Monday 28 February 2011

Το συνάχι και εγώ

Πριν κανένα ενάμιση δυο μήνες έγραψα ένα post για το ότι κρυολόγησα. Από τότε το παλεύω. Το παλεύω και όλο το παλεύω. Ποιο είναι το ρεκόρ Γκίνες που κρατάει ένα κρυολόγημα; Πρέπει να το ξεπέρασα.

Στην αρχή ήταν ο λαιμός μου. Ένας απαίσιος πόνος, λες και είχα καταπιεί κάκτο με αγκάθια. Το αντιμετώπισα με ένα σπρέι για καναδυό μέρες και έλπιζα ότι θα πάει πάσα κακό που λέμε. Είναι λάθος αυτή η έκφραση ή μου φαίνεται; Το πάσα είναι θηλυκό, το κακό είναι ουδέτερο, υπάρχει μια αντιστοιχία.

Αφού για αρκετές μέρες είχα μια σέξι, βραχνή φωνή πήγαν να φτιάξουν κάπως τα πράγματα. Αλλά τότε με έπιασε η γρίπη. Κανονικά θα έπρεπε να πάω στο γιατρό. Αποφάσισα όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στο γιατρό να του δώσω 50 ευρώ για να μου πει τι έχω. Ξέρω τι έχω. Έτσι άνοιξα το ντουλάπι με τα φάρμακα των μωρών και κατέβασα με τη σειρά, τα απομεινάρια τους.

Επίσης, ανακάλυψα ένα σπρέι, που πήρα όταν κρυολόγησα μόλις γέννησα την κόρη Β και άρχισα να κάνω εκπνοές. Ευτυχώς τη δεύτερη μέρα που το χρησιμοποίησα, ανακάλυψα ότι έληξε από τον περασμένο Ιούλιο… Όπως και να έχει το θέμα, ούτε το ληγμένο, ούτε τα φάρμακα των μωρών με έκαναν καλά.

Μόλις άρχισε να φεύγει η γρίπη, είχα μια δυο μέρες πυρετό. Ευτυχώς, όχι ψηλό, με δυο πανατόλ την έβγαλα τη φάση.

Και μετά ήρθε η κατάρρευση του αναπνευστικού. Μύξες, κάμποσες, μύτη κλειστή. Έκαμα πλούσια την Cleenex από τα χαρτομάντιλα που χρησιμοποίησα, κόλλησα επίσης και τον πατέρα φαμίλια. Η χαρά της μύξας έγινε το σπίτι μας. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν τις νύχτες. Πώς να κοιμηθείς με τη μύτη κλειστή; Στις τέσσερις μέρες ανακάλυψα ότι υπάρχουν χάπια Sudafed που ανοίγουν βουλωμένες μύτες. Ουάο. Η επιστήμη προχωρά με άλματα. Κατέβασα δυο τρία, το πρόβλημα βελτιώθηκε αρκετά.

Αλλά τότε ήρθε ο βήχας. Ένας βήχας που υπήρχε από την αρχή, όσο όμως περνούσαν οι μέρες τόσο γινόταν πιο έντονος, πιο καταπιεστικός και πιο ξηρός. Οι κολλητές μου λένε το κάπνισμα, για τέτοιο βήχα μιλούμε. Ευτυχώς, από το Σάββατο άρχισε να εξασθενίζει, όχι ότι με εγκατέλειψε.

Σήμερα ήταν η μέρα που έδωσα διορία στον εαυτό μου αν δεν γίνει καλά να πάω γιατρό. Και μετά σκέφτηκα να περιμένω μέχρι τον Ιούνιο που έχω προγραμματισμένο παπ τεστ. Αν δεν γίνω καλά μέχρι τότε, θα πω του γυναικολόγου μου να μου γράψει καμιά αντιβίωση για το κρυολόγημα.

Ατς, μια μικρή εκδίκηση για τα 40ευρα που του έδινα αβέρτα για 8 λεπτά εξέταση. Τι κάνεις όλα καλά; Ναι γιατρέ όλα καλά. Πίνεις τις βιταμίνες σου; Όχι γιατρέ δεν τις πίνω, πίνω μόνο σίδερο. Να πίνεις και βιταμίνες. Όχι γιατρέ δεν θα πίνω. Άντε τώρα να δούμε το μωρό. Μάλιστα. Έχει τόσο βάρος, καρδούλα όλα καλά. Μπράβο, θα σε δω την επόμενη φορά.

Εννιά μήνες, επί δύο μωρά.. Κάνετε υπολογισμό, πόσα ευρώ και λίρες του έδωσα. Δικαιαούμαι να με εξετάσει δωρεάν για ένα κρυολόγημα.

18 comments:

  1. Εχεις αφήσει "κάβα" μια εξέταση; χαχαχα
    Χωρίς αστεία όμως πρόσεξε το αν και αυτή η γρίπη αργεί να περάσει, μη παίρνεις ληγμένα!
    Περαστικά!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. Εν μου το είπες που πιο γλήορα να ελάλουν του παιδίατρου το πρωί που επήρα το μωρό να σου γράψει μιαν αντιβίωση χαχαχα

    ReplyDelete
  3. E μα επαρατράβησε η γρίππη σου..I see your point αλλά άτε..εν πειράζει δώσε τα 50 ευρό.

    Γενικά με την γρίππη ανακάλυψα οτι αν περιοριστείς στο σπίτι 2 μέρες να δυναμώσει λίγο το ανοσοποιητικό η κατάσταση βελτιώνεται..φυσικά αντιλαμβάνομαι οτι αυτό είναι δύσκολο με 2 μωρά αλλά ο γιατρός μου λαλεί μου πάντα μείνε 2 μέρες κλεισμένη σπίτι και άμαν βλέπεις άρρωστο φύγε μακρυά του!

    ReplyDelete
  4. Αν συνεχίσεις έτσι ως τον Ιούνιο -το απεύχομαι!- και οι μύξες και οι αμυγδαλές κι ό,τι θες, θα έχουν κατέβει τόσο που θα είναι της άμεσης αρμοδιότητας του γυναικολόγου σου ;-)
    χα,χα!
    Δεν πας καμιά βόλτα έτσι , κι αλλιώς;
    Περαστικά σου και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Περαστικά σου κούκλα μου.
    Μήπως όμως να πας στον γιατρό να σε δει? Πολύ κράτησε το κρυολόγημα σου..

    καλημέρα!!

    ReplyDelete
  6. Περαστικά σου μάνα, έσιεις πόιντ πάντως με τα μωρά τζιαι το γιατρό - ζήτα του κατι σαν 3 σε 1.. τζιαι εγώ εν εμπιστεύκουμε τους γιατρούς ότι ξέρουν καλλύτερα που μένα να μπο έχω άμαν είμαι άρρωστος αλλά στο τέλος θέλεις εν θέλεις καταλύγεις κοντά τους τζιαι συνεισφέρεις στην επιχείρηση τους..

    ReplyDelete
  7. διαγνωση (δωρεάν για την πρώτη φορα-προσφορά γνωριμίας)
    μάλλον πρόκειται για τον Η1Ν1
    μην ανησυχείς δεν είναι κάτι σοβαρό
    προτείνω αγωγή ως έχει (αποσυμφορητικα αναλγητικά, αντιπυρετικα και πολλα υγρα)
    και υπομονή!!
    και ξεκούραση εννοείται!!!
    ετσι κι αλλιώς δεν παίρνουμε αντιβίωση για τη γρίπη..
    περαστικά και γρηγορη ανάρρωση!! :)

    ReplyDelete
  8. Ξεπερασες κι εμενα!
    Κρατησε περιπου δεκα μερες σε μενα, αλλά τοτε καπνιζα και μου ειπε ο γιατρος οτι δε γινομουν καλα εξαιτιας του τσιγάρου.
    Για προσεχε! Να πας στο γιατρο μην εχεις τιποτα αλλα και τρεχεις!

    Περαστικα ολα
    Ελα να στειλω ενα φιλί να σου περασουν όλα!

    :)))

    ReplyDelete
  9. an den thelis na pperimeneis mexri ton iounio avrio tha paro tin kori mou sto paidiatro na tou po na sou grapsi kanena farmako.Kati tetoia to soi mas ta sinithizei iatriki gnomatevsi meso tilefonou ego tha tou po kai akrivos pos niotheis.An oxi omos tha perimeneis ton iounio skeftou oti ego tou edina 45 euro kathe dio evdomades meta ton evdomo mina. Ta fila mou kai perastika sou

    ReplyDelete
  10. Γεια σου Γιαγιά Αντιγόνη. είδες απέδειξα ότι με τα ληγμένα δεν παθαίνεις τελικά τίποτα...

    Γμτ δεν σκέφτηκα τον παιδιάτρο Invictus. next time θα τον έχω στα υπόψη.

    Ράνια αρνούμαι να δώσω 50 ευρώ. προτιμώ να τα αγοράσω παγωτό. τι εννοείς δεν παίρνουμε αντιβίωση για τη γρίπη; οι παιδιάτροι δίνουν.

    Χριστίανα εκεί με βλέπω να καταλήγω στο τέλος. Πήγα πάντως βόλτα,αλλά τίποτε.

    Ευχαριστώ για τις ευχές Κατερίνα.

    Coύλα πάμε ένα διαγωνισμό; η νικήτρια κερδίζει ένα σιρόπι για το βήχα. ευχαριστώ για το φιλί, καλοδεχούμενο.

    Δυστυχώς Νιπενθές θες δεν θες καταλήγεις στο γιατρό. το σύστημα δουλεύει υπέρ τους.

    Λες Vanilla H1N1; δεν ακούγεται άσχημη γνωμάτευση.

    ReplyDelete
  11. Πατιχάκι τώρα είδα το σχόλιό σου. ε ναι το σόι είναι ειδκό στις τηλεφωνικές γνωματεύσεις τύφλα να έχουν οι γιατροί και τα πτυχία τους.

    ReplyDelete
  12. @ Mana,
    Να πας βόλτα από το γιατρό, εννοούσα... δίκιο έχεις, έτσι που το έγραψα...

    ReplyDelete
  13. κυκλοφορούν άτιμα πράγματα.. πέρασα 20 μέρες σχεδόν με βήχα και ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν το μήνα....
    οπότε βουρ στο γιατρο!

    ReplyDelete
  14. Περαστικά, ούτε εμένα μου αρέσει να πηγαίνω στους γιατρούς, μερικές φορές όμως δεν τη γλιτώνεις γι'αυτό καλύτερα μην το αναβάλλεις. Στο κάτω κάτω θα σου δώσει και κανένα δικαιολογητικό να λείψεις από τη δουλειά.
    Γιατί ο γυναικολόγος σου είπε "να δούμε το βάρος του μωρού;" Εγίνε τίποτε και δε μας το λες καθαρά;

    ReplyDelete
  15. δηλαδή οι κομμώτρια χτενίζει σε δωρεάν γιατί έχει χρόνια που πάεις; εκαταντήσαν οι κυπραίοι αηδία

    ReplyDelete
  16. Συννεφούλα τον ξεπέρασα το μήνα. θα αναβάλω όμως την επίσκεψη νόμιζω από σήμερα είμαι καλά :)))

    ευκαριστώ σε κυπριακόφωνε.

    Σκουλουκούι ο γυναικόλογος μου έλεγε να δούμε το βάρος του μωρού όταν ήμουν έγγυος για να ελέγχει πόσο μεγάλωσε. δόξα σοι ο θεός μια χαρά.

    Φοίβε δεν πάω κομμωτήριο για να χτενίζομαι. σιγά να μην τους δίνω 17 ευρώ για να μου ισιώνουν τα μαλιά μου. μια χαρά ίσιωμα κάμνω τζαι μόνη μου. Κόπιασε όποτε θέλεις να σου κάμω τζαι τα δικά σου...

    ReplyDelete
  17. Ε ναι... στα τρία μωρά, το ένα έπρεπε να εξετάζεται δωρεάν!
    κατά προτίμηση το ... μεγαλύτερο!

    ReplyDelete