Monday 4 July 2011

Απορίες



Απορίαααααααααααααααααααααααααααααα με λαχτάρα να σε σκέφτομαι. Έχω απορίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα απευθυνθώ, που άλλου στους συμπλόγκερς.

1. Η μεγάλη η κόρη εδώ και ενάμιση χρόνο έκοψε τα πανιά. Οσονούπω και το μικρουλάκι θα κυκλοφορεί μόνο με βρακάκι. Όπως θα μου προκύψει άσμα όπως πάω. Η κόρη Α όμως τις νύχτες φορεί πανί (εδώ μετριάζεται ο ενθουσιασμός). Δοκίμασα μια δυο φορές να μην της φορέσω αποτέλεσμα, μαύρα μεσάνυχτα να αλλάζω σεντόνια. Ακούω εισηγήσεις πως θα κόψει τα πισσιά τη νύχτα.

2. H Ράνια βρήκε την παραλία με τα βράχια;

3. Είναι αλήθεια ότι για τους μύκητες στη γυναικεία ευαίσθητη περιοχή το καλύτερο φάρμακο είναι το γιαούρτι; Δεν ξέρω με πόσα λιπαρά ή αν χρειάζεται να είναι γάλα αγελαδινό ή πρόβειο. Απλά άκουσα την πληροφορία και θέλω επιβεβαίωση.

4. Πως μπορώ να μπήξω μέσα στο ψυγείο ένα καρπούζι των 15 κιλών; Διευκρίνιση αν ρωτάτε γιατί αγόρασα ένα τόσο μεγάλο καρπούζι, η απάντηση είναι ότι πήρα το μικρότερο που είχε το φορτηγάκι του κυρίου που πουλά καρπούζια. Στο μεταξύ τέλειο το καρπούζι το βράδυ, αλλά το πήγαινε έλα μετά στην τουαλέτα δεν αντέχεται.

5. Τελικά τι είναι πιο καλά να κοιμάσαι με μαξιλάρι ή χωρίς;

6. Άκουσε κανένας μια ψιλή που κυκλοφορεί ότι τα φάρμακα για το άσθμα αν τα κάνει ένα παιδάκι για δύο βδομάδες συνεχόμενες, αποκτά «εθισμό» σε αυτά μέχρι τα 20 του;

7. Υπάρχει κανένας λόγος που το Mandarina Duck μας σνομπάρει και δεν κάνει delivery Κύπρο; Why sir or madame, we love your products. Please, please come to Cyprus.

8. Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, ώσπου να ανοίξουν τα σχολεία τι να τα κάνω τα παιδιά; Αυτή είναι μόνιμη απορία τα τελευταία τρία χρόνια. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω με ποια λογική να ανοίγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. 1η Σεπτεμβρίου. Τι πειράζει να καθιερωθεί η 1η Σεπτεμβρίου ως η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

9. Ο Ντομινίκ Στρος Καν τελικά θα είναι υποψήφιος στις εκλογές;

10. Πόσα χασμουρητά πρέπει να κάμω για να καταλάβει ο άλλος ότι βαριέμαι;

Και η συνταγή mojito ειδικά για την Ίνα. Διευκρίνιση. Εγώ προτιμώ την κουβανέζικη εκδοχή του, όπου δεν βάζουν μέσα κομμάτια λεμονιού αλλά χυμό λεμόνι και προτιμούν την άσπρη ζάχαρη αντί την καστανή.
Βάζεις ένα με δύο κουταλάκια ζάχαρη, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλεις. Προσθέτεις λίγα φυλλαράκια δυόσμο, δυόσμο είπαμε Defiance όχι βασιλικό και το χυμό μισού με ένα λεμόνι. Παίρνεις το muddler και τα πιέζεις. Προσθέτεις όσο ρούμι σου κάνει κέφι, εγώ συστήνω το Havana Club, σόδα παγάκια κάμποσα, ανακατεύεις και εις υγεία.

29 comments:

  1. tha sou apantisw sto 3!!!me toses ouroloimwkseis ematha oti nai to giaourti kanei kalo..fisika oi tzinta straggista ta alla pou ksinizoun llio...episis en polla kalo na trweis ola ta berries kathws na pineis kai tous ximous!!!oi simvoules den einai apo mena alla ap ton ginaikologo...pragmati voitha!voitha para polla stin prolipsi!ki opws eipen ki o ippokratis kalitera na prolavaineis para na therapeveis (aka kipriaka na tin kraeis tziai na vouras!)

    ReplyDelete
  2. να σου πώ εγώ πως να κόψει τα πανιά...χαχαχα (I was only kidding of course - εν έχω ιδέα!)

    εν την ήβρα την παραλία..εν επήα θάλασσα (έχει που την παρασκεύη που μουρμουρώ για αυτό το θέμα)..και ούτε το επόμενο Σ/Κ προβλέπεται να πάω γιατί έχω γάμο πολύ κοντινού προσώπου..
    μόλις την βρώ θα σας ενημερώσω!!

    εγώ ξέρω για το gynodactarin..γιαούρτι εν εξανάκουσα να βάλει καμμιά! πρέπει να έχει miconazole για να κάμει fight τα fungi..δεν παίρνω και όρκο αλλά νομίζω το γιαούρτι δεν έχει!

    κόψε το και βάλε το σε tupper..αλλά πρέπει να το φάεις την επόμενη μέρα..bad idea..αντί να τα κόψεται τα πανιά εννά τα ξεκινήσετε και εσείς!

    για το μαξιλάρι όπως σε βολεύει..δεν ξέρω να σου πώ μια απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη!

    δεν έχω ιδέα για το άσθμα!

    γιατί δεν το κάνεις καινούργια επιχειρηματική ιδέα? να τα φέρεις εσύ..αυτό και τόσα άλλα που δεν κάνουν εδώ deliver!

    όλες οι μαμάδες φίλες μου την ίδια απορία έχουν! δεν υπάρχουν κάποιες 'λέσχες' ή clubs που μπορείς να τα πάρεις?

    κατά που φαίνεται ναί θα είναι

    το χασμουρητό είναι κολλητικό..even if you are only reading about it!

    ούφφου..αν είχαμε ενα mojito τωρά...ή μια margherita..

    ReplyDelete
  3. diefkrinisi! to giaourti kai ta berries trwmen ta!!en ta kamnoumen tipote allo:P

    ReplyDelete
  4. @eagleye..χαχαχα..ευτυχώς που το εδιευκρίνησες!!

    ReplyDelete
  5. Η αλήθεια να λέγεται άρχισα να προβληματίζομαι για τα berries και πως να τα βάλεις, αλλά ήρθε η διευκρίνηση και με φώτισε :)))

    ReplyDelete
  6. axaxaxa e oi tz etsi!!!!en itan na to pw etsi xalara:)))

    ReplyDelete
  7. Μπορεί να είσαι πολλά άνετη EaglEye ξέρω τι να πω... εξάλλου το blog διακηρύττει ότι έχει ανοιχτές απόψεις.
    Καινούρια βλέπω στο blogging; Θα περάσω από τη γειτονιά σου να σου πω ένα γεια.

    ReplyDelete
  8. Έκαμνα τα τζιαι γω πάνω μου για κάμποσο τζιαιρό.
    Θυμούμαι ο γιατρός είπε μου να βάλω καμπανελλί που παίζει άμα έσιει κατούρες, τζιαι να με ξυπνά. wtf τωρά που το σκέφτουμαι :S το άλλο που θυμούμαι ήταν ότι είχα ένα πίνακα με τις μέρες της εβδομάδας τζιαι εκολλούσαν μου αυτοκόλλητο όποτε εν τα έκαμνα πάνω μου, τζιαι όταν εσυμπλήρωσα έναν αριθμό είχα δώρο.
    "Τι πειράζει να καθιερωθεί η 1η Σεπτεμβρίου ως η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;" Πειράζειι :p

    ReplyDelete
  9. Περίμενε Μισιαρέ γιατί ανοίγεις μεγάλο θέμα. τι είναι τούτο το καμπανελί που παίζει άμαν έσσιει κατούρες; παίζει που μόνο του; ενεργοποιείται λόγω υγρών; το έπαιζες εσύ για να τους ειδοποιήσεις ότι κατούρησες; δώσε εξηγήσεις.

    ReplyDelete
  10. paizw to aneti i alithkia alla panw s etsi themata mporei tziai na kotsinisw tz an men me thwreite:P
    kopiase!

    ReplyDelete
  11. ένιξερω, απ'ότι θυμούμαι έπαιζε μόλις ένιωθεν υγρά τάχα για να με ξυπνήσει τζιαι να σταματήσω την κατούρα.΄Ρωτάτε ένα γιατρό αν θέλετε σίουρα εννα ξέρει.
    Ήβρα το τούτο στη wikipedia
    Bedwetting alarms
    Physicians also frequently suggest bedwetting alarms which sound a loud tone when they sense moisture. This can help condition the child to wake at the sensation of a full bladder. These alarms are considered effective, with study participants being 13 times more likely to become dry at night. There is a 29% to 69% relapse rate, however, so the treatment may need to be repeated

    ReplyDelete
  12. κάτσε να το σκεφτώ το θέμα. δύο μετά τα μεσάνυχτα. τζοιμούμαι του καλού τζαιρού θωρώ τζαι όρομα. τζείνη την ώρα παίζουν καμπανελιά η κόρη κατουρά πάνω της. μέχρι να πάω θα τα κάμει πιλέ. θα μου μείνει το ξύπνημα τζαι το άλλαμα των σεντονιών...
    καμιά άλλη λύση έσσεις;
    είμαι ιδιότροπη ξέρω το.

    ReplyDelete
  13. η λύση με τα αυτοκόλλητα που εγραψα πιο πανω;

    ReplyDelete
  14. το δοκίμασα με άλλου είδους επιβράβευση και δεν δούλεψε το θέμα. μούμπλε μούμπλε Μισιαρέ όπως το βλέπω δεν θα γλυτώσω τες καμπάνες.

    ReplyDelete
  15. Για το καρπούζι ,αν δε βρήκες ήδη λύση κόψε το στα δύο ή στα τέσσερα και τύλιξέ το με διάφανη μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο. Διατηρείται αρκετά. Για τα άλλα δεν έχω κάτι θετικό να σου προτείνω. Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. erm, εμανικώθηκα να πω ότι συμφωνώ στο πρώτο σχόλιο με Eagleye, και ότι -ετοιμαστείτε- όχι κατανάγκην με τη διευκρίνιση!

    αφήνω σας λλίο να το εμπεδώσετε/φανταστείτε/οραματιστείτε/κτλ.




    λοιπόν, που εσπούδαζα έπιαν με μια φορά ένα μεγάλο thrush (metal) το λεγόμενο και είπαν μου ότι "το γιαούρτι βοηθά". Δεδομένου ότι ήμουν διπλωμένη που τη μέση που τον πόνο (σοβαρά), εκράτουν το πουλλί μου τζιαι επαούριζα για να κατουρήσω, ήταν ότι πιο φυσικό να σκεφτώ ότι το γιαούρτι θα με ανακουφίσει αν το βάλω απευθείας στο "ground zero" (πού να καρτερώ να ρέξει που το στομάshι μου τζιαι να δράσει τζιαι πελλάρες; εγώ θέλω ανακούφιση ΤΩΡΑ).

    ήταν μέλι α.
    shοινί τζι εκόπηκεν.



    ahem.

    για κάποιο λόγο εν έκαμα το ίδιο με τα berries, απλά εγύρεψα χυμό.
    Πάλε καλά.

    ReplyDelete
  17. απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση/αναπαραγωγή/αναμετάδοση του άνωθεν σχολίου, οι παραβάτες θα διώκονται με γιαούρτι

    ReplyDelete
  18. You will never let go τελικά το mojito με το βασιλικό, αλλά ούτε θα το δοκιμάσεις.
    10. Παρέτα τζαι εν κολλητικό...

    ReplyDelete
  19. Ντέμιτ! Έπρεπεν να θκιεβάσω ούλλα τα σχόλια πριν να τριφτώ το γιαούρτιν τζαι τα μούρα! :ζ

    ReplyDelete
  20. dear...

    to giaourti ine proliptiko kai mono ama pinis antiviosi. ta sxolia anoigoun tin proti deutera tou septemvri (As poume fetos stis 5) kai klinoun tin proteleutea paraskeui tou iouni...ara to date den ine stathero, kai oi palies kales meres pou xerame 15 sept anoigoun ta sxolia, exoun xathi pro kairou. ameriki pantos pou douleua se sxolia, anoigame mesa augoustou

    ReplyDelete
  21. εγω που ταλαιπωρουμουν και ταλαιπωρουμαι απο ενα σωρο γυναικολογικα (χαλια γονιδια πλας δεν εχω αντισωματα), πινω αααπειρο νερο, συνεχως, παντα και παντου ΚΑΙ εχω σχετικο σπρευ που ριχνω εσωτερικως και δεν χρειαζεσαι και συνταγη για να το αγορασεις.
    θυμαμαι, μου ειχε πει 3 χρονια πριν ο γιατρος μου οτι κανει πολυ καλη προληπτικη δουλιτσα κι απο τοτε εχουμε γινει αχωριστα φιλαρακια.

    μολις νιωσω τσουξιμο παω τουαλετα και εφαρμοζω.

    η μισ απο τη δουλεια

    ReplyDelete
  22. λύση για το καρπούζι όντως βρέθηκε Δέσποινα. καταλήξε το μισό στο στομάχι μου.

    Sike oh yes τζείνη ανακούφιση να ακουμπά το παγωμένο γιαούρτι το ground zero εν περιγράφεται. το κακό με τους μύκητες έτσι τζαι τους αποκτήσεις εν σκέφτεσαι κάτι άλλο. ακόμη και όταν ο πόνος, η φαούρα εννε τόσο μεγάλη το μόνο που σκέφτεσαι εν το πουλί σου.

    Defiance το μοχίτο εν με δκιόσμι. άτε παραδέχτου το τζαι κανεί.

    Invictus έπιασε τζαι εσένα ο κόλπος σου μύκητες και το έριξες σε μπέρις και γιαούρτι;

    Μέσα Αυγούστου τα σχολεία She? Πότε να κάμουμε δημοψήφισμα αν θα γίνουμε η 52η πολιτεία να ψηφίσω ΝΑΙ; Απορία είναι προληπτικό να το τρώεις ή να το πασαλείφκεσαι;

    Μις έχω ακούσει ότι δεν είναι σωστό να ψεκάζεις και να απολυμάνεις συνέχεια την περιοχή εκεί κάτω γιατί έτσι αποδυναμώνεις την άμυνά της
    .

    ReplyDelete
  23. 3. viologiko graourti me enzyma (pou girizoun deksia BLEPE 2-υδροξυπροπανικό οξύ)
    mporeis na kameis pliseis me araiomeno airani-like giaourti alla kai na bouttiseis enan tampon sto giaourti na to afiseis 1 wra mesa tziai meta na to valeis, ksereis pou:-D

    ReplyDelete
  24. του κώλου οι απαντήσεις. υπάρχει κανένας που να ξέρει πως να κόψω τα νυχτερινά πισσιά στη μιτσιά;

    ReplyDelete
  25. Θα τη βάζεις να αλλάξει σεντόνια μόνη της μέσα στη νύχτα αμα κατουρήσει! Μια-δυο, θα της μπεί στο νου πως είναι κούραση να τα κάνει πάνω της και θα κόψει!
    Σε μας, έπιασε με το μικρό. Ο μεγάλος πήγε πρώτη κι ακόμη τα έκανε πάνω του! (είναι και στο παιδί, τί να πεις...)
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. να σου απαντήσω το 6
    τι φάρμακα για άσθμα εννοείς?
    -αν μιλάς για albuterol το χρησιμοποιείς μόνο αν έχει συμπτώματα τζείνην την ώρα.
    αν το μωρό έχει συμπτώματα κάθε μέρα τότε πρέπει να πιάσει ΚΑΙ άλλο φάρμακο
    -το αλλο φάρμακo είναι κορτιζόνη (πάλε εισπνεόμενη) most probably fluconazole. τούτο πέρνει το 1-2 φορές την ημέρα ανεξάρτητα από συμπτώματα. αν έχει συμπτώματα πέρνει και το αλμπόύτερολ τζείνην την ώρα μόνο.
    η δουλειά της κορτιζόνης είναι να αποτρέπει τα συμπτώματα πριν έρτουν. το αλμπούτερολ είναι μόνο για προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων. κανονικά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα γιατί σημαίνει ότι το άσθμα δεν είναι well controlled.
    τζαι κάτι τελευταίο. η κορτιζόνη είναι εισπνεόμενη και ΔΕΝ έχει τα side effects της κορτιζόνης που πέρνεις που το στόμα ή με ένεση.

    και τουτο που λαλείς για εθισμό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. the end.

    ReplyDelete
  27. Γιαούρτι θέλει στραγγιστό με την πέτσα του, τα φάρμακα για το άσθμα ΔΕΝ είναι εθιστικά, και στο Χάρι Πότερ 1η Σεπτέμβρη ξεκινάει η σχολή άρα σωστό θα'ναι, το καλύτερο είναι να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση, κυκλοφόρησε βρώμα ότι ο μπαμπούλας πίνει τα τσιτσά των παιδιών το βράδυ για να ξελαμπικάρει και θα δεις για πότε τα κόβει μαχαίρι.

    ReplyDelete
  28. To loipon 8a apantiso ola epeidi ime a8kiaseri je stis kales mou aaa:P

    1. Me dias na piei igra lio prin na pesei! En aplo to prama!:P Emena mia fora i mama m 8imoume epd imoun katourlou pu imoun moro, afikeme etsi! En e3anakatourisa ektote pano mou!

    4. Efkolo piece by piece!

    5.Opos voleukese!

    9. En na valei kalo giati oi tora pu t efkale ka8ari! I3ere tosa prmt sti 8esi pu itan! Afou apilise i t fkalo ka8ari i fkalo sti fora to Skandalo me t Xriso! Simple as that! Aaa je gia na m fieei pu t xora evalan t parakalo se luxury appartment me spa k oles ts aneseis! Ime me t entiposi oti tuto elalousan t kapote "ipo kratisi!"

    10. Osa xriastei gia na piasei to minima!

    ReplyDelete