Tuesday 7 June 2011

Let’s play



Σήμερα έχω διάθεση για παιχνίδι. Θα παίξουμε όλοι μαζί.

Όταν ήμασταν μικροί τα ζεστά και αργόσυρτα μεσημέρια του καλοκαιριού, ξαπλωμένοι στο μπαλκόνι της γιαγιάς παίζαμε ένα παιχνίδι. Άρχιζε ο πρώτος να λέει μια ιστορία. Ο επόμενος συνέχιζε μετά ο άλλος έπαιρνε τη σκυτάλη και πάει λέγοντας. Στο τέλος βέβαια, η ιστορία δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτή όπως είχε ξεκινήσει. Αυτή ήταν βέβαια και η πλάκα του παιχνιδιού.

Κάνω, λοιπόν, την αρχή και πάρτε πάσα να φτιάξουμε μια ιστορία. Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινήσει.

Ο Χρίστος σχόλασε από τη δουλειά κουρασμένος. Ήταν ήδη εφτά το βράδυ και ήξερε ότι είχε αργήσει. Φτάνοντας έξω από το διαμέρισμά του, μηχανικά έβαλε το κλειδί πάνω στην πόρτα έτοιμος να το γυρίσει. Τότε άκουσε ένα παράξενο θόρυβο, να βγαίνει από μέσα. «Ο Τσάβι θα είναι και πείνασε» σκέφτηκε. Εκείνη την ώρα άκουσε ένα θόρυβο και γύρισε το κεφάλι. Ο Τσάβι ανέβαινε τις σκάλες χαρούμενος και έπεσε πάνω με όλη του τη φόρα. Ο Χρίστος τότε τα χρειάστηκε. Πως βρέθηκε έξω ο σκύλος και τι ήταν ο θόρυβος που ακούστηκε;

19 comments:

  1. Ο Χρίστος παρατηρεί τον τσάβι λιον καλύτερα. Εχει μεταλλαχτεί σε καραβίδα. Πως έγινε αυτο? σκέφτεται φωναχτά.
    "Με απήγαγαν εξωγήινοι" του απάντησε ο τσάβι.
    Ο Χρίστος σοκάρεται και για να του περάσει αγοράζει μια xxxl toblerone.
    O Τσάβι του εξηγεί οτι σαν κατουρούσε πάνω στο μαξιλαρι του καναπέ, εμφανίστηκε μπροστά του μια πανάσχημη γυναίκα που την έλεγαν Agelina Jolie, και τον πήρε σε ένα περίεργο μέρος για να κάμει πεντικιούρ όταν ξαφνικά...

    ReplyDelete
  2. Εν ο Anti-Christos ο πρωταγωνιστής?!!

    Σκέφτεται για λίγα δευτερόλεπτα. 2 άτομα έχουν κλειδί αυτού του σπιτιού, η μάνα του και αυτή η σκύλα. Προτιμά να μπήκε κλέφτης παρά η πρώην του. Δεν έχει όρεξη να καυγαδίσει πάλι μαζί της. Και έχει και ραντεβού με την Ηλέκτρα στις 8. Πρέπει να μπεί να κάνει μπάνιο, να ξυριστεί και να πάει να την βρεί. Έχουν να συζητήσουν κάτι πολύ σημαντικό. Βγαίνει στον κήπο, αρπάζει ενα φτυάρι και αποφασίζει να μπεί μέσα..

    ReplyDelete
  3. oops εν είδα το comment της αχάπαρης while I was writing mine..

    ReplyDelete
  4. Όταν ξαφνικά η πεντικιουρίστα μεταμορφώθηκε στον ΕΤ πήρε τηλέφωνο το μάδερσιηπ και είπε να τους διακτινίσουν αλλά με προσοχή γιατί το βερνίκι δεν είχε στεγνώσει ακόμα και δεν είχε καμιάν όρεξη να τα ξανακάμνει!

    ReplyDelete
  5. Σαμποτάζ! Φώναξε ο τσάβι. Κάποιος μου κλέβει την ιστορία!

    ReplyDelete
  6. Τελικά πόθθεν να την πιάμεν την ιστορία: που το πεντικιούρ της Τζιολί οξά που το φτυάριν;

    ReplyDelete
  7. ο καθένας την πιάνει όποθεν θέλει. στο κάτω κάτω μπορεί να είναι όπως τον Sliding Doors, βίοι παράλληλοι του Χρίστου.

    ReplyDelete
  8. που το πεντικιούρ..εχτός του ότι εν η πρώτη εν και πιο fun!!

    ReplyDelete
  9. Διακτινίζουνται στο διάστημα με ένα πλοίο (λιο πιο μιτσή που τον τιτανικό) με τα πόδια έξω που την καμπίνα για να στεγνώσει το πετικιούρ.. Κάθονται δίπλα τους και άλλα άτομα που τρων κιοφτεδες, κούπες, χαλούμι με καρπούζι που τα έφεραν μαζί τους μες το ταππερ.. και σκεφτετεαι ο καημένος ότι τζινοι εν έφεραν τίποτε..!! και διερωτάται « Καλά τούτοι πότε επρόλαβαν και έφεραν και πράματα μαζί τους??» Πιάνει τον το παράπονο….

    ReplyDelete
  10. Τότε ο Χρίστος κοίταξε λίγο καλύτερα το τζελ πάνω στα νύχια του σκύλου του....ναι, ήταν το ίδιο αποκρουστικό γαλάζιο της αμματόπετρας -συμπληρωμένο με την αμματόπετρα ζωγραφισμένη στο μικρό νύσιη- που είχε εκείνο το καλοκαίρι εκείνη η περίεργη τύπισσα που είχε γνωρίσει στο Σανραιζ....να δεις πώς την έλεγαν...πώς την έλεγαν....α ναι...Αντζελίνα!!

    ReplyDelete
  11. Ο Χρίστος δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί με την Αντζολίνα. Άλλωστε άρχισε να νυχτώνει και έπρεπε να πάρει τον Τσάβι περίπατο, μιας και δεν είχε οικιακή βοηθό... Φόρεσαν λοιπόν τη διαστημική τους στολή, βγήκαν έξω από το διαστημόπλοιο και ο Τσάβι έκαμε τις ανάγκες του, λίγο πάνω από το Τέξας. Ακριβώς την ώρα που ο Τζορτζ Μπους ήταν στη κήπο του ράντζο του και έπινε λεμονάδα.

    ReplyDelete
  12. Περπατώντας πια έξω από το διαστημόπλοιο και ακροβατόντας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ξεπρόβαλε ο αστροναύτης από μακριά. Ο ουρανός είχε εκείνο το βαθύ χαρακτηριστικό μπλέ χρώμα...όπως το μπλέ του facebook και του ΙΚΕΑ..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Καθόταν στο κήπο του και ήταν πολύ αναστατωμένος, δεν το είχε χωνέψει ότι τα κατάφερε τελικά ο Ομπαμα και σκότωσε τον Μπιν Λατεν. Κάτι που δεν κατάφερε αυτός, και ας ήταν στη δική του θητεία το 9/11, ένιωθε τη υποχρέωση ότι αυτός έπρεπε να τον σκοτώσει. Και καθώς έπνιγε το πόνο του με τη λεμονάδα …. Μπλουμ κάτι πέφτει μέσα στο ποτήρι του και τον κάνει ολοπουρπουλλο. Μόλις του φεύγει το πρώτο σοκ και καθώς σκουπιζόταν συνειδητοποιεί ότι αυτό που έπεσε μέσα στη λεμονάδα του ήταν μια κουράδα. Ηolly Shit φωνάζει και τρέχει κλαίγοντας προς τη φούστα της Laura…

    ReplyDelete
  15. Ο Μπούς μόλις είδε την κούράδα να αράζει στον πάτο του κρυστάλλινου ποτηριού του που γυάλιζε στον δυνατό ήλιο της πολιτείας του Τέξας κατάλαβε απο το σκούρο της χωμα πως αυτη δεν μπορούσε να είναι παρά μόνο δουλειά του Τσάβεζ ( ναι τζίνου της Βενεζουέλας, αλλιώς Τσάβι του σκύλλου, που έιχε μεταμορφωθεί σε σκύλλο με την δύναμη της Σέιλορμουν τζαι του κάττου της). Ο μπούς μη μπορόντας να καταπιεί τον πόνο του (ή την κουράδα) τεντώνει το σώμα του σε σπασμωδικές κινήσεις και με θυμό φωνάζει τον έμπιστό του φρουρό που δεν ήταν άλλος παρά τον ταξίαρχο Στάθη Θεόχάρη ο οποίος έιχε μετατεθεί απο την αρχηγεία του διαστήματος στην Αμερική υπο το μυστικό όνομα Τσάκ Νόρρις σαν διαγαλαξιακός ρέιντζερ. Ο θεοχάρης καταφτάνει στην σκηνή μέσα σε ένα παλίο πράσινο Mazda 323 εξοπλισμένο με 4 προωθητήρες και 2 συσσωρευτές ροής και ένα ξεφτισμένο αυτοκόλλητο στο καπό που έγραφε "this is my other car". Απο τα ανοιχτά παράθυρα (επειδή ήταν πύρουλλος) έβγαινε μια διασκευή του "Nοthing else matters" των Metallica όπως το τραγούδησε με εξωσυμπαντική επιτυχία η Εφη Θώδη. Στον ήχο του κλαρίνου να σολάρει ακατάπαυστα ο ταξίαρχος χάθηκε στον ορίζοντα έχοντας στο νού μόνο, ΜΑ ΜΟΝΟ την σύλληψη του δαιμονικού Τσάβι....

    ReplyDelete
  16. Άδικα προσπαθούσε ο Τσάβι να αποδείξει ότι δεν είναι ο Ούγκο Τσάβεζ, αλλά ο Τσάβι Ερνάντεθ που τον καταράστηκε ο Μουρίνιο που το κάχρι του. Η μοναδική του ελπίδα ήταν να ξετυλίξει το νήμα του μυστηρίου και να βρει ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία. Έτσι, επιστράτευσε τον αστυνόμο Σαΐνι και τον Ροζ Πάνθηρα να βρουν άκρη. Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα στοιχεία, εγκέφαλος της συνωμοσίας φαίνεται να είναι ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος ανακάλυψε ότι η Αντζελίνα τον απατά με τον Τσάβι...

    ReplyDelete
  17. Ο Τσάβες παρακολουθούσε τα τεκαταινόμενα από την διαγαλαξιακή του τηλεόραση με ένα σατανικό χαμόγελο. Είχε πηδήξει την Αντζελίνα, έιχε χέσει στον Μπους και είχε προσλάβει τον Μουρίνιο στην Εθνική Βενεζουέλας. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ;;; κι όμως.....

    ReplyDelete
  18. Όταν ο Μουρίνιο πήγε στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Βενεζουέλας και είδε τους παίχτες του στα αποδυτήρια να παίζουν ένα παράξενο παιχνίδι με το όνομα «Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινήσει», τους είπε: «καλά, δεν ξέρετε κανένα άλλο παιχνίδι, για μεγαλύτερα παιδιά;»

    ReplyDelete
  19. Και έτσι στα γρήγορα έστησαν μια παρτίδα πόκερ. Ο Χρίστος γρήγορα βαρέθηκε να παίζει πόκερ με τον Μουρίνιο και τους Βενεζουαλούς παίκτες. Βγήκε έξω και κουβάλησε 5,6 γκόμενες και αρκετές μπουκάλες τεκίλα (με συνοδεία τσιπς, ξηρούς καρπούς και γκουαγκαμόλε). Ας κάνουμε, είπε τη βραδιά πιο ενδιαφέρουσα.

    ReplyDelete