Thursday 1 March 2012

Συμβουλές που δεν αξίζουν



Χαρακτηριστικά παραδείγματα γιατί δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τις μαλακίες που διαβάζουμε στα περιοδικά και στο ίντερνετ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νούμερο 1.
Σε ένα περιοδικό διάβασα μια φορά, πως δεν πρέπει να πηγαίνουμε τουαλέτα πριν από το σεξ. Η επιστημονικότατη εξήγηση που έδινε, ήταν πως όταν η ουροδόχος κύστη μας είναι μισογεμάτη προς γεμάτη, έχουμε γαμάτους οργασμούς. Και ενώ με τα περισσότερα που διαβάζω είμαι επιφυλακτική, είπα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη αρλούμπα.

Ξεκινά η πράξις, μουαχαχαχα βρήκα τρόπο να γράψω τη λέξη, σιγά μην κατάφερα να συγκεντρωθώ στο σεξ και στον επικείμενο μεγαλειώδη οργασμό. Όση ώρα κράτησε το μόνο που σκεφτόμουνα ήταν, πότε να πάω στην τουαλέτα να κατουρήσω. Και όταν επιτέλους βρέθηκα εκεί, ήταν η μεγαλύτερη ανακούφιση του κόσμου. Υπέροχο συναίσθημα, σχεδόν τόσο όσο και ο οργασμός...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νούμερο 2
Συμβουλή ειδικού, όταν τα παιδιά πλακώνονται οι γονείς να μην παρεμβαίνουν και να τα αφήνουν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. 

Ως ιδέα ακούγεται πολύ καλή. Στην πράξη, όμως, με ένα παιδί Ταλιμπάν και το άλλο Ισραηλίτη κομάντο, δεν καταλήγεις στο να βρίσκουν τις ισορροπίες τους. Καταλήγεις στο να τρέχεις να σταματήσεις τα αίματα και να φιλάς σπασμένα κεφαλάκια να σταματήσει ο πόνος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νούμερο 3.
Μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες στη δουλειά με χαμόγελο. Μην απαντάτε άσχημα, μην προχωράτε σε ανώφελες συζητήσεις.

Όλοι ξέρουμε, πως όποιος σιωπά θα τον θάψουν ζωντανό. Επιπλέον, γιατί καλέ να σιωπήσω; Θα κερδίσω τίποτα αν το παίξω ανωτέρου; Τουλάχιστον με τις συζητήσεις εκτονωνόμαστε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νούμερο 4
Για μεταξένια, απαλά μαλλιά χτυπήστε ένα αυγό, προσθέστε μερικές κουταλιές λάδι, αλείψτε το κεφάλι σας και αφήστε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και αν χρειαστεί κάντε ένα απαλό σαμπουάν. Θα δείτε τα πιο όμορφα, απαλά μαλλιά που είχατε ποτέ.

Yeah right. Αφήνω στην πάντα το γεγονός ότι για μισή ώρα μύριζα όπως τη φλαούνα. Το λέει και η παροιμία. Τράβα πόνο για ομορφιά. Πόνος δεν ήταν ακριβώς, αλλά όχι και κάτι ωραίο. Στη μισή ώρα χρειάστηκε να βγω έξω στην αυλή και φόρεσα σακάκι. Τώρα είναι στα άπλυτα, το λέρωσα με αυγά.

Πάω στο μπάνιο. Αφήνω το χλιαρό νερό να τρέξει στο βρωμισμένο μου κεφάλι. Το μπάνιο γέμισε μια κίτρινη αηδία και τα μαλλιά μου παρέμειναν πιλογρισμένα με αυγά και λάδια. Όχι μόνο χρειάστηκε να κάνω και ένα και δύο σαμπουάν για να καθαρίσουν, αλλά ήταν τόσο μπλεγμένα και τόσο σκληρά, που τους έβαλα και μαλακτικό και κρέμα για να μπορέσω να περάσω τα δάχτυλά μου ανάμεσά τους. Σήμερα, δεν λάμπουν, δεν είναι απαλά και δεν είναι μεταξένια. Τζάμπα πήγε το αυγό, έπρεπε να το έψηνα να το φάω, αντί να το λουστώ.

27 comments:

  1. Δηλαδή να μην βάλω λάδκια-ξίθκια στα μαλλιά μου το σαββατοκύριακο, πράγμα που σκόπευα. Κάπου διάβαζα και γω ότι κάνουν καλό. Θα γίνουν σαλάτα!

    ReplyDelete
  2. το 1 επρεπε να το υποψιαστεις.....
    το 2 μου το εκανε η μαμα μου. εκει που χτυπιομουν με τον μικρο κ ηθελα υποστηριξη (ειμαι η μεγαλη, χρειαζομαι σεβασμο κ ταυτοχρονως ειναι αγορι, εχει περισσοτερη δυναμη)η κυρια το επαιζε υπερανω και μου εσπαγε τα νευρα γιατι καπου θα το ειχε διαββασει κι αυτη. μου εχουν μεινει παιδικα τραυματα!ΜΑΝΑΔΕΣ DON'T DO THIS!

    μισ

    ReplyDelete
  3. Το 1 είναι μέγα σφάλμα για ότι και να ακολουθήσει (φαί,σεξ, ταινία) δεν τα απολαμβάνεις με γεμάτη κύστη! Για το 2 δεν έχω άποψη, για το 3 δεν μπορώ να σιωπώ και για το 4 το έχω σαν θέμα αρχής να μην βάζω σε μούτρα και μαλλιά πράγματα που τρώγονται!

    Καλό μήνα αγαπημένη Μάνα!

    ReplyDelete
  4. Κολόνα η συγκεκριμένη μάσκα δεν μου βγήκε σε καλό. δοκίμασα μια άλλη προηγούμενως 2, 3 κουταλιές μέλι, 3,4 κουταλιές ελαιόλαδο και μπορώ να σου πω μου τα έκανε απαλά τα μαλλιά μου.

    Μις μου δίνει θάρρος το σχόλιό σου. Γιατί οι περισσότεροι λένε να απέχουν οι γονείς, αλλά η μικρή είναι Ταλιμπάν. χτυπά, τα θέλει όλα δικά της, είναι κλαμούρα και γενικά παλιοχαρακτήρας. άσε που στο μπόι έχει σχεδόν ξεπεράσει την κοντοστούπα αδερφή της, που είναι πολύ πιο μαλακός χαρακτήρας. συνήθως επεμβαίνω, τουλάχιστον να μην αφήνω τη μεγάλη να τρώει ξύλο και διερωτούμαι αν κάμνω καλά. τώρα ξέρω ότι κάμνω. Μερσί μποκού.

    Brenda μην είσαι απόλυτη γλυκιά μου. Ποιος μπορεί να πει όχι σε λίγο πασάλλειμα με νουτέλα; You know what I mean.

    ReplyDelete
  5. Όι ρε φίλε ΤΖΑΙ λάδι ΤΖΑΙ αφκό!

    Καλά εμένα γίνουνται κόμποι μόνο που περπατώ τα μαλλιά μου, οπότε δεν τα επιχειρώ τα εξτρίμ σπορτς. Καλά που κάμνω τζαι μπάνιο...

    Κατά τα άλλα το 1 εν πολλά αναμενόμενο. Πράγματι, εν μπορείς να κάμεις τίποτε ούτε με γεμάτη, ούτε με μισογεμάτη κύστη, πόσο μάλλον σεξ!

    Τα άλλα εν μπορώ να τα σχολιάσω.

    Το you know what I mean στην απάντηση στο σχόλιο της Μπρέντας δεν ξέρω αν το συμμερίζομαι. Κολλίτσιασμα μεγάλο ρε φίλε!

    ReplyDelete
  6. Θα πω για το πρώτο ότι πρέπει να αδειάζουμε την κυστη μας μετά το σεξ, είναι τρόπος προφύλαξης από ουρολοιμώξεις. Για τη διάρκεια του σεξ να τα κρατώ δεν γίνεται, θα του πω, αγάπη περίμενε να συνεχίσουμε σε λίγο (του τό κανα μια φορά έτσι και αλλιώς).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κωτσιουη1 March 2012 at 12:20

      πάλε κάλα, εμένα αντράπηκε να μου πει περίμενε και τ'αφηνε να 'ψιλοτρέξουν' κατά τι διάρκεια

      Delete
  7. Χαχαχα!!! Δηλαδή έκαμνες σεξ και εσκέφτεσουν την τουαλέτα; Και ενιξέρω αν τονίζω το ότι εσκέφτεσουν γενικά τζίνη την ώρα ή ειδικά που εσκέφτεσουν την τουαλέτα!!!

    ReplyDelete
  8. :-))))) τέρμα τα πειράματα!!!

    ReplyDelete
  9. Ενώ αν επασάληφκες με αυγά το επίμαχο σημείο τζιαι εχαμογελούσες σίουρα ο Μοτορτζής ήταν να έβρει την ιδέα απαλή και μεταξένια τζιαι εν θα σε άφηνε να τα φκάλεις πέρα μόνη σου.

    ReplyDelete
  10. Moonlight αν βάλουμε διαγωνισμό "ποξιλότητας" μαλλιών θα τον κερδίσω με διαφορά. νομίζω θα δοκιμάσω ό,τιδήποτε για να τα δω να είναι μαλακά.

    Σμιλή ενδιαφέρον αυτό που λες και εύκολο να το εφαρμόσουμε. τουαλέτα λοιπόν μετά το σεξ.

    Μαριλού γενικά όταν θέλω να πάω τουαλέτα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. κυρίως αν παίζω με τα δευτερόλεπτα να κατουρήσω πάνω μου :))

    Ουφ όχι ακριβώς τέρμα. θα συνεχίσω τα πειράματα ώσπου να βρω την τέλεια μάσκα για τα μαλιά μου. που βασικά την βρήκα είναι μια της Κεραστάζε αλλά 16 ευρώ εν πολλά για μια εφαρμογή.

    Αχάπαρη βάλλεις ιδέες τωρά... Ψημένο ή ωμό το αυκό;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μελάτο να κάμει βουττι

      Delete
  11. lol..εν που τούτες τες πελλάρες που γράφει μες το cosmopolitan αλλά to be honest εν η πρώτη φορά που είδα κάποια να παραδέχεται οτι τα εδοκίμασε και εν εδουλέψαν. Ειδικά τούτα με τες μάσκες μαλλιών/προσώπου etc εν έχουν υπόθεση!

    Το 3 εν φλώρος που το έγραψε..σίουρα!

    ReplyDelete
  12. 4.Πόξιλο κυπριακό μαλλί στην ΠροΚεραστάζ εποχή Μάνα :)))))))) Εδώ και μερικά χρόνια αγοράζω τη μάσκα 35/36ευρώ,και τη χρησιμοποιώ αντί για μαλακτικό.
    Ούτως ή άλλως το ξηρό μαλλί 1-2 φορές τη βδομάδα θέλει λούσιμο.Διαρκεί μήνες σε αντίθεση με τα "φθηνά"μαλακτικά.
    Στις μάσκες,πιστεύω ένθερμα πως ότι τρώγεται κάνει και για το δέρμα/μαλλιά/νύχια!
    Πέτυχε η μάσκα μαλλιών με αβοκάντο,ελαιόλαδο και βανίλια που την έβαλα για άρωμα. Είναι η μόνη που πέτυχε μέχρι τώρα, αβγά δεν βάζω αν και άκουσα για μαγιονέζα. Η Αχάπαρη μπορεί να ξέρει καλύτερα,για να δούμε :))))
    Για δέρμα,έχουν πετύχει πολλές συνταγές μάσκας. Τέλειες!

    3. Έχεις δίκαιο αλλά εξαρτάται και από το αφεντικό.Αν δουλεύεις με ρώσσους μεγαλωμένους στην κομμουνιστική ζούγκλα,που σκοτώνουν τις δυνατότητες των καλύτερων τους απλά για να εδραιώσουν τη θέση τους στην εταιρεία,τότε η σιωπή και η παπίαση κάνουν καλό στα νεύρα και στο ταμείο σου.Μαζεύεις νεύρα,και εκτονώνεσαι στο σπίτι! :))

    2.μάλλον έχεις δίκαιο! :)

    1. Οργασμική ανακούφιση,την κέρδισες! χαχαχα Τα χαζά πχ με νουτέλα τα μετάνιωσα στο πλυντήριο :////

    ReplyDelete
  13. Ναι έσhιει χάζι να κάμνουμεν δοκιμές!

    Για τα μαλλιά εδοκίμασα κάποια σαμπουάν/μαλακτικό/μάσκα της schwarzkorf από κομμωτήριο και αρχίσαν να γίνουνται μαλλιά αντί άχυρα :-P

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα Μάνα.

    Μ'έκανες και γέλασα πάλι. Καταρχάς κανένα απ' τα τρία δε νομίζω να ισχύει. Ειδικά το 1ο και το 2ο δεν μπορούσαν να είχαν δώσει πιο λάθως συμβουλές. Καλά και τα δοκίμασες. Όσο για τα απαλά μετξένια μαλλιά γιατί δε δοκιμάζεις μόνο λίγο λαδάκι και χαμομίλι; Άκουσα ότι το χαμομίλι στα μαλλιά κάνει πολύ καλό. Δε το διάβασα κάπου, στ' ορκίζομαι. Απ' τη μαμά μου το άκουσα που είναι αισθητικός. Εεεμ όλο και κάτι θα ξέρει. Τραί ιτ,μπορεί και να κάνει.

    Καλή συνέχεια να έχεις. ;-)

    ReplyDelete
  15. Ράνια την πρώτη μαλακία σίγουρα την ξεσήκωσα από το Κόσμο. Τη δεύτερη τη διάβασα σε ένα άρθρο, την τρίτη δεν θυμάμαι και την τέταρτη από το ίντερνετ.

    Θάλασσα η θεραπεία της Kerastaze είναι η καλύτερη, αλλά στην εποχή της κρίσης δεν λέει να δίνω στον κομμωτή 16 ευρώ τη φορά. Ίσως να είναι καλή ιδέα να επενδύσω σε μια μάσκα. Πάντως να πω ότι χρησιμοποιώ μια της Apivita που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και είναι το μόνο προϊόν που σώζει κάπως την κατάσταση.

    Πάντως γράφοντας το ποστ ανακάλυψα ότι κατά βάθος αρέσκει μου να πασαλείφκομαι τροφές και πράγματα που κανονικά τρώγονται και δεν προορίζονται για μαλλιά και πρόσωπο :)

    Στο μεταξύ, για πες καμιά συνταγή για δέρμα.


    Ακριβώς έσσει χάζι Νεράιδα. Μια δοκιμή θα μας πείσει.

    NeraidaMar 1, 2012 02:11 AM
    Ναι έσhιει χάζι να κάμνουμεν δοκιμές!

    Λουκρεζία τι ακριβώς εννοείς; Λάδι χαμομήλι, τσάι χαμομήλι; Πως ακριβώς να το χρησιμοποιήσω;

    ReplyDelete
  16. Παναγία μου! Γιαξ, εδοκίμασα τζαι εγώ τη συγκέκριμενη μάσκα τζαι εν μου εκόντευκε κανένας μέσα στο σπίτι! Αδίκως ελούθηκα τα αυκά...Ευτυχώς έχω λεπτά και πολλά απαλά μαλλιά, οπόταν χρειάζομαι τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Συμφωνώ οτι οι πιο πολλές συμβουλές που γράφουν στα περιοδικά είναι μαλακίες αλλά εδιάβασα μια φορά κάπου για μια μάσκα προσώπου κα-τα-πλη-κτι-κή!! Λιώνεις μισή μπανάνα σε ένα μπόλ και προσθέτεις μια κουταλιά μέλι και λίγες σταγόνες λεμονιού. Αν δεν είστε αλλεργικές στην μπανάνα δοκιμάστε την!! Κάνει σούπερ απαλή επιδερμίδα!!

    ReplyDelete
  17. Δοκίμασε το σαπούνι Amalthia (http://amalthiasoap.com). Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και τα μαλλιά μου δεν ήταν ποτέ πιο μαλακά. Κι έχω μακρύ μαλλί. Αν θες, πες μου να σου πω πού το βρίσκεις

    ReplyDelete
  18. Ε μα τζαι εσύ πόσο περίεργη πια! Ότι δεις εννα το δοκιμάσεις??

    ReplyDelete
  19. ΜΑΝΑ!
    Το αυκο δεν συνδυαζεται με το λαδι αλλα με το μελι. Το λαδι να το βαλεις μονο του - καμνει θαυματα!

    Για το προσωπο δοκιμασε: γιαουρτι με μελι ή αλευρι με μελι τζαι λλιον λεμονι ή μαγιαν ανακατωμενη με λλιον νερο. Η τελευταια βρωμει λλιον, αλλα ειναι οτι πρεπει για πορωδη δερματα.

    ReplyDelete
  20. Ανώνυμη κάτι εν πάει καλά με τη συγκεκριμένη μάσκα. Ελούθηκα τα αυκά εγώ με τα ποξιλα μαλλιά χαίρι δεν είδα. Τα ελούθηκες εσύ με τα λεπτά πάλε τίποτα. Τι στο καλό; Για κανένα εν κάμνει; Θα τη δοκιμάσω τη μάσκα με τις μπανάνες, είπαμε είμαι ανοιχτή σε όλες τις ιδέες.

    Invictus thanx a lot man. Πες μου που μπορώ να το προμηθευτώ το Amalthia.

    Τάτσα ναι, ούλλα θέλω να τα δοκιμάσω.

    Γρούτα η μάσκα που βρήκα έλεγε αυκό τζαι λάδι. Πάντως στην πορεία σκέφτηκα να βάλω τζαι λίο κονιάκ ή ρούμι να κόψει η πολλή μυρδωθκιά του αυκού . Έχω τζαι λάδι που αβοκάντο ή μήπως ελαιόλαδο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελαιολαδο μονο του να βαλεις. Καμνει πολλυν καλο αλλα υστερα πον να το φκαλεις μπορει να χρειαστεις ΣΙΒΑ... (που το αθθυμηθηκα το ΣΙΒΑ!) χχαχαχαχα

      Delete
    2. Την τελευταία φορά, παρήγγειλα από εδώ: http://www.pharmacy4u.gr/amalthia-soap-p-10504.html

      Είναι λίγο ακριβό, αλλά διαρκεί καιρό!

      Delete
  21. Ρε Μανούλι, η πρώτη συμβουλή είναι σαφέστατη: αφήστε την ουροδόχο κύστη σας μισογεμάτη, όχι τίγκα!
    Είναι θέμα δοσολογίας... γιου νόου.

    ReplyDelete
  22. Κόρη, εν λάθος η συνταγή της μάσκας σου, γι' αυτό δε σου πέτυχε.. Να μου λαλείς να σου παραντζέλλω για έτσι πράματα.

    Κανονικά βάλλεις κάμποσο μέλι, λίγο λάδι και μόνο τον κρόκο ενός αυγού, ΟΧΙ με το ασπράδι - δε θα φκαίνει με τίποτε μετά!

    Το ασπράδι, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χτυπάς το λίο με λίγες σταγόνες λεμόνι τζαι βάλλεις το πας τη μουτσούνα τζαι κάμνει σύσφιξη.

    ReplyDelete
  23. Γελασα πάντως!!!! Κατί λάθος είχε στην μάσκα γτ όταν ήμουν μικρή μου την έφτιαχνε η μανα και τα μαλλιά μου ήταν τελεια!

    ReplyDelete