Thursday 14 October 2010

Λόλα να ένα μήλο



Μαζί μου σήμερα έφερα ένα μήλο, ένα αχλάδι και ένα αχλαδόμηλο Nashi. Τα κοιτάζω εδώ και ώρα και προσπαθώ να αποφασίσω με ποια σειρά θα τα φάω.

Μεγάλο πρόβλημα δεν το συζητώ. Αισθάνομαι κουρασμένη και τον εγκέφαλό μου σαν το farine lactee. Ένα λιωμένο πράγμα που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Όχι ότι έχει πόδια το farine lactee.. Ούτε μια παρομοίωση της προκοπής δεν μπορώ να κάνω.

Ο πατέρας φαμίλιας είναι τέζα εδώ και μία βδομάδα, έτσι όλα του σπιτιού έπεσαν πάνω μου. Είναι και η ένταση της δουλειάς, είναι και ο γάμος της ξαδέλφης το Σάββατο και όλο το σόι είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κάθομαι να δουλέψω και σκέφτομαι τον Μοτορτζή που πονεί, πάω να πιάσω τις κόρες και σκέφτομαι αν άφησα κάτι στη δουλειά πίσω, είμαι με τον Μοτορτζή και αγωνιώ για τις κόρες. Καθόλου συγχρονισμός στις πράξεις και τις σκέψεις.

Άρχισα να κάνω πράγματα που δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Έβγαλα επιταγή της γυναίκα που μας καθαρίζει το σπίτι, ο θεός να την έχει καλά, θα είχαμε βρωμίσει αν δεν ήταν αυτή. Αντί να βάλω το ποσό στο σωστό σημείο, έβαλα την ημερομηνία. Απλήρωτη την άφησα.

Είναι και τέλος της (εργάσιμης) βδομάδας τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν. Μέχρι χθες ένιωθα πολύ καλύτερα και υποθέτω από Κυριακή μεριά πάλι θα ανέβω. Αλλά ουπς ξέχασα το γάμο.

Μου περνούν και τρελές σκέψεις από το μυαλό. Λες να αρπάξω το κουτί με τα λεφτά από την ξαδέλφη και να την κάνω για το Βανουάτου; Ένα καημό τον έχω με τα συγκεκριμένα νησιά, διάβαζα κάπου ότι οι άνθρωποι εκεί δεν κάνουν και σπουδαία πράγματα. Κολυμπούν, ψαρεύουν, μαγειρεύουν και χορεύουν.

Σαν λογύδριο μεθυσμένου ακούγονται αυτά που έγραψα. Αισιοδοξία, όμως. Δεν χάνω το κέφι μου με τίποτε. Κούραση είναι θα περάσει.

Υγ. Post τι σημαίνει Kein sex mit Nazis?

Υγ2. Και ξεκινώ με το μήλο

20 comments:

  1. Αλόπως εν της εποχής. Έπιαν με τζιαι μέναν τούτον το πράμαν. Το πρωϊν παιζει το ξυπνητήριν τζιαι ξυπνώ, αννοίω τα μμάθκια μου αλλά δεν ιμπορώ να ταράξω! Μαντές τζιαι έκατσεν πάνω μου ένας βόρτος τζιαι εν λαλέι να σηκωστεί. Ώσπου έρκουνται οι μιτσσιοί τζιαι τραβούν με να τους πάρω σκολείον τζι αρκήσαμεν.
    Τζιαι την νύχταν, κάθουμαι στον καναπέν να δούμεν λλίην ΤττΒι, κάθεται τζιαι πάιζει μόνη της μετά που 15-20 λεπτά...

    ReplyDelete
  2. Tης εποχής , της εποχής !!!
    Μεταβατικό στάδιο από το καλοκαίρι που τα δίναμε όλα στο έξω και στις διασκεδάσεις ψυχαγωγίες κλπ. στο χειμώνα. Όσο και να πεις κουραστήκαμε και είναι και το feeling για κάποιους ότι με τον ερχομό του χειμώνα τα κεφάλια μέσα...
    Αλλα θα βρούμε την θετική του πλευρά, εν εύκολο !!

    ReplyDelete
  3. I feel u ... I do!
    Been there...done that,, oh yess..
    Perastika sto stillo tou spithkiou!!

    ps. poios sou eipe tounto germaniko???
    "men kameis sex me Nazi" (k den ennow naziarika!!) :)

    ReplyDelete
  4. Ασε άσε στην ίδια κατάσταση και γω. Για αυτό μία καλή φιλεναδούλα μου κανόνισε για να πάμε για σπα και μασάζ αύριο. Τι καλά όταν όλα είναι τζάμπα!

    ...Βανουάτου! Δεν έχω ιδέα που είναι αλλά ωραίο ακούγεται ρε συ! ελα βρε, τι ανάγκη τα έχει τα λεφτά η ξαδέρφη σου, θα της δώσουν άλλα την ώρα του γάμου. Μήπως και να την κοπανούσες???

    ReplyDelete
  5. Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανόοοοος.

    Έτο, που εννα γιανει ο Μοτορτζής, αρρωστάς εσύ για να ξεκουραστείς:)

    ReplyDelete
  6. @ Its my life
    Τη νύχτα που θα κοιμηθούμε ενώ παίζει η τηλεόραση CSI εισηγούμε να τις πετάξουμε.

    @Κκουλάς
    τι δίναμε όλα το καλοκαίρι; έξω και διασκαδάσεις; μουαχαχαχα. α ρε μάγγα πως ξεχωρίζουν όσοι δεν έχουν μωρά...

    @ Φάουσα
    το διάβασα σε ένα t-shirt. ωραίο σύνθημα ε;

    @ Μ.
    Είμαστε κατά της βίας. μόνο τα λεφτά θα πάρουμε και θα εξαφανιστούμε.

    @ Αππωμένη
    Προχθές σκεφτόμουνα ότι ευτυχώς από τότε που έχουμε τις κόρες δεν αρρώστησα τόσο ώστε να κρεβατωθώ. αλλά χθες επίσης σκεφτόμουνα ότι δόξα σοι ο θεός ελάχιστες φορές, έχω αρρωστήσει για να κρεβατωθώ. είδες τι χάνω που δεν αρρωστώ;

    ReplyDelete
  7. Ουφ, με γεμισες άγχος!

    Τελικα υπαρχουν και χειροτερα, απο μενα που εχω καθηλωθει στο κρεβατι, που για να φάω ενα μηλο πρεπει να φωναξω τη μαμη μου να το φερει, που για να παω τουαλετα κανω ενα τεταρτο και παιρνω και βρακι καθαρο γιατι μου φευγουν στο δρομο...που και στο Βανουατου να με στειλεις δε θα μπορω να κανω ουτε τα μη σπουδαια!

    με επιασε το παραπονο τωρα....

    Περαστικα στο Μοτορτζή σου και ξεκουρασου λιγο κι εσυ!Θα μουρλαθεις πια! Ελεος

    ReplyDelete
  8. Είναι αυτό που λέει "μου θυμίζεις τα νιάτα μου".
    Συμπάσχω και αναπολώ..

    Περαστικά, στο Μοτορτζή και αναμονή ως την Κυριακή!
    Καλή δύναμη κοριτσάκι!

    ReplyDelete
  9. Το κατά δύναμιν ρε Μάνα με τα έξω και τις διασκεδάσεις ...
    Έχουμε κι εμείς μια κορούλα πιο μικρή από τις δικές σας. Αντιλαμβάνεσαι ότι άμα θέλεις και το έξω επειδή είναι καλοκαίρι και επιβάλλεται και το σπίτι καθαρό και ρολόι , ε... φκαίνει ο κ_λος σου γενικώς!!

    ReplyDelete
  10. Περαστικά στο Μοτορτζή σου Mana τζαι υπομονή! Εν τζαι της εποχής του πράμα, ρηλάξ. Εν ξεκούραση (σωματική και ψυχική) που θέλουμεν ούλλοι μας. Εν τζι εν κάτι καινούριο βέβαια, έτσι ήταν εξ από ανέκαθεν!

    ReplyDelete
  11. perastika. to ahladomilo en wraio?enta geush esiei?

    ReplyDelete
  12. ΚΕΙΝ SEX MIT NAZIS...κυριολεκτικά σημαίνει δεν πηδιόμαστε με ναζί. τωρά μεταφορικά εν ηξέρω.

    αχλαδόμηλο;;; που επήαν οι σοκολάτες και τα τζηζκεικ;;

    ReplyDelete
  13. Ευχαριστώ όλους για τα περαστικά.

    Ρίτσα το αχλαδόμηλο Nashi είναι απίστευτο. ζουμερό, γευσάτο, πολλά ωραίο. όταν θα τα ζητήσεις κοίτα να είναι κυπριακά, γιατί από εξωτερικό ψιλονερώνουν ώσπου να έρθουν.

    Και ο Κκουλλάς με κόρη... να σας ζήσει, νόμιζα ότι ήσουν ελεύθερος και ωραίος χε χε χε.

    Cούλα έπρεπε να ήσουν εδώ να κάνετε παρέρα στον πόνο.

    ReplyDelete
  14. @ She
    το απόγευμα οι σοκολάτες. το πρωί κάνουμε διατροφή για να έχουμε όρεξη μετά να χλαπακιάζουμε θερμίδες.

    ReplyDelete
  15. Κι εγώ ήθελα να ρωτήσω για το Nashi. Από πού τα παίρνεις;

    ReplyDelete
  16. @ Leni
    Alfa Mega και Prinos έχουν σίγουρα, όπως επίσης και τα Debenhams. Στη λίγη εμπειρία που έχω με τα φρούτα αυτά, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να προτιμάς να είναι προς το πράσινο παρά προς το κίτρινο.

    ReplyDelete
  17. Κι εγώ λαλώ ότι εν της εποχής, εγώ (εκτός των άλλων δουλειάς,ταξίδια δουλειάς και κοινωνικές υποχρεώσεις) άρπαξα και μια βρογχίτιδα και πονώ τρομερά και το δόντι μου.
    Οπότε έχει και χειρότερα!! :)

    ReplyDelete
  18. Μάνα, ευχαριστώ. Μα Πρίνος υπάρχει τζαι στη Λευκωσία;

    ReplyDelete
  19. Mana take a break!! Ξεκουράσου...take a day off! Δεν ξέρω αν έχασα κανένα επεισόδιο..ο Μοτορτζής γιατί ειναι τέζα? Ελπίζω να είναι όλα καλά!

    ReplyDelete
  20. Ο παπάς μου έγραφεν επιταγές τζαι αντί ημερομηνία έβαλλεν ημερομηνία γεννήσεως.
    Καλοτζαίρι στο σούπερμαρκετ με επιταγή έτοιμη, το 1995 ασπούμε τζαι η ημερομηνία σου εσένα να εν σhειμώνας 1950. :S

    ReplyDelete