Friday 4 March 2011

Παραλήρημα



Έψαχνα σαν τρελή τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να φύγω. Τελικά ανακάλυψα ότι τα είχα ξεχάσει πάνω στο αυτοκίνητο. Έτσι, έτσι. Αν οι κλέφτες δεν καταφέρουν να μπουν μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον να μην φύγουν με άδεια χέρια τα παιδιά, να πάρουν το κάτι τις τους. Ένα αυτοκίνητο, που θα χρειαστεί να φάνε καναδυό μερόνυχτα πάνω του για να το καθαρίσουν.

Ψες είχαμε έξοδο με τις κολλητές και δεν πήγα. Ήταν λίγο ο πονοκέφαλος που είχα, λίγο το ότι το μικρουλάκι είχε λίγα δέκατα πυρετού, κάτι η διάθεσή μου που δεν ήταν στα πολύ καλά της. Τι να πω.

Μπορεί να είναι και η αντιβίωση που πίνω. Update. Τελικά πήγα γιατρό μου βρήκε ιγμορίτιδα και φυσικά μου έδωσε αντιβίωση. Αντιβίωση σημαίνει αποχή από αλκοόλ. Νομίζω θα ένιωθα μίζερη να είμαι σε ένα μπαρ και να μην μπορώ να πιω. Είναι σαν να πηγαίνει ένας διαβητικός βόλτα στο ζαχαροπλαστείο. Να πάει να κάνει τι, να θαυμάσει τις σοκολατίνες από μακριά; Δεν λέει.

Σήμερα το πρωί το μετάνιωσα όμως. Έχει λίγες μέρες να τις δω όλες μαζί και μου λείπουν. Και τι δεν θα έδινα για μια βραδιά κραιπάλης όπως συνηθίζαμε. Τότε που ξενυχτούσαμε χωρίς να μας νοιάζει αν θα πηγαίναμε δουλειά με τρεις ώρες ύπνο, τότε που μπορούσαμε να κατεβάσουμε λίτρα αλκοόλ χωρίς να μας πιάνει hangover, τότε που έφτανε ένα τηλεφώνημα για να στηθεί το γλέντι.

Ακούγομαι όπως τον παππού μου που μας έλεγε ιστορίες από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...

Τέλοσπαντων έκανα βλακεία που δεν βγήκα ψες. Θα τις καλέσω το Σάββατο για καφέ. Μετά τέκνων και σκύλων να κάνουμε τζερτζελέ. Να γίνει το σπίτι ανάστατο. Μάλιστα αυτό είναι που μου φταίει. Έπεσε πολλή ησυχία τώρα τελευταία. Εμείς δεν είμαστε για τα ήσυχα.

Και την Τρίτη μόλις τελειώσει η γαμημένη η αντιβίωση, θα πιω και ένα και δύο και τρία αν με παίρνει (που δεν θα με πάρει) mojito. Εβίβα. Πάντως, ευτυχώς που η αντιβίωση δεν επηρεάζει και τον παράγοντα σεξ. Άνετα θα προτιμούσα την ιγμορίτιδα. Πολύς πόνος όμως. Να σου βγουν τα μάτια έξω. Από τον πόνο, όχι από το σεξ.

Χμμ μισό λεπτό να σκεφτώ να ήπια τη δόση μου το πρωί. Πίστευα, ότι μετά τις laktalin τις βιταμίνες της εγκυμοσύνης, δύσκολα θα έβρισκα χάπια που να βρωμούν τόσο πολύ. Η αντιβίωση με διάψευσε.

Στη Βρετανία οι γιατροί πάντως καλούν τις φαρμακοβιομηχανίες να αλλάξουν τις οδηγίες τους, γιατί οι άρρωστοι τις παρεξηγούν. Διαβάζουν, δια παράδειγμα, να αποφεύγεται το αλκοόλ και θεωρούν ότι απλά μπορούν να πιουν λιγότερο, ή ότι το σκεύασμα φέρνει υπνηλία και απλά νομίζουν ότι θα ψιλονυστάξουν. Οι γιατροί λοιπόν προτείνουν ξεκάθαρες κουβέντες. Μην πιείτε αλκοόλ. Θα κοιμηθείτε όταν το πιείτε.

Καλό τριήμερο σε όλους.

15 comments:

  1. Μπράβο σου…!!! Περαστικά και καλό τριήμερο.

    ReplyDelete
  2. Σε νιώθω, εγώ ψες ήπια ύστερα από 15 μέρες και έκαμνα όπως το μωρό μέσα στο λούνα-παρκ. Καλά γιατί σταματάς στα 2?Εν όπως τα αθλήματα που όταν τα αφήσεις, σε αφήνουν?

    Περαστικά σου.

    ReplyDelete
  3. Ναι, είναι ένα θέμα αυτή η σύγκριση του τι κάναμε τότε και τι μπορούμε τώρα να κάνουμε... Γι' αυτό, κάθε πράγμα στον καιρό του!
    Δεν μας πήραν όμως και τα χρόνια... και υπάρχουν και πράγματα που κάνουμε τώρα και τότε δεν μπορούσαμε ;-)
    Τα φιλιά μου για Καλό Τριήμερο!

    ReplyDelete
  4. Perastika sou,
    eprepe na pas me tis files soy kai as epines non alcoholic cocktail exei kapia pou einai polu orea
    (kai egw perasa prosfata apo arostia kai se niotho)

    kalo triimero... :-)

    ReplyDelete
  5. wx mana...
    egw to perasmeno savvato me 3 pot. krasi egina kolos...

    ReplyDelete
  6. Thaaaanx Πατίνιε. υπάρχει κλητική ή εγώ την ανακάλυψα;

    Την απάντηση είναι μας τη δίνει η Ποστ. στα τρία γινόμαστε κώλος.

    Χριστιάνα δεν είναι ότι αναπολώ το παρελθόν και θέλω να γυρίσει. απλά κάμια πράγματα που και που. όταν μου περάσει πλήρως η ιγμορίτιδα θα είμαι στα γνωστά μου κέφια.

    Επιβάτη έπρεπε να πήγαινα. αυτό είναι αλήθεια.

    ReplyDelete
  7. Εγέλασα πολλά με τον παππού και τες ιστορίες που τον 2ο παγκόσμιο..
    Καλά το πάεις για ιγμορίτιδα..εγώ άμα το πάθω μουρμουρώ πάρα πολλά..it’s a pain I know αλλά εννά περάσει.
    Περαστικά σου! Και χτύπα τα mojito αλύπητα!

    ReplyDelete
  8. she
    piiiiiiii ma akoma ise arrosti?

    ReplyDelete
  9. Ράνια ο παππούς μου πολέμησε στην Ιταλία. ακούγαμε πολύ ωραίες ιστορίες.

    She προσπαθώ να σπάσω το ρεκόρ του Βελγίου, έκλεισε χρόνο χωρίς κυβέρνηση, θα κλείσω τρίμηνο άρρωστη.

    ReplyDelete
  10. Περαστικά :)
    Αν και διερωτώμαι πώς άντεξες τόσο καιρό χωρίς αντιβίωση..

    ReplyDelete
  11. Μana δεν ξέρω αν ύπαρχο κλητική του επώνυμου πατίνιος (δεν τα πάω καθόλου καλά με την γραμματική) κάλου κακού λέγε με Κώστα

    ReplyDelete
  12. Πως άντεξα Atwa... σκέτος μαζοχισμός.

    Κώστα. μια χαρά είναι :))) όλες οι κλήσεις το ίδιο. Πάντως ο Σωκράτης θα το έλεγε Ω Πατίνιε. πρέπει να είσαι από τους λίγους που χρησιμοποιούν το όνομά τους.

    ReplyDelete
  13. Η ιγμορίτιδα ανεβάζει τη σεξουαλική επιθυμιά!
    Έτσι δεν είναι;

    ReplyDelete
  14. @postbabylon
    Το 3 pot. εν 3 potiria οξά 3 potses? Έshει διαφορά!

    ReplyDelete
  15. Επρεπε να πας στην έξοδο, μη χάνεις τέτοιες ευκαιρίες, άλλο πράγμα οι συναντήσεις με τα μωρά, και άλλο οι συναντήσεις των γυναικών μόνες τους. Εγώ πήγα χτες με κάτι φίλες και πέρασα πολύ καλά, αν και ήμουν τέζα και με στομαχόπονο.
    Περαστικα. Συμφωνώ για τις λακταλιν, είναι χάλια. Καλό τριήμερο και περαστικά.

    ReplyDelete