Friday 24 June 2011

Αστυνομικοί και τατουάζ



Τούτος ο αρχηγός αστυνομίας που έχουμε θα πάει πολλά μπροστά. Τόσο μπροστά που θα ξεπεράσει το μέλλον, θα φτάσει και πάλι το παρελθόν και θα βρεθεί στα πρώτα χρόνια της κυπριακής (της ποιας;) ανεξαρτησίας. Τότε που το πηλίκιο στους μαθητές ήταν υποχρεωτικό ακόμη και εκτός σχολείου. Τότε που σπάνια έβρισκες παρθένα κοπέλα πριν από το γάμο. Τότε που το κάτω μέρος του μπικίνι είχε τουλάχιστον 15 εκατοστά φάρδος. Τότε που όποιος είχε τατουάζ ήταν αλήτης.

Επειδή στα δύο, τρία χρόνια που είναι αρχηγός ο Μιχάλης Παπαγεωργίου έλυσε όλα τα προβλήματα της αστυνομίας, όλα τα εγκλήματα εξιχνιάστηκαν, όλοι οι κακοποιοί βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, το ίδιο το Σώμα λειτουργεί ρολόι, το σωφρονιστικό σύστημα δεν ήταν ποτέ καλύτερο, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τις λεπτομέρειες.

Έτσι, έστειλε εγκύκλιο στους αστυνομικούς με τους οποίους τους καλεί αν έχουν τατουάζ σε εμφανή μέρη του σώματός τους να πάνε τα σβήσουν, για να μην δίνουν αφορμή για άσχημα σχόλια από το κοινό. Τι και αν τον ενημέρωσαν ότι το να αφαιρέσεις ένα τατουάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τι και αν του είπαν πως κοστίζει, πως δεν φεύγει εντελώς το σημάδι και πως στο τέλος της ημέρας είναι και επικίνδυνο.

Βράχος ακλόνητος ο αρχηγός θέλει τους μπάτσους του να είναι ακηλίδωτοι. Άσπιλοι. Χωρίς σημάδι πάνω τους. Ο Θεός που τον φώτισε να πάρει έτσι απόφαση. Γιατί πραγματικά αυτό είναι που ενοχλεί. Μα να με σταματήσει αστυνομικός με τατουάζ; Αίσχος.

Και φυσικά τα πραγματικά προβλήματα της αστυνομίας παραμένουν άλυτα. Οι ανισότητες που υπάρχουν, θέματα συντάξεων, επιδομάτων, η κακή εκπαίδευση που κάποτε λαμβάνουν, η διαφθορά, το γεγονός ότι ικανά στελέχη δεν αξιοποιούνται όπως επίσης και το γεγονός ότι κυριαρχεί το μέσο και τις μεγάλες τις προαγωγές δεν τις παίρνουν αυτοί που της αξίζουν. Όλα αυτά δεν τα είδε ο αρχηγός; Τα τατουάζ τον πείραξαν;

Επίσης, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου θέλει να εισαχθεί πρόνοια, ώστε να αποκλείονται από την αστυνομία όσοι φέρουν σε εμφανή σημεία τατουάζ. Σημείωση ότι εμφανές σημείο είναι και ο αστράγαλος. Η μαλακία σε όλο της το μεγαλείο. Θα αποκλείει ανθρώπους ικανούς λόγω τατουάζ. Μα αυτό δεν είναι διάκριση;

Ούτε υπομονή δεν μπορούμε να κάνουμε. Αργεί να λήξει η θητεία του. Εισήγηση για τους αστυνομικούς. Εφοδιαστείτε με ένα καλό make up. Κατά προτίμηση αδιάβροχο. Το απλώνετε πάνω στο τατουάζ σας. Και μετράτε μέχρι το 2016 που θα τον αποχαιρετήσετε.

24 comments:

  1. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

    ReplyDelete
  2. Θυμίζει μου την εποχή που ήμουν νεοσύλλεκτος στο ΚΕΝ και την επιλογή για τα ΛΟΚ. Όποιος είχε τατουάζ, δεν γινόταν δεκτός στις δοκιμασίες για επιλογή στα ΛΟΚ. Ακόμα θυμούμαι τον τύπο που επροσπάθησε να αφαιρέσει το τατουάζ του με το ξυραφάκι...

    ReplyDelete
  3. Αλήθκεια ήταν να'ν πολλά ωραίο να θωρούμε στις τηλεοράσεις τον αρχηγό ή τον υπαρχηγό της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής, με τατού σε στύλ Σκαρμούτσου να μας διούν παρανζιελλιές ή να μας ενημερώνουν για περιστατικά τζιαί εγκλήματα. Ταιρκάζει έννεν;; Δεχούμαστεν το τζιαί επικροτούμεν το ούλλοι. Τζιαί αν είχαν τζιαί κανέναν κότσο τζιαί κανέναν χαλκά στην μούττη ίντα μ' που πειράζει. Μειώνει καθόλου τις ικανότητες τους, οξά την ποιότητα τους ή μήπως το ήθος τους;; (Σήμερα ήμουν κακός που το πρωί!!!!)

    ReplyDelete
  4. Ε βέβαια.. Η κυπριακή κοινωνία σε ούλες τις εκφάνσεις της πάντα είχε ένα κόλλημα με το "φαίνεσθαι" και ας είναι σαπιμένη που μέσα εν πειράζει.

    ReplyDelete
  5. Κάμνεις με να θέλω γράψω πόστ επί του θέματος, (περί ταττού, piercing κτλ.)το τι είναι πρέπων εμφανισιακά κτλ στο χώρο εργασίας και μη. Θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  6. πριν λίγο έμαθα ότι ο αρχηγός έστειλε εγκύκλιο πριν κάτι μέρες και καλούσε τους αστυνομικούς να πηγαίνουν δουλειά με τα ποδήλατα... Που τις βρίσκει έτσι ιδέες;

    ReplyDelete
  7. Άμαν μας κάμουν ποδηλαδρόμους και αποκτήσουν οι Κυπραίοι οδηγοί συνείδηση τότε μπορεί να κινούμαστε και με ποδήλατα. Εδώ πεζός φοβάσαι να κυκλοφορήσεις ή δυσκολεύεσαι.

    ReplyDelete
  8. ε μα γενικά στην Κύπρο έχουμε ενα θέμα με την 'εικόνα'. Μόνο με την εικόνα όμως γιατί με την ουσία των πραγμάτων δεν τολμούμε να ασχοληθούμε.
    Τι υποκρισία όμως..

    διάβασα οτι έστειλε και εγκύκλιο στους πόσους βαθμούς να πλένουν την στολή..τα ποδήλατα θα άφηνε πίσω?!

    @Invictus..seriously? με το ξυραφάκι? oh my god!!!!

    ReplyDelete
  9. @Rania - Άμαν πλένεται η στολή σε λάθος βαθμούς αποχρωματίζεται (ξιβάφφει/κκελιάζει) εύκολα. Αποτέλεσμα να μην έχει ο αστυνομικός την απαιτούμενη εμφάνιση. Κάποιος μετά θα πρέπει να την αντικαταστήσει. Αυτό εξυπακούει χρόνο, πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους και χρήμα.

    ReplyDelete
  10. o Takeiteasy έχει κέφια σήμερα. Μπράβο πάντα τέτοια.

    ReplyDelete
  11. Έχουν PMS τζιαι οι πατταλονάες αλόπως. Χε χε χε

    ReplyDelete
  12. ενας αστυνομικος με τατουαζ ακουγεται πολυ σεξι. εγω θα καθομουν να μου γραψει προστιμο αν ειχε ενα ομορφο μουτρο και ενα ακομη πιο ομορφο τατου.


    μις μιλησε.

    ReplyDelete
  13. Ας τους μάθει να γράφουν και να μιλούν και ύστερας ας τους σβήσει και τα tattoos!

    ReplyDelete
  14. Εν έχουν υπόθεση. Ακόμα παιρνούν τες στρατοκαυλικές αξίες του: η εξωτερική εμφάνιση μετρά τζαι εν βασική.

    ReplyDelete
  15. a sto diaolo..pote parthike etsi apofasi kai den pira prefa?? opou nase en na ertoun na se sillavoun gia disfismisi

    ReplyDelete
  16. Ωχ! αν ήμουν μπάτσος δηλαδή, θα έμενα σημαδεμένη!...

    ReplyDelete
  17. haha

    epeidi kata ta alla oi police men en terata koinonikis morfosis to tattoo ton epeiraksen.

    Exoume tziai anthropina dikaiomata sth niso, remember? O kathenas panw tou oti thelei kamnei, en tziai en san to diavatirion pou en idioktisia ths kyvernisis tziai en dikaiousai na zwgrafisies panw!

    P.S: den milw gia oullous tous mpatsous sior, men ppeseis na me faeis officer!

    ReplyDelete
  18. Τυχαία εθκιάβαζα το και τούτο σήμερα :
    http://sigmalive.com/news/local/395679
    ΄΄Χυδαίες βρισιές και φράσεις που δεν μπορούν να γραφτούν, απηύθυνε στον διοικητή της ΣΜΕΦ, ο Υπαρχηγός της Ε.Φ, Σάββας Αργυρού, όταν, ο δεύτερος, κατά την επίσκεψη του στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς, βρήκε, κατά τη γνώμη του, τους στρατιώτες να «τακκώννουν»΄΄


    Νομίζω ένει να μεν διας δύναμη του χόρκατου κυπρέου! αμέσως αποκτά την αντίληψη ότι κρατα τον θεό που τα αρ..δια ...

    ReplyDelete
  19. Οι φυλακές έν γεμάτες. Είπεν να ασχοληθεί με την εμφάνισην ο αρχηγός αφού εν μπορεί να φυλακίζουν τους εγκληματίες! χαχαχα

    Σωστότατος ο Αντι-Χριστος.

    ReplyDelete
  20. Ήταν να απαντούσα αλλά έννα με πάρετε λάθος.
    Όι εν είμαι υπέρ της εγκυκλίου..αλλά.....

    ReplyDelete
  21. πολυ καλά τα λες μανα. Διερωτόμαστε καποτε ποιοι ειναι αυτοί που τον συμβουλευουν και παίρνει αποφάσεις του στυλ, ποδηλάτες αστυνομικοί ή κυνηγι των τατουάζ ή να στελνει εγκυκλιο πως να πλένω το πουκάμισό μου (το οποίο είναι κάκιστης ποιότητας για να μη ξοδευεται η Κυβέρνηση) κλπ.

    Εδώ οι σταθμοί είναι υποστελεχωμένοι και θελει μας να βαλει να κυκλοφοραμε με ποδηλατα λες και ειμαστε στο Μαιαμι. Χωρια που θα γελάει και το παρδαλο κατσίκι. Στην Αγγλία αποκλείεται να συμβαίνει αυτό, τότε δε θα υπήρχαν αστυνομικοί ούτε για δείγμα

    αντιχρηστε μόνο από μας τους αστυνομικούς πιστευεις ότι δε μιλάμε και γράφουμε καλά, ή έχεις την ίδια άποψη και για άλλες ομάδες εργαζομένων;

    ReplyDelete
  22. απ' όλα είχε η μαριορί....

    η Patata έθιξεν ένα σοβαρότατον θέμα. Έχουμεν υπάλληλον του χτηματολογίου να κρατά στα χέρια του την ηγεσία. σκέφτου.

    ReplyDelete
  23. Διυλίζουμεν τον κώνωπα τζαι καταπίνουμεν την κάμηλο. Όπως πάντα δαμέσα. Εντάξει ρε, απλά τηρεί τες παραδόσεις ο άνθρωπος.

    ReplyDelete
  24. http://mpoufles.blogspot.com/2011/06/i-am-law.html

    Συμπαράσταση στα Όργανα - λάτρεις της δερματοστιξίας!

    ReplyDelete