Monday 22 February 2010

Wrong way, my way

Πόσοι άνθρωποι παίρνουν μια λάθος στροφή στο μονοπάτι και αντί να βρεθούν στον προορισμό τους, χάνονται για τα καλά στο δάσος. Θα μπορούσαν να ματώσουν και να βρουν διέξοδο. Προτιμούν όμως να παραμείνουν στο δάσος και να είναι διαρκώς απασχολημένοι με κάτι για μην έχουν χρόνο να το σκέφτονται. Απωθούν το γεγονός ότι πήραν τη λάθος στροφή.

Γιατί με το να το σκέφτονται δεν βγαίνει τίποτε, η σκέψη αυτή απλώς τους κάνει να νιώθουν χάλια επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε. Δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε από το να πάρουν τη λάθος στροφή.

Ύστερα όμως από λίγο καιρό συνηθίζουν το λάθος δρόμο, αρχίζει να τους αρέσει. Τον αγαπούν, έστω και αν είναι ο λάθος δρόμος, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που έχουν. Δεν θέλουν να τον χάσουν και δεν διακινδυνεύουν να κάνουν οτιδήποτε για να τον χάσουν. Γιατί αν πάει κάτι στραβά θα χάσουν και αυτό το δρόμο. Θα αρχίσει να τους λείπει. Ίσως περισσότερο από ό,τι τους λείπει ο δρόμος που κανονικά θα είχαν πάρει, αν δεν ήταν κάπου στη μέση εκείνη η λάθος στροφή.

13 comments:

  1. τούτα παθαίνεις τα επειδή εν έσιεις ups

    ReplyDelete
  2. τι είναι τα ups ποθ δεν έχω;

    ReplyDelete
  3. kati mou thimizei: Kapoios mou eipen mia foran mian istoria gia mian pou eishen synexeia provlhmata tziai ekleetoun. Wspou mia filh ths ekatmen ths to tsiain ths tziai ypedeiksen ths poso eukola mporoun na lythoun oulla ta provlhmata ths. Opote h "provlhmatikh" enevriasen tyiai lalei ths : Akou na sou pw (ra!) agapw ta provlhmata mou tziai an tyxei tziai lythoun enna gyrepsw alla!
    Vlepw ena parallhlismo me to keimeno sou.
    Kata ta alla simplify yout life!:-p

    ReplyDelete
  4. Ισως η δύναμη της συνήθειας αλλά για τίποτε να μεν μετανιώνουν τούτοι οι άνθρωποι...

    Τ-Ε-Λ-Ι-Ο τραγούδι! :D

    ReplyDelete
  5. ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
    προτού αρχίσετε να με λυπάστε ότι πήρα λάθος δρόμους, να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι στη δούλεια μου. Προέκυψε σχεδόν κατά λάθος, γιατί άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό είχα, αλλά τελικά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω.

    έγραψα αυτό το κείμενο γιατί ήρθα σήμερα δουλειά χαμογελάστη, και είδα τους συναδέλφους μου μέσα στα μούτρα επειδή είναι μίσσιμου Δευτέρα. έτσι σκέφτηκα ότι παρόλο που ήταν λάθος δρόμος, ήταν ένας καλός λάθος δρόμος.

    ReplyDelete
  6. ou kalan, entaksei, grapse lathos. Ekatalava entelos lathos:-)

    ReplyDelete
  7. you did it your waaaaaaaaayyyyyy που λέει και ο σινάτρα :-)

    άσχετο: κάπου διάβασα ότι στις Φιλιππίνες όποιος τραγουδάει σε καραόκε το my way τον πυροβολούν οι θαμώνες αν είναι φάλτσος!!!!
    :-)))

    ReplyDelete
  8. Mana, σε παρακαλώ άσε τες διευκρινήσεις. Που τη στιγμή που έγραψες ένα έργο, ανήκει στο χώρο της τέχνης και όχι σε εσένα. Εγωίστρια… Ο καθένας ερμηνεύει το όπως θέλει και λαμβάνει τα μηνύματα που θέλει. Ακολουθεί το δικό του «λάθος» δρόμο. Πως εν οι ποιητές που έγραψαν ένα ποίημα και τσακώνονται οι ειδικοί για το τι εννοούσε ο καλλιτέχνης χωρίς να μπουν στον κόπο να τον ρωτήσουν τον ίδιο; Κάτι έτσι… Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  9. Ώπ ο Κλέφτης έκλεψε μου τες ατάκες μου.. (γαμώτο, τωρά τί θα γράψω εγώ??)!!!!

    Πάλε καλά που ο λάθος σου δρόμος έφκαλε σε κάπου που εν το εμετάνιωσες Mana. Οι παραπάνω κάθουντε τζαι κλαίν σε τέθκοιες περιπτώσεις.

    ReplyDelete
  10. Πππεεε εγώ ώσπου να διαβάσω τις διευκρινίσεις στα σχόλια άλλα ντ' άλλων εκατάλαβα! Και ήταν να πω ότι κάποτε εν πολλά δύσκολο να βγεις που τον λάθος δρόμο ακόμα κι αν το ξέρεις ότι εν λάθος και βλέπεις και την καταστροφή σου στο τέλος.
    Τέλοσπαντων όμως αφού το νόημα εν άλλο...θα πω ότι τελικά μάλλον δεν ήταν λάθος ο δρόμος σου! Φτάνει που είσαι εσύ ευχαριστημένη με την επιλογή σου.

    ReplyDelete
  11. εμ, επρόλαβα τζιαι εκατάθεσα αίτηση διαζυγίου, τζιαι έστειλα τζιαι sms της πρώην μου...

    ReplyDelete