Wednesday 6 June 2012

Της φυλακής τα σίδερα




Ύστερα από 26 χρόνια στη στενή ο Αντρέας Αριστοδήμου άλλως Γιουρούκκης είναι ελεύθερος άνθρωπος. Μια ειδική επιτροπή έκρινε ότι μετανόησε για τους δύο φόνους που διέπραξε και ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Λογικά ναι. Όλοι αξίζουμε δεύτερη ευκαιρία και τρίτη και τέταρτη. 26 χρόνια είναι πολλά. Πολλοί είναι και οι δύο άνθρωποι όμως που έστειλε στον τάφο. Και ο ένας επίσης είναι πολύς, το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστο.

Και μιας και έχουμε ξεφύγει, ευτυχώς εδώ και εκατοντάδες χρόνια από το οφθαλμό αντί οφθαλμού αν σκότωσες να σε να σκοτώσουν, αν βίασες να βιαστείς, αν πέταξες βιτριόλι να σου ρίξουν και εσένα, με ποιο τρόπο απονέμουμε δικαιοσύνη παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Γιατί ότι το σύστημα είναι διάτρητο και μπάζει νερά από παντού, είναι γνωστό σε όλους. Δεν χρειάζεται να θυμίσω περιπτώσεις όπου με δικηγορίστικα κόλπα δολοφόνοι κυκλοφορούν κύριοι μεταξύ μας. Ούτε για τέρατα που βιάζουν μικρά παιδιά και τη «γλυτώνουν» με 3, 4 χρονάκια φυλακή. Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο γιατί το είπαμε ξανά, οι παιδεραστές στη φυλακή πληρώνουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Εννοείται, πως δεν τους λυπόμαστε ό,τι και να τους κάνουν λίγα είναι.

Πάντως, ακούγοντας την είδηση για την αποφυλάκιση του Γιουρούκκη, σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να τον κρατήσουν μέσα. Και αυτόν και τους όμοιους του. Λεπτό θέμα. Και αν πραγματικά μετανόησε; Και αν πραγματικά έγινε άλλος άνθρωπος;

Για την κοινωνία το θέμα μετάνεια και επανένταξης είναι πολύ σημαντικό. Για το θύμα και την οικογένεια, όμως δεν είμαι σίγουρη αν παίζει κανένα ρόλο. Υποθετικά, μιλώντας ας πούμε ότι κάποιος σκοτώνει το Μοτορτζή. Δεν πιστεύω να μου κάνει διαφορά αν ο δράστις μετανίωσει, αν δείξει μεταμέλεια, ακόμη και αν αφιερώσει την υπόλοιπή του ζωή να δείξει πόσο λάθος έκανε. Ίσως ούτε και να κάνει διαφορά, αν τον συγχωρέσω. Αυτό είναι καθαρά εσωτερικό, δικό μου θέμα.

Το μόνο σίγουρο και το μόνο δεδομένο ότι θα έχει κάνει κάτι ανεπανόρθωτο. Θα σκοτώσει ένα άνθρωπο, θα στερήσει από μια οικογένεια τον πατέρα, το σύζυγο, το γιο, τον αδερφό. Η απώλεια θα είναι πάντα εκεί, ό,τι και να κάνει ο δράστης. Που μπορεί να κλαίει στη φυλακή, για παράδειγμα, αλλά επίσης θα κλαίνε και τα παιδιά μου, που θα θέλουν τον πατέρα τους...

Συνήθως, στα δικαστήρια λαμβάνεται πάντα υπόψη ο θύτης. Υπό ποιες συνθήκες το έκαμε, γιατί το έκαμε, δικηγόροι ψάχνουν ελαφρυντικά. Και συνήθως καταλήγουν να ξεχνούν το θύμα. Το θύμα χάνει τη ζωή του, χάνει και τη φωνή του… Λίγοι θα μιλήσουν για αυτό.

Η θανατική ποινή είναι εκτός συζήτησης πάντα. Εξαιρούνται οι παιδεραστές. Που ναι θα έπρεπε να τους στέλλουν στο απόσπασμα. Γιατί δεν εγκληματούν απλώς, καταστρέφουν τη ζωή, ανήμπορων να αντιδράσουν, παιδιών.

26 χρόνια είναι πολλά. Είναι περίπου το ένα τρίτο της ζωής μέσα στη φυλακή. Το ερώτημα είναι αν είναι αρκετά για την απονομή δικαιοσύνης.

28 comments:

  1. Έχει από χθες που άκουσα ότι παίζεται η αποφυλάκισή του και προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν τα θύματα. Ήμουν δημοτικό τότε αλλά όλοι θυμόμαστε το όνομα Γιουρούκκης. Αδυνατώ να θυμηθώ ποιους σκότωσε....και γιατί...

    Η θανατική ποινή θα έπρεπε να επιβάλλεται μόνο στους παιδεραστές, συμφωνώ. Μετά το βασανισμό τους όμως. Μια πενταετία στη φυλακή και μετά η θανατική ποινή, ακόμα καλύτερα.

    Και τα ισόβια θα έπρεπε να είναι ισόβια. Με χάρες με τίποτε...26 χρόνια ΔΕΝ είναι ισόβια. Και στο θέμα της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, καμιά ποινή ποτέ δεν είναι αρκετή για να αποδοθεί δικαιοσύνη....

    ReplyDelete
  2. Αρκετα εν θα ενουν ουτε τα 26 ουτε τα 46. Ειδικα για τους συγγενεις. Σκεφτου απλά τους συγγενεις τωρα που μαθαινουν οτι ο φονιας του αδελφου/γιου/ξαδελφου/.. φκενει που.τη φυλακη. Ταχα μετανιωμενος. Πως θα αντιδρουσες; Ψυχολογικα/συναισθηματικα αλλα ισως τζιαι στην.πραξη

    ReplyDelete
  3. Οσο για τη θανατικη ποινη. Ποτε! Γλυτωνουν τες "τυψεις" τζιαι την απομονωση.

    ReplyDelete
  4. βασικά την απάντηση στο ερώτημα για μένα δίνεις την μόνη σου. ο φόνος κάποιου επηρεάζει τόσους άλλους.γονείς που μπαίνουν στη διαδικασία να θάψουν το παιδί τους παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τον ένα από τους δύο γονείς, ακόμα και η οικογένεια του θύτη καταστρέφεται που τούτο το γεγονός. ψυχολογικά και κοινωνικά. επομένως καλές οι θεωρίες για 2η ευκαιρία αλλά όι σε περιστάσεις που οι συνέπειες των πράξεων εν μη ανατρέψιμες

    ReplyDelete
  5. Οι γονείς των κοπελούδων που εσκότωσεν, στην Ουκρανία και την Ρωσία (εν είμαι σίγουρος), είπαν ότι εν εντάξει και πως εν τους κόφτει πλέον, επέρασεν τόσος καιρός περασμένα ξεχασμένα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εννοείς τον Κίτα.

      Delete
  6. Αν λάβουμε υπόψη μας τα χρόνια που περιμένουν τους "οικονομικούς εγκληματίες" 26 χρόνια δεν είναι πολλά για μια ανθρώπινη ζωή.
    Το σύστημα μπάζει από παντού,ναι. Αφήνει δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και φυλακίζει κανονικούς ανθρώπους που απλά δεν έχουν να πληρώσουν.
    Προστατεύει τους παιδεραστές-γνωρίζω περίπτωση που αθωώθηκε ένα τέρας διότι και καλά το αγόρι λόγω ηλικίας (έφηβο πια) δεν θεωρήθηκε αξιόπιστο παρά τα σωματικά και ψυχικά τραύματα - προστατεύει τους δυνατούς.Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω,τόσα χρόνια μετά σκέφτομαι πως δεν μπορεί,ο δικαστής κάποια συμπάθεια θα είχε για το τέρας.
    Σε κανέναν θανατική ποινή. Όλοι πρέπει να ζήσουμε με τα λάθη μας όσο οικτρά κι αν είναι.Ειδικά οι χείριστοι των ανθρώπων.
    Διότι αν αρχίσουμε με τους "κακούς" θα χαθούν πολλοί αθώοι ή άνθρωποι που σκότωσαν εν βρασμώ ψυχής και ξέρεις,αυτοί οι τελευταίοι είναι που θα σηκώσουν μόνοι τους τις ποινές που επιβάλλει το σύστημα.
    Κι αν η μετάνοια κάποιου θύτη δεν βελτιώνει τη ζωή/απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του θύματος,σίγουρα δεν χάνονται δύο ζωές στο τέλος τέλος.




    υγ:Με γεια το νέο σου σπίτι! :)))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  7. Αν 26 χρονια θεωρουνται πλεον ισοβια, τοτε εχασαν το νοημαν οι λεξεις...

    ReplyDelete
  8. Κολόνα τα θύματα ήταν μια κοπέλα Μαίρη Τελώνη και ο αρμένιος Αρτίν Μπαχατουριάν. Συμφωνώ μαζί σου. Κυρίως για φόνους εκ προμελέτης τα ισόβια έπρεπε να είναι ισόβια.

    Φουρνόφκιε εσκέφτουμουν το ίδιο πράμα. Πως θα είναι για τους γονείς της κοπέλας να ξέρουν ότι μπορεί να βρουν στο δρόμο τους το δολοφόνο του παιδιού τους;

    Daffodil αυτό είναι το θέμα. Πως αντιμετωπίζεις μια πράξη που είναι μη ανατρέψιμη.

    Έβρος ντίαρ με το συμπάθιο αλλά λες μαλακίες.

    Θάλασσα μου άρεσε αυτο που είπες, οτι όλοι πρέπει να ζήσουμε με τα λάθη μας όσο οικτρά και αν είναι. απόλυτα αληθινό.
    ευχαριστώ. είπα να φύγω το μαύρο χρώμα γιατί με δυσκόλευε στις φωτογραφίες :)))

    Γρούτα η καταδίκη ήταν ισόβια για τον Μπαχουταριάν και 16 για την Τελώνη. δεν ξέρω με ποια λογική το δικαστήριο βρήκε πως ο ένας ο φόνος αξίζει μεγαλύτερη καταδίκη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mε συγχωρείς Μάνα που λέω μαλακείες. Δεν θα το ξανακάμω, ίσως εσύ εν λαλέις μαλακείες έβερ. Όπως είπεν και ο Ανώνυμος που πάνω, μάλλον εσυγχίστηκα. Εντούτοις ο τόνος μου ήταν σαρκαστικός.

      Delete
  9. συμφωνώ με mov..σε κανέναν θανατική ποινή. we can't play God. Για τους παιδεραστές νομίζω πρέπει να τους ευνουχίζουν..

    σηκώνει μεγάλη συζήτηση το θέμα που άνοιξες..και υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και για τις 2 πλευρές..Εγώ personally εν θα εσυγχωρούσα ποττέ τον δολοφόνο ενός μέλους της οικογένειας μου..ήτσν να πιάσω ενα όπλο να τον/την παίξω..αν και δεν συμφωνώ καθόλου με το an eye for an eye ούτε με την θανατική ποινή αλλά that would be my own personal justice..

    ReplyDelete
  10. Δεν έχω καταλήξει ακόμη,μ'έχει απασχολήσει και μένα αυτό το θέμα...


    Με 'γεια το νέο ντεκόρ!
    Αν και το'χα συνηθίσει το άλλο!

    ReplyDelete
  11. Ο Ανδρέας έκαμε χοντρά λάθη σε πολύ νεαρή ηλικία. Δεν ψάχνω τις κρυφές αιτίες. Πλήρωσε με την μισή του ενήλικη ζωή, φαίνεται να έχει μετανιώσει πραγματικά και ότι έχει αλλάξει. Θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την μετάνοια/αλλαγή του και ακόμα να προσπαθήσει να δώσει κάτι πίσω στην κοινωνία. Μαζί του κρίνεται και το σωφρονιστικό σύστημα και βέβαια και εμείς.

    takeiteasy

    ReplyDelete
  12. Εγίνετε μου ούλλοι δικηγόροι :-Ρ

    Να διευκρινίσω ότι η ισόβια κάθειρξη είναι υποχρεωτική ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα για κάποιον που καταδικάζεται για Φόνο εκ προμελέτης. Αντίθετα όταν η καταδίκη είναι για ανθρωποκτονία, δηλαδή δεν έχει αποδειχθεί το στοιχείο της προμελέτης, το Δικαστήριο έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλει ποινή φυλάκισης ΜΕΧΡΙ ισόβια.

    Επίσης, ενώ μέχρι πρόσφατα τα ισόβια στην Κύπρο ήταν για ολόκληρο τον βιολογικό βίο όπως άλλωστε προνοεί και η ίδια η λέξη, κάτι τέτοιο προσκρούει σε Ευρωπαϊκές νομοθετικές πρόνοιες και η Κύπρος καταδικάστηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτέλεσμα αυτού, η δημιουργία του "Συμβουλίου Αποφυλακίσεως επ' αδεία" (Parole Board) το οποίο με βάση ρητές πρόνοιες που καταγράφονται στο άρθρο 14 του Περί Φυλακών Νόμου για όποιον ενδιαφέρεται, αποφασίζει αν ήρθε ο καιρός του κάθε κατάδικου να αναπνεύσει καθαρό αέρα!

    Αυτά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Ο Γιουρούκκης είshεν καταδικαστεί σε ισόβια για το φόνο της Τελώνη τζαι μετά ξανά σε ισόβια για το φόνο του Αχματουριάν πώς τον ελαλούσαν τον Αρμένην που εσκότωσεν. Μετά από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 1η υπόθεση του εξετάστηκε από άλλο κακουργιοδικείο (αρχικά είχε καταδικαστεί από το κακουργιοδικειο Λεμεσού) τζαι η ισόβιος κάθειρξη εμετατράπηκε σε 16χρονη φυλάκιση

      Delete
    3. Φιλαράκι μεν επιμένεις ο φόνος είναι ισόβια! Δες το άρθρο 203(2) του Ποινικού Κώδικα. Ενδεχομένως να διώχθηκε για φόνο αλλά να καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία αν δεν αποδείχθηκε η προμελέτη.

      Delete
    4. Μα δεν είπα εγώ ότι ο φόνος ΔΕΝ είναι ισόβια! Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου, προτιμώ cheesecake :)
      Εγώ απλά είπα ότι καταδικάστηκε για 2 φόνους αρχικά και στη συνέχεια ο ένας φόνος έγινε ανθρωποκτονία.
      Που στην τελική δεν αλλάζει κάτι διότι ισόβια+16 χρόνια και ισόβια+ισόβια, το ένα και το αυτό.

      Delete
  13. ο όρος δικαιοσύνη είναι ένας όρος ιδεατός μια ιδέα που υπάρχει μόνο μεσα στα μυαλά των ανθρώπων

    το πως αντιλαμβάνεται την δικαιοσύνη ο καθένας είναι θέμα σχετικό και απόλυτα συνυφασμένο με την ίδια την προσωπικότητα του καθενός που εμάς

    αν αντιμετωπίσεις το κάθε θέμα αποσπασματικά τζαι απομομωνομένα εν πολλά εύκολον να πεις

    1+1=2 άρα αφού εν έτσι ισχύει τούτον τζαι ότι το άλλο

    δηλαδή εσκότωσες έναν άνθρωπο εννα πάεις ισόβια ή εννα πάεις μέσα 10 χρόνια ή δεν ξέρω τζαι γω ποιες κατά τη γνώμη του κάθενος είναι ικανοποιητικός χρόνος



    δηλαδή μια μάνα που σκοτώνει κάποιον που προσπαθεί να βιάσει το παιδί της θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο με κάποιον που απλά σκότωσε για να κλέψει εκατομύρια;

    όχι φυσικά

    αλλά γιατί κάνουμε αυτή την διάκριση; γιατί προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα και αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό

    δεν ξέρω ποιες εν οι περιστάσεις που οδηγήσαν τούντον άνθρωπο να κάμει τους φόνους που έκαμεν

    αν κάποιος πχ είναι υπό την επήρρεια ναρκωτικών και σκοτώσει τον πατέρα του (αληθινή ιστορία) τι θα πρέπει να κάνουμε με τούντον άνθρωπο;

    να τον αφήσουμε να σαπίσει; να τον αντιμετωπίσουμε ως ασθενή;

    φυσικά τζαι δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράματα


    αλλά εν πολλά εύκολον τζαι σοκκαριστικόν να φκαίνει πχ ο κάθενας που κάθεται στα βραστά του τζαι ίσως βολεμένος κυπριοπούλης τζαι να λαλεί ότι 26 χρόνια πχ εν λλία ή ότι ενεν ισόβια πχ

    προφανώς έν έχουν ιδέαν τι σημαίνει η στέρηση της ελευθερίας πίσω που ένα τζελί μάλιστα

    εν ξέρουν τι κάμνει τον άνθρωπο τούντο πράμα

    26 χρόνια είναι παρα πολλά τζαι εννοείται ότι τουτος ο άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση με τον άνθρωπο που ήταν πριν 26 χρόνια

    η καταστολή ποτέ δεν έλυσε και ποτέ δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα

    κανένας δεν πρόκειται να μην σκοτώσει κάπιον γιατί τάχα εννα φοηθεί την εκτέλεση ή τα ισόβια κλπ

    τούταν εν μαλακίες που λαλούν οι άσχετοι

    να σας πω κάτι πιο τραγικό

    θυμάστε πριν αρκετά χρόνια ένας μιτσής που με μιαν μοτόρα καταλάθος έκαμε σούζα τζαι σκότωσε δύο αδέλφια

    οι γονείς του εννοείται ότι ει΄ναι κατεστραμμένοι πλέον και τίποτα δεν μπορεί να τους παρηγορήσει πλέον

    από κει και πέρα εσείς ποια νομίζετε ότι θα ήταν η κατάλληλη ποινή για τούντον μιτσήν;

    σκεφτείτε ότι εσκότωσεν δύο ανθρώπους

    άτε τζαι έβαλες τον ισόβια ή 10 ή 20 χρόνια

    οξά ενα νοιώσει ηθικήν ικανοποίηση ο κάθε φιλήσυχος φιλεινηικο΄ς πολιτάκος;

    ένας άνθρωπος για να γίνει δολοφόνος δεν φτάνει να έχει τάχα ένα γονίδιο

    δαμέ 121 άνθρωποι εσκοτωθήκαν όταν έπεσε το αεροπλάνο της ήλιος

    γιατί έππεσε το αεροπλάνο πχ; γιατί δεν υπήρχε καλή συντήρηση του αεροπλάνου γιατί το ένα γιατί το άλλο

    τουτοι οι διευθυντάες που εσκοτώσαν ανθρώπους για το κέρδος πόσα χρ΄νια να τους βάλουμεν μέσα;

    εννα τους βάλουμεν μέσα τελικά;

    όλα ει΄ναι σχετικά

    στην τελική βλέπουμε αυτό που θέλουμε και πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε
    Βλέπουμε αυτό που θέλουμε...και το πιστεύουμε

    http://www.youtube.com/watch?v=cH7A4C6l_SM

    ReplyDelete
  14. OSR ο συγκεκριμένος μιτσής έκαμε μέσα δύο χρόνια από τα τέσσερα που καταδικάστηκε. μου έλεγαν άνθρωποι που τον είδαν στη φυλακή πως ούτε λεπτό δεν έδειξε μεταμέλεια και πως μάλιστα όταν βγήκε έξω συνέχισε να κάνει τις ίδιες μαλακίες με τη μηχανή. προφανώς και τα τέσσερα χρόνια ήταν λίγα, και το σύστημα απέτυχε να τον συμμορφώσει.
    αν με ρωτάς ποια θα ήταν η δίκαιη τιμωρία του; δεν ξέρω. θα μπορούσε για παράδειγμα το δικαστήριο να τον υποχρεώσει να περνά κάθε μέρα ένα διώρο με τους χαροκαμένους γονιούς μπας και καταλάβει τι έκανε.
    θα κερδίσουν τίποτα οι γονείς; ασφαλώς και όχι. όπως είπε η Θάλασσα ο φόνος είναι μη ανατρέψιμος.

    Ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση κυρία δικηγόρος. όταν θα σε χρειαστώ ξέρω που θα σε βρω.

    Takeiteasy μακάρι να είναι έτσι και μακάρι να έχει μάθει. ξέρεις τι λένε δυστυχώς για τις φυλακές ότι είναι τα καλύτερα σχολεία εγκληματολογίας. μακάρι να βγήκε καλύτερος άνθρωπος.

    Δέσποινα είναι τόσα τα θέματα που δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. πάντα θα υπάρχει ένα αλλά, ένα κάτι...

    Έβρος συγνώμες δεν κατάλαβα τον σαρκαστικό σου τόνο.

    Ράνια ούτε εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσα να συγχωρέσω εύκολα κάποιον που θα πειράξει μέλος της οικογένειας. πιστεύκω θέλει πολλή ψυχική δύναμη να κάμεις κάτι τέτοιο.

    ReplyDelete
  15. έχεις μια τεράστια αντίφαση σε τούτα που λαλείς


    "προφανώς και τα τέσσερα χρόνια ήταν λίγα" και μετά γράφεις

    "ξέρεις τι λένε δυστυχώς για τις φυλακές ότι είναι τα καλύτερα σχολεία εγκληματολογίας."

    αφού οι φυλακές είναι τα καλύτερα σχολεία για να πάρεις δοκτορά στο έγκλημα (που είναι ακριβώς έτσι όπως το λες) τι θα εξυπηρετούσε στην τελική να έμενε ο μιτσής μέσα 4 χρόνια;

    να πάρει 5 δοκτοράτα τζαι να μάθει ούλλες τις τέχνες;

    εγώ πάντως ένα πράμα ξέρω, οι πλείστοι βαρυποινιτες στις κεντρικές φυλακές εκτός που τον κίτα σχεδόν αγιάσαν κυριολεκτικά τζαι τούτον φυσικά τζαι εν τους το έκαμεν το σύστημα αναμορφωσης τάχα αφού το σύστημα αποτελούν το τύποι όπως ο διευθυντής των φυλακών τζαι οι όμοιοι του και ο νοων νοείτω

    να σε ρωτήσω κάτι όμως

    αν ο μιτσής έδειχνε σύμφωνα με τις πληροφορίες σου μεταμέλεια τι ακριβώς θα σήμαινε τούτον;

    θα ήταν καλό να τον αφήναν πιο γρήγορα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βλεπω επικρισεις για τον φιλησυχο, φιλειρηνικο... πολιτακο και καθε ασχετο (???), αλλα δεν βλεπω καμιαν, μα καμιαν, προταση για το τι επρεπε κατα την γνωμη σου - μη ασχετε και παντογνωστα osr - να γινεται για να αποδιδεται η δικαιοσυνη και να επιτυγχανεται ο σωφρονισμος.

      Delete
    2. όπως έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο δεν υπάρχει δικαιοσύνη παρά μόνο μεσα στα μυαλά των ανθρώπων τζαι έχει διαφορετικό περιεχόμενο αναλόγως στον άνθρωπο

      υπάρχει μόνο ένα κομμάτι χαρτί με λέξεις που ονομάζεται νόμος τζαι κάποιοι αποφασίζουν τάχα εκ μέρους της κοινωνίας ότι είναι παράνομο

      τώρα με ποιον τρόπο φκαίνουν βουλευτές τζείνοι τάχα οι αντιπρόσωποι του λαοόυ τζαι μαλακίες ας μεν εμβαθύνουμε τόσον

      τζαι έτσι φκάλλουν παράνομη όπως πχ την κάνναβη που είναι ένα φυτό που φυτρώνει στην γη

      ενώ το βιομηχανικό τσιγάρο που αποδεδειγμένα σκοτώνει εκατομύρια κάθε χρόνο είναι νόμιμο

      όταν η ηθική ταυτίζεται με το νόμιμο
      τότε η ηθική βγαίνει εκτός νόμου

      όσον αφορά τον λεγόμενο σωφρονισμό μισιμου που θα επιβάλει η τάχα πολιτισμένη κοινωνία

      ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικά καθορισμένο

      και όσο υπάρχουν οι συνθήκες που κάνουν κάποιο να κλέψει να σκοτώσει κλπ αυτό θα συνεχίζεται να γίνεται όοοτι ποινή και να βάλεις

      εκτός και αν θεωρούμε ότι υπάρχει το γονίδιο του εγκληματία

      "σωφρονισμό" δεν πρόκειται να πετύχεις μες τις φυλακές ούτε και με την βία

      ο γιουρούκκης αν άλλαξε, άλλαξε όχι λόγω του συστήματος σωφρονισμού τάχα αλλά λόγω προσωπικών συνθηκών και καταστάσεων

      όπως και ο μιτσής που εσκότωσε δύο αδέλφια και όπως λέει η μάνα δεν έδειξε μεταμέλεια κλπ αφού εμπήκε φυλακή γιατί τούτος εν άλλαξε τζαι άλλαξεν ο γιουρούκκης;

      αν αποδεχόμαστε ότι πχ ο μιτσής έσιει το γονίδιο του μαλάκα άρα πλέον αποδεχόμαστε πχ ότι σωφρονισμός δεν μπορεί να υπάρξει αφού είναι εκ γενετής μαλάκας παλιοχαρακτήρας κλπ

      αν αποδεχόμαστε όμως ότι ο άνθρωπος διαμορφώνεται βάσει των κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζει και αναπνέει τότε ίσως να πρέπει να αναζητήσουμε τζαμέ τις αιτίεςτζαι στα πρότυπα τα οποία προβάλλονται κλπ

      υπάρχουν πολλών ειδών κλέφτες τζαι δολοφόνοι αλλά πάντα εν μέσα στις φυλακές τζείνοι που εκλέψαν ψίχουλα τζαι εσκοτώσαν έναν άνθρωπο

      τζείνοι που σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες αθρώπους με τους πολέμους τους ή τζαι με τα συστήματα της φτώχειας που ωθούν τους ανθρώπους στις αυτοκτονίες καθημερινά στην ελλάδα και αλλού όχι μόνο δεν θα τους δεις στις φυλακές αλλά μάλλον με τα κοστουμούθκια τους στις τράπεζες τζαι τα υπουργεία τους

      Delete
    3. όταν σε μια κοινωνία αποθεώνεται το χρήμα και ο πλούτος και αυτός υπάρχει μόνο σε ελάχιστες τσέπες που εκμεταλλεύονται αυτό το σύστημα όπως πχ η λαική τράπεζα που πήρε τζαι που τις τσέπες σου τζαι που τις τσέπες ούλλων μας 1,8 ΔΙΣ για να φκάλλουν παραπάνω κέρδη οι τοκογλύφοι τζαι τα τσιράκια τους οι βουλευτάες μεγαλοδικηγόροι που τους κάμνουν ράσιες για να τα πιάνουν που παντού
      τζαι την ίδια στιγμή κόφκει τον μισθό που τον απλό εργαζόμενο που πιάνει 800 ευρώ δηλαδή τούτος ο άνθρωπος πως θα διαμορφωθεί όταν τα βλέπει ούλλα τούτα;

      οξά πιστεύκεις ότι τάχα με σκληρή εργασία τζαι μαλακίες κάποιος μπορεί να πλουτίσει

      το έγκλημα υπάρχει γιατί υπάρχουν οι συνθήκες να ακμάσει

      τζαι το όποιο έγκλημα δεν πολεμάται με καταστολή τζαι αποτρεπτικές ποινές

      ο φασίστας εκτελεστής μπρέιβικ ο τραμπούκας αρχιφασίστας κασσιδιάρης είναι το απόλυτο δημιούργημα τούντου συστήματος τζαι η εμπροσθοφυλακή του

      ποτέ του ο φασισμός δεν κτυπάει αυτούς που σπέρνουν την φτώχεια τζαι την εξαθλίωση αλλά μόνο τους εξαθλιωμένους που είναι οι μετανάστες τζαι τούτο γιατί τούντο σύστημα των τοκογλύφων των εφοπλιστάων τζαι άλλων παρασιτων της κοινωνίας είναι αυτό που τους οπλίζει τζαι τους στηρίζει

      είναι στην φυλακή άνθρωποι που δολοφόνησαν έναν άνθρωπο την στιγμή που αποδεδειγμένα λόγω φτώχειας και εξαθλίωσης ακόμα και στην ευρώπη της τάχα ευμάρειας με τους 80 εκατομύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους

      Εξάντας: Πεθαίνοντας στην αφθονία (1/5) Dying in Abundance SUBS

      http://www.youtube.com/watch?v=xPZDe47d-vc

      εσείς δεν θέλετε σωφρονισμό αλλά εκδίκηση

      πείτε το με το όνομα το τζαι κανεί

      ο φιλήσυχος φιλειρηνικό πατριωτάκης είναι αυτός που κάθεται τζαι θωρεί δίπλα του να εξαθλιώνονται άνθρωποι τζαι να πλήττεται βάναυσα η αξιοπρέπεια ανθρώπων που κρατούνται ακόμη τζαι σύμφωνα με τους νόμους τους παράνομα σε τζελιά άνθρωποι που δεν έκαναν απολύτως ΄τιποτα τζαι να μην εφαρμόζονται αποφάσεις ανωτάτου δικαστηρίου τζαι να μεν κάμνει απολύτως τίποτα τζαι απλά να βάλλει τον σταυρό του τζαι να λαλεί δόξα τα λεφτά έχουμε θεό

      Delete
  16. κατά αρχήν για μένα τα τέσσερα χρόνια ήταν πολύ λίγα. έκαμνε μαλακίες ας μην ξεχνούμε ότι οδηγούσε σούζα τη μοτόρα τζαι σκότωσε δύο κοπελούθκια που επαρπατούσαν πάνω στο πεζοδρόμιο. το δικαστήριο έφκαλε ποινή 4 χρόνια γιατί τόσα λαλεί ο νόμος επειδή είναι τροχαίο.

    ποια θα ήταν λοιπόν η κατάλληλη ποινή; σίγουρα περισσότερα χρόνια μέσα. όχι απλά να τον κλείσουν μέσα. να αναγκαστεί να κάμνει κοινωνική εργασία. να του επιτρέψουν να δουλέψει, να τον αφήνουν να βλέπει την οικογένειά του συχνά και όχι με το πανηλίθιο σύστημα που έχουμε τώρα που επιτρέπονται 6 επισκέψεις το μήνα. και επιμένω στο να αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τους γονείς των κοπελουθκιών που εσκότωσε. μόνο έτσι θα καταλάβει τι έκαμε, πόσο πόνο επροκάλεσε.

    δεν θεωρείς ότι η μεταμέλεια ή έστω η συνείδηση ότι κατάλαβε τι έκανε ότι είναι σημαντική;

    ReplyDelete
    Replies
    1. όπως σου επεσήμανα και πριν έχεις μια αντίφαση σε αυτά που λες
      "προφανώς και τα τέσσερα χρόνια ήταν λίγα" και μετά γράφεις

      "ξέρεις τι λένε δυστυχώς για τις φυλακές ότι είναι τα καλύτερα σχολεία εγκληματολογίας."

      αφού οι φυλακές είναι τα καλύτερα σχολεία για να πάρεις δοκτορά στο έγκλημα (που είναι ακριβώς έτσι όπως το λες) τι θα εξυπηρετούσε στην τελική να έμενε ο μιτσής μέσα 4 χρόνια;

      να πάρει 5 δοκτοράτα τζαι να μάθει ούλλες τις τέχνες;


      άρα πως λαλείς ότι τα 4 χρόνια εν λία;

      δηλαδή εσύ δεν θέλεις σωφρονισμό αλλά τιμωρία

      η τιμωρία όμως έχει να κάνει με την ηθική

      γιαυτό σε ρώτησα για το αν εχει σημασία αν μεταμέλησε

      αν έδειχνε μεταμέλεια αληθινή από την πρώτη μέρα που σκότωνε τζαι έκλαιγε τζαι έδειχνε με όποιο τρόπο μπορούσε για το πόσο μετάνιωσε τζαι πρόσφερε στην οικογένεια των παιδιών κλπ
      τότε ποια θεωρείς ότι θα ήταν η επιβεβλημένη ποινή;

      Delete
  17. Μετά από αρκετούς χαμούς μέσα στην οικογένεια κατέληξα να λέω κρίμα σε αυτόν που έφυγε. Η ζωή που αφαιρέθηκε δεν μπορεί να συγκριθεί. Θα το έβρισκα δίκαιο ο κάθε δολοφόνος να έδινε την ζωή του αλλά και πάλι είναι λίγο. Στο θέμα της παιδεραστίας είναι πιο ζόρικα τα πράγματα. Τα τραύματα που αφήνουν αυτά τα αρρωστημένα σεξουαλικά μυαλά δεν κλείνουν ποτέ. Εκεί θανατική ποινή με μεγάλη ανακούφιση. Για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το ξανακάνει.

    ReplyDelete
  18. Athimoume don Giouroukki bou erkountan sto beriptero tou Savaki stin Akropoli. Eressen me 2-3 xronia nomizo tsie evastan mia motora me asimi danki tsie efenoundan bos eitan stimeni bou bolla diafora exartimata!

    Oxa esihissa din motora me tzinin dou Ttooullou? Eberasan dekaedies!

    Telos bandon… ellalousamen kanena “Gia” tsie “Indambou ginetai” and that’s it.

    Efenoundan isihos tsie sovaros bandos… :)


    ReplyDelete