Thursday 23 June 2011

Το βάρος, του βάρους, ώ βάρος



Έχω ακούσει αρκετούς παχουλούς που λένε ότι αισθάνονται να βιώνουν ρατσισμό. Και με το δίκαιό τους. Η Αναγέννηση ήταν η εποχή της γυναίκας με τα πιασίματα. Τώρα ζούμε στην εποχή του extra small, size μηδέν.

Τους παχουλούς τους κατηγορούν για πολλά. Ότι δεν νοιάζονται για τον εαυτό τους, ότι δεν κάνουν αυτά που πρέπει για να αδυνατήσουν, ότι χαλούν την υγεία τους. Και συνήθως οι παχουλοί παίρνουν στάση αμυντική και υπερασπίζονται τα κιλά τους. Οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν να τους χρεώνουν περισσότερα, οι ασφαλιστικές δεν τους ασφαλίζουν, οι γιατροί τους κοιτούν με μισό μάτι. Εύκολα πέφτουν θύματα αστείων.

Γενικά προσπαθώ να μην ασχολούμαι με το βάρος του άλλου. Αισθάνομαι μάλλον άβολα, να μιλώ για αυτό το θέμα παρουσίας χοντρών. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να αποκαλέσω ένα χοντρό, χοντρό κατάμουτρα. Αντίθετα, δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να πω κάποιον κοντό, κοντό κατάμουτρα. Αλλά με το βάρος, το φέρνω από εδώ το φέρνω από εκεί. Μπορεί να μιλήσω για παραπανίσια κιλά, για έξτρα βάρος. Προσεκτικές και μετρημένες κουβέντες.

Βρέθηκα πρόσφατα σε μια παρέα. Ανάμεσα τους και μια κοπέλα που άνετα θα την έλεγα χοντρέλα, όχι μπροστά της είπαμε. Από τις πρώτες κουβέντες που έπεσαν την είδε επιθετικός η τύπισσα. Τόση λύσσα ούτε ο Μέσι όταν βάζει γκολ. Χωρίς να πέσει κουβέντα περί βάρους. Στο άσχετο, θύμωσε και άρχισε να τα βάζει με τους λεπτούς. Το κόμπλεξ του παχουλού σε όλο του το μεγαλείο. Λες και της έκλεψα την μπουκιά, δηλαδή τι μπουκιά, ολόκληρο αρνί από το στόμα.

Πραγματικά ένιωσα άσχημα γιατί δεν είχα καμιά 20αριά κιλά να κρέμονται από πάνω μου. Εννοείται μας είπε όλα τα κλισέ που κυκλοφορούν τα πάχη μου τα κάλλη μου, σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε κτλ κτλ κτλ. Τώρα γιατί τα έλεγε αφού δεν τα εννοούσε δεν κατάλαβα. Ούτε φυσικά κατάλαβα γιατί ένιωθε ότι έπρεπε να μας τρίψει τα κιλά της στη μούρη, γενικώς χεστήκαμε όλοι για την εμφάνισή της, αλλά τελοσπάντων. Υποθέτω ότι θα ήθελε να είναι η μισή, να φορεί κολλητά ρούχα και να διαγράφει καμπύλες. Δεν ήταν όμως και την πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Τελικά ο κόσμος ίσως να είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα, οι παχουλοί και όσοι νιώθουν εντάξει ή είναι εντάξει με το βάρος τους. Οι πρώτοι θέλουν να περάσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Όταν δεν το καταφέρνουν εκνευρίζονται. Οι δεύτεροι δεν θέλουν να περάσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Όταν το καταφέρνουν, εκνευρίζονται.

27 comments:

  1. εγω ειμαι 1.62.
    ειμαι κοντη.
    τακουνια δε φορω και δεν ψηνομαι να το ξεκινησω τωρα.

    η αδελφη μου ειναι χοντρη.
    1.70 και 120 κιλα.
    εχει προβληματα υγειας τα οποια προσπαθει να παλεψει με μια πιο προσεγμενη διατροφη, χωρις ομως να επιλεγει να χασει τις καμπυλες της.
    δεν εχει διαμαρτυρηθει ποτε που δεν μπορεσε να ακολουθησει τους φιλους της στο τζοκινγκ, ουτε την ακουσα ποτε να υπερασπιζεται τα κιλα της.
    παιρνω δεδομενο οτι ειναι χοντρη.
    παιρνω δεδομενο οτι δε θα αλλαξω τον τροπο ζωης της με το να την παροτρυνω συνεχεια για διαιτα και η ζωη συνεχιζεται..
    τα κομπλεξ τωρα ειναι μεγαλο κεφαλαιο.
    αν νιωθεις κομπλεξ που εισαι χοντρος πρεπει να αδυνατισεις για να νιωθεις ωραια με τον ευατο σου.
    ωστοσο προκειται για ενα "πρεπει" που εσυ ο ιδιος βαζεις στον εαυτο σου και θα ηταν καλο να ειναι ανεξαρτητη η αποφαση του απο τον κοινωνικο σχολιασμο...


    μισ

    ReplyDelete
  2. εντωμεταξυ, ασχετο τωρα, ειναι πολυ βολικες οι ωρες των αναρτησεων σου....

    οχι να τις αλλαξεις!!!!


    μισ

    ReplyDelete
  3. Λοιπόν εγώ δηλώνω ανερυθρίαστα ρατσίστρια απέναντι στους χοντρούς(πολύ χοντρούς εννοώ), εννοείται σ'αυτούς που τρώνε συνέχεια και πάχυναν όχι σ'αυτούς που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας εξ'ου και το πάχος. Θα ήθελα κι εγώ παααααρα πολύ να τρώω κάθε μέρα το γουρουνόπουλο και 10-20 σοκολάτες που λατρεύω αλλά δεν το κάνω, συγκρατώ τον εαυτό μου για λόγους αισθητικούς και για λόγους υγείας!! Οι χοντροί που δεν το κλείνουν και απολαμβάνουν κάθε μέρα τόνους φαγητού πρέπει να δέχονται και τα άκομψα σχόλια! Ε μα συγγνώμη..

    ReplyDelete
  4. κοντός, χοντρός, ανορεξικός why should you care what people look like? άμαν κάτι εν μας αρέσκει απλά γυρίζουμε που την άλλη.

    της τύπισσας είπες της για την αδυναμία σου στην σοκολάτα και οτι τρώεις τες ή ήταν να αρχίσει καινούργιο round μουρμούρας?!

    ReplyDelete
  5. Οσοι θελουν να αδυνατησουν μπορουν και υπαρχουν τροποι.Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι ειναι οτι η παχυσαρκια ειναι αρρωστια και οτι υπαρχει ΚΑΙ εθισμος για το φαγητο.Ολοι ξερουν την ανορεξια και την βουλιμια σαν αρρωστιες αλλα κανεις την υπερφαγια. Νομιζουν ολοι(δεν αναφερομαι σε σενα) οτι ολοι οσοι ειναι παχυσαρκοι απλα τους αρεσει το φαι και γιατι δεν στουππωνουν το στομα τους και αλλα κλισε.Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποσο δυσκολο ειναι να βλεπεις πχ μια σοκολατινα και να μην μπορεις να αντισταθεις.Δεν εισαι ληξης αλλα εθισμενος στο φαι και χρειαζεσαι βοηθεια.Μπορει ενας παχυσαρκος απο 120κιλα να γινεις 60 αλλα παντα θα ειναι παχυσαρκος ή εστω πρωην παχυσαρκος.Οπως οι αλκοολικοι οταν κοψουν το ποτο λενε "ειμαι αλκοολικος" και φοβουνται μην υποτροπιασουν.Προσωπικα ειμαι γυναικα, 1.70 και μεχρι πριν κατι μηνες 110κιλα.Ηταν σαν να κοιμηθηκα αδυνατη και ξυπνησα χοντρη.Οι ανορεξικες βλεπουν τον εαυτο τους χοντρο εγω τον εβλεπα οκ.Πλεον ξεκινησα μονη μου διαιτα,εχασα 15κιλα και συνεχιζω.Η γυναικα ειναι ωραια με τα πιασιματακια της,οταν καταντουν τα πιασιματακια λιπος ομως δεν ειναι ωραιο.Ουτε οταν κυνδυνευει η ζωη μας ειναι ωραιο.Ακομα και πριν κανω διαιτα ποτε δεν μου αρεσαν οι παχυσαρκοι ανθρωποι.Ποτε δεν καταλαβα πως μια κοπελα 20χρ αφηνει τον εαυτο της να γινει 200κιλα πχ (ξερω μια κοπελα), να μην μπορει να κανει παιδι ενω θελει και να μην προσπαθει να κανει κατι.Και οταν το αποφασισει να πρεπει να κανει εγχειρηση και να πρεπει να πληρωσει το Ικα για το sleeve πχ.
    Ουτε μπορω να πιστεψω οτι νιωθει μια χαρα με τα 200κιλα της και ειναι ευτυχισμενη.Αν ηταν ευτυχισμενη δεν θα τρωγε.Προσωπικα νομιζω οτι ο χειροτερος εχθρος μας εμας των παχυσαρκων ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος.Η κοπελα που γραφεις στο ποστ σου σιγουρα δεν εννοουσε αυτα που ελεγε,αν ηταν ευτυχισμενη με τα κιλα της δεν θα ταν τοσο θυμωμενη.Η κοπελα πιο πανω γραφει πολυ σωστα "παιρνω δεδομενο οτι δε θα αλλαξω τον τροπο ζωης τη", αν δεν το αποφασισει μονη της η αδελφη της τοτε δεν γινεται τπτ,οσες φορες και να της πουν,οποιοι και να της πουν.

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ με ανώνυμο 10:27.
    Να μάθουν να κλείουν το στόμα τους οπως κάμνουμε ούλλοι.

    Επεθύμησα κλέφτικο. Τζιαι πατάτες. Ούφφου.

    ReplyDelete
  7. το να μην πεις καποιον χοντρο καταμουτρα αλλα να τον λες χοντρελα πισω απο τη πλατη του ειναι ακομη πιο ασχημο φιλη μου.

    ReplyDelete
  8. Εκφράσου το ξέρω. I am a horrible, horrible person. Η συγκεκριμένη όμως μου την έσπασε με την επιθετικότητά της.

    Αχάπαρη εξήασες την τασσή τζαι την σαλάτα.

    Ανώνυμε 10.53 για όλους είναι δύσκολο να πουν όχι σε μια σοκολατίνα ή ένα υπέροχο πιάτο φαί. το να πεις όχι θέλει αγώνα και προσπάθεια. για όλες μας τις κακές συνήθειες ο χειρότερος μας εχθρός είναι ο εαυτός μας. φαίνεσαι αποφασισμένη είμαι σίγουρη θα τα καταφέρεις.

    Ράνια αν της έλεγα έτσι πράμα είμαι σίγουρη ότι θα έβγαζε μαχαίρι.

    Ανώνυμε 10.27 έχεις απόλυτο δίκαιο. είτε κάνουμε κάτι για το πρόβλημα είτε απλά σιωπούμε. η παχυσαρκία είναι και θέμα υγείας πάνω από όλα.

    Μις είμαστε του πρωινού δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ώρες αναρτήσεων.

    ReplyDelete
  9. "Να μάθουν να κλείουν το στόμα τους οπως κάμνουμε ούλλοι."

    Το να το λες αυτο ειναι το ιδιο με το να λες σε ενα ναρκωμανη κοψε τα ναρκωτικα ή σε μια κοπελα που πασχει με νευρικη ανορεξια ΦΑΕ.Δυστυχως δεν ειναι τοσον ευκολα τα πραματα.Η υπερφαγια ειναι ψυχογενης διατροφικη διαταραχη.Καποιοι κιολας πανε σε ψυχολογο για να το παλεψουν.

    ReplyDelete
  10. Εγώ είμαι αδύνατη. Πάντα ήμουν αδύνατη. Πέρασα και μια τρομερή νευρική ανορεξία και έγινα χάλια, μα επανήλθα στο κανονικό. Πού θέλω να καταλήξω; Ο πρώην άντρας μου ήταν υπερβολικά υπέρβαρος. Μα δεν κοιτούσα την εμφάνιση όταν τον παντρεύτηκα, και ούτε τώρα κοιτάζω την εμφάνιση των ανθρώπων μα την ψυχή τους. Αυτό που συνάντησα όμως 12 χρόνια απο τη ζωή μου ζώντας ανάμεσα σε υπέρβαρους ανθρώπους είναι ότι
    έχουν τρομερά κόμπλεξ, που τους βγαίνους σε κακία προς τους άλλους.
    Ελπίζω κάποτε, να με διαψεύσει ένας άνθρωπος υπέρβαρος που πραγματικά να έχει καλή καρδιά (άντρας-γυναίκα, δεν έχει σημασία). Μέχρι τώρα, όλοι έχουν βγάλει κακία πάνω μου...

    ReplyDelete
  11. Όταν αντιληφθεί ο κόσμος ότι το να έχεις κάποια συγκεκιμένα κιλά (ανάλογα με το ύψος, ηλικία, ιατρικό ιστορικό (π.χ. μπορεί να είναι οι μισοί σου συγγενείς διαβητικοί) δεν έχει να κάνει με το αν μπορείς να χωρέσεις στο χ ή στο ψ ρούχο τότε και χάνεις κιλά και καταφέρνεις να έχεις σωστή διατροφή και να τη διατηρείς (η λέξη δίαιτα νεκατώνει τα στομάχια μου.. έλεος πιον! δίαιτα σημαίνει ζω καλά και όι όπως το εννοούμε σήμερα που το άτομο πρέπει να καταπιεστεί (άλλο η πειθαρχία στη διατροφή και άλλο η καταπίεση)). Εν θέμα συνήθειας. Εγώ το παλεύω. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που να εμποδίζουν την απώλεια βάρους άρα πέρα από τη θέληση πρέπει να παρακολουθεί το άτομο ένας γιατρός. Και ένα σχόλιο για την κοπέλα που αλλο λίο να σε κουτουλλήσει.. εν θέμα πεποίθησης για τον εαυτό της. Μπορεί και να χάσει κιλά και να είναι αντικειμενικά αδύνατη και στα κιλά της αλλά αν δεν αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται που ήταν, πούποτε!!

    ReplyDelete
  12. Λίγο δυσκολεύομαι να καταλάβω από που προκύπτει η ανάγκη να ονομάσει ή να "σταμπάρει" κάποιος άνθρωπος, ένα άλλο κατάμουτρα, κάτι. Είτε πασιύ,είτε ξεραντζιάρη είτε κοντό, είτε ψηλό, είτε άσπρο είτε μαύρο. Ένει ένδειξη παλληκαρκάς ή ευθύτητας ή θάρρους;;

    ReplyDelete
  13. Προσωπικά είμαι υπέρβαρη. Μου αρέσει το φαγητό, παραδέχομαι ότι δεν νοιάζομαι ιδιαίτερα για την εμφάνισή μου και τις περισσότερες φορές τρώω χωρίς να πεινώ, επειδή θέλω κάτι να κάνω, όπως κάποιος πχ μπορεί να καπνίζει για να σκοτώσει την ώρα του. Ξέρω ότι εγώ και μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και μόνο εγώ μπορώ να την αλλάξω. Αλλά θεωρώ μεγάλη ΑΓΕΝΕΙΑ να έρχεται κάποιος να μου ανοίγει κουβέντα τάχα τυχαία για δίαιτες και γυμναστήρια, για εγχειρήσεις στομάχου που δήθεν έκαναν γνωστοί του και να μου λέει- άμεσα ή έμμεσα- ότι πρέπει να χάσω βάρος. Γενικά με εκνευρίζουν τα άτομα που "προθυμοποιούνται" χωρίς να τα ρωτήσεις να σου πουν τη γνώμη τους για πράγματα που δεν τους αφορούν, συμπ. και της εμφάνισης των άλλων.

    ReplyDelete
  14. Ε ανώνυμε 11 τζιαι κάτι (εβρετε ένα nickname σιορ) εμάθαμε ούλλοι τη πιπίλλα του ψυχολογικού.

    τζιαι επίσης άλλο ο ναρκομανής τζιαι άλλο τζείνος που του αρέσκει να τρώει.

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμε 11.25. Τα πράγματα σαφώς και δεν είναι τόσο εύκολα. Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, όπως υπάρχουν και πολλοί που το φαγητό είναι η απάντησή τους στις δυσκολίες που περνούν.

    Έχω γνωρίσει υπέρβαρους Ευαγγελία μου που να είναι σκέτο μάλαμα. Είναι άνθρωποι που το βάρος τους δεν κάνει καμία διαφορά. Και οι μισοί να ήταν, πάλι το ίδιο καλοί θα ήταν. Όπως λες η εμφάνισή τους δεν παίζει κανένα ρόλο. Ίσως αν είχα από αυτούς αρνητική συμπεριφορά να τους έβλεπα αλλιώς. Όπως και στην κοπέλα που έγραψα δεν ήταν το πρόβλημά της τα κιλά της, αλλά η κακία της. Είναι όπως το είπε η Ρίκα, μπορεί να χάσει κιλά, αλλά να κρατήσει την ίδια κακιασμένη συμπεριφορά. Που ήταν πούποτε.

    Takeiteasy, Ίσως ένα άγνωστο να μην υπάρχει ανάγκη να του πεις κάτι. Αλλά με σε μια πιο οικεία κουβέντα, με φίλους για παράδειγμα;

    Αμαζόνα συμφωνώ ότι είναι αγένεια κάποιος να πιέζει τον οποιοδήποτε να κάνει οτιδήποτε για την εμφάνισή του. Ακούγεσαι συνειδητοποιημένη και μπράβο σου για αυτό. Αν όμως στο έλεγε όμως κάποια φίλη σου, κάποιος που σε νοιάζεται θα ένιωθες τον ίδιο εκνευρισμό; Και όχι υπό τύπο παραίνεσης, μια συμβουλή, μια κουβέντα.

    ReplyDelete
  16. Aλλον αρεσκει μου να τρωω.Αρεσκει μου να τρωω σημαινει γουσταρω το φαγητο και τρωω λιγο παραπανω ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΩ,σημαινει "τρωω και σπαζω" σουβλα καθε Κυριακη και ειμαι 10-15κιλακια παραπανω,ειμαι μερακλης στο φαι και εχω τα πιασιματακια μου.Το αλλο ομως ειναι αρρωστια.Σημαινει οτι τρωω οχι γιατι πεινω αλλα γιατι δεν εχω τι να καμω ή επειδη ετσι.Οταν τρωω ενα ψυγειο δεν σημαινει οτι αρεσκει μου το φαι.Οταν ξυπνας τα μεσανυχτα και ξαφριζεις ενα ψυγειο,οταν τρως μονο κρυφα και μετα κλαις και νιωθεις ενοχες,οταν δεν εχεις τον ελεγχο του εαυτο σου,οτι τρως για να γεμισεις τα κενα σου,οταν κρυβεις σοκολατες,δρακουλινια στο δωματιο σου δεν τρως γιατι σου αρεσει το φαι ή εισαι ληξης.
    Ουτε πας 150κιλα γιατι εισαι ληξης.Αν ηταν τοσο απλο δεν θα ειχε "Anonymous Overeaters" και ουτε ψυχολογους να ασχολουνται με διατροφικες διαταραχες.Προσωπικα πασχω απο Συναισθηματικη Υπερφαγια και ουτε εγω ξερω μερικες φορες αν θα τα καταφερω να γινω καλα ανκαι προσπαθω πολυ σκληρα.Ο λογος που το γραψα ειναι διοτι ειναι πολυ ευκολο να βαζουμε ετικετες ενω δεν ξερουμε τι εχει ο αλλος για να γινει ετσι οπως εγινε(ειτε ειναι 150κιλα,ειτε 35κιλα).
    Μαρια.

    ReplyDelete
  17. Καλημερα,

    μμμ, παχουλοι ε? Εγω εχω παρει 5 κιλα και αποφευγω να με
    βλεπω στο καθρεπτη...δεν με λες χοντρη αλλα οχι νουμερο μηδεν...!

    Η μανα και η γιαγια το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να μαι οπως πριν απο ενα χρονο με 6 κιλα πιο κατω ... γενικα δεν πολυτρωω απλα εχω το γαμημενο θυροειδη και εχω περασει δυο τρεις φορες απο τη βουλημια στην ανορεξια και τουμπαλιν...

    Καλοκαιρι και εαν με ρωτησεις δεν θα θελα με τιποτα να βαλω το μπικινι μου κι ας ειμαι αρκετα σφιχτη...μπορω να καταλαβω ενα χοντρο να μην νιωθει καλα αλλα δεν μπορω να καταλαβω εφοσον τρωει παραπανω γιατι γκρινιαζει...

    Ο καθενας ειναι αποτελεσμα των επιλογων του...ξερω οτι πηρα τα φ χ ψ κιλα και φταιω εγω...το θεμα ειναι οτι εαν με ενοχλει τοσο θα κλεισω τη μασαμπουκα μου και δεν θα γκρινιαζω απο το πρωι μεχρι το βραδυ γιατι μεγαλωσε ο κωλος μου...

    Απλα οι διατροφικες διαταρραχες ειναι μεγαλο κεφαλαιο...και θα ταν λαθος να πιστευουμε οτι ενας χοντρος ειναι χοντρος επειδη απλα τρωει...για να χει παει 150 κιλα σημαινει οτι κατι δεν παει καλα...οτι υπαρχει προβλημα...

    την καλημεραααα μου ξανα
    σταλιν.

    ReplyDelete
  18. Κάποτε είπα ότι δεν μου αρέσουν οι χοντρές γυναίκες και πέσανε να με φάνε άλλες χοντρές που με άκουσαν. Έλεος πια, δεχτείτε ότι το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό και βουλώστε το. Θέλετε κρέας; Φάτε απ'το δικό μου, που το'χω και μπόλικο!

    ReplyDelete
  19. Μπόλικο κρεάς; εγώ γιατί σε θυμάμαι λεπτό Αντίχριστε;

    όντως οι διατροφικές διαταταχές είναι μεγάλο κεφάλαιο Στάλιν. για να είναι όμως κάποιος χοντρός δεν χρειάζεται να φτάσει τα 150 κιλά. είμαι 50 κιλά. τα 60 να φτάσω θα είμαι παχουλή, στα 70 χοντρή ίσως και υπέρβαρη. αυτό που θέλω να πω είναι αυτό που λες και εσύ, ότι στο τέλος της ημέρας είναι και θέμα επιλογής. από τη στιγμή που το έξτρα βάρος σε ενοχλεί είτε σταματάς το φαί που θεωρείς απόλαυση, είτε αν πάσχεις από κάτι ζητάς βοήθεια.

    Μαρία ενδεχομένως να σου πάρει καιρό. ενδεχομένως να δυσκολευτείς πάρα πολύ. αλλά μόνο αν προσπαθήσεις θα τα καταφέρεις.

    ReplyDelete
  20. Πολλές φορές το να είναι κανείς χοντρός δεν είναι κατ'άνάγκη επιλογή του..Υπάρχουν πολλές διατροφικές διαταραχές, που με την κακή ψυχολογία οδηγούν στα άκρα...Ειναι σαν τα ναρκωτικά ένα πράγμα. Είναι περιόδοι που προσπαθώ να χάσω ένα δυο κιλά, και δυσκολεύομαι πολύ.Στο τέλος αντί να χάνω κιλά βάζω... φαντάζομαι λοιπόν τι περνά ένας άνθρωπος που θέλει να χάσει 20 ή 50 κιλά.Τα περιττά κιλά είναι για μένα πρώτα από όλα θέμα υγείας.Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει με το σώμα του. Αυτό που δεν αντέχω είναι να βλέπω κυρίως γυναίκες με πολλά περιττά κιλά να ντύνονται σαν την Κέιτ Μος. Μπορείς να είσαι όσα κιλά θές, να υποστηρίζεις αυτό το lifestyle αλλά κυρίως να σέβεσαι την αισθητική σου, την δική σου και των άλλων.

    ReplyDelete
  21. Να υπενθυμίσω πως δεν είναι τα κιλά στην περίπτωση που ανάφερα που με πείραξαν. δεν θα το σχολιάζα καν το θέμα, αν η ίδια η τύπισσα δεν φαινόταν να έχει τόσο πρόβλημα με το βάρος της και το κυριότερο αν δεν ήταν τόσο κακιά.

    ReplyDelete
  22. Το κόμμεντ μου ίσως εν λίο εκτός θέματος (σόρρυ είμαι τζαι σε άλλο τάιμ ζόουν τζαι αμα ξυπνω ήδη υπάρχουν πολλά κόμμεντς) αλλά τζεινο που θέλω να πώ είναι ότι νομίζω τούτο που περιγράφη η Μάνα εν τζαι ένα πιο γενικό φαινόμενο.

    Πριν 2 εφτομάδες σαν έπεινα καφέ έξω κοντά στο δρόμο, εσταμάτησεν η αστυνομία ένα αυτοκίνητο με 2 γυναίκες Αφροαμερικανές τζαι ερευνούσε το αυτοκίνητο. Η μια κοπέλα ήταν ήσυχη, συνεργάσιμη, τζαι η άλλη επαούριζεν ότι "ενεν ουλλοι οι μαυροι εγληματίες". Εν όπως την τύπισσα της ιστορίας σου που ενώ δεν της είπετε τίποτε άρχισε να λαλέι μόνη της διάφορα για κάτι που την κάμνει να εν μειονότατα σε μια κατάσταση. Η προηγούμενη μου καθηγήτρια, έβλεπε παντού συνωμοσιες γιατί ήταν γυναίκα σε ανδροκρατούμενο επάγγελμα.

    Ίσως απλά να εν ένα κόμπλεξ που έσhει ο κάθε ένας τζαι απλά μερικοί ένιξερουν απλά πως να το διαχειριστεί.

    ReplyDelete
  23. ime xontros, narkomanis kontos, poustis kai mavros. alla to xeirotero, ime omoniatis.....

    ReplyDelete
  24. Α, εδώ να έρθεις να δεις ομορφιές. Βλέπεις στα μακντόναλτς άτομα που το πάχος δεν έχει πια μέρος να κάτσει να παίρνουν χάμπουγκερ και διπλες πατάτες με μιλκσέικ, στο τέλος και παγωτό. Και το χειρότερο είναι ότι δίνουν και στα παιδιά τους τα ίδια να φάνε, τα οποία παιδιά είναι σαν μπαλόνια με τσουτσουνάκια να εξέχουν για χεροπόδαρα.

    Αν δεν μπορούν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων να μάθουν να κλείνουν το στόμα τους, ας μάθουν τουλάχιστον να τρώνε σιόρ.

    ReplyDelete
  25. μάνα συμφωνώ μαζί σου.
    ούτε εμένα μου καίγεται καρφί αν ο άλλος είναι κοντός, μίντζιης ή παshύς, τη στιγμή που τζείνοι εν εντάξει με το θέμα τζιαι δεν ξεχειλίζουν από κόμπλεξ.

    κατά καιρούς μάλιστα, βρήκα κάποιες χοντρές κοπέλες πολύ όμορφες. Όσοι έχουν το κόμπλεξ/οργή που περιγράφεις, αυτομάτως γίνονται και πιο άσχημοι και απωθητικοί.

    ReplyDelete
  26. καλημέρα,
    κατ'αρχήν δεν είναι όλοι οι παχύσαρκοι άρρωστοι, όπως ούτε όλοι οι παστοί ανορεξικοί. Κατά δεύτερον είμαι 110 κιλά επειδή έτσι είμαι. Γιάτι πρέπει να παστύνω? γιατί πρέπει να μεν τρώω? Ποια κοινωνία μου επιβάλλει να γίνω 60-70-80 κιλά? ο καθένας όπως θέλει και όπως μπορεί είναι. Όλη αυτή η κατακραυγή οδηγεί στα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ξυπνάς ένα πρωί και γίνεσαι παχύσαρκος ούτε βουλιμικός ούτε ψυχολογικά εξαρτημένος από την διατροφή σου. Οι προσταγές φάε ή μεν φάεις σου το δημιουργούν αυτό. Η ανάγκη της κοινωνικοποίησης. Το κλείστο στόμα σου δεν είναι λύση.Ούτε καν τρόπος έκφρασης. "έκλεισα το στόμα μου τζε επάστυνα" ή "άνοιξα το τζε είμαι κανονικός τωρά". Ο άνθρωπος εζήτησε να έσιει κάθε μέρα μακαρόνια, ντομάτες, λεμόνια, σουβλάκια, εκλαίρ, κώκ. Άρα πρέπει να γίνει επιδέξιος να μάθει πότε πρέπει να τα τρώει. "Τα επιδέξια βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους." Ε όι. Όποτε θέλω θα παστύνω, όποτε θέλω θα πασχύνω επειδή μπορώ. επειδή τα έχω ούλλα στα πόθκια μου. Τζε στο γυμναστήριο θα πάω τζε θα αγκανίζω κάτω που την μπάρα ενώ έχω 10 κιλά βαράκια για να γυρίσεις να με δείς. Τζε σγαφτό μαγιώ θα φορίσω για να δείς τον τζιήλιο μου αλλα τζέ το ότι είμαι προικισμένος. Τζε εννά φάω τα σκατά μου τζε όι τα δικά σου επείδη κάποιος μου είπε ότι έχουν έναν άρωμα σύκου με τελείωμα αγριοβατόμουρου πατημένου από πόδια παρθένας κολομβιάνης, νόθης κόρης του Τσέ.

    ReplyDelete