Wednesday 23 February 2011

Το post της αυτογνωσίας και της μιζέριας



Ό,τι παθαίνει ο άνθρωπος εν που την τζεφαλή του μας έλεγε πάντα ο παππούς μου. Στα χρόνια που πέρασαν από τότε που άκουσα για πρώτη φορά την παροιμία, δεν πέρασε στιγμή που να μην την επιβεβαιώσω.

Τις τελευταίες μέρες έπεσε πολύ δουλειά. Τα έχω παίξει και έχω κουραστεί. Επειδή δεν προλαβαίνω να τελειώσω στην ώρα μου, παίρνω δουλειά σπίτι. Προσπαθώ να μην κλέβω από το χρόνο των μωρών. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Μόλις πέσουν για ύπνο, το λάπτοπ παίρνει μπρος.

Δεν έχω παράπονο. Ο Μοτορτζής με βοηθά και δείχνει κατανόηση που έγινα ένα με το λαπτοπ. Όχι, ότι του αρέσει κιόλας που τον ψιλοπαραμελώ, αλλά αναγνωρίζει ότι μπόρα είναι θα περάσει. Μέχρι την επόμενη βέβαια. Και ο Defiance δείχνει κατανόηση που τον παίρνω τριφτό.

Η κούραση είναι κούραση. Κλείνω 15ωρα να κάνω πράγματα, να οργανώνω, να δουλεύω, να είμαι με τα μωρά, να είμαι με τον husband.Πέρασα και από άγριο κρυολόγημα. Τις κολλητές τις έχω παραμελήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς και αυτές πνίγονται τούτες τις ημέρες. Η μια από την Ολλανδία προσπαθεί να σώσει την εταιρεία, η ώρα 10 πήγε σπίτι της ψες. Η άλλη διάβαζε για κάτι εξετάσεις που δίνει, η τρίτη διεκπεραίωνε καθήκοντα άσχετα, μα εντελώς άσχετα με τη δουλειά της, επειδή έτσι έπρεπε. Η πολύτεκνη αρρώστησε, αρρώστησαν επίσης και τα παιδιά της. Μύλος η κατάσταση.

Ακούγομαι μίζερη το ξέρω, αλλά ευτυχώς δεν νιώθω έτσι, ή δεν νιώθω τόσο έτσι. Συνήθως δεν είμαι υπέρ της μουρμούρας και της γκρίνιας. Αυτό το post όμως είναι γκρινιάρικο.

Θα μπορούσα να ζητήσω βοήθεια ή να δώσω κάποια κομμάτια της δουλειάς σε άλλους. Δεν το κάνω. Είμαι συγκεντρωτική, είμαι ιδιότροπη στην εργασία μου και θέλω να έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Προτιμώ να παιδεύομαι όπως παιδεύομαι παρά να μην έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Ενδεχομένως να είμαι μαζοχίστρια.

Για αυτό και δεν θα ήθελα ποτέ να πάρω προαγωγή. Αύξηση ναι, είναι πολύ, πολύ ευπρόσδεκτη. Αλλά προαγωγή και να βρεθώ να οργανώνω, να επιβλέπω και να συνδιαλέγομαι με άλλους, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Δεν αντέχω την ασχετοσύνη, τη βλακεία, την τεμπελιά. Δεν μπορώ να λες του άλλου κάνε κάτι και αυτός να μου φέρνει αντιρρήσεις και στο τέλος να κάνει κάτι άλλο. Ενδεχομένως να είμαι εγωίστρια.

16 comments:

  1. :-)

    http://www.everydaylifestyles.com/mood3.php?t202id=45364&t202kw=els_hp_7a

    ReplyDelete
  2. Λίγο πριν γεννήσω την πρώτη κόρη (με καισαρική) είχα διαβάσει ένα ευλογημένο βιβλίο, που ανάμεσα στ' άλλα έλεγε
    "Να δέχεστε χωρίς κριτική και γκρίνια οποιαδήποτε βοήθεια σας προσφέρει ο σύντροφός σας με το μωρό! Μπορεί να μην το ντύνει όπως θα το ντύνατε εσείς, μπορεί να μην το πλένει όπως θα το πλένατε εσείς, όμως χρειάζεστε ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ που μπορεί να σας προσφέρει, κι αν συνέχεια κάνετε κριτική, απλά θα σταματήσει να την προσφέρει!!!"
    Ήμουν όπως εσύ! Σκέφτηκα όμως σοβαρά! Επιπλέον δεν είχα την πολυτέλεια με καισαρική να το παίζω σβούρα...
    Το δοκίμασα! Στην αρχή έπρεπε να υπενθυμίζω στον εαυτό μου κάθε μισό δεύτερο του δευτερολέπτου (υπάρχει;) να μην ξεστομίσω κάτι άλλο παρά : αχ, να 'σαι καλά αγάπη μου, τέλεια το έκανες!!!
    Σιγά-σιγά το πίστεψα κιόλας! Δεν έριξα εγώ τα στάνταρντς! Εκείνος έγινε εξπέρ με την εξάσκηση!!! Από τότε το εφαρμόζω παντού!

    ReplyDelete
  3. Θενξ Κκουλά. Μόλις τελειώσει η μπόρα θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω :)))

    Μπονζούρ Χριστιάνα. τη βοήθεια του συντρόφου τη δέχομαι με χαρά και σχεδόν χωρίς κριτική. στη δουλειά όμως με τίποτε. δεν έχω ούτε την όρεξη, ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να συζητώ και να δίνω συμβουλές, για κάτι που ξέρω ότι δεν θα δεχθούν.

    ReplyDelete
  4. Εσύ ξέρεις καλύτερα!!!
    Μπονζούρ μα σερί ☼

    ReplyDelete
  5. Σε καταλαβαίνω όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς..και οτι και να σου πούν και όσα βιβλία και να διαβάσεις it will never change..πάντα έτσι θα είσαι και πάντα θα προτιμάς να το κάμεις μόνη σου για να γίνει σωστά.

    Είσαι Σκορπιός είπαμε?!!

    ReplyDelete
  6. Μάναμου, σαν εμέεεεναααααα.....(εγώ πάντως εν είμαι σκορπιός αν έπρεπε να έχει κάποια σχέση)

    ReplyDelete
  7. Σκορπιός με τα 12 οξά με τα 13 ζώδια; Όι τίποτε άλλον, για να μεν λαλούμεν τζαι κουβέντες του αέρα!

    ReplyDelete
  8. Δεν είμουν ποτέ έτσι ακριβώς. Από επαγγελματική διαστροφή πιστεύω στην ομαδική δουλειά και στην ανάθεση εργασιών, θέλει γερά νεύρα όμως κάποιες φορές, υπομονή και ευελιξία. Αν το πετύχεις, γλυτώνεις από αχρείαστα τρεχάματα μελλοντικά.

    ReplyDelete
  9. H ζωή δεν είναι η δουλειά. Μην την κάνεις να είναι! Εκτός αν πληρώνεσαι τα εκατομύρια!
    Που δεν το νομιζω!
    Μην αναλωνεσαι, δεν αξιζει το κοπο...για τη δουλεια!

    ReplyDelete
  10. breath in ...breath out. iremise. ola tha ginoun
    she

    ReplyDelete
  11. Σκορπιός; Εγώ θα έλεγα παρθένος ( με τα παλιά ζώδια invictus, εκείνα που ήξερα από πάντα ) :)

    ReplyDelete
  12. Με τα παλιά τα ζώδια σκορπιός.
    κανονικά και με βούλα γαϊδουρι κυπριακό...

    ReplyDelete
  13. Εγώ που έχω μόνο την δουλειά τζαι όσον τζαι προλαβαίνω...έν μπορώ να φανταστώ τι θα εγίνετουν αν είχα τζαι 2 μωρά τζαι χάσπαντ! Κουράγιο τζαι υπομονή!

    ReplyDelete
  14. Τούτο με την προαγωγή λαλώ το τζιαι εγώ. Εν θέλω ούτε προϊστάμενη να γίνω ούτε τίποτε, εν μπελάς πάνω στην τζιεφαλή μου. Επίσης (για να νιώσεις καλύτερα) λαλώ σου ότι εγώ εν έχω μωρά και έχω μόνο ενα διαμερισματούι, έναν άντρα πολλά βοηθητικό και σχολάνω μεσημέρι...και πάλε εν με κανεί η μέρα!!!

    ReplyDelete
  15. χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεεεεεεεεεεεεεεύομαι :-)

    μαζί σου :-)

    ReplyDelete
  16. Συμφωνώ για την προαγωγή. Με τίποτε εν θα άντεχα να είμαι υπεύθυνος για τόσους βλάκες και για άλλους τόσους μαλάκες. Μπόρα είναι θα περάσει λαλώ και εγώ, αλλά έσιει πάνω που ένα μήνα που μας ετάραξε τούτη η μαυρογέρημη η μπόρα.

    ReplyDelete