Tuesday 29 March 2011

Ιστορία με πόδια ανοιχτά



Σε λίγο θα πάω στο γυναικολόγο μου. Το ΜΟΥ λες και δεν εξετάζει το ένα τρίτο της Λευκωσίας. Δεν έχω παράπονο. Αν εξαιρέσεις ότι τον έχω άχτι επειδή δεν μου έκανε έκπτωση, επειδή γέννησα πολύ εύκολα, κατά τα άλλα έχουμε μια πολύ καλή σχέση.


Έχω άγχος, το στομάχι μου ένας κόμπος. Ούτε στις εξετάσεις τέτοιο άγχος. Σιγά να μην είχα άγχος στις εξετάσεις τώρα που το σκέφτομαι. Αφού διάβαζα και ήμουν καλή μαθήτρια –φοιτήτρια. Η προσωποίηση της χαράς να σηκώσω το χέρι μου να πω μάθημα.

Νιώθω ότι πάω… απροετοίμαστη. Μάλλον ναι αυτό είναι που με ενοχλεί. Όχι δεν αναφέρομαι σε κόμπλεξ τύπου να έχω περάσει από αισθητικό πρώτα ή να αισθάνομαι ντροπή για το ξεβράκωμα. Πριν από καμιά δεκαετία μπορεί, τώρα δεν φακκώ πενιά. Όταν ο άλλος έβαλε τα χέρια του από κάτω και έβγαλε δύο μωρά, τι άλλο απομένει; Με έχει δει στα χειρότερα μου να πονώ, να φωνάζω, να θυμώνω. Τι είναι τώρα μια απλή επίσκεψη που άντε το πολύ να βάλει να βγάλει εργαλεία και να αρχίσει να σκαλίζει; Piece of cake.

Μιλάμε για προετοιμασία και για άγχος άλλου επιπέδου. Ο γυναικολόγος μου την καταβρίσκει με την ιστορία και την πολιτική. Αυτές τις μέρες διαβάζει αναλύσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μην ρωτάτε, πως τα καταφέρνει μετά από 12 ώρες και βάλε που βλέπει κώλους και μουνιά να έχει όρεξη για διάβασμα. Η τρίτεκνη υποστηρίζει ότι μπορεί να παίρνει ναρκωτικά. Ecstasy για clubbing έχω ακούσει. Για να μελετάς ιστορία όχι. Τέλος πάντων. Την τελευταία φορά που πήγα μου εξηγούσε για το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, ενώ έκανα παπ τεστ. Μοναδική εμπειρία. Εγώ με ανοιχτά τα πόδια πάνω στην καρέκλα και αυτός να σχετίζει γεωπολιτικά και εξελίξεις.

Δεν κατάφερα να μελετήσω όσο θα έπρεπε. Τι θα γίνει αν με ρωτήσει κάτι για τον Ερντογάν και δεν ξέρω να του απαντήσω; Θα προελάσουν οι δυνάμεις του Καντάφι ή θα φάνε τα μούτρα τους; Γιατί δεν μπορούν να σταματήσουν τη ρημάδα τη ραδιενέργεια στην Ιαπωνία; Τι θα γίνει στη Συρία, θα λυθεί το κυπριακό;

Το βρήκα θα του πω να μου δίνει εξεταστέα ύλη. Τόσα εξελίξεις τρέχουν, δεν μπορώ να είμαι ενήμερη για όλα. Ενώ αν ξέρω τι θα μελετήσω θα έχει ένα άξιο συνομιλητή.

26 comments:

  1. χαχαχα
    Σε θέλω ενημερωμένη!!!!
    Αλλά δεν βρίσκω που είναι το κακό να διαβαζει ο ανθρωπος Ιστορία!
    Και το γεγονός πως θελει να την συζητάει μαζί σου, πάει να πει πως εκτιμά και το μυαλό σου πέρα από το μ.. πορτοφόλι σου!!! :))))

    Εγραψες κακια λέξη.............πιπερι στο στομα!!!!!

    ReplyDelete
  2. τζείνοι που εν σχολιάζουν εμείναν τζιαι θωρούν το ροζ στήριγμα του αριστερού ποδιού

    (δε τωρά πόσες shιλλιάες σχόλια σου εξασφάλισα)

    ReplyDelete
  3. εμενα ρωτα παντα για τις σπουδες μου.
    εβγαλα πεντε -σχεδον- χρονια να του βριζω καθηγητες, να του δειχνω το αγχος των εξετασεων, να του ζητω την αποψη του για θεματα ενταξης και λειτουργιας (ασχετα αν δεν εχει ιδεα ο ανθρωπος απο τετοια).του αρεσει να συμμετεχει στη συζητηση παντως.
    εχω ραντεβου την πεμπτη για παπ(μπλιααααχ!) και ετοιμαζομαι να τον ενημερωσω πως απο σεπτεμβριο ξεκινω διπλωματικη. ελπιζω να μην ενθουσιαστει τοσο και κανει καμιαν αποτομη κινηση..!

    ReplyDelete
  4. kala pou me ethimises:-)
    ate, xara sta skelia sou - NOT!

    ReplyDelete
  5. Cούλα κακό δεν είναι απορώ όμως πως τα καταφέρνει. είναι στο ιατρείο του η ώρα 7.30 και φεύγει 10:00 το βράδυ...

    Sike ακόμα περιμένω τες σσιλιάες σχόλια.

    Μις μπας και πηγαίνουμε στον ίδιο γυναικολόγο;

    Ποστ τέτοια χάρα τι να σου πω.

    ReplyDelete
  6. en opws to "apomakrynete ta paidia apo tin othoni gia tin epomeni eidisi" je synaountai ta mwra apo kathe gwnia tou spithkiou mbrosta pou tin tileorasi

    je to "men diavasete parakatw an eisaste kardiakoi" je thkiavazoun to oulloi. Je opws to "MONO gia gynaikes" je vouroun oulloi oi antres na doun.

    ReplyDelete
  7. Ουφ! Αγχώθηκα... όχι για την ιστορία, μα για το γιατρό! Πρέπει να βρω άλλον, ο δικός μου πήρε σύνταξη :-/

    Κι επειδή είχα μέρες να μπω... και θέλω περισσότερες πληροφορίες για το αποσμητικό της ξαδέρφης, θα μου πεις;;; Στείλε e-mail.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Εγώ πάλε προτιμώ να έχω μια μακρινή και τυπική σχέση με τους γυναικολόγους.
    Με τον οδοντίατρο πάλε δεν θα με επείραζε να μπορώ να του μιλώ αλλά εν η φύση των εργασιών τέθκοια, καταλαβαίνεις...

    ReplyDelete
  9. otan ekana ego to pap test milousame gia to APOEL. kai prin mpo so xeirourgeio gia na genniso pali to idio thema eixame

    ReplyDelete
  10. Έσιει γυναίκες γυναικολόγους;

    ReplyDelete
  11. misharos, έσιει τζιαι γυναίκες γυναικολόγους αλλά εν έχουν χάζι:)

    ReplyDelete
  12. η πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις αποφεύχθηκαν γιατί έπεσε σοβαρή συζήτηση. εντός των επόμενων ημερών θα κάνω μια μικροεπεμβασούλα. ένας μήνας αποχή. Καρδιά μου καημένη πως βαστάς και δεν ραγίζεις....

    ReplyDelete
  13. χαχα..εννα σε πιάσει αδιάβαστη..πρέπει να κάμεις catch up!

    ReplyDelete
  14. Μόλις μου εθύμισες ότι πρέπει να πάω κι εγώ για το παπ...Αλλά βέβαια μόλις θυμηθεί και μου έρτει η περίοδος (στις πόσες μέρες καθυστέρησης δείχνουν τα τεστ?)...

    ReplyDelete
  15. Teaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaars θα συγκινηθώ αν ανακοίνωσες εγκυμοσύνη από το μπλογκ μου. Μάνα όνομα τζαι πράμα. Μεν μου αγχώνεσαι. τα τεστ νεάς γενιάς δείχνουν ακόμη και πέντε μέρες μετά τη σύλληψη. άτε βούρα πιάσε ένα τζαι ενημέρως μας για το αποτέλεσμα.

    Ράνια εκατάφερα τα. επέρασα :)

    ReplyDelete
  16. ωρε ειναι η εποχή τους ε; όλες τωρα τρεχουμε για τα παπ! Κι εμενα ο δικός μου γυναικολόγος.. κατι τετοια μου κουβεντιαζει στην εξεταση.. αλλα δεν τους αδικώ ετσι "μουνι" που ειναι η κατασταση (πολιτικά, οικονομικά, γεωπολιτικά κλπ) την αναλύουν στο φυσικό της περιβάλλον..
    Φιλί στη μανα.. για άλλη μια φορά μου έφτιαξες το κεφι μ ετην αναρτηση σου :)

    ReplyDelete
  17. Ω μάνα, μανούλα...δεν θα γίνω μάνα αυτό τον μήνα. Λυπούμαι που σε απογοητεύω!

    ReplyDelete
  18. Είναι ο τρόπος του για να νιώθει άνετα η γυναίκα κατά την εξέταση ,της αποσπά τη προσοχή για να μη σφίγγετε ντρέπετε κ.ο.κ.

    ReplyDelete
  19. χαχα Μπράβο και σε ανώτερα!! Διάβασα ότι πέρασες τις εξετάσεις!!
    Μια ερώτηση.. φακκώ πενιά είναι η έκφραση ή φακκώ πένα;;;

    Αν υποψιαστώ ότι μου τα μαθαίνουν λάθος θα γίνει χαμός!!

    ReplyDelete
  20. σταχτοπούτα, φακκώ πανιά :D

    joking, και τα 2 σωστά ειναι

    ReplyDelete
  21. καλή τύχη ρε μάνα...

    ReplyDelete
  22. Αππωμένη, διαφωνώ! :)
    Η δική μου και χιούμορ έχει και είναι και πιο ευγενική απ'όσους άντρες γυναικολόγους είχα στο παρελθόν επισκεφθεί, όσον αφορά τους εκεί κάτω χειρισμούς!

    ReplyDelete
  23. emena mou eglipse to mouni

    ReplyDelete
  24. nai gt min ton afiso

    ReplyDelete