Monday 2 July 2012

Προεδρία




Για να τελειώνουμε με το θέμα. Έτσι Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάντησε, έτσι προεδρία της αξίζει.

Όταν η ΕΕ αποφασίσει να γίνει αυτό που θα έπρεπε να είναι, μια ένωση κρατών στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος και όχι τα διάφορα συμφέροντα να συζητήσουμε ξανά το θέμα.

Όταν θα διασώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, τότε να δούμε ποιος αξίζει να είναι πρόεδρος.

Όταν στο βωμό πολιτικών και συμφερόντων δεν θα θυσιάζονται ολόκληρες χώρες και λαοί, τότε ναι, μπορεί και να έχει σημασία ποιος είναι επικεφαλής.

Δεν είμαι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά με στεναχωρεί πως κατάντησε σήμερα, που κάθε άλλο παρά ένωση είναι.

Πολιτικά δεν υπάρχει ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Οικονομικά; Άστα να πάνε. Μερικοί κανόνες για κοινό εμπόριο ή για δασμούς δεν κάνουν οικονομική ένωση. Κοινωνικά; Ακόμη χειρότερα.

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ξεφτίσει και δεν προκαλεί ενδιαφέρον. Γιατί η ηγεσία της προσπάθησε να την πουλήσει πρωτίστως ως οικονομική ενοποίηση και μετά ως ένωση των λαών.

Μόνο που ήρθε η κρίση, αποτέλεσμα και αυτής των κακών επιλογών και των πολιτικών, για να καταδείξει με τον πιο απλό τρόπο, όσο εύθραυστο ήταν το οικοδόμημα. Είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια, λέει το τραγούδι και δυστυχώς αυτό κάναμε τόσα χρόνια. Με μια ψευδαίσθηση, που δημιούργησε η καλή μας ζωή, πιστεύαμε ότι το όνειρο θα διαρκούσε για πάντα. Ήρθε όμως ο βοριάς και όλα έγινα κομμάτια.

Το οικοδόμημα της Ευρώπης ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Έσπασε. Μπορεί να κολληθεί ξανά, αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι όταν κάτι απλά το κολλούμε, είτε να δημιουργηθεί στη θέση του κάτι καινούριο, είτε απλά τα πράγματα να τραβήξουν το δρόμο τους.

Μέχρι να γίνει κάτι όμως, η Κύπρος είναι η καλύτερη προεδρία και δεν δέχομαι κουβέντα για αυτό.

6 comments:

  1. πολύ καλά τα λες,πάρα πολύ καλά!!!
    ...
    Στις πανπαγοχωρίτικες ειδήσεις πάντως σήμερα το πρωί,έδειξαν τον Τόμμη Β και τη λειτουργία.Πουθενά τον πρόεδρο.

    καλή βδομάδα!!!
    και καλή μας δύναμη...

    ReplyDelete
  2. να δούμε πώς θα πάει τζαι τούτο...
    πάντως τζι εγώ τα ίδια έλεα που αρκέψαν ότι τάχα εν πρέπει να αναλάβουμε εμείς την προεδρία κλπ.
    κουράγιο...

    ReplyDelete
  3. Μόνο που η Ε.Ε. πάντα ήταν "πρωτίστως ως οικονομική ενοποίηση". Όταν μας το έδειχναν απο μακρυά τους λέγαμε γραφικούς. Τώρα το βλέπουμε και μόνοι μας απο κοντά. Και δεν μας αρέσει...

    ReplyDelete
  4. Η Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) παλιά ονομαζόταν Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα). Αλλά ΟΚ, ο Πρόεδρος του ΕΟΚ-ΚΑΙ-ΝΑΤΟ-ΤΟ-ΙΔΙΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ θα είναι ο καλυτερότερος Πρόεδρος της Ευρώπης έβερ!

    ReplyDelete
  5. welcome to reality
    τζαι βασικά πουσαι ακόμα τώρα να δεις που εννα αρκέψουν να κόφκουν τζιάλλο τους μισθούλικους που το δημόσιο τζαι άρα εννα ζητούν που τους ιδιωτικούς για χάριν της επιχείρησης τζαι μαλακίες κλπ να δεκτούν μειώσεις μισθών αλλοιώς πάρτον πούλο κλπ

    ήδη σε πολλές επιχειρήσεις μειωσαν μισθούς και μέρες εργασίας


    τζαι όταν η παρασιτική άχρηστη κυπρούλα που δεν παράγει απολύτως τίποτα δεν θα μποερί να ξεπλένει χρήμα πλέον γιατι΄ο μηχανισμός στηριξης των τραπεζών θα την αναγκάσει να αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή τζαμέ να δεις τι έχει να γίνει

    μπάι μπαι οι ρώσοι με τα δις τους που αποτελούν το 85% της οικονομίας


    έρχονται πολλά δύκολοι καιροί

    καπιταλιστικοί καιροί που πλέον όμως έσπασε το χρυσό περιτύλιγμα της φούσκας του

    ReplyDelete
  6. Δηλαδή αυτο το εξαμηνο θα σε προσφωνω Κυρία Προέδρου;:))


    Καλο μήνα...

    ReplyDelete