Friday 10 June 2011

Γεια σας Duran Duran



Έρχονται οι Duran Duran στην Κύπρο, για μια συναυλία κάπου τον Αύγουστο. Πήρα τηλέφωνο να μάθω πόσο κάνουν τα εισιτήρια. 40 ευρώ όρθιος 90 ευρώ στις εξέδρες. Πάμε καλά ρε; Τόσα λεφτά δεν έδωσα για τους U2 και θα τα δώσω για να θυμηθώ τα νιάτα μου;

Ήταν ίνδαλμα για όσους κάναμε έφηβοι δεκαετίες ’80 και ’90. Θυμάμαι είχα ένα ασημένιο μαρκαδόρο, φουλ τοξικό υποψιάζομαι με τα σημερινά δεδομένα και έγραφα όπου έβρισκα Duran Duran. H διπλανή μου φουλ έρωτας με τον τραγουδιστή τους, στο χέρι της έγραφε το όνομά του. Ο Μοτορτζής μου διηγήθηκε ότι έπαιζαν το συγκρότημα με τον αδερφό του. Ο αδερφός ήταν οι τρεις οι Taylor μαζί και ο Μοτορτζής ο Le Bon.

Αγοράζαμε τις κασέτες τους και μετά τις κάναμε copy ο ένας τον άλλο. Δεν χρειάζεται να πω για τι χάλια ποιότητα ήχου μιλούμε. Σιγά μην είχαμε πρόβλημα. Ξανά και ξανά το replay μέχρι να μασήσει το κασετόφωνο την κασέτα. Thank God for mp3.

Γίνεται τώρα να μην θυμηθώ τις εξόδους μας; Ύστερα από αρκετές διαπραγματεύσεις, ή ώρα 1:00 να είσαι σπίτι, άτε ρε μάμα που η ώρα 1:00 θα είμαι σπίτι, με ένα απλό τζιν και μια πιο απλή μπλούζα. Έτυχε να πάω Amanda’s με t-shirt, όχι μόνο εγώ όλη η παρέα. Βρείτε σήμερα 16αρα που να πηγαίνει clubbing χωρίς να έχει περάσει από κομμωτήριο, αισθητικό, ντυμένη με ό,τι τελευταίο κυκλοφορεί στα καταστήματα.

Πίναμε τότε; Όχι δεν πίναμε. Με την είσοδο δικαιούμασταν και ένα δωρεάν ποτό. Χριστέ μου θυμάμαι κάτι ροζ, κάτι γαλάζια, πράσινα ποτά που παραγγέλλαμε. Τι στο καλό ήταν; Κάποιοι έπιναν seven up με γρενατίνη. Κάτι σναπ θυμάμαι με γεύσεις φρούτων... Oh my God, από τι επιζήσαμε. Αλλά θα μου πεις εδώ επιζήσαμε αργότερα όταν πίναμε τα άντερά μας, λίτρα αλκοόλ και θα είχαμε πρόβλημα με τα αναψυκτικά και τα χρωστικά;

Ύστερα από καμπόσο χορό ξεροσταλιάζαμε στα πεζοδρόμια της Έγκωμης. Με τις ώρες. Να κουβεντιάζουμε, να χαριεντιζόμαστε. Να εξαφανιζόμαστε κρατώντας το χέρι αυτού που γουστάραμε. Για σεξ ούτε κουβέντα να γίνεται.

Θα ήθελα να πάω στη συναυλία τους. Αλλά τα γέρημα δεν είναι εποχή να πετάξω 180 ευρώ για μια συναυλία. Μήπως να διοργανώσω κανένα πάρτι που να παίζει τραγούδια του τζαιρού μας; Not a bad idea. Αλλά με καλό ποτό αυτή τη φορά. Seven up χρωματισμένη δεν πίνω, μα που να με παρακαλά ο Le Bon.



Έψαξα να βρω videoclip με τους Duran μα δυσκολεύτηκα. Μα καλά είναι τόσο παλιοί τελικά; Είμαι τόσο παλιά τελικά;

20 comments:

  1. Δεν είσαι παλιά! Αυτοί είναι όμως..

    H Amanda's εν τζιαμέ που εν τα goodys στην έγκωμη? εγώ μόνο το vivendi επρόλαβα! τα πότα προφανώς ήταν χάλια παντού.

    στο πάρτυ σου να σερβίρεις mojito, strawberry margheritas και αν θέλεις κάτι χρωματιστό να κάμουμε σφηνάκια πολύχρωμα! (εν ξέρω πως αλλά εννά μας διαφωτίσει το google)!!

    ReplyDelete
  2. Τί; Μα δηλαδή εν θα έshει "black russian"; Ούτε "kamikaze"; Ούτε πηλέμου "tequila sunrise";
    τς τς τς
    τουλάχιστον εννα μας σταμπάρεις το shέρι μας στην είσοδο;

    ReplyDelete
  3. Ρανια τα Goody's εγιναν Αmanda's.

    A γεια σου Invictus. καμικάζε ήταν το ένα. θα σας κάμνω τζαι facepainting αν θέλετε.

    ReplyDelete
  4. Don't say a prayer for me now,
    Save it 'til the morning after,
    No, don't say a prayer for me now ...

    ReplyDelete
  5. Peach Snapps, bliaaaaaaaaaaaaaaah

    ReplyDelete
  6. Εγώ θέλω Modern Talking.

    ReplyDelete
  7. Facepainting FTW!

    Μάνα η κουβέντα με τα λεφτά πάει αλλού. ΕΝ η Κύπρος που φταίει. Εμίλουν με έναν άλλο μπλογκερ τζαι είπασιν πως ενδεχομένως να εν φόρος θεάματος. Έψαξα το τζαι δεν πάει πανω που 10%. Απλά εκμεταλλέυονται τον κόσμο επειδή είμαστεν λλίοι τζαι καλά. Ο Πανούσης έθελεν 35. Τούτοι τωρά θέλουν κώλον απο ότι θωρώ, επίσης ζαιτο μεταλμόρφωσις λεμεσό μέστο ποταμό της γερμασόγειας εννα θέλουν 45 ευρώ = 4 δάχτυλα που το δεξί σου χέρι. Τζαι μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος ακούει τον γαουρόσπορο τον μπίπερ(ο).

    ReplyDelete
  8. egw en tous epolloprolava... Eprolaven tous i arfi mou, eliknizetoun stous rithmous tous sthn... nomizw amandas? :-) africana?

    ReplyDelete
  9. Οη yes ρε αγάπη. peach snapps γιαξ γιαξ γιαξ. Φράουλα όμως;

    Modern Talking του χρόνου Αχάπαρη. τώρα κάνουν κονόμα οι Duran

    Evros χωρίς να περιαυτολογώ είμαι καλή στο face painting. Κάμνω ωραίες πριγκίπισες, νεράιδες, πεταλούδες, spideerman, φαντάσματα και Αποέλ.
    Αν ακούσετε κανένα που θέλει entertainer για παιδικά γενέθλια αναλαμβάνω. Φιλικές τιμές.

    ReplyDelete
  10. peach schnaps me 7up, southern comfort me 7up klp. Ota eseis epiennete stes disco emena afinan me na piennw mono esquin:-)

    ReplyDelete
  11. Μανα μου ρε Ποστ. φκαίνει σου το παράπονο που εν επήαινες στην ντίσκο :))

    ReplyDelete
  12. το άλλο που έκαμνε πίτσα παγωτό πίσω από την Αμάντας πως το έλεγαν;

    ReplyDelete
  13. Mana, eixa parapono alla me tes skapoules pou ekamna pou ta parathira tziai ta mpalkonia (prosexe tes kores sou) epernan mou:-)

    ktino, lishw to kotopoulo pane tou esquin me thn special coctail sauce pou den htan para ketchup-mayoneza mazi:-)

    ReplyDelete
  14. Και ξαφνικά νιώθω ξανά 18!! Duran Duran, Carιbbean, σταμπούδα στο χέρι, lime+lemon και πλατωνικοί έρωτες που γεννιούνταν το Σάββατο και πεθαίναν τη Δευτέρα. Κάτσε εξήγα τα τωρά τούτα στη νεο-λέρα της Ranias, υπάρχει πιθανότητα να τα καταλάβουν?

    ReplyDelete
  15. An psaxneis kai gia kati prosfato apo Duran Duran, check this:

    http://www.youtube.com/watch?v=uLXTSwT85Mk

    ReplyDelete
  16. Εγώ θέλω να μου κάμεις facepainting τζαι να με κάμεις κιπρίπισσα. Θενξ.

    ReplyDelete
  17. Να και ένα πρωτέρημα του να έχεια τα χρονάκια σου. Εμείς τα τεκνάκια μεγαλώσαμε με βαλάντη και γαρμπή.

    ReplyDelete
  18. παττιχάκι11 June 2011 at 16:57

    Παντώς στο facepainting εκ πειρας καταφέρνει τέλεια και το σκυλακι Δαλματίας.

    ReplyDelete
  19. Hm....Μην πας. Δεν λέει. Με τους τόοοσους που ξαναξύπνησαν να διεκδικήσουν τα copyrights τους απο τα samples και remixes θα έρθουν κι αλλοι.
    Που θα παει, δεν θα σκάσουν μύτη και οι Dead or Alive? Οι Five Star? Καμια Amanda Lyre? O Al Bano et Romina - Magic OH Magic - Power?
    Εδω μέχρι και η Bonnie Tyler ξιθάφτηκε για να τραγουδήσει στο Τσιρειο, οι Duran Duran δεν θα έρθουν?

    ReplyDelete