Wednesday 22 June 2011

Κανένα από το κόμμα

Έτσι για να μην με κατηγορήσουν ότι ποτέ δεν είπα ένα μπράβο για τον πρόεδρο Χριστόφια. Θα το πω τώρα γιατί τέτοια δήλωση ειλικρίνειας δεν την περίμενα ποτέ μου. Μετά που ο Ανδρέας Μολέσκης διόρισε το μισό του το σόι σε διάφορα πόστα, αποφάσισε να παραιτηθεί. Πήγε στο προεδρικό και ανακοίνωσε στο Δημήτρη Χριστόφια ότι φεύγει. Και τι του απάντησε ο πρόεδρος;

«Ανδρέα είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Δε φτάνει που με κατηγορούν όλοι οι άλλοι για το διορισμό σου τώρα τα ακούω και από τους δικούς μου γιατί έχουν παράπονο, ότι διόριζες όποιον ήθελες και κανέναν από το κόμμα».

Μάλιστα. Το Κόμμα είχε παράπονο γιατί τις καλές τις θέσεις τις έπαιρναν οι συγγενείς και οι φίλοι του Μολέσκη και όχι το ίδιο. Σου λέει κύριε, τέτοια ευκαιρία που θα την ξαναβρούμε, να περιμένουμε πόσα χρόνια που θα είναι ξανά η Κύπρος προεδρεύουσα της ΕΕ; Και αν μέχρι τότε δεν υπάρχει ΕΕ;

Το Κόμμα φωνάζει γιατί έχει κόσμο που επίσης δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης όπως αυτοί που προσλήφθηκαν. Ξέρει άτομα που πρέπει να βολευτούν. Πιέζουν. Για αυτό είναι κυβέρνηση, εξάλλου.

Σιγά σιγά οι μάσκες να πέφτουν. Καιρός ήταν να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από την αμνησία που μας χαρακτηρίζει. Βολέματα γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται αν οι υπόλοιποι δεν αντιδράσουμε. Ώσπου, να καταλάβουμε πως όποιος εν εμίλησε εθάψαν τον ζωντανό, θα έχουμε τον Μολέσκη και τον κάθε Μολέσκη να βολεύει τους δικούς του.

Θα έχουμε τον Χριστόφια και τον κάθε Χριστόφια να διατυμπανίζει πως το πρόβλημα δεν είναι ότι έγιναν λάθος διαδικασίες, ότι αδικήθηκαν άνθρωποι που άξιζαν, ότι πρόκειται για ένα αλισβερίσι ψήφων και προνομίων, αλλά ότι δεν έγινε διορισμός που να συμφέρει το Κομμα.

Το Κόμμα και το κάθε κόμμα πάνω από αξίες, πάνω από ανθρώπους. Πάνω από όλα.

Το τραγούδι μιλά για τον φασισμό. Δεν έχει σημασία. Βάλτε στη θέση του οτιδήποτε οικογενειοκρατία, αδικία, ρατσισμό. Το ίδιο κάνει. Οτιδήποτε ανεχόμαστε θα το βρουν τα παιδιά μας μπροστά τους.

15 comments:

  1. εν πολλά λυπηρό για να σχολιάσω...δημοκρατία και αξιοκρατία..χαχαχαχα

    ReplyDelete
  2. σοβαρά τωρά έγινεν έτσι πράμαν? είπεν έτσι ο πιρόεδρος?

    ReplyDelete
  3. (Μολ)έσκισαν τα δεφτέρκα τους α;

    ReplyDelete
  4. Δεν γνωρίζω αν έχει λεχθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που πιστεύω με σθένος, είναι ότι αν δεν ενισχυθεί σύντομα και πολύ σοβαρά στα διοικητικά του, όπου δεν πάει καθόλου καλά,με πολύ δυνατά άτομα, σύντομα θα ακουστεί το όνομα του επόμενου που θα παραιτηθεί "όι γιατί φταίει, αλλά επειδή εθίχτηκε".

    ReplyDelete
  5. έτσι μετέδωσε το Sigmalive. Περιμένω να ακούσω ειδήσεις να το επιβεβαιώσω.

    ReplyDelete
  6. το sigmalive έγραψε όλη την συζήτηση που είχαν..σίγουρα μέσες-άκρες αυτά θα ειπώθηκαν αλλά το sigma ήταν μέσα στην συνάντηση?!!

    άρεσε μου η τελευταία πρόταση..δυστυχώς ανεχόμαστε πολλά.

    ReplyDelete
  7. Το καλό της υπόθεσης εν ότι κάποιος τουλάχιστον επαραιτήθηκε. Ενόμιζα ότι έννα μεν βρεθεί ένα πλάσμα να το κάμει, έστω τζαι για σκοπούς εντυπωσιασμού. Δαμαί ο υπουργός Παιδείας κάμνει συλλογή τα σκάνδαλα τζαι ούτε που τον ενδιαφέρει.

    ReplyDelete
  8. Ο Μολέσκης παραιτήθηκε επειδή άρχισε να αισθάνεται ότι θα κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα. Όταν εξασφάλισε την βεβαίωση του κόμματος ότι δεν θα κατηγορηθεί, παραιτήθηκε για να μας χρυσώσει το χάπι. Ουστ! Χώρκατοι!

    ReplyDelete
  9. Μα αν πάψει το κράτος να είναι φέουδο του κόμματος εξουσίας, τότε πάει και το κόμμα!
    θα ρημάξουν τα γραφεία του, θα χάσει την πελατεία του, και θα το θάψουν ζωντανό...

    ReplyDelete
  10. Η παραίτηση δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και απόδοση ευθυνών!

    ReplyDelete
  11. Γεια σου ρε Μάνα!!! Το άκουσα το μεσημέρι στο Σίγμα στους τίτλους ειδήσεων και λέω δε γίνεται θα παράκουσα!!! Αμ δε, το ξαναείπαν και πιο μετά στο ρεπορτάζ!!! Τωρά εξηγούνται όλα- γιατί δεν υποχρέωσε τον Παπασάββα να παραιτηθεί (δεν προσεβλήθη αρκετά άραγε ο πρόεδρος τότε;)και υποχρέωσε το Μολέσκη.

    ReplyDelete
  12. i kori omos j oloi oi ipoloipoi volemenoi eparameinan stis theseis tous ennen????? :P

    ReplyDelete
  13. @Misirlou: Η κόρη ναι. Ο φίλος της παραιτήθηκε επειδή "προσβλήθηκε". Γενικά πολλή ευθυξία έπεσε τωρά τελευταία.

    ReplyDelete
  14. Η παραίτηση του Βολέσκη είναι για τα μάτια του κόσμου. Για να φανεί ότι "κάτι έγινε" και να κατευνάσουν οι αντιδράσεις του κόσμου. Λίαν συντόμως, ο κύριος αυτός θα βρεθεί σε άλλο πόστο βεβαίως-βεβαίως και χαπάρι δεν θα πάρει κανείς. Το έργο το έχουμε ξαναδεί!

    ReplyDelete
  15. Επιβεβαιώθηκε τούτο τελικά; Η κουβέντα πάντως εθύμησε μου το εξής:

    Επήε μια στον παπά του χωρκού της να εξομολογηθεί:
    -Παπά μου αμάρτησα.
    -Τι έκαμες κόρη μου;
    -Απάτησα τον άντρα μου.
    -Εν σοβαρό τούτο.
    -Απάτησα τον με τον κουνιάδο μου.
    -Να κάμεις 50 μετάνοιες τζαι εν εντάξει κόρη μου.
    -Απάτησα τον τζαι με τον γείτονα.
    -Να κάμεις 70 μετάνοιες τζαι εν εντάξει.
    Επήαινε έτσι η κουβέντα τζαι σε κάποια φάση λέει του παπά:
    -Ξέρεις παπά μου, απάτησα τον τζαι με τον παπά του διπλανού χωρκού.
    -Να καείς στο πυρ το εξώτερο, κολασμένη!! Το χωρκό σου εν είχε παπά;;

    ReplyDelete