Friday 10 September 2010

Χωρίζω γιατί κερδίζω



Μην το πείτε έχει καιρό να ασχοληθώ με έρευνες. Ε, από τη μια οι U2 από την άλλη οι κόρες, δεν έπεσε και στην αντίληψή μου καμιά έρευνα του χαϊρκού.

Έτσι, σήμερα πληροφορούμαστε ότι οι επιτυχημένες γυναίκες χωρίζουν πιο εύκολα τον άντρα τους. Μάλιστα ντίαρ αναγνώστερ, που λέει και η Post. Η επαγγελματική επιτυχία, η οικονομική ανεξαρτησία και η κοινωνική καταξίωση φαίνεται ότι κάνουν κακό στη σχέση πολλών γυναικών με τον σύντροφό τους αν εκείνος δεν κερδίζει τόσα χρήματα. Μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι όταν μία γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άνδρα της χωρίζει πιο εύκολα. Οι αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερες απολαβές και συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του σπιτιού από τον σύντροφό τους έχουν 38% περισσότερες πιθανότητες να πληρώσουν αυτή την επιτυχία με ένα... διαζύγιο.

Το κόμπλεξ σε όλο του το μεγαλείο. Αντί να είναι ο κύριος ευχαριστημένος που η κυρία κουβαλεί σπίτι λεφτά και το οικογενειακό εισόδημα μεγαλώνει, επιτρέποντας καλύτερη ζωή, ταξίδια, μεγαλύτερη οικονομική άνεση, έχει πρόβλημα.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε μια περίοδο διάρκειας 25 ετών, και αφορούσε περισσότερους από 2.500 γάμους, έρχεται να ενισχύσει μια προηγούμενη σύμφωνα με την οποία οι άνδρες που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από τις συντρόφους τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνάψουν εξωσυζυγικό δεσμό.

Μάλιστα, εκτός λοιπόν του ότι φέρνουν λιγότερα λεφτά στο σπίτι, κινδυνεύει η γυναίκα την ώρα που εργάζεται, ο σύζυγος να έχει βάλει από κάτω τη γειτόνισσα...

Δεν είναι τραγικό ο σύντροφός σου να μην μπορεί να χαρεί την επιτυχία σου και να σε βλέπει ανταγωνιστικά; Εντάξει υπάρχουν τα στερεότυπα ότι πριν από κάτι χιλιάδες χρόνια μπλα μπλα μπλα, ζούσαμε στις σπηλιές μπλα μπλα μπλα και οι άντρες κυνηγοί έπρεπε να φέρνουν την τροφή στις σπηλιές και οι γυναίκες μαγείρευαν μπλα μπλα μπλα.

Με τον πατέρα φαμίλια είμαστε στα ίδια επίπεδα (εκατομμυριούχοι), μουαχαχαχαχα. Αλλά και να τον περνούσα (κάτι εκατομμύρια είπαμε), δεν πιστεύω να είχε πρόβλημα. Χαίρεται τις επαγγελματικές μου επιτυχίες. Κάποτε για αστείο μου λέει ότι θα προτιμούσε να κερδίζω ακόμη περισσότερα (εκατομμύρια) για να κάτσει σπίτι να παίρνει τα μωρά σχολείο, να τα πιάνει, να τους μαγειρεύει και στο ενδιάμεσο υποψιάζομαι να παίζει Playstation.

Δεν πάει κάτι πολύ λάθος σε μια σχέση, να ζηλεύει, γιατί τι άλλο παρά ζήλεια είναι, γιατί ο άλλος κερδίζει περισσότερα; Αν το σκεφτείς καλύτερα φυσικό είναι να θέλεις να χωρίσεις. Λες ρε μαλάκα δουλεύω όλη μέρα (γιατί το να κερδίζουν περισσότερα σημαίνει ότι δουλεύουν περισσότερο), ενισχύω τον προϋπολογισμό μας, έχεις δίπλα σου μια πετυχημένη και έχεις και παράπονο; Ουστ απ΄ εδώ.

Αστεία αστεία όμως η ισότητα των γυναικών άρχισε να σημαίνει να τους μοιάζουμε. Όλο και περισσότερες επιτυχημένες γυναίκες διαπιστώνουν πικρά ότι η σταδιοδρομία επηρεάζει την προσωπική ζωή, όπως συμβαίνει συχνά και με τους άνδρες.

40 comments:

  1. Η έρευνα λέει πως ο λόγος που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι ο ανταγωνισμός ή είναι δικό σου συμπέρασμα? γιατί ξέρω γω, μπορεί να παρατηρούνται περισσότερα διαζύγια άμα η γυναίκα κερδίζει παραπάνω, αλλά να είναι δική της επιλογή, παλιά συνήθως οι γυναίκες δεν έφευγαν από έναν κακό γάμο γιατί εξαρτώνταν πλήρως από τον άντρα τους.. εγώ όπως διάβασα την πρώτη παράγραφο σου έτσι το αντιλήφθηκα, ότι είναι επιλογή της γυναίκας το διαζύγιο κι όχι ότι έχει κάποιο κόμπλεξ ο άντρας.

    ReplyDelete
  2. ο λόγος που διαζύγονται οι (πιο) επιτυχημένες γυναίκες εν η απιστία/κόμπλεξ των λιγότερο επιτυχημένων συζύγων τους λαλεί η έρευνα?

    εν βάλλουν τζαι τζείνες το σιερούιν τους λλίο? π.χ. 1. να υποβιβάζουν τον άντρα τους/να μεν τον κάμνουν να νιώθει άνετα
    2. στην πορεία να νιώθουν τζείνες υπεράνω τζαι να νομίσουν ότι τους ππέφτει λλίος ο άντρας τους?
    3. ναν υπερβολικά άνετες, να νιώθουν οικονομικά ανεξάρτητες τζαι να βάλλουν τη δουλειά τους πάνω που την οικογένειαν τους??

    σε ένα διαζύγιο φταιν τζι οι 2
    μια γυναίκα που φκάλλει παραπάνω που τον άντρα της πρέπει να ξέρει να χειριστεί τον αντρικό εγωισμό νομίζω

    (τζι εννοείται ο άντρας πρέπει να κατεβεί που το καλάμιν του τζαι να παρετήσει τα κκόμπλεξ αν την αγαπά)

    ReplyDelete
  3. Ο αντρικός εγωισμός μόνο σε αυτά φαίνεται πια! Να βγουν να φλερτάρουν με κότσια, δεν ξέρουν, αλλά να παραπονιούντια σα γυναικούλες επειδη η γυναίκα τους μεσουρανεί ξέρουν!

    Τέτοια αντρίλα να μας λείπει!

    Η ερευνα για την Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα λέει πως οι αντρες ειναι ανεργοι και οι γυναικες σταδιοδρομουν! Θα αλλάξουν κι αλλο οι ρόλοι! Μαντεψε ποιος θα αλαζει πάνες.....

    ReplyDelete
  4. Εν καθαρά οικονομικό το θέμα. Φυσικά εν πιο εύκολο να φύεις αμα κερδίζεις πιο πολλά. Είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας. Αμα εξαρτάσαι που τον άλλο για να ζήσεις θα το σκεφτείς διπλά τζιαι τρίδιπλα.

    Πάντως σε έτσι περιπτώσεις εν συμφωνώ πως κατ΄ αναγκην εννα βάλει την γειτόνισσα πουκάτω. Αλλά τζιαι να την βάλει σημαίνει η σύζυγος άφηκεν τον να την βάλει. Άρα συμφωνώ με την neerie. Άτε σιωπώ.

    ReplyDelete
  5. Mporw na fantastw oti touto mporei na symvainei. En zeugari pou kserw, pou kai oi 2 piannoun misthous terastious, o antras lalei syxna metaksy sovarou kai asteiou oti tzeinos piannei 20 euro to mina parapana. Miloume gia Kryoxwrites pou exoun pio llia issues me andrismo. Alla pale, vlepeis oti to ekamen theman.

    Aman h sxesh en entaksei, giati na yparksei provlhma? Twra amman o enas fakka to tou allou oti "egw fkallw parapanw lefta, ara egw apofasizw pou enna pame diakopes" klp. it's boung not to work.
    Ws pros tes dilwseis tou Motortzh na ginei oikokyra, ta idia lalei tziai o shaolin. Alla tzeinos lalei to anoixta oti enna paizei playstation:-D

    ReplyDelete
  6. @ Αππωμένη
    οι ερευνητές δεν το έχουν ξεκαθαρίσει αλλά θεωρούν ότι είναι ένας συνδιασμός. οι μεν άντρες νιώθουν κόμπλεξ, οι δε γυναίκες χωρίζουν πιο εύκολα λόγω οικονομικής ανεξαρτησίας.

    @ Neerie
    Συνήθως φταίνε και οι δύο σε ένα διαζύγιο. όμως το βρίσκω πραγματικά κουλό να αισθάνεται ο άντρας κόμπλεξ για αυτό το θέμα.

    @ Coύλα
    Οι περισσότεροι άντρες δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει. είναι σαν να έχουν μείνει προσκολημμένοι στην εποχή που όντως έβγαιναν έξω να φέρουν το φαί στην οικογένεια.

    @ Αχάπαρη
    Θεωρώ πως αν σε μια σχέση ο άλλος απιστήσει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο άλλος τον έσπρωξε. και ξέρω αρκετές περιπτώσεις που ο ένας ξενογαμούσε ενώ ο άλλος ήταν σωστός στη σχέση.

    @ Post
    Έβγαινα προ αμνημονεύτων ετών με ένα τυπά. δεν μπορούσε με τίποτε να χωνέψει ότι κέρδιζα περισσότερα. δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου την έσπαγε η φάση.
    το playstation είναι δεδομένο. είμαι σίγουρη ότι ακόμα και στον ύπνο τους παίζουν.

    ReplyDelete
  7. έχω υπόψη μου τέτοιο κυπριακό παράδειγμα ζευγαριού που έφτασε στο χωρισμό. ο άντρας είχε τόσο κόμπλεξ που δεν βοηθούσε απολύτως καθόλου μέσα στο σπίτι. ούτε στις λεγόμενες 'αντρικές' δουλειές π.χ. να κουβαλήσει το γκάζι. Mind u ήταν απο τα λεγόμενα ΄καλά παιδιά΄ και καθόλου γάρος κατά τα άλλα.

    ReplyDelete
  8. @ Mana @ Axapari
    Εν μπορούμε ΠΟΤΤΕ να ξέρουμε πώς είναι κάποιος στη σχέση του. ΠΟΤΤΕ. ΠΟΤΤΕ. Π Ο Τ Τ Ε. Π-Ο-Τ-Τ-Ε.
    Π
    Ο
    Τ
    Τ
    Ε
    ***ΠΟΤΤΕ***

    ΠΟΤΤΕ, είπα;

    ReplyDelete
  9. @ Sike
    Μα ποττέ ποττέ?

    ReplyDelete
  10. Ούτε οι άντρες πρέπει να νιώθουν κόμπλεξ, ούτε οι γυναίκες. Τζαι οι μεν τζαι οι δε (όι τζίνοι του ΑΝΤ1) πρέπει να σιέρουνται με τες επαγγελματικές επιτυχίες των συντρόφων (όι τζίνων του ΑΚΕΛ) τους.
    Τούτα τα αισθήματα κατωτερότητας εν λογικό ότι προκαλούν προβλήματα στο γάμο (όι τούντον γάμο). Εξού και τα αποτελέσματα της έρευνας (τούντης έρευνας).

    ReplyDelete
  11. Ο κοσμος αλλάζει κι εγώ με αυτά και με εκείνα δε προκειται να γίνω μάνα...

    αχαχα

    ReplyDelete
  12. Mana είναι γνωστό πως από τότε που η γυναίκα άρχισε να αποκτά το δικό της μισθό και να έχει το δικό της πορτοφόλι, τα διαζύγια όλο και ανεβαίνουν. Πολλές γυναίκες παλιότερα προσπαθούσαν να αντέξουν τους συζύγους τους (φυσικά μιλάω για τους κακούς συζύγους και δεν είναι όλοι έτσι), γιατί ακριβώς δεν είχαν που να πάνε, δεν είχαν χρήματα. Εχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Άσε που ήταν και ντροπή αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

    Και όσο οι γυναίκες γίνονται πιο δραστήριες, θα μεγαλώνουν και άλλο τα διαζύγια. Δυστυχώς

    Τώρα αν κάποιοι βλέπουν κακό να δουλεύει η γυναίκα και να συνεισφέρει στο σπίτι, και να αισθάνεται καλύτερα ότι προσφέρει στη κοινωνία, ε τι να πω. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια μυαλά.

    Όσον αφορά την ισότητα, θα συμφωνήσω με τον πάτερ φαμίλια. Θα προτιμούσα να ήμουν και γω σπίτι και να έβλεπα βραζιλιάνικα και πρωινάδικα.

    ReplyDelete
  13. Ο Ινβίκτους έγραψε πάλε.

    ReplyDelete
  14. Παραπάνω λεφτά => παραπάνω υπεροψία => υποτιμητική συμπεριφορά => κέρατο => διαζύγιο
    Λιότερα λεφτά => κόμπλεξ => ανάγκη να αποδείξεις ότι κάτι μπορείς να κάμεις => γκόμενα => διαζύγιο
    Πάντως αν κάποιος εν ανεξάρτητος οικονομικά εν πιο εύκολο να φτάσει στο διαζύγιο.
    Μακριά τα χέρια που το playstation!

    ReplyDelete
  15. Συμφωνώ με τα πιο πάνω και τις αναλύσεις. Περισσότερα λεφτά=ποιο εύκολα παίρνεις διαζύγιο ή χωρίζεις. Αν και κανένας από τους 2 δε θα έπρεπε να βγάζει τα κομπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας σου στον άλλο. Υποτίθεται είναι ομάδα.

    ReplyDelete
  16. Τελικά όμως σύμφωνα με την έρευνα ποιος ζητά το διαζυγιο; Εν εκατάλαβα.
    Ζητά το ο άντρας επειδή νοιώθει μειονεκτικά; Ζητά το η γυναίκα επειδή νοιώθει υπεράνω;

    ReplyDelete
  17. @ Aππωμένη

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ ομολογούν ότι οι αιτίες του φαινομένου δεν είναι ακόμη σαφείς. «Πολλοί λόγοι θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα στατιστικά ευρήματα.Ισως ο πληγωμένος ανδρικός εγωισμός να δημιουργεί εντάσεις στη σχέση όταν η σύζυγος φαίνεται να κερδίζει το “ψωμί” της οικογένειας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο οι γυναίκες να νιώθουν “ανώτερες” και να αντιδρούν πιο εύκολα με αρνητικό τρόπο απέναντι στον σύντροφό τους όταν εκείνες κερδίζουν περισσότερα.Μπορεί να νιώθουν ότι τον “τρέφουν” και ως εκ τούτου να τον υποτιμούν ή και να τον περιφρονούν» λέει ο καθηγητής Ψυχολογίας Τζέι Τίτσμαν. Βεβαίως δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς το γεγονός ότι η οικονομική ανεξαρτησία που μπορεί να παρέχει σε μια γυναίκα ένας υψηλός μισθός τής δίνει και τη δυνατότητα να χωρίσει πιο εύκολα αν νιώσει δυστυχισμένη μέσα στον γάμο.

    ReplyDelete
  18. Mana, merci.
    Όπως το βλέπω εγώ, καλά κάμνουν τζιαι χωρίζουν. Αν δεν κάμνουν μαζί να πιάσει ο καθένας τα μπογαλάκια του τζιαι να παν σε άλλη παραλία.

    ReplyDelete
  19. "Κάποτε για αστείο μου λέει ότι θα προτιμούσε να κερδίζω ακόμη περισσότερα (εκατομμύρια) για να κάτσει σπίτι να παίρνει τα μωρά σχολείο, να τα πιάνει, να τους μαγειρεύει"

    Κάτι σαν τον Chris Rock μες το Grown Ups δηλαδή

    ReplyDelete
  20. Μιλάτε σχεδόν όλοι για το κόμπλεξ του άνδρα έναντι στη σύντροφό του που κερδίζει περισσότερα λεφτά, πράγμα το οποίο έχω διαπιστώσει κι εγώ στον κόσμο που ζούμε και δεν αρνιέμαι την ύπαρξή του.
    Όμως αφήσατε πίσω ένα πράγμα: το κόμπλεξ που νιώθουν οι γυναίκες απέναντι στους άνδρες που βγάζουν λιγότερα λεφτά. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις γυναικών που αρνήθηκαν να δώσουν ευκαιρία σε μια σχέση με άνδρα που έβγαζε λιγότερα από εκείνες, παρ'όλο που ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα με το θέμα. Δεν έδιναν ευκαιρία όχι μόνο γιατί φοβόντουσαν τη δική του πιθανή μελλοντική ανασφάλεια, αλλά γιατί και οι ίδιες δεν μπορούσαν να αποδεκτούν το χαμηλό του εισόδημα. Το θεωρούσαν "υποτιμητικό". Ελάτε τώρα! Είναι πολλές οι γυναίκες που ψάχνουν πλούσιο άντρα να τους τα χώνει χοντρά! Αυτό δεν είναι πρόβλημα από μόνο του;
    Επομένως, πού καταλήγουμε;
    Κομπλεξικοί άνθρωποι υπάρχουν πολλοί, ασχέτως φύλου, και όπως δεν υπάρχουν συνταγές για τον τέλειο γάμο, ομοίως δεν υπάρχουν και συνταγές για το διαζύγιο.
    (με λίγα λόγια, ΜΑΝΑ, ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ!!!)
    Οι άνθρωποι χωρίζουν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.
    Αν ο σύντροφός μου είναι ανασφαλής, πιστέψτε με, θα σκαρφιστεί χίλιους δυο τρόπους για να το εκτονώσει. Σήμερα είναι η διαφορά στο μισθό μας, αύριο ο ωραίος μου εργοδότης και μεθαύριο η αδυναμία που μου έχουν τα παιδιά μας.
    Όταν δυο άνθρωποι ταιριάζουν, επικοινωνούν, αγαπιούνται, δύσκολα αφήνουν εξωγενείς παράγοντες να τους χωρίσουν. Δεν το επιτρέπει κανένας από τους δύο.

    ReplyDelete
  21. ΜΑΝΑ, ΜΟΛΙΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ!!
    ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ:
    1. ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
    2. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ!! Οι άνθρωποι χωρίζουν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων! Άμα αγαπάς κάποιον δε νιώθεις κόμπλεξ απέναντί του, όσο ανασφαλής κι αν είσαι, γιατί ακριβώς κι ο άλλος που σε αγαπά δε σε αφήνει ποτέ να καταλήξεις κομπλεξικός! Απλά πράγματα!

    Δηλαδή, αν εσένα αύριο διπλασιαστεί ο μισθός σου τι θα γίνει; Θα γίνει κομπλεξικός ο μοτορτζής; Όχι βέβαια, γιατί σε αγαπά, αλλά κι επειδή εσύ θα φροντίσεις να τα τρως μαζί του (αγοράζοντάς του playstation φυσικά και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ)!!
    (μοτορτζή, εν για σένα που δουλεύκω!!)

    ReplyDelete
  22. ναι έχεις δίκαιο. χωρίζουν πιο εύκολα οι επιτυχημένες γυναίκες γιατί δεν εξαρτώνται απόλυτα από τον σύζυγο και επειδή μπαίνει και ο παράγοντας ζήλια στην μέση.

    ReplyDelete
  23. έσιει ππόιντ οι κορίνα. οι περισσότερες κοπέλες που ξέρω θέλουν άντρα που φκάλλει παραπάνω που τζιήνες.μα να τον πάρουν τζιήνο; που έννεσιει καλή δουλειά; που εν πλασιέ;

    ReplyDelete
  24. Εγώ ξέρω πολλά ζευγάρια που η γυναίκα κερδίζει πιο πολλά λεφτά και δεν έχουν κανένα πρόβλημα!

    Συμφωνώ με την korinna! Δεν είναι λόγος για διαζύγιο ο μισθός της γυναίκας..μάλλον το πρόβλημα είναι γενικότερο όταν αποφασίζει ενα ζευγάρι να χωρίσει.

    ReplyDelete
  25. Μια πετυχυμένη γυναίκαεν πιο πιθανόν ότι δουλεύει πολλές ώρες άρα εν πιο πιθανόν να γελά της άλλης εκκλησιάς που είναι ο συζυγός ο όποίος θα γυρευτεί αλλού = πιο πιθανόν το διαζύγιο.

    Συμφωνώ όμως ότι πολλοί άντρες δεν θα άντεχαν πιο πετυχημένη γυναίκα αλλά όπως είπεν και η Κορίνα περίπου, υπάρχει και το αντίστοιχο κόμπλεξ των γυναικών που θέλουν πιο "δυνατόν" άντρα.

    ReplyDelete
  26. btw, θα βρεθούμε αύριο στη Λίμνη Μαγκλή? (έστω χωρίς να ξέρουμε το who is who)

    ReplyDelete
  27. @ Βananistanos

    Διάβαζα ότι θα γίνει διαμαρτυρία αλλά δεν ήξερα ότι είναι αύριο. πες ώρα και θα είμαι εκεί.

    ReplyDelete
  28. το θέμα δεν είναι μονόπλευρο. σααφώς υπάρχουν και οι γυναίκες που θέλουν δίπλα τους ένα "σίγουρο" πορτοφόλι. κακά τα ψέματα για πολλές οικογένειες το να παντρευτείς ένα καλό παιδί σημαίνει να παντρευτείς ένα ματσωμένο παιδί ή έστω με πολύ καλή δουλειά.

    το να λέμε όμως ότι με το που βγήκαν οι γυναίκες στην αγορά μεγάλωσε ο αριθμός των διαζυγίων είναι λες και ρίχνουμε το φταίξιμο στην οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών. πράγμα που για μένα είναι πάρα πολύ καλό. αλλά άτε ας μην με πιάσουν τα φεμινιστικά μου πάω να φάω με τις κόρες παγωτό.

    ReplyDelete
  29. 10+30

    http://bananistanikachronika.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Στο θέμα,

    οι γυναίκες που θέλουν πιο ισχυρό άντρα δεν είναι για τα λέφτά (μόνο), αλλά από κόμπλεξ που εκαλιεργήθηκε τα τελευταία 100.000 χρόνια που οι άντρες ήταν το ισχυρό μέλος της σχέσης

    ReplyDelete
  31. συμφωνώ με τη homo και τη πρώτη παράγραφο της Αχάπαρης, όταν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη μπορείς πιο εύκολα να τα βγάλεις πέρα μόνη σου.

    αυτές τις έρευνες πρέπει να τες κάμνουν πολλά αθκιασεροί! και πληρώνονται κιόλας!! θέλω κι εγώ!!!

    ReplyDelete
  32. Και μενα ο δικος μου τετοια λέει. Να γίνω πλούσια για να κάτσει σπίτι με τα παιδια χαχα

    Οι δικοί μας όχι απλά δεν ειναι ανταγωνστικοί, αλλά ....δεν υπάρχουν λέξεις :)

    ReplyDelete
  33. Κουροφέξαλα τζαι αμερικλανιές τούτες οι έρευνες. Τζαι ούτε φταίει η χειραφέτηση μας, ούτε η επαγγελματική επιτυχία ούτε η οικονομική και κοινωνική καταξίωση. Τούτα μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή και όχι την αιτία διαζυγίου..
    Σημασία έχει πόσο εδραιωμένες είναι οι σχέσεις του ζευγαριού και πόση συνεννόηση ΚΑΙ κατανόηση ΚΑΙ χιούμορ (όπως με σένα και τον δικό σου) ΚΑΙ καλή θέληση υπάρχει.
    Δηλαδή πιστεύετε ότι αν δεν ετίθετουν θέμα ο πιο ψηλός μισθός της γυναίκας δεν θα ήταν κάτι άλλο που θα οδηγούσε το ζευγάρι στο χωρισμό? Όταν είναι να φτάσει ένας γάμος μέχρι εκεί, κάτι άλλο θα βρεθεί να ενοχλήσει τον σύζυγο στην πορεία και να ζητήσει διαζύγιο. Πχ. Δεν τον φροντίζει η γυναίκα του. Είναι μια φάουσα και δεν θέλει τη μάνα του. Δουλεύει όπως τον σκλάβο φέρνει μέσα εισόδημα ενώ εκείνη γυρίζει όλη μέρα για καφέ με τις φιλενάδες της. Δεν του κάθεται αρκετά συχνά ενώ η γειτόνισσα με τον γείτονα το κάνουν κάθε μέρα (2 φορές μάλιστα) κλπ, κλπ... Και το ίδιο ισχύει στην περίπτωση της γυναίκας. Πχ. Δεν τη καταλαβαίνει. Δεν την ακούει. Δουλεύει πολλές ώρες και αδιαφορεί για το γάμο τους. Σταμάτησε να είναι ρομαντικός ενώ ο γείτονας φιλά τη γυναίκα του κάθε πρωί που φεύγει για δουλειά και της κρατά το χέρι στο δρόμο (ενώ ο δικός της περπατά σε απόσταση ασφαλείας 5 μέτρα μπροστά) κλπ, κλπ….
    Υπάρχουν 2 λόγοι που χωρίζει ένα ζευγάρι που κάποτε αγαπήθηκε πολύ..
    1ος Δεν αγαπήθηκαν ποτέ γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουν την πραγματική σημασία της λέξης
    2ος Παντρεύτηκαν χωρίς να ξέρουν ο ένας τον άλλο πραγματικά και το χειρότερο χωρίς να ξέρουν τους εαυτούς τους, τα όρια τους και τη σοβαρότητα της δέσμευσης του γάμου.
    Δεν λέω ότι διάφορες καταστάσεις δεν φέρνουν τριβές σε ένα γάμο. Όταν υπάρχουν βάσεις σωστές όλα λύνονται. Όλα.
    Ο Invictus όντος έγραψε. Εν καλά που λαλεί.
    Και ο Defiance έχει δίκαιο. Αλλά δεν έπρεπε να έχει δίκαιο. Δυστυχώς όμως έτσι κατάντησαν τα πράματα. Γυρεύουν όλοι αφορμή που να οδηγά στο κέρατο και στο διαζύγιο. Για ψύλλου (ή συζύγου) πήδημα.. Αλλά δεν έπρεπε να είναι έτσι ρε γαμώτοοοο! Η οικονομική ανεξαρτησία δεν έπρεπε να παίζει ρόλο.. Τωρά θα μου πείς ότι πολλά πράματα ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ αλλά είναι… Ανάθεμά τα!!!!

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. ok..the blogger hates me! έγραφα,εππόσταρα, εν το εδεχετουν, εσβηνα, επροσθετα, εξαναπποσταρα παλε το ιδιο.. εσπασεν μεεεε!..Τελικα εκαμεν τα τζαι τα 100 ποστ! ουφφου εκουράστηκα πολλά αλλά είπα τα!!

    ReplyDelete
  39. Το όνειρό μου είναι να βρω μια γυναίκα να με συντηρεί!
    να την ξαποστέλνω το πρωί στο γραφείο, να κάνω κανα δυο ωρίτσες τις βασικές δουλειές του σπιτιού, να ψιλομαγειρεύω και κατά τις 11 το πρωί να φωνάζω τα ρεμάλια να δούμε τσόντες και να διαβάσουμε μαζί αθλητικές εφημερίδες.
    Κατά τις 5 το απόγευμα θα τους φυγαδεύω και θα περιμένω την κορώνα του σπιτιού μου, τη γυναικούλα μου, με φαγάκι έτοιμο και ζεστό!
    Θα τη βάζω στην πολυθρόνα να δει τηλεόραση και κατά τις 10 το βράδυ θα την σκεπάζω στο πουπυλένιο κρεβατάκι μας.
    Κι εγώ θα ξεκινάω τις μπαρότσαρκες...

    ReplyDelete
  40. Εγιώ θεωρώ ότι το θέμαν έν βιολογικόν. Δηλαδή που τον τζαιρόν που επρωτουπήρξεν ο σύγχρονος άθθρωπος ο άντρας ήταν πάντα ο προμηθευτής ενώ η γιενέκα ήταν πάντα η προστάτιδα τζαι συντηρήτρια της οικίας την ώραν που έλειπεν ο άντρας.

    Αρκετοί άντρες άμμαν θωρούν ότι έν η γιενέκα που εις την ουσίαν φέρνει έσσω το ψουμίν της οικογένειας φακκά μέσα τους ο βιολογικός συναγερμός που τους λαλεί ότι έν άχρηστος. Επειδή όμως πληγώννει τον εγωϊσμόν του καταντά αντιδραστικός. Που την άλλην η γιενέκα άμμαν κάμει την ίθκιαν διαπίστωσην ο βιολογικός της συναγερμός λαλεί της ότι επιτέλους εν ανώτερη που τον άντραν τζαι μπορεί νάν ανεξάρτητη.

    Το σύμπλεγμαν κατωτερότητας άμμαν ισμίξει με την υπεροψίαν οδηγεί εις τον χωρισμόν.

    Εγιώ πάντως είμαι με τον ασκαρδαμυκτί!!! χαχαχαχαχα

    ReplyDelete