Thursday 17 March 2011

Αναζητούνται κακοί



Ο Μαύρος Πιτ ήταν ο ορκισμένος εχθρός του Μίκι Μάους. Ανοίγω παρένθεση για να πω ότι ο Μίκι ήταν αρκετά ξενέρωτος ως χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων. Πάντα καλός, πάντα έτοιμος να βοηθήσει, να υποδείξει το σωστό. Δεν έκανε λάθη. Σε αντίθεση με τον Ντόναλντ, τον οποίο λάτρευα και που τα έκανε αιωνίως μαντάρα και σκατά.

Αγοράζαμε τα Μίκι Μάους, πόσο κόστιζαν τέλη της δεκαετίας του ’80; 30 , 40 σεντ αν δεν κάνω λάθος; Σήμερα ακουμπήσαμε τα δυόμισι ευρώ. Τα αγοράζαμε με τον κολλητό μου ή τα δανειζόμαστε από άλλα παιδιά. Επίσης μας άρεσε και ο λοχαγός Μαρκ.

Στις περιπέτειες του Μίκι Μάους, ο Μαύρος Πιτ ήταν πάντα ένα τσογλάνι. Ταλαιπωρούσε αφάνταστα τον ποντικό, ήθελε το κακό του. Φυσικά, στο τέλος έπεφτε μέσα στις ίδιες του τις παγίδες, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Σημασία είχε ότι ο Μαύρος Πιτ ήταν ο κακός της υπόθεσης.

Φανταστείτε τη ματαίωση που έπαθα παρακολουθώντας προχθές στο DVD με τις κόρες μια περιπέτεια του Μίκι Μάους. Όπου ο Γκούφη μπαίνει στη μηχανή του χρόνου και αντί για ιππότης βγαίνει μωρό. Σε κάποια φάση ο Μίκι και ο Ντάναλτ τον παίρνουν βόλτα, του αλλάζουν το πανί του, τον ταΐζουν, αλλά ο Γκούφη μωρό κλαίει. Όχι απλά κλαίει, ουρλιάζει.

Και τότε εμφανίζεται ο Μαύρος Πιτ, τον παίρνει αγκαλιά και λέει στο Μίκι και τον Ντόναλντ ότι θέλει να ρευτεί το μωρό. Του χτυπά την πλάτη και αρχίζει να του τραγουδά: τιπ ταπ στην πλατούλα και καν΄ το να ρευτεί. Τιπ ταπ στην πλατούλα και καν’ το να ρευτεί...

Α ρε Πιτ, πως σε κατάντησαν. Από αλήτη και νταή να ξεσκατίζεις παιδιά και να τους τρίβεις την πλατούλα. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Όπως πάμε δεν θα παραξενευτώ καθόλου να δω το χέρι στον Αστυνόμο Σαϊνι να κρατά ξεσκονόπανο και να καθαρίζει και τον Δρακουμέλ αντί να κυνηγά τα Στρουμφάκια να τα παίρνει εκδρομή με το καινούριο του λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν κακοί στα σημερινά κινούμενα σχέδια; Τι στο καλό τους πάτησε το τρένο;

16 comments:

  1. Άτε ρε συ! έγινε καλός ο μαύρος πιτ? άκουσες που ο Τομ και Τζέρυ απαγορεύτηκαν στην αγγλία επειδή είναι δήθεν πολί βίαιο καρτούν για τα μωρά? ενώ όλα αυτά τα παινχίδια στους υπολογιστές και όλη αυτή η βία στην οποία έχουμε όλοι πρόσβαση προάγουν την ειρήνη... τς τς τς...

    ReplyDelete
  2. iparxoun. alla oxi se auta ta kinoume sxedia tou kairou mas. sta alla ta ilithia ta torasina pou vlepoun ta mora. vlepe transformers, power rangers kai alles malakies

    ReplyDelete
  3. Εν παρακολουθάς Disney Channel αλόπως που ο Μαύρος Πητ είναι μες την τρελλή χαρά και είναι μέλος της τρελλοπαρέας που παίζει στο σπίτι του Μίκυ

    μίσκααααα μούσκααααα μίκυυυυυυ μάουςςςςςςςςςςς

    ReplyDelete
  4. μα ο μαύρο πιτ ήταν κακός δηλαδή?!

    ναι έχει δίκαιο η she...οι κακοί εν παντού μες τούτα που ανέφερε και όχι στην συντροφιά των ηρώων της Disney.

    ReplyDelete
  5. ως τζι εμείς που είμαστεν πιο νέοι ρε μάνα τζιαι είδαμεν το τούντο επεισόδιο!!!

    μάουσκεττουλς; ΜΑΟΥΣΚΕΤΤΟΥΛΣ;; ΜΑΟΥΣΚΕΤΤΟΥΛΣ;!!!!

    κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με

    ReplyDelete
  6. εκόψαμε πίσω στα κινούμενα σχέδια είναι αλήθεια. αλλά οι κόρες προτιμούν να παίζουν με τα χώματα παρά να θωρούν DVD.
    Βίαος ο Τόμ και Τζέρι; μα που πότε; δαμέ τζαν έκοψα πίσω...

    Χοντόγκ χοντόγκ ζεστό κολατσιό τελειώνει το επεισόδιο αυτό.

    ReplyDelete
  7. hahahah Mana, skeftou ton Jerry na sikvnnei mia terastia polithrona tziai na thn kathiskei pas thn kkellen tou Tom. H ton Tom na vallei pompan tou Jerry mes to stoma. H na tou sirnei enan olokliro piano poupanw.
    Men se ksegela h mousikoua, eisien pollin action!:-)

    ReplyDelete
  8. O Wiley Coyote πρέπει να θεωρείται μουτζιαχετίν :D

    ReplyDelete
  9. Γιατί ο Μπαγκς Μπάνι πόσα έκαμε τζείνου του Έλμερ; ούτε ξάδελφος του Καντάφι να ήταν.

    ReplyDelete
  10. και τώρα και πάντα Πητ Πητ Πητ17 March 2011 at 16:25

    Γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι ο Μαύρος Πητ είναι οπαδός της επαναπροσέγγισης; Άλλωστε είναι καλός εκ περιτροπής

    ReplyDelete
  11. we love mickey και την παρεα του παντα κια για παντα
    ο μαυρος πητ ειναι αγαπημενος μου

    ReplyDelete
  12. Γιατί ως κακός ο Πιτ έχει τη γοητεία του, τον θέλουμε τσογλάνι. μπορείς να φανταστείς επαναπροσεγγιστή τον Χάνιμπαλ; όχι είναι ο κακός της υπόθεσης.

    ReplyDelete
  13. Άσωτε και η μεγάλη μου έχει αδυναμία του Πητ. τον βλέπει το επεισόδιο ξανά και ξανά και περιμένει να εμφανιστεί.

    ReplyDelete
  14. Συμφωνώ με την Ποστ, αν το προσέξεις είχαν αρκετή βία και τα κλασσικά κινούμενα σχέδια. Τα σημερινά όμως προβάλλουν την πολλά πιο φανερά.

    O Wiley Coyote θεωρείται gay Ινβίκτε! Ότι τζαι καλά δεν εβούραν τον road runner για να τον φάει αλλά για να τον πηδήξει. Η αλήθκεια να λέγεται, με τόση γκαντεμιά που είχε ο καημένος ο coyote τζαι'γώ να ήμουν ήταν να θέλω να τον γ@μήσω τον road runner ΠΡΙΝ να τον φάω :Ρ

    Το ίδιο θέμα με τη σεξουαλικότητα των καρτούνς προκύπτει, σύμφωνα με κάποιους παιδοψυχολόγους, στην Κοκκινοσκουφίτσα. Η πρωταγωνίστρια, λέει, συμβολίζει τη σεξουαλικότητα της έφηβης, ενώ ο λύκος το ζωώδες πάθος. Σκεφτείτε το λλίο:
    Η μιτσιά -ασυνείδητα- φορεί κόκκινα, γεγονός που εξιτάρει τον λύκο. Πιάνει την πρώτος στην κουβέντα τζαι τζείνη, μικρη και άμυαλη, δίνει του τζαι διεύθυνση. Πάει ο λύκος τζαι πού καρτερά τη μιτσιά; Στο κρεββάτι. Η μιτσιά χαντακώνεται αλλά δεν την κάνει. Ο λύκος τρώει την Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά μόνο προσωρινά. Πάει αφελής τζαι επανέρχεται ώριμη, όταν ο κυνηγός την επαναφέρει σχίζοντας την κοιλιά του λύκου, σαν καισαρική (βλέπε συμφιλίωση με τις ιδέες της εγκυμοσύνης & γέννας). Υπόψη σας ότι το παραμύθι εκαταγράφηκε επίσημα πρώτη φορά το 1695, εποχή κατά την οποία υπήρχε αρκετή σεξουαλική καταπίεση.

    ReplyDelete
  15. Μπα , υπάρχουν και είναι χειρότεροι από τον παλιό καλό Μαύρο Πητ. Αυτό που είδατε θα ήταν η εξαίρεση μάλλον, εγώ ό,τι έχω δει με τα ανίψια μου έχει πολύ βία κι ας είναι απλά καρτούν με ζωάκια.

    ReplyDelete
  16. Οι σημερινοί κακοί σκοτώνουν, ενώ ο Τομ και ο Τζέρυ απλά εσίρναν ο ένας του άλλου πράματα...

    Ως τζαι οι πάουερ ρέιντζερς του τζαιρού μας που υποτίθεται εν οι καλοί έπρεπε να διαλύσουν τους εχθρούς

    ReplyDelete