Thursday 3 March 2011

Το επιτόκιο το καλό



Μόλις έφτασα στη δουλειά. Στο γραφείο μου επικρατεί χάος, γιατί έχω βγάλει δεκάδες χαρτιά για επεξεργασία. Ετοιμάζομαι να πιω την πρώτη γουλιά από τον καφέ. Ο συνάδελφος δίπλα, επιμένει ότι την πρώτη γουλιά του καφέ πρέπει να την πίνουμε ρουφηχτά. Να κάνουμε ένα ουφφφφφφφφφ και να ρουφούμε.

Και τότε παίζει το τηλέφωνο. Άγνωστος αριθμός αλλά κάτι μου θυμίζει. Επειδή η αδελφή και η ξαδέλφη παίρνουν από διάφορους άγνωστους αριθμούς το απαντώ.

Γεια σας από τη Λαϊκή Τράπεζα. Να σας απασχολήσω για λίγο;

Δέχθηκα, είπα να κάμω την καλή μου πράξη πρωί πρωί. Στο κάτω κάτω μπορεί μέχρι το τέλος της ημέρας να μην βρω καμιά γιαγιούλα να τη βοηθήσω να διασταυρώσει και σίγουρα δεν θα βρω κανένα πορτοφόλι να το παραδώσω.

Και αρχίζει ο τύπος μπλα μπλα μπλα, έχουμε ένα νέο λογαριασμό μπλα μπλα μπλα με πολύ καλό επιτόκιο μπλα μπλα μπλα. Απαραίτητη προϋπόθεση μια αρχική κατάθεση 15 χιλιάδων ευρών.

Εδώ άρχισα να χαχανίζω. Όχι απλά να γελώ, να χαχανίζω.

Σου φαίνομαι, του λέω, να έχω 15 χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα για κατάθεση; Έτσι να τα βγάζω βόλτα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο για να κερδίζω στα επιτόκια;

Η απάντησή του ήταν όλα τα λεφτά. Ε, λοιπόν, όταν τα βρείτε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά μας, για να επωφεληθείτε από το νέο μας σχέδιο.

Μουαχαχαχα. Κάτσε περίμενε Λαϊκή Τράπεζα να μου περισσέψουν 15 χιλιάδες ευρώ και να έρθω να σου τα καταθέσω για να επωφεληθώ από το ψηλό (μίσσιμου) επιτόκιο. Για μισό λεπτό όμως, θέλω 60 ευρώ (χωρίς να υπολογίσω την τελευταία αύξηση) να γεμίσω το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Άλλα 80 ο πατέρας φαμίλιας, σύνολο 140, σύνολο 630 το μήνα. Αν κάτσουμε σπίτι για 24 μήνες, χωρίς να μετακινηθούμε τα μαζεύουμε τα λεφτά. Άτε πάλε βρήκα τη λύση την καλή.

12 comments:

  1. Α, lovely!
    Να περιμένω τηλεφώνημα από τη Λαϊκή δηλαδή.
    Κάτσε να ανοίξω τον κουκουμά μου να δώ πόσα έχει μέσα...

    ReplyDelete
  2. Are they reading from a script τούοτοι που κάμνουν τούντο πράμα?..όπως την Phoebe στο Friends..μέχρι να δώκουν πάνω σε κανένα που εννα τους πεί εννα αυτοκτονήσω επειδή εν έχω 15 ευρό οχι 15 χιλιάδες!

    ReplyDelete
  3. Α μάλισταααα. Τι είναι 15000 ευρά σήμερα; Ψιλά για παγωτό!

    ReplyDelete
  4. Α έχω 3 ευρά διαθέσιμα για περίπατο. Χμμ.. ως τα 15000?.. Να πεις του κύριου να πιάσει τηλέφωνο τα τρισέγγονα μου.

    ReplyDelete
  5. αλόπως ήταν φάρσα.
    εν μέσω κρίσης εν πιάννεις τον άλλο να του πεις ότι του περισσέφκουν 15000 ευρά!!

    ReplyDelete
  6. Μέτρα δεκάρικα και εικοσάρικα Ινβίκτους να δούμε πότε θα πιάσεις το όριο.

    Friends for ever Ράνια

    Τίποτα δεν είναι Ina. δηλαδή υπάρχει πλάσμα που δεν κυκλοφορεί με τόσα ψιλά πάνω του;

    Αχάπαρη μα δεν θα αφήσουμε χρέη στα τρισέγγονά μας;

    Neerie καθόλου φάρσα. τα πλάσματα σοβαρομιλούν.

    ReplyDelete
  7. Καλά, άμα άρχισαν οι τράπεζες τα τηλεφωνήματα για να βρουν νέους πελάτες, μπορείς να καταλάβεις προς τα πού οδεύουμε και πώς είναι η οικονομική κατάσταση.

    ReplyDelete
  8. Εν σαν να τζαι εδιασταύρωσες μια γιαγιά τζαι μόλις επεράσετε απέναντι άρχισε να βουρά τζαι να γελα τζαι να σε περιπαίζει!

    ReplyDelete
  9. Μανούλα, δεν σκέφτεσαι και την περίπτωση να "βγεις στο κλαρί";
    Για τη Λαϊκή Τράπεζα ρε γμτ!

    ReplyDelete
  10. Μου φαίνεται έκανες το διαλογισμό που πρότεινα στο ντους... αμέσως βρήκες τη θετική λύση... δεν εξηγείται αλλιώς!!! ;-)

    ReplyDelete
  11. ζει με ότι ζείτε αααααααα μόλις θυμήθηκα τη τράπεζα που είδα για πρώτη φορά χτες το πρωί, δεν ξέρω αν υπάρχει και αλλού, ονομάζεται transylvania bank!!!!!! tagline: σας πίνω το αίμα!

    ReplyDelete
  12. Άντε βρε! Καλοφάγωτοι οι τόκοι!

    ReplyDelete