Wednesday 20 April 2011

Πασχαλίδης Vs Αβέρωφ



Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πήγε με το τζιπ του,
Volvo αν είδα καλά στις ειδήσεις να βάλει καύσιμα. Πλήρωσε 75 ευρώ και το πρόβλημά του ήταν ότι 35 ευρώ θα πάνε για φόρους. Από ό,τι φαίνεται δεν θα τον πείραζε να δίνει και 100 φτάνει να πήγαιναν όλα στις τσέπες των εταιρειών καυσίμων.

Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης απάντησε επί λέξει: «Έχει οικονομικό πρόβλημα ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου να γεμίσει το αυτοκίνητό του βενζίνη;».

Δεν το έχεις υπουργέ μου δεν το έχεις. Αφού βλέπεις ότι επικοινωνιακά κάθε φορά που θα ανοίξεις το στόμα σου δημιουργείς αντί να λύνεις προβλήματα, γιατί δεν προσλαμβάνεις ένα εκπρόσωπο Τύπου, ένα επικοινωνιολόγο έστω; Αλλά σιγά που αφήσετε άλλους να φαίνονται στο γυαλί…

Πήγε ο πρώτος ο πρώτος με μια έξυπνη επικοινωνιακή κίνηση να δείξει ότι είναι ακριβά τα καύσιμα. Αντί ο δεύτερος να κάνει κάτι εξίσου έξυπνο, του απαντά με μαλακίες και φυσικά χάνει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Τι θα έκανα στη θέση του υπουργού;

Απλούστατα, θα πήγαινα με ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο τύπου
Honda Jazz, θα το γέμιζα με καμιά 45 ευρώ και θα έριχνα ατάκες ότι για όσους δεν κρατούν μεγάλα 4x4 τζιπ τα καύσιμα δεν είναι τόσο ακριβά, ότι με τα λεφτά από τη φορολογία η κυβέρνηση κάνει έργα, ότι πλούσιοι όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θα έπρεπε να τους απασχολεί το κόστος των καυσίμων κτλ κτλ κτλ.

Οτιδήποτε που θα τραβήξει την προσοχή μακριά από την εικόνα του Νεοφύτου να βγάζει και να πληρώνει μετρητά τον βενζινοπώλη. Πάντως, είμαι σίγουρη ότι μόνο με
platinum άντε το πολύ χρυσή κάρτα συνήθως θα πληρώνει.

Επιπλέον κύριε υπουργέ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σαφώς δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, που το γέμισμα του ρεζερβουάρ, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, έχει γίνει βραχνάς. Ναι, κ. Πασχαλίδη έχω πρόβλημα, έχω πρόβλημα να πληρώνω 60 ευρώ τη βδομάδα βενζίνη και δεν με νοιάζει που καταλήγουν, στις εταιρίες ή στην κυβέρνηση. Με νοιάζει που πλέον σκέφτομαι να κάνω έξτρα διαδρομές, με νοιάζει που οι δρόμοι είναι χάλια, με νοιάζει που όλο πληρώνω και δεν παίρνω σχεδόν τίποτα πίσω.

13 comments:

  1. Ναι, ήταν να το έχω τζι εγώ τούτο το θέμα, αλλά λαλώ άτε, αφού εν ασχολήθηκα να γράψω πολιτικά, άσε.
    Βασικά ο Φούλης έκαμεν ένα κόλπο επικοινωνιακό, τζι αν το έκαμε συνειδητά, ξέρωντας πόσο ππούλλι εν ο άλλος σε τούτα τα θέματα, ότι θα απανούσε κάπως έτσι, ήταν πολλά έξυπνο εκ μέρους του.
    Ούλλοι είπαν ήντα μαννός ο υπουργός, έντζαι εν ο Φούλης πο'σhει πρόβλημα, εν ούλλοι οι άλλοι, ΑΡΑ εν καλά που τα είπεν ο Φούλης.
    Άλλος ο άλλος, εν ήβρεν να πει κάτι άλλο, εγώ θέλω 60 ευρώ να γεμώσω το διθέσιο κατά τα άλλα αυτοκίνητο μου, τζαι πληρώνω τζαι πάνω που 150 άδεια.
    Τζαι πάει που πάει τζιπάνω το περτέλαιο, εν ανάγκη να τρώει τζαι το κράτος τόσα που πάνω;

    ReplyDelete
  2. παττιχάκι20 April 2011 at 22:04

    Πες τα ρε μάνα.Αν έχει οικονομικό πρόβλημα να πουλήσει κανένα χωράφι στην Πάφο και θα το βοηθήσει.Διαφορετικά να αλλάξει αυτοκινητό και να πιάσει ενα Smart που είναι και μικρό και οικονομικό.Αν ο Φούλης σκέφτεται να γεμίσει το αυτοκίνητό του βενζίνη τι πρέπι να κανουμε εμείς;












    ;

    ReplyDelete
  3. Το επίπεδο μας, θυμίζει Μαυρογυαλούρο σε προεκλογική(Διονύση Παπαγιαννόπουλο). Και όμως ακόμα πουλά αυτή η πρακτική και εξακολουθούν πολλοί να αγοράζουν!! Αυτό το διήμερο κοπτόμαστε για τα ακριβά καύσιμα. Μόνο στην Κύπρο έχουν ακριβώσει τα καύσιμα και μόνο στην Κύπρο φορολογούνται!!

    ReplyDelete
  4. poios? who? foullis? stillomatis?

    poutanopaido foulli, epidi egiw en ksiannw. Prin 10 meres eshizes ton kolo sou me ti sinopartzia sou na men aniksoun sunergatika pratiria twra inta salavatas? Htan na xtipisoun tes times tous je en siferei ene?? Afou kalifkeis tous foulli, en filoi sou... twra eskeftikes ton kosmaki?? Sto thkiaolo poutanopaido je karkino. ate giati ekatantises aidia.

    ReplyDelete
  5. Αρέσκει μου η πρωτοτυπία του πολιτικού σου κριτηρίου τζιαι στα δύο σου τελευταία ποστ.

    ReplyDelete
  6. Και εναλακτικές λύσεις γιοκ Moonlight. εντάξει να αφήσω το αυτοκίνητο. πως να κινούμαι πως να κάνω τις δουλειές μου.

    Πατιχάκι πούλησε. χωράφι. αλλά για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία, όχι για να γεμίζει το αυτοκίνητό του.

    Takeiteasy δεν έχεις άδικο. τα χρυσοπληρώνουμε τα καύσιμα, αλλά καμιά σοβαρή διαμαρτυρία εκτός που κάποιες αναρτήσεις σε μπλογκ δεν είδα.

    Ανώνυμε μην βρίζεις, είναι και Μεγάλη Βδομάδα.Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν να ξαλαφρώσει ο κοσμάκης όπως είπε και ο πρόεδρος, αλλά δεν γίνονται γιατί τη χασούρα θα πρέπει να τη δώσουν οι πλούσιοι και δεν τους συμφέρει, αυτοί τους χρηματοδοτούν.

    Μερσί Ασεράς.

    ReplyDelete
  7. Παρόλο που σε γενικές γραμμές τον Φούλη συμπαθώ τον, δαμέ εν του βρίσκω δίκιο. Τούτος ο φόρος υπήρχε που πάντα τζιαι εν πολλά lame να τον πιάνει ο πόνος του πολίτη ένα μήνα πριν τες εκλογές.

    ReplyDelete
  8. Επικοινωνιακό κόλπο να πείς κάτι που κάμνει appeal σε κάποιους ανθρώπους. Τα πιο πολλά σχόλια που άκουσα αφορούσαν το jeep του Αβέρωφ και το οτι με τα χωράφια του στο Λατσί μπορεί να αγοράσει την πεζίνα! Άρα fail..

    ReplyDelete
  9. Άμαν πάει στην πεζίνα ο Φούλλης τζαι πάρει κάμερες για να δείξει πόσον ακριβά εν τα καύσιμα, η κυβέρνηση ονομάζει το "λαϊκισμό".

    Άμαν πάει ο υπουργός εμπορίου στη λαϊκή τζαι πάρει κάμερες για να δείξει ότι εν φτηνά τα σέλλενα, η κυβέρνηση ονομάζει το "πολιτική".

    Εγώ που θέλω να δείξω ότι εν ούλλοι τους μια μάτσα ρεπανόφυλλα άτζιαπις σου εννα χρειαστώ κάμερες;

    ReplyDelete
  10. Εκαταντήσαν αηδία τούτες τις τελευταίες μέρες. Ότι γινεί φταίει η κυβέρνηση. Κλάνει ο Έρογλου φταίει ο Χριστόφιας, ανάφκει τσιγάρο ο Ομπάμα φταίει η κυβέρνηση. Εθυμήθηκε ο Αβέρωφ για τη φορολογία στα καύσιμα ΤΩΡΑ. Αφήστε με να μαντέψω, αν πει η κυβέρνηση που τα σήμερα 0% φορολογία στα καύσιμα, ΟΥΛΛΑ τα πρατήρια θα ρίψουν τις τιμές τους. Εν θα μας λαλούν για ακριβό πετρέλαιο τζε αποθέματα τζε άλλες ασυναρτησίες.

    ReplyDelete
  11. Πέρασα απλά για να σου ευχηθώ Καλή Ανάσταση!
    Να περάσεις υπέροχο Πάσχα με την οικογένειά σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. ο φουλης τον οποιο βριζετε εγκαθετοι του αττιλα σας εκαν χωμα και ξεσκεπασε το αντιλαικο προσωπο του καθεστωτος.αντι το καθεστως να πει ναι ο λαος πληρωνει μεγαλο φορο σε εμας να τον χαμηλωσουμε μπας και ανασανει αμεσως μιλησαν για την οικονομικη κατασταση του αβερωφ!τι τυρρανια θεε μου.αρνουνται και παλι να βοηθησουν τον λαο.εοκα β ξανακτυπα.μας κανατε εθνικιστες ακομα και τους ακομματιστους.ζητω οι φονοι αριστερων

    ReplyDelete
  13. Καλά, μιλούμε εν για γέλια και ο λαϊκισμός του Φούλλη και η αχαπαροσύνη του Πασχαλίδη. Η φάση για τες τιμές των καυσίμων εν ότι πάντα επικαλούνται τα διεθνή προβλήματα (ούλλον και κάποια φασαρία έννα παίζει Μέση Ανατολή) και την τιμή των βαρελιών. Μαλακίες. Πρίν τρία χρόνια το πετρέλαιο στη διεθνή αγορά ήταν $170 το βαρέλι και δαμέσα επουλούσαν το €1,17 το λίτρο. Σήμερα εν $110 το βαρέλι και πουλούν το €1,26 το λίτρο.

    ReplyDelete