Thursday 26 November 2009

Θέαμα στο Mall

Ναι εγώ ήμουν. Και να ήθελα να κρυφτώ πώς να μπορούσα άλλωστε, με είδαν όλοι. Ναι εγώ ήμουν η μάνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να σπρώχνει το παιδικό καροτσάκι με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατά τη μεγάλη.

Εγώ ήμουν που αναστάτωσα το Mall γιατί είχα τη φαεινή ιδέα να πάω καταστήματα με δύο μώρα. Λογάριαζα να βάλω τη μεγάλη στο kid board τη μικρή στο καροτσάκι και να πάμε βόλτα. Να αλλάξω κάτι δώρα, να αγοράσω κανένα παντελόνι. Λογάριασα χωρίς το ξενοδόχο. Δεν κατάφερα να στήσω το kid board, και υποψιάζομαι ότι τζάμπα έδωσα τα 80 ευρώ. Η φίλη μου η Β. υπολόγισε πως άμα το χρησιμοποιήσω καμιά 300 φορές θα κάμω απόσβεση. Δεν με βλέπω.

Το kid board έμεινε στο αυτοκίνητο και εγώ με δύο μωρά στο χέρι. Της έταξα της κόρης Α ένα βιβλίο αν είναι φρόνιμη.

Μπήκαμε πρώτα στο Next. Πιστεύω οι πωλήτριες πρέπει να δούλεψαν υπερωρίες μετά που φύγαμε. Δεν κάνω πλάκα. Ανεμοστρόβιλος κανονικός μέσα σε 3 λεπτά ώσπου να πληρώσω, πρόλαβε να ρίξει στο πάτωμα όσα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ έφτανε.

Στη συνέχεια δοκίμασα ένα κατάστημα με παπούτσια, ούτε καν θυμάμαι ποιο ήταν. Πως ήταν η Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα; Έτσι το αφήσαμε φεύγοντας. Είναι πολύ πιθανόν η πωλήτρια να βάλει τη φωτογραφία μας σε κόκκινο κύκλο για να μην ξαπανατήσουμε εκεί. Και βέβαια σιγά που θα επιχειρήσω ξανά να πάω καταστήματα με δύο μωρά.

Έπρεπε όμως να επιβάλω τάξη. Πως όμως να επαναφέρω ένα δίχρονο που κυριολεκτικά τα έπαιξε από τη χαρά του; Μέσα στο Berska δώσαμε ρεσιτάλ. Η μια φώναζε θέλω να μείνω, η άλλη θα σου τραβήξω το αυτί. Ε, όταν η απειλή υλοποιήθηκε μας άκουσε το όλο το Mall. Θα μείνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω έκλαιγε η κόρη. Εγώ θα φύγω και θα σε αφήσω, της έλεγα.

Μόλις πήγε να της περάσει ο καημός άρχισε να τρέχει μακριά. Ποιο είναι το ρεκόρ 50 μέτρων με παιδικό καροτσάκι; Το έσπασα στην προσπάθειά μου να την φτάσω. Και όταν την έφτασα δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και της έδωσα ένα χαστούκι. Μικρό μεν, αλλά το έδωσα.

Ναι εγώ ήμουν, που έλεγα ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο, που πίστευα ότι τα πάντα λύνονται με διάλογο. Προ κόρων εποχών, έβλεπα μανάδες με παιδιά να ουρλιάζουν και σκεφτόμουνα τι σόι μανάδες είναι που δεν μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά τους. Ύστερα όμως λέει μια παροιμία φέρνει ο φούρνος την πυρά. Τώρα κυκλοφορώ εγώ σε κατάσταση πανικού.

Ναι εγώ ήμουν.

11 comments:

  1. Λαλώ τζι εγώ μα ποια εν τούτη, ποια εν τούτη...
    χαχαχχα! Υπομονή..! Τζιαι προπαντός, μια βοήθεια είναι χρήσιμη, έστω με καμιάν σου φίλη...

    ReplyDelete
  2. Μάνα μου ρε.. Αν δοκιμάσεις τζείνο το λουρούι με το οποίο δίννουν τα κοπελλούθκια τους όπως τα shυλλούθκια οι Εγγλέζοι; :Ρ
    (ενευρίαζα όποτε εθώρουν τέτοια, αλλά φαίνεται ότι καμιά φορά χρειάζεται)

    ReplyDelete
  3. Βλέπε εδώ κι εδώγια το προαναφερόμενο λουρί.

    χεχεχε

    ReplyDelete
  4. been there done that :)οι πως σε παρηγορώ έτσι δηλαδή αλλά τέσπα!

    ReplyDelete
  5. @ It'smylife
    Το πρώτο λάθος το έκανα όταν πίστεψα ότι θα τα κατάφερνα μόνη μου και δεν πήρα βοήθεια.

    @ Leni
    το σκέφτηκα το θέμα με το λουρί, αλλά τα γέρημα δένω το σκύλο να δένω και το παιδί;

    @ Αχάπαρη
    είναι μια παρηγοριά να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι...

    ReplyDelete
  6. δεν ελέγχονται τα μικρά παιδιά δυστυχώς,ούτε τα μεγάλα!υπομονή και μην αγχώνεσαι,δε νομίζω ότι είσαι η μόνη που το χει κάνει αυτό στο μώλ ή σε άλλο κατάστημα!

    ReplyDelete
  7. να δεις αυτή τη νέα σειρά στο μέγκα "παιδική χαρά". τρελό γέλιο, είχανε και μια πολύ καλή ιδέα για κάτι σιροπάκια που φέρνουν υπνηλία στα παιδιά ;-)

    ReplyDelete
  8. Να τα χαίρεσαι τα κοριτσόπουλα σου. Πλάκα έχει όπως τα παρουσίασες τα πράγματα.

    ReplyDelete
  9. Σκέψου ότι δεν πήγα Mall αλλά κάτι άκουσα ότι για μια τρελλή μανούλα σε κατάσταση πανικού......άντε βρε λες οι πωλήτριες να μην είχαν στο παρελθόν τουλάχιστον ακόμη μια τέτοια εμπειρία? Να απολυθούν τώρα! Μην σκοτίζεσαι διότι ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ θα το ξαναπάθεις. Αν όχι στο Mall σίγουρα σε κάποιο πάρτυ, στην εκκλησία, σε φιλικό σπίτι, στο πάρκο κτλ. όλες μα όλες οι μανούλες του κόσμου αυτά και χειρότερα τραβούν. Άρα απλά το απολαμβάνουμε και παραπονιόμαστε μετά για χάρη της κουβέντας. Ι.

    ReplyDelete
  10. Και μόνο που τόλμησες να επιχειρήσεις να πας μόνη σου μαζί τους στο Mall ... Μπράβο σου!!!
    Κ. Μικρή

    ReplyDelete
  11. ime 22 xrono kai i mama m kai o papas m otan pan supermarket pale en me pernoun mazi tous!!! giati taxa kathistero tous sto na figoume kai deuteron diplasiazo tous ton logariasmo!!! hehe ara ta vasana sou en telionoun edo me tis kores.. exis dromo akoma :P

    ReplyDelete