Tuesday 6 March 2012

Σούπα φράουλα



Οι γιαγιάδες μου ήταν μαστόρισες της μαρμελάδας. Δεν υπήρχε φρούτο και συνδυασμός που να μην τον έχουν κάνει με τέλεια αποτελέσματα. Το σπίτι τους πάντα ήταν γεμάτο μυρωδιές και αρώματα από την κουζίνα.

Εγώ πάλι βρίσκομαι στα πρώτα στάδια. Χμμ, όχι. Βρίσκομαι πριν από τα πρώτα στάδια.

Ξεκίνησα να φτιάχνω τη μαρμελάδα για τα γενέθλια των κόρων. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες της κυρίας Χριστίνας (η κυρία στη λαϊκή αγορά που μου πούλησε τις φράουλες). Στην πορεία κάτι πήγε λάθος. Πολύ λάθος.

Έτσι τώρα έχω μια κατσαρόλα, διόρθωση ένα καζάνι σούπα φράουλας. Δεν λέει να πήξει με τίποτε. Και οι επιλογές μου είναι:

1. Να πάω να αγοράσω ένα βαρέλι τεκίλα, να μετατρέψω τη σούπα μαρμελάδα σε μαργαρίτα φράουλας και να καλέσω όλη την ενορία να πιούμε μαζί.

2. Να πάω να αγοράσω corn flour, να μετατρέψω τη σούπα μαρμελάδα σε κρέμα φράουλας και να καλέσω όλη την ενορία να τη φάμε μαζί.

3. Να πάω να αγοράσω ζελατίνη και ξυλάκια, να μετατρέψω τη σούπα μαρμελάδα σε παγωτό γρανίτα φράουλας και να καλέσω όλη τη γειτονιά να τα απολαύσουμε μαζί.

4. Να πάω να αγοράσω γύψο σκόνη, να μετατρέψω τη σούπα μαρμελάδα σε ένα ροζ γλυπτό και να διακοσμήσω την αυλή.

5. Να την πετάξω τζαι κανεί, μετά να περάσω από το Jumbo να αγοράσω άλλα δώρα για τα παιδάκια.

6 Να μαλώσω τάχα με τη γειτόνισσα και στα νεύρα πάνω να την περιλούσω με τη σούπα μαρμελάδα.

7. Να αγοράσω φασιανούς, να χρησιμοποιήσω τη σούπα μαρμελάδα για ένα γκουρμέ σος, να καλέσω όλη την ενορία για φαί, παίζοντας και την έξυπνη για το πρωτότυπο της συνταγής.

8. Να αραιώσω τη σούπα μαρμελάδα με σόδα, να κάτσω να την πιω. Μετά θα μπω στο ρεκόρ Γκίνες για το άτομο που ήπιε 8 λίτρα χυμό φράουλας και για τα 8 μερόνυχτα που θα κάμω στη συνέχεια στην τουαλέτα.

9. Να της βάλω πηκτίνη, ζελατίνη οτιδήποτε θα μπορούσε να τη σώσει και αν δεν γίνει τίποτε να εφαρμόσω μια από τις επιλογές πιο πάνω.

10. Να σταματήσω τα πειράματα μέσα στην κουζίνα και να περιοριστώ σε άλλους χώρους του σπιτιού που έχω καλύτερα αποτελέσματα.

Δεκτές και άλλες εισηγήσεις

26 comments:

  1. Ρούμι, ζάχαρι, μέντα et voila: φραουχίτο!

    ReplyDelete
  2. en evales arketh zaxari!

    Sth marmelada mpainei i zaxari 1 pros 1, dl. 1kg fraoules, 1 kg zaxari tziai xymo pou miso lemoni.

    Otan kryosei pissei. Vale tz'alli zaxari!

    ReplyDelete
  3. έβαλα τζαι άλλη ζάχαρη άμαν έπηξε. έτσι τώρα έχω μια κατάγλυκη σούπα φράουλας. αλλώπως θα ακολουθήσω τη συνταγή του Ινβίκτους.

    ReplyDelete
  4. εγώ ψηφίζω το πρώτο..εν θέλεις την ενορία! θα έρτω εγώ..I'll drink it all! αν έρτει και ο Invictus θέλουμε ακόμα ένα και έχουμε πάρτυ πιλόττας/φραούλο-μαργαρίτας!! sounds like a plan to me!

    αν θα αρχίσεις τα πειράματα σε άλλους χωρούς του σπιτιού εγώ ψηφίζω κρεβατοκάμαρα!!

    ReplyDelete
  5. vale zelatini tziai kame to strawberry jelly-jam:-)

    ReplyDelete
  6. Post αγόρασα ζελατίνη. δώσε οδηγίες πως να τη χρησιμοποιήσω.

    ReplyDelete
  7. βάρτη στο θάλαμο να γίνει παγωτό(γίνετε?ενιξέρω)

    μαρία

    ReplyDelete
  8. Αγόρασε βότκα και κάμε λικέρ φράουλας, να το έχεις έτοιμο για μελλοντικές μαργαρίτες! Σίγουρα θα βρεις συνταγή στην ελληνική μαγειρομπλογκόσφαιρα.

    Εν περίεργο που δεν είναι πηκτή η φράουλα σου...έβαλες της νερό; Μήπως ανακάτωσες την πολλές πολλές φορές ή έκοψες τις φράουλες σε κομματάκια;Η φράουλα θέλει να μπει ολόκληρη στην κατσαρόλα, απαιτεί χάδια,μέσα μέσα απαλό ανακάτεμα...και ζάχαρη. Προσωπικά βάζω και λεμόνι αλλά οι περισσότεροι τη φτιάχνουν με ζάχαρη μονάχα...

    Βότκα βότκα!
    Με ζελατίνη μπορείς να φτιάξεις και λίγο τζέλι βέβαια.

    ReplyDelete
  9. Talassamov, η αλήθεια να λέγεται δεν ήμουν και αυτό που θα έλεγα ευγενική μαζί της. έκαμα της ένα ανακάτωμα πολλά δυνατο, όπως τα ρίχτερ που χτύπησαν την Ιαπωνία πριν καναδυό μήνες.

    Αρχισε να κερδίσει έδαφος η ιδέα για πάρτι. θα φυλάξω λίγη να κάμω παγωτό

    ReplyDelete
  10. Μαργαρίταααα!Έρκουμε βουρητή!Ξέρω και πιλόττα!

    ReplyDelete
  11. Για την υπάρχουσα μαρμελάδα Invictus' option rules :)
    Αν δεν είχε πολλή ζάχαρη, θα σου έλεγα απλά να την βάλεις σε μικρές μικρές ποσότητες μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα (1kg τη φόρα ας πούμε) και να την βράσεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει. Αλλά λόγω του ότι όπως λες έχει πολλή ζάχαρη, κινδυνεύει να μαυρίσει πολύ με το βράσιμο (because ζάχαρη becomes καραμέλα).
    Εαν πάλι θέλεις να ξαναδοκιμάσεις την παρασκευή μαρμελάδας εκ νέου η παρακάτω συνταγή συνίσταται απο 5 (so far) καταναλωτές μαρμελάδας εως the best μαρμελάδα φράουλα ever, με μόνη σημείωση ότι η ώρα βρασίματος που δίνει δεν είναι αρκετή.
    http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_09/04/2009_274793

    @post: Η Geliezucker περιέχει πηκτικές ουσίες και πήζει τις μαρμελάδες, η απλή ζάχαρη δεν πήζει ;) (ασ φας ασ αι νοου)

    ReplyDelete
  12. εγώ ψηφίζω το 1 για τους ενήλικες και το 3 για τα μωρά!

    Καλάν εγώ θέλω και μαργαρίτα φράουλα και παγωτό.

    (Αλλά κυρίως μαργαρίτα)

    ReplyDelete
  13. psifizo je ego invictus!

    Nomizo an valleis jellatini tha pixei polla alla mporis na to dokimaseis! anixe ena fakelaki jelatini se ena kouppoudi kai vartou liges koutalies pagomeno nero ospou na dialithi ligo. meta shonosto me tin vrasti soupa/marmelada kai perimene na kriosi. eshi chance na pixei polla omos!!

    kame consult je tin prasinada, pernoun tis touta!

    ReplyDelete
  14. apogohteush re Mana... aposyrw ta peri yio8esias prohgoumena mou sxolia....

    ReplyDelete
  15. θερμές ευχαριστίες στο λεωφορείο πόθος. θενξ θα το δοκιμάσω και ό,τι βγει. στο κάτω κάτω δεν έχω πολλές επιλογές. ή θα το σώσω ή θα το πετάξω ή θα κάτσω να το πιω.

    οι υπολοιποι μεν κουντάντε. οκτώ κιλά μιλούμε μπορούμε να κάμουμε τα πάντα. τζαι φραουλομοχίτα, τζαι μαργαριτοφραουλες, τζαι κρέμα τζαι να τη λουθούμε τζαι να φάμε.

    Έβρος θα προσπαθήσω να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη σου.

    ReplyDelete
  16. http://free-to-eat.blogspot.com/

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αλλά το φραουχίτο που σου προτείνουν είναι θαύμα. Πάντως αν θες, διάβασε στο λινκ τη συνταγή που έκανα τις προάλλες. Όνειρο η μαρμελάδα. Δεν μου έχει αποτύχει ποτέ η μαρμελάδα, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο!!

    ReplyDelete
  17. Ina παίζεις πιλόττα? Άτε there you go! Μάνα ετοίμασε τις μαργαρίτες!!

    ReplyDelete
  18. she
    pote tha mathis epitelous na men piramatizese? pote?

    ReplyDelete
  19. Είχα θκιεβάσει ότι στη φράουλα εν καλλύττερα να βάλλεις ζάχαρη για μαρμελλάδες η οποία εν εμπλουτισμένη με πηκτίνη. Δοκίμασε να βάλεις λίη μέσα τζι αν δεν δουλέψει πιάσε ξυλάκια τζαι ποτηράκια τζαι κάμε τα lollies. :)

    ReplyDelete
  20. Ρίξε μέσα λίγη κρέμα γάλακτος και κάνε την κανονική σούπα
    http://img.foodnetwork.com/FOOD/2008/04/07/RM0612_Strawberry-Soup_lg.jpg

    Τέτοιες μαλακίες γίνονται και βγαίνουν καινούριες συνταγές, τι νόμιζες!

    ReplyDelete
  21. Sike the First14 May 2011 at 00:48

    prwti ole

    endiaferei me to 3, sovara. H granita ennen pagwmeno something kai meta thrymmatismeno?

    ReplyDelete
  22. Ήθελα να σου γράψω, μα ο μπλόγκερ μου έκανε εμπάργκο!
    Λοιπόν, εγώ λέω το 1 και να με περιμένεις να έρθω να δοκιμάσω!!!
    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  23. Den kserw poios arithmos einai oi margarites alla go for that one!

    Eimai sigouri oti tha vreis tin lisi...alla an oxi, oti den linete kovete...so tha tin petaksis kai kani. Opws lew kai sti mana mou, siga na men marazonoumai twra kai gia tis apotixies tis kouzinas (oi oti uponow oti einai apotixia i soupa sou :P).

    M

    ReplyDelete
  24. Οι επιλογές σου είναι πολύ καλές αλλά θα μπορούσες επίσης να περιμένεις να πιει τα ζουμιά της και να πήξει!Πες μας τι έγινε,φαντάζομαι ως τώρα θα'χεις πάρει μι απόφαση!

    ReplyDelete
  25. Τι το έκαμες τελικά; Ήταν να σου πω ότι κάμνει πολλά ωραίο παγωτό! Αν θέλεις, πιντώνεις και φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

    ReplyDelete
  26. και λεμόνι έβαλα, και μήλο τριμμένο έβαλα, και ξύλινο κουτάλι χρησιμοποίησα, δεν πήζει δεν πήζει δεν πήζει.
    έκλεισα το μάτι θα την αφήσω να ξεκουραστεί, να κρυώσει λίγο, μου έχει τύχει άλλη φορά όταν κρυώνει να είναι εντάξει.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : και οι έτοιμες μαρμελάδες είναι πολύ ωραίες !

    ReplyDelete