kalo, me thn ygeia sas

    ReplyDelete
  3. post babylon
    περίμενε γιατί θα με πιάσει νταμπλάς. εκτός του ότι είναι μια διαδικάσια να κάνω τον καφέ, θα πρέπει να την παιρνώ και από ειδική διαδικασία;

    πράσινη νεράϊδα
    έλεγα το ίδιο πράγμα, μακριά από εμάς και τώρα της λέω καλημέρα κάθε πρωί, ούφου.

    ReplyDelete
  4. λέω να ανοίξεις ένα στάρμπακσ κρυφά από τον άντρα σου να φκάλλεις τα έξοδα σου;)

    ReplyDelete