Thursday 28 April 2011

Limassol for sale



Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ποια πόλη θα έχει τη μεγαλύτερη αποχή στις εκλογές. Ντραμς ντα ρα ρα ρα ρα. Αποκάλυψη τώρα. And the Oscar goes to… ΛΕΜΕΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ.

Οι άνθρωποι εκεί αποκλείεται να πήραν είδηση ότι έχουμε εκλογές. Είναι απασχολημένοι με άλλα πιο ενδιαφέροντα και κυρίως πιο επικερδή πράγματα.

Διασχίζεις τους δρόμους της Λευκωσίας και το μόνο που βλέπεις προεκλογικές αφίσες. Διασχίζεις τους δρόμους της Λεμεσού και το μόνο που βλέπεις είναι Πωλούνται. Πωλούνται χωράφια, πωλούνται επαύλεις, πωλούνται σπίτια, πωλούνται διαμερίσματα. Κτίζουν και πουλούν. Τίποτε άλλο.

Πέτυχα σε ένα billboard τον Κενεβέζο, εμφανώς πιο λεπτό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, την Αθηνά Κυριακίδου να υπόσχεται ότι τα καλύτερα θα ‘ρθουν, ένα δυο τύπους που δεν τους γνωρίζω και αυτό ήταν. Πολιτική διαφήμιση τέλος.

Αλλά το τι πωλείται είναι άλλο πράγμα. Στη Λεμεσό έχουν μια μανία με το Residence. Δεν ξέρω, μάλλον τους έκατσε ως τίτλος. Και έτσι έχουμε το The Residence κάτι πανάκριβες, χωρκάτικες επαύλεις, The Halkyon Residence, The Boutique Residence και πάει λέγοντας. Υπάρχει φυσικά και η Μαρίνα και κάτι άλλο μέσα στη μέση του παραλιακού ξέχασα όνομα…

Κιτς, υπερεκτιμημένα ακίνητα, άσχημα οικοδομήματα. Που έχουν μοναδικό στόχο την προσέλκυση Ρώσων αγοραστών εκατομμυριούχων, που ενδεχομένως να κάνουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν επίσης και Property for sale μέσα στα ξεροχώραφα. Στη μέση του πουθενά, με το κοντινότερο δέντρο να απέχει κάτι χιλιόμετρα, υπάρχουν κάτι τεράστιες, άσχημες επαύλεις για πώληση. Στη Λεμεσό πωλούνται τα πάντα.

Είναι μια πόλη με θάλασσα που η θάλασσα δεν φαίνεται. Τα παραλιακά κτίζονται όλα και πωλούνται. Τους βλέπω στο μέλλον να αγοράζουν εξοχικά στον Πρωταρά για να βλέπουν λίγη θάλασσα και να κολυμπούν. Αυτή που έχουν θα τους την έχουν φάει οι Ρώσοι, που αγοράζουν τις επαύλεις των εκατομμυρίων.

13 comments:

  1. Ε αν επήες μόνο τουριστική ναι ποτούτα θα δεις. Στο κέντρο της πόλης όμως θα δεις μόνο posters του λατρεμένου πλέον Πανίκκου Λεωνίδου.
    By the way είπες τα τρίπατα μας άσιημα? Θα σφαχτούμε λευκωσιάτισσα!

    ReplyDelete
  2. και σιγά την παραλία...
    :p

    ReplyDelete
  3. ε το πρώτα γοράζεις το τρίπατο των 17 εκατομμυρίων τζαι μετά διαμαρτύρεσαι που το λαλούμε άσσιημο κόρη Αχάπαρη; έκαμα πάντως search να δω ποιος εν ο Πανίκκος.


    Μις η κύρια τους η παραλία ναι. αλλά το Γκάβερνος δεν παίζεται.

    ReplyDelete
  4. Όπως επίσης και κάτι παραλίες που έχουν προς Πάφο μεριές, ανοργάνωτες.

    Η μοναδική φάση που σκέφτομαι τι ωραία θα ήταν να ήμουν χεσμ!@η των λεφτών, είναι όταν βλέπω κάτι παραθαλάσσια σπιτάκια με εύκολη πρόσβαση στη θάλλασσα και απίστευτη θέα. Καλά ντε και για κάτι ταξίδια που θέλώ να κάνω. Ουφ!Όνειρο ζωής!

    ReplyDelete
  5. μανα εχεις παει Χαλκιδικη?!

    ReplyDelete
  6. Ίνα μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα;
    Λολ!
    Μάνα, μα ως τζαι στη Λευκωσία, οι αφίσες που ΔΕΝ είναι για τες εκλογές είναι για το ΜΑΡΙΝΑ ΡΕΖΙΤΕΝΣ.

    ReplyDelete
  7. Κέσκεσε Πανίκος Λεωνίδου;

    ReplyDelete
  8. http://www.panikosleonidou.com/

    Aλιώς γνωστός ως ο μουστακαλλής πον υπεύθυνα δίπλα μας. Σε κάθε στράτα near you.

    ReplyDelete
  9. @Αχάπαρη
    Ήταν να ρωτήσω 2-3 πράματα που τα έχω απορία για τον τύπο αλλά επειδή όπως λαλεί τζι ο ίδιος Έως τις εκλογές θα έχουμε ασφαλώς την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε από κοντά, λαλώ να περιμένω να τον ρωτήσω αυτομουτσούνως

    ReplyDelete
  10. Οϊ ρε παιδκιά άρεσε μου πολλά ο Πανίκος. προλαβαίνω να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα Λεμεσό να τον ψηφήσω;
    το ανάλογο του στη Λευκωσία νομίζω είναι ο Παντελής Κωνσταντίνου Καθαρά και γαλανά...

    ReplyDelete
  11. Εγώ εν είδα καμμιά ταπέλα πωλούνται σπίτια! Τελικά είμαι πολλά στραβή..

    Εμένα έπεισε με ο Πανίκος..έχει μουστάκι! αυτό πάντα πείθει!!!

    ReplyDelete
  12. Τζι' έλεα να μετακομίσω Λεμεσό! Εν να μείνει κανένα μονάρι κοντά στη θάλασσα να πιάσω τζι' εγώ ή εν να τα φαν όλα οι Ρώσσοι?! Ή μήπως να βρω κανά Ρώσσο?! Ή μήπως να βρώ τον Πανίκο?!!

    ReplyDelete
  13. ξύνεις πληγές τώρα... δεν πρόσεξες ότι όλες οι αγγελίες είναι στα ρωσικά και στα αγγλικά; μια μέρα τηλεφώνησα σε ένα "πωλείται" στα ρώσικα, απάντησε κυπραίος, μου είπε ότι θα μου τηλεφωνήσει σε λίγο και θα μου τηλεφωνήσει ακόμα!

    δηλαδή ο Κενεβέζος που κοντά εν πιο χοντρός που την αφίσα στο ράουνταπάουτ της Λινόπετρας;!! κάπου εκεί είχε χαλάσει τις μέρες του Πάσχα μια από αυτές τες πινακίδες που αλλάζουν 3-4 διαφημίσεις και κόλλησε στα 3/4 φωκαϊδης και στο 1/4 κάτι που δεν κατάλαβα... ήταν πολλά φοϊτσιάρικο, ειδικά τες νύχτες :/

    ReplyDelete