Friday 16 March 2012

Το επικό chart show




Το πέτυχα τυχαία, λέμε τώρα στο Youtube. Το τραγούδι I would do anything for love κυκλοφόρησε το 1993. Πάνε σχεδόν 20 χρόνια. Μου άρεσε τόσο πολύ, που το έπαιζα συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια. Άφηνα την τηλεόραση ανοιχτή στο MTV για να πετυχαίνω το βίντεοκλιπ του. Το έψαξα στο Youtube και ναι θυμάμαι τα λόγια απέξω. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ο Meatloaf επαναλαμβάνει καμιά 20αριά φορές τους ίδιους στοίχους.

Με την ευκαιρία, πάντως, μου ήρθε να παρουσιάσω ένα top ten «επικών» τραγουδιών. Ξέρετε τραγούδια με βαρύ στίχο και μουσική, επιβλητικά. Κύριο χαρακτηριστικό τους το πιάνο και τα ντραμς. Συνήθως ξεκινούν κάπως χαμηλά και είναι όταν η κόρη μου πάει και δυναμώνει απότομα τη φωνή της τηλεόρασης. Ο κολλητός μου θα μπορούσε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις περί μουσικής. Τέσπα. Τα επικά τραγούδια έχουν έντονο συναίσθημα, σε βαθμό εκνευριστικό. Σε αγαπώ, σε θέλω, χωρίς εσένα δεν μπορώ, θα γίνω χαλί να με πατήσεις. Σπανίως βγάζουν εκδίκηση.

Αντίστροφη μέτρηση, εκτόξευση.

Total eclipse of the heart, Bonnie Tayler
Ύμνος για τους ροκάδες ερωτευμένους. Οι στοίχοι του θυμίζουν λίγο επανάσταση και μαζί θα κάνουμε τα πάντα, ένα πράμα. Ήταν στις ομορφιές της η Bonnie, τότε. Τι να γίνεται άραγε σήμερα αυτή η ψυχή;


Unbreak my hear, Toni Braxton

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν το χώνεψα ποτέ μου. Ωστόσο, δικαιούται μια θέση στο επικό count down.


Take my breath away, Berlin
Κατ’ αρχήν να σας πω ότι είναι το soundtrack της αγαπημένης ταινίας του Μοτορτζή. Iceeeeeeeeeman. Κατά δεύτερο λόγο, είναι η ταινία που τον έκαμε να αγαπήσει τις μηχανές. Κατά τρίτο λόγο, είναι πολύ καλό soundtrack για σεξ. Κατά τέταρτο, είναι ένα ωραίο τραγούδι. Κατά πέμπτο λόγο όταν ήμασταν λύκειο το αγαπούσε η διπλανή μου. Και κατά έκτο δεν απέκτησε μηχανή όπως τον Μοτορτζή, αλλά τρία παιδιά, άσχετο με το θέμα μας.



I would do anything for love, Meatloaf
Τα είπαμε για το συγκεκριμένο τραγούδι. Στοίχοι που επαναλαμβάνονται, βίντεοκλιπ κλεμμένο από την Ωραία και το Τέρας, στο μεταξύ και χωρίς make up, μια χαρά το έκανε το τέρας ο Meatloaf, και δυσνόητο μήνυμα. Τι στο καλό εννοεί θα έκανα τα πάντα, αλλά δεν θα το έκανα τούτο; Μέχρι που τραβά την κόκκινη γραμμή του;



Listen to your heart, Roxette
Επ ο ύμνος των απανταχού συναισθηματικών. Που ξέρουν ότι θα φάνε το κεφάλι τους, αλλά όχι σου λένε εγώ ακούω την καρδιά μου, ξέρει αυτή. Ξέρει, ξέρει αλλά στο τέλος από κάποιον που ακούει το νου του ζητάτε συμπαράσταση.



Pride, U2
Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι δεν είχα χώρο για τους U2. Και μιας και μιλούμε δεν μου λες Bono το επόμενο tour πότε ξεκινά; Είμαι σίγουρη, ότι ακόμα μετράτε κέρδη από την πρώτη, αλλά ακόμη λίγα εκατομμύρια δεν σας χαλούν. Μόνο και μόνο που το ακούω θέλω να είμαι αγκαλιά με τον Μοτορτζή μου, να το τραγουδούμε (σωστός ορισμός να το ακρωτηριάζουμε το τραγούδι). Το τραγούδι πάντως, είναι υπέροχο, αντικειμενικά μιλώντας. Επίσης, τώρα που τον βλέπω ήταν πολλά νέος ο Bono. 





I will always love you, Witney Houston
Μισό λεπτό να τηρήσουμε σιγή εις μνήμη της μακαρίτισσας. Λοιπόν, κυρία Witney το για πάντα δεν υπάρχει. Ξηγηθήκαμε; 



I don’t wanna miss a thing Aerosmith
Παραδέχομαι ότι το τραγούδι ξεκινά με ένα πολύ ηλίθιο τρόπο. I could stay awake just to hear you breathing. Εντάξει, Stiven αν είχες μικρά παιδιά, δούλευες όλη μέρα, και περνούσαν χίλιες έννοιες από το μυαλό σου θα σε έβλεπα πόσο εύκολα θα τραγουδούσες μαλακίες ότι θυσιάζεις τον ύπνο σου. Μάλλον, κάτι ήπιε αυτός που έγραψε τους στοίχους.



Without you, Mariah Carey
Μήπως χάθηκε αυτή η ψυχή, τελευταία ή μου φαίνεται; Όπως και να έχει νομίζω είναι η μόνη τραγουδίστρια που η φωνή της απλώνεται σε συνολικά πέντε οκτάβες με την υψηλότερη να φτάνει δύο οκτάβες ψηλότερα από αυτή μιας σοπράνο. Τέσπα, το τραγούδι είναι ο ορισμός του being pathetic. Και δεν μπορώ χωρίς εσένα να ζήσω και όλο τέτοιες μαλακίες. Για όνομα κυρία μου, δείξε λίγο χαρακτήρα.



Everything I do, Bryan Adams
Περισσότερες βδομάδες νούμερο ένα, περισσότερες βδομάδες να παίζεται στο ραδιόφωνο, εποχές πριν περάσει σαν λαίλαπας το iPod. Ανιαρό αν με ρωτάτε. Προφανώς διαφορετική γνώμη είχαν όσοι το άκουγαν και κυρίως όσοι το αγόρασαν. Στάθηκε πολύ δύσκολο να βρω βίντεο για αυτό το τραγούδι.

Όλο και ξέχασα κάποιο πίσω έτσι; Συμπληρώστε ελεύθερα τη λίστα.


21 comments:

  1. Σίγουρα αν καθόμουν να το σκεφτώ πολύ θα μου ερχόταν κάποιο άλλο για τη λίστα, αλλά, αλήθεια σου λέω, τα πρώτα 10 που θα έγραφα θα ήταν αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ! Εύγε, πολύ καλή η λίστα (και πολύ ωραίο το θέμα, μου έφτιαξες τη μέρα)!

    ReplyDelete
  2. Η διασκευή τούτη εμένα αρέσκει μου παραπάνω,

    http://www.collegehumor.com/video/4048609/literal-total-eclipse-of-the-heart

    ReplyDelete
  3. τι μας εθύμισες.. προσωπικά δεν αντέχω το unbreak my heart αλλά τα υπόλοιπα τα ακούω με μεγάλη ευχαρίστηση. λείπει βεβαίως μια celine dion ένας elton john όπως επίσης το always bon jovi iris goo goo dolls, it must have been love roxette και το without you το προτιμώ από nilsson:)καλή σου μέρα μάνα

    ReplyDelete
  4. έλα ρεεε το I dont wanna miss a thing έχει τέλειο στίχο..anyway τούτα ούλλα τα αγαπώ σε, πεθαίνω αφιερώνω σου τραγούδια έρκουντε στην αρχή πρίν κάμεις μωρά και εν έχεις ώρα to stay awake to hear her breathing!

    πολλά ωραίες επιλογές!

    ReplyDelete
  5. Μόλις είδα Chart Show δικό σου είπα δες που δεν θα ξέρω ούτε 1! Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι όχι μόνο ξέρω τα 9 αλλά και τα αγαπώ (sorry το pride δεν μου λέει κάτι!).

    Θα πρόσθετα ένα When I need you της Celine Dion για να μας πιάσουν λίγο τα ζουμιά, ή ένα if tomorrow never comes!

    bon weekend!

    ReplyDelete
  6. http://youtu.be/FQt-h753jHI - διαφορετικό version του without you!

    ReplyDelete
  7. Sstamoul χαίρομαι που σου έφτιαξα τη μέρα.

    Ανώνυμε τέλεια η άλλη έκδοση του Eclipse. έκαμα κάτι γέλια με άκουσε το μισό γραφείο.

    Daffodil είναι ενθαρρυντικό που τζαι άλλοι αν ανέχονται το Unbreak my heart. ένας Bon Jovi λείπει η αλήθεια να λέγεται. μουσικώς ταιριάζει αλλά οι στοίχοι του έννε πολλά pathetic :)))

    Rania ψες κοιμήθηκα πριν φάει το πρώτο γκολ ο Ολυμπιακός, οπόταν καταλαβαίνεις γιατί με νευριάζει ο Stiven που αντέχει να ξαγρυπνά.
    Δεν μπορώ να ανοίξω το Link μήπως είναι το Ken Lee?

    Brenda πάω να κάμω delete τα contacts σου. τι σημαίνει μωρή δεν σου λέει τίποτα το Pride?

    ReplyDelete
  8. Έχω αλλο έναν για την λίστα σου, πραγματικά ειδικά η διασκευή τούτη είναι all the τσιφτέες,

    http://www.myspace.com/video/cricket/with-arms-wide-open-literal-music-video-version/59527780

    ReplyDelete
  9. Παλαι καλα που το Top Gun εκαμεν τον Μοτορτζη να αγαπησει τες μοτορες τζι οϊ τα F16, ας πουμεν ;Ρ

    Τζαι η διπλανη σου στο λυκειο μπορει να μεν εκαβαλλησε μηχανη, αλλα κατι θα καβαλλησεν για να καμει 3 κοπελλουθκια ;Ρ

    Επισης, ο Meatloaf μαλλον εννοει οτι θα εκανε τα παντα για την αγαπη, εκτος απο το να της δεικτεί με τζειν την φατσα ;ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ReplyDelete
  10. Σνιιιιιιιιιιιιιφ δεν μπορώ να το δω.

    ReplyDelete
  11. Τσιλιβίθρα....
    ροκαρεις κι εσυ ετσι;

    πχιοτικια σαν εμενα κι εσυ

    φιλια

    ReplyDelete
  12. Μα 52 κιλά;;;; 52;;;;; 52;;;;;;;

    ReplyDelete
  13. τσου. η ζυγαριά σήμερα λέει 51.3 χε χεχε. γιατί να μην ροκάρω καλέ; μόνο Ζουζούνια και Assim voce me mata θα ακούω; άντε να δω.

    ανταποδίδω τα πχιοτικά φιλιά. καλό σαββατοκυρίακο να έχεις.

    Γρούτα εν τζαι να ήταν πρόβλημα αν αγαπούσε τα F16. εν αρκημός να γορούσαμε ένα;

    ReplyDelete
  14. Διόρθωσε τον τίτλο σου please. Ενεν επικά εν κοψοφλεβικά.

    Και μετά την σημαντική παρέμβαση πάω να φάω κούννες.

    ReplyDelete
  15. χαχαχα
    εννοείται πως άμαν είσαι στην προεφηβεία ή μικρή εφηβεία θα ξέρεις αυτά τα τραγουδάκια και θα τα ανταλλάζεις "ανώνυμα" με τον Χρίστο ή τον Ανδρέα.
    Αλλά να μην βάλεις μια Σελίν Ντιόν;Μα είναι δυνατόν;!!

    ReplyDelete
  16. επικά πράγματι! :-)

    ReplyDelete
  17. playlist in love μαρεσουν ολα και ναι ειμαι 4οαρης και ειμαι καλα χαχα!

    ReplyDelete
  18. Κοψοφλέβικα αλλά γουστάρουμε.
    Προσθέτω
    Sinead O'Connor - Nothing Compares to You
    και προσωπικά προτιμώ τη διασκευή των Stereophonics

    http://www.youtube.com/watch?v=tN613siBzVk

    ReplyDelete
  19. Μάνα, τέλειες οι επιλογές σου. Θα προσθέσω όμως και ένα πιο παλιό, if you go away - Frank Sinatra. Όλα αυτά κάποτε χωρούσαν σε μια κασέτα. Τώρα μαζί με τις αναμνήσεις που κουβαλούν δεν χωρούν ούτε σε 10 DVD. Τι μου θήμησες τώρα, α ρε Μάνα, α ρε Μανα...

    ReplyDelete
  20. Τι να κάμουμε τζι εμείς οι τριαντάρες...

    ReplyDelete
  21. Καζαντζίδη δεν διαθέτει το κατάστημα;

    ReplyDelete