Friday 21 September 2012

Της υγείας το ανάγνωσμα




Σοβαρά; Μα είναι δυνατόν; Όχι αποκλείεται δεν το πιστεύω. Είναι δυνατόν οι ιδιωτικοί γιατροί να ζητούν από το κράτος να αυξήσει τις τιμές στα κρατικά νοσοκομεία, για να αποτρέψουν τον κόσμο να πηγαίνει εκεί όταν αρρωστά;

Νομίζω όλοι έχουμε πείρα από ιδιωτικό γιατρό. Μια απλή επίσκεψη έφτασε τα 50 ευρώ ακόμη και για το πιο απλό, ένα συνάχι. Πήγαινες, πέντε λεπτά εξέταση, ένα λεπτό να σου γράψει την αντιβίωση, και το 50ευρω δεν το έβλεπες ξανά.

Για πιο περίπλοκα πράγματα δεν το συζητώ. Πρώτα, περνούσες από την τράπεζα για δάνειο και μετά στο γιατρό. Άκουσα περίπτωση που μια καισαρική έκατσε 5,000 ευρώ. Άλλη περίπτωση που πήγε άνθρωπος για εγχείρηση στην πλάτη του, η επέμβαση ξεκίνησε, τον άνοιξαν και τον έκλεισαν γιατί στην πορεία αποφάσισαν οι γιατροί, ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Ο άνθρωπος έκατσε δύο μήνες σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται και πλήρωσε πάνω από 6,000 ευρώ.

Ο καθένας έχει να πει πολλά πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω ξαναπεί την εμπειρία μου με το γυναικολόγο μου. Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να με εξετάσει ενδοκολπικά με υπέρηχους. Με χρέωσε κανονικά 40 ευρώ την επίσκεψη και 30 ευρώ έξτρα τους υπέρηχους. Κάνει νόημα; Όχι. Αφού οι υπέρηχοι ήταν μέρος της εξέτασης, τι τα χρέωσε επιπλέον; Τα 40 του τα έδωσα γιατί είναι όμορφος;

Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου λόγω κρίσης όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τους ιδιωτικούς γιατρούς και καταφεύγουν στους κρατικούς. Με αποτέλεσμα το κρατικό σύστημα υγείας να βουλιάζει αδυνατώντας να εξυπηρετήσει όλο αυτό τον κόσμο, και το ιδιωτικό να κλαίγεται ότι δεν έχει δουλειά.

Να τους λυπηθούμε; Εγώ καθόλου. Χρόνια τώρα θησαύριζαν στις πλάτες του κόσμου. Χρέωναν όσο ήθελαν, αποδείξεις δεν έδιναν, φόρους δεν πλήρωναν. Μου έλεγε ένας φίλος μου ότι γνωστός του γιατρός μετέφερε σε μαυροσάκουλα των σκουπιδιών, τις εισπράξεις από την κλινική του στην τράπεζα. Μπορείτε να φανταστείτε ένα μαυροσάκουλο γεμάτο ευρώ;

Και τώρα αυτοί οι άνθρωποι, δεν λένε να δουν την κατάσταση γύρω τους και να ρίξουν τις τιμές τους, γιατί μην μου πείτε και 30 ακόμη και 25 ευρώ να βάλουν την επίσκεψη πάλι κέρδος θα έχουν. Τρία ραντεβού την ώρα από 30 ευρώ να τα 90. Ξέρετε, εσείς πολλούς που να βγάζουν 90 ευρώ την ώρα; Αντί να σκεφτούν, πως ο κόσμος χάνει τις δουλειές του, τα εισοδήματα μειώνονται, τα πράγματα είναι δύσκολα, ζητούν από το κράτος να αυξήσει τα νοσήλια που χρεώνει, για να αποτραπεί ο κόσμος να πηγαίνει στα κρατικά νοσοκομεία!

Είναι εξωφρενικό μόνο και μόνο που το σκέφτομαι. Ζητούν από το κράτος να αυξήσει τις τιμές γιατί τάχα μου, δεν χρεώνει με το πραγματικό του κόστος. Αγαπητοί γιατροί, αυτή είναι η έννοια του κράτους, μεταξύ άλλων. Το να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του, το να έχει κοινωνική πολιτική. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική μας βλέπω σύντομα να βάζουμε δίδακτρα στα σχολεία, να πληρώνουμε διόδια στους δρόμους, δεν ξέρω και τι άλλο.

Ότι πρέπει να αρχίσουν και τα κρατικά νοσοκομεία να έχουν νοσήλια δεν το συζητώ, γιατί κατάντησε η κατάσταση ξέφραγο αμπέλι. Σε λογικό πλαίσιο, και το νομοσχέδιο που συζητείται αυτή τη στιγμή, πιστεύω είναι σε λογικό πλαίσιο. Προνοείται αύξηση 30% στους μη δικαιούχους, καθορισμός 10 ευρώ για ΤΑΕΠ, τέλος 0.50 ευρώ για κάθε φάρμακο και για κάθε ανάλυση δέκα ευρώ.

Μάλιστα, αυτά είναι τέλη που ο καθένας μπορεί να καταβάλει, και που θα ενισχύσουν τα κρατικά ταμεία. Όχι να έρχεται ο κάθε ιδιώτης γιατρός και να θέλει μεγαλύτερη αύξηση γιατί του έφυγε η πελατεία. Και καλά που έπαθε με τις τιμές που χρέωνε. Πόσο καιρό να πιάνει κορόιδο τους άλλους και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως η υγεία; Άντε, ουστ από ‘δω. Δεν πάν σε κανένα γιατρό να τους κοιτάξει, λέω εγώ.

16 comments:

  1. Διάβασε και το τελευταίο ποστ του SKonte

    ReplyDelete
  2. Έχουν πάρει τον ανταγωνισμό σε άλλο επίπεδο!

    Εγώ πάντως εκπλήσσομαι όταν ακούω για ιδιωτικές κλινικές που είναι περισσότερο από γεμάτες επί καθημερινής βάσης και χρεώνουν τον κούκο αηδόνι, να είναι προ της διάλυσης. Ή κάτι δεν πάει καλά με τη διαχείριση ή κάποιοι παίρνουν περισσότερα από όσα δηλώνουν...δεν εξηγείται αλλιώς.
    Ζήτω η κρίση Μάνα μου να επέλθουν οι ισορροπίες αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξουμε μυαλά ποτέ!

    ReplyDelete
  3. ΟΗ ΜΥ GOD

    ΜΑΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, όπως και με το καταληκτικό σχόλιο της Brendas.

    Άντε ουστ από δω. Ένα απλό κρύωμα κυμαίνεται από 100-150 ευρώ (βίζιτα+φαρμακείο), για να μην αρχίσω με κανένα απλό πιάσιμο, που αν χρειαστούν φυσιοθεραπείες το 500άρι δεν φτάνει ούτε για ζήτω. Η δική μου καισαρρική μου κόστισε 5,500 ευρώ για να πίνω ένα τσάι την ημέρα μέχρι να κλάσω μίσιη μου. Έφυγα από την κλινική κι έφαγα μόνο ένα πιάτο μακαρόνια.

    ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΝΥΧΟΥΔΕΣ, ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ, μικρο-μπουτίκ που δε δίνουν απόδειξη, και λοιποί, που μου διαφεύγουν τώρα, ήρθε η ώρα να πληρώσετε κανένα φόρο ρε κοπέλια.

    Πωλητής αυτοκινήτων λαλεί σου ο άλλος, τελειόφοιτος λυκείο, έπιανε μισθό 3,500 ΛΙΡΕΣ όχι ευρώ. Ο κάθε χτίστης γινόταν developper και όποιου του κατέβαινε έκανε τον κτηματομεσίτη. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!!!

    Στεναχωριέμαι αφάνταστα για ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, όμως η κρίση θα επαναφέρει κάποιες ισορροπίες, θα σπάσουν οσο περισσότερες φούσκες γίνεται και θα γκρεμμίσει τα ετοιμόρροπα οικοδομήματα του συστήματος για να κτίσει καινούρια, φαντάζομαι πιο υγιεί γιατί πιο αρρωστημένη κατάσταση δε γινόταν.

    Ως ένα μεγάλο βαθμό ΖΗΤΩ Η ΚΡΙΣΗ!!!!

    ReplyDelete
  4. Πάντως η αλήθεια να λέγεαι, είχαν κατεβάσει τις τιμές τους τελευταίως. Εγώ επήα σε ΩΡΛ πρόσφατα (ήμουν απελπισμένη, αλλιώς θα επήεννα νοσοκομείο όπως πάντα), τζαι εζητήσαν μου €40.
    Εντωμεταξύ, ούλλη η ιστορία ένι νομίζω ότι για να δικαιούσαι να δουλέψεις σε μια ιδιωτική κλινική, πρέπει να πληρώσεις για να αγοράσεις μετοχές τους, κλπ- για να επωφεληθείς της φήμης και του πελατολογίου όλων των γιατρών κλπ...
    Άρα έχουν να (απο)πληρώνουν τζαι τούτα ούλλα...

    Άσε, εν φάση κύκλωμα...

    Που τη μια δημόσιο, που την άλλη ιδιώτες, που την άλλη φαρμακεία, φοάσαι να αρρωστήσεις.

    Και καλό και άγιο το δημόσιο, αλλά άμα πάω τζαι γυρέφκω το δωμάτιο που είναι η μάνα μου τζαι λαλούν μου ότι "επήρεν εξιτήριο" τζι εγώ μιλώ τους τζαι λαλούν μου ρώτα τες κοπέλλες να μεν φκαίνει έξω ο παπάς σου..... τι να πω για τες ιατρικές διαδικασίες μετά;;;;
    Τζαι φαντάστου ότι εγώ είμαι πολλύ υπέρ του δημόσιου νοσοκομείου.....

    ReplyDelete
  5. Ειπα το τζι εγω τουτο πριν ακομα μας πιασει καλα η κριση. Οτι καθε κατεργαρης θα μπει στον παγκο του με την κριση. Φυσικα χανει τις δουλειες τους τζαι κοσμος που δεν ειναι κατεργαρης, ως φυσικη συνεπεια της κρισης/της χρησης της κρισης ως αφορμης.
    Ομως θα διορθωθουν τζαι καποια πραματα...

    ReplyDelete
  6. Μάνα,καλά τα λες αλλά πέραν από μερικούς γιατρούς και ειδικότητες στο δημόσιο, πόσοι από τους σχολιαστές έχουν πάει ποτέ στο νοσοκομείο;Πόσοι πήγαν εκεί και δεν ταλαιπωρήθηκαν για ώρες; Όσες φορές τα καλοκαίρια,συνόδευα τη γιαγιά μου εκεί,γινόταν χαμός,πολλά γερόντια να περιμένουν εκεί όρθια από το ξημέρωμα. Κανένας σεβασμός,και μην ακούσω ότι φταίει ο μικρός αριθμός γιατρών/νοσοκόμων. Οι νοσοκόμες μιλούσαν ως επί τω πλείστω στο κινητό,αν είναι δυνατόν.

    Η μάμα μου,χρειάστηκε μια άμεση επέμβαση πριν 2-3 χρόνια. Τη βάλανε σε λίστα αναμονής,φέτος θα την εγχείριζαν. Μόνη λύση η ιδιωτική κλινική,και όσα κοστίζει,η υγεία είναι πάνω απ΄όλα,όσο έχουμε χρήματα. Δεν θα πω για άλλα δυσάρεστα, τα είπα και στον Σκόντε,ο οποίος έγραψε ένα πολύ καλό κείμενο για το θέμα (αλλά παρεξήγησε προφανώς το σχόλιο μου; :(((( )

    Η ασυδοσία των ιδιωτών,απερίγραπτη,εννοείται. Όμως τουλάχιστον είμαι ήσυχη ότι θα μου δώσει τα σωστά φάρμακα,δεν θα χαθούν οι εξετάσεις (μου συνέβη στο νοσοκομείο,και ο λόγος ήταν που ήθελαν να μποϊκοτάρουν τον νέο συνάδελφο τους οι υπόλοιποι γιατροί στις Πρώτες Βοήθειες),θα υπάρξει δικαιοσύνη αν κάνει κάποιο οικτρό λάθος.
    Πίσω στους γιατρούς του νοσοκομείου.Πολλοί έχουν τελειώσει ιατρική σε πανεπιστήμια που "ζουν" από φοιτητικό τουρισμό,και τίποτα άλλο. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε συμμαθητές,που δεν ήταν καν μέτριοι αλλά σπούδασαν σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και τώρα είναι ιατροί στο δημόσιο;Πόσοι από εμάς τους εμπιστευόμαστε; Πρέπει να θεσπιστεί ορθότερη αξιολόγηση του ιατρικού πτυχίου.Αν υπάρχει,τότε απορώ για την αξιοπιστία της επιτροπής.

    Είναι καιρός για κρατική Ασφάλεια υγείας,παρ' όλο που κι αυτό θέλει την προσοχή του.
    Για το γυναικολόγο: Η συγκεκριμένη εξέταση εδώ,αν πας χωρίς ασφάλεια υγείας κοστίζει €100. Κι αν είσαι ασφαλισμένη,€10. Το τελευταίο,το καθιέρωσαν γιατί οι ασφάλειες δεν είχαν κέρδη,και τώρα που έχουν ΥΠΕΡκέρδη,έμεινε.Και πληρώνεις και τα πλείστα φάρμακα.Δεν ξέρω,αυτό δεν είναι κοροϊδία;

    Συγγνώμη για το σεντόνι σεντόνιους αλλά ... ναι... :)

    ReplyDelete
  7. Invictus κατηγορείς με για αντιγραφή; Εν τζαι μαθηματικά σιόρ.

    Brenda την ίδια απορία έχω.


    Ανώνυμε σίγουρα είναι κρίμα οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους. Αν μιλούμε για το παζάρι όμως είμαι σίγουρη πως οι καλοί, οι φτηνοί και κυρίως αυτοί που σέβονται τον άλλο και δεν πάνε να τον κλέψουν θα επιβιώσουν.

    Moonlight 300,000 ευρώ που ζητούν οι κλινικές για να γίνεις μέτοχος είναι γιατροί που τα βγάζουν σε ένα χρόνο άντε δυο. δεν είναι ανάγκη να κάμουν απόσβεση αμέσως.


    Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του Γρούτα. Αλλά δυστυχώς όπως λαλεί μια παροιμία μαζί με τα χλωρά καίγονται τζαι τα ξερά.


    Θάλασσα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν καμπόσα χάλια αυτό δεν το συζητώ. Όμως η ασυδοσία των ιδιωτών γιατρών τζαι το θράσος τους είναι απερίγραπτο. Αντί να ρίξουν τις τιμές τους, μπας και προσελκύσουν κόσμο, προσπαθούν να κάμουν πιο ακριβό το νοσοκομείο, που με τα χάλια που έχει δεν παύει για μεγάλη μερίδα κόσμου, να είναι η μόνη τους επιλογή. που ναι θα ανεχτούν τις ουρές, την κοροϊδία, το να περιμένουν. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος να τους δει γιατρός, δεν αντέχουν να πάνε σε ιδιώτη.

    ReplyDelete
  8. thalassa mov mou de nomizo na se parexigisa, kat akriveia de sou apantisa katholou k itan paralipsi mou.

    Μανα ωραια τα ειπες δε θα μπορουσα να τα πω καλυτερα.

    και γω πιστευω η κριση θα μας ισιωσει σε καποιους τομεις και θα υποφερουμε μεχρι να περασει. ας οψονται οι κυβερνωντες μας και οι παλιοι και οι τωρινοι

    ReplyDelete
  9. Έκλεισα ραντεβού σε καρδιολόγο στο νοσοκομείο και μου το έδωσαν για το Μάη του 13. Και το έκλεισα πριν τρεις μήνες. Βασικά άμα αναγκαστεις και δεν γινεται να περιμένεις πας και στον ιδιώτη αλλά και μένα για καθαρά οικονομικούς λόγους πάω νοσοκομείο. Και στο μακάριο για παπ τεστ και γυναικολογικά. πιστευω πως υπερχρεώνουν οι ιδιώτες, αυτη την εξέταση που θέλω να κάνω στο νοσοκομείο αν την κάνω σε ιδιώτη θα μου στοιχίσει κάμποσο.

    ReplyDelete
  10. Μάνα μία μου, δε θα μπορούσα να διαφώνησω μαζί σας στο ότι υπερχρεώνουν οι ευλοημένοι! Αλλά χάριν συζήτησης εν να να ήθελα έτσι λλίον να παραθέσω και την αντίθετη άποψη... Έτσι για να 'χουμε δηλ!
    Εγώ που λέτε είμαι φοιτητής ιατρικής, παίρνω το πτυχίο μου φέτος με το καλό. Είμαι κοντά στα 26 δηλαδή (+2 χρονια στρατό). Δε μ' αρέσκει να "κλαίουμαι", αντίθετα, αρέσκει μου τούτο που κάμνω, αλλά στα έξι έτη των σπουδών μου έβλεπα παιθκιά άλλων σχολών να κάμνουν μονίμως διακοπές ενώ εγω μονίμως να 'μαι με το βιβλίο στο σιέρι τζιαι να χρειάζεται κάθε μέρα να πηαίννω νοσοκομείο ακόμα τζιαι ΣΚ.
    Έτσι όπως το βλέπω, όμως, για να μπω στην αγορά εργασίας θα γίνω στην καλύτερη 30-32, αν σκεφτεί κανείς ότι θα χρειαστώ άλλα 5-6 χρόνια να πάρω την ειδικότητα μου. Άλλοι στην ηλικία μου μπορεί τζιαι να 'χουν τη δουλειά τους για τουλάχιστον 8 χρόνια να πω, να μεν πω τζιαι 2-3 κοπελλούθκια• να έχουν κάμει κανονική οικογένεια! Και εάν επιλέξω να ιδιωτεύσω θα κάνω άλλα 2-3 χρόνια να "πιαστώ" στην πιάτσα. Κι επειδή ο μπαμπάς δεν τα έχει για να με πριμοδοτήσει, θα κάνω κι ένα δανειάκι για τον επαγγελματικό μου χώρο και για τα μηχανήματα που απαιτούνται για να λειτουργήσω το ιατρείο μου. Και αν θέλω να είμαι σωστός θα πρέπει να εργοδότησω μια γραμματέα και αν η ειδικότητα το απαιτεί και ένα νοσηλευτή/νοσηλεύτρια. (επειδή είπες πριν για τους υπερήχους, ένα τέτοιο μηχάνημα σε ένα ιδιώτη θα κοστίσει περίπου 100.000€ να πούμε). Βάλε τζιαι τα έξοδα για τα αναλώσιμα.
    Έτσι λοιπόν παιθκιά, για να τα προσθέσουμε, υπολογίζω ώσπου να γινώ "τελειωμένος" γιατρός εν να είμαι πας τα 35... Τζιαι πες πάω χειρουργός, θα μπορώ να εργάζομαι άτε ως τα 60, πριν αρκέψουν τα σιερούθκια μου να μεν πιάνουν. 25 χρόνια υπηρεσίας δηλαδή.
    Κατά κάποιο τρόπο, όμως, τζιαι χωρίς να δικαιολογώ το ύψος των χρεώσεων, κάποιος πρέπει να τα πκιερώσει τούτα ούλλα αφού έχουν κόστος!
    Εν τζιαι για να με λυπηθείτε που τα λαλώ τούτα αλλά έτσι για να δούμε τζιαι λλίον την άλλην άποψη. Αλλά τζιαι να θυμάστε οι μπλόγκερς, έχετε φανς κι από το χώρο μας! Μη μας αποπαίρνετε τόσο! Τζιαι πού ξέρετε, μπορεί να ππέσετε τζιαι στα σιέρκα μου! :Ρ
    Σας χαιρετώ
    Χ.Γ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συγνώμη Χ.Γ. το ότι πηγες ιατρική ήταν επιλογή σου, δεν σε εξαναγκασε κανεις να το κάνεις για να χει αυτος ο κανείς την υποχρέωση να σου ξοφλησει τα χαμένα χρόνια.

      Delete
    2. Δεν είπα αυτό... Αλλά πληρώννεις κόστος υπηρεσίων. Και όπως απαιτείς εσύ από τον εργοδότη σου να σε πληρώσει για τους κόπους σου έτσι κι εγώ θα χρεώσω για το κόστος υπηρεσιών μου. Πάεις σε ενα κκαφέ τζιαι χρεώννουν σου τον καφέ τον έναν αλλόνα. Έσιεις την εντύπωση ότι πληρώνεις την αξία του νερού τζιαι του καφέ; Πλήρωννεις το σερβιτόρο, το ενοίκιο του μαγαζιού κλπ που αποτελεί το κόστος της επιχείρησης τζιαι το μπραντ. Ακόμα και τα ρούχα που φοράς δηλ το τελικό προϊόν, δεν πληρώννεις μόνο το ύφασμα. Απλά θεωρώ την προσεγγισή σου λλίον ισοπεδωτική.
      Τα χρόνια που εγώ κάμνω τον κόπο ώστε να είμαι ο καλός γιατρός για να σε κάμω καλά,δηλ. την ποιότητα των υπηρεσιών που σου παρέχω, για μένα μετρούν...
      Κι επαναλαμβάννω, δεν συμφώνω με τες υπερχρεώσεις αυτές.
      Χ.Γ.

      Delete
    3. Με συγχωρείς δηλ αλλα αν για παράδειγμα είμαι σιναχωμένη τζαι πάω γιατρό. Βάλει μου το ξυλούι στο στομα τζαι κάμνει διάγνωση... πόση παραπάνω ποιότητα έσιη που μιαν οποιαδήποτε δουλεια... όπως για παράδειγμα του πογιατζή που μόλισ δει τον τοίχο σου εννα καταλάβει ότι έσιη υγρασία τζαι θέλει συγκεκριμένη διαδικασια για να σαστει.

      Delete
  11. Μου πατάς το ευαίσθητο σημείο μου!
    Δυόμιση χρόνια με πρόβλημα σοβαρό έχω να σου περιγράψω σκηνές απείρου κάλους! Να κλείνουν ραντεβού σε καρκινοπαθή και να σου λένε σε τρεις μήνες!
    Τώρα θέλω! Σε τρεις μήνες τι να σε κάνω... μετά μου λένε για εξαμηνιαίες εξετάσεις κ.τ.λ....

    Εδώ δυστυχώς είτε το θέλουμε είτε όχι έχουν εκτροχιάσει το τρένο...

    ReplyDelete
  12. Τα νοσοκομεία έχουν καλούς γιατρούς. Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι πάνε περισσότεροι στα νοσοκομεία απ΄οσο μπορούν να εξυπηρετηθούν. Πήγα αρχές του έτους και γράφτηκα στο νοσοκομείο για τεστ κοπώσεως και υπέρηχους (Doppler) καρδίας. Για το τεστ μου έδωσαν ημερομηνία τον Ιούνιο του '12 ενώ για το Doppler, Απρίλη του '13.

    Όσο για τους ιδιώτες, προσπαθούν να πάρουν λεφτά από έξτρα αναλύσεις και διαγνωστικές. Έτυχε μου να πάω σε ενδοκρινολόγο για το θυροειδή μου. Είχα τα αποτελέσματα των υπερήχων μαζί μου, τα οποία είχα κάνει λίγους μήνες προηγουμένως. Ε, λοιπόν μου ξανάκανε κι αυτός υπέρηχους με το μηχάνημα που είχε. Με χρέωσε 80 λίρες, αντί των 30 που θα πλήρωνα μόνο για βίζιτα.

    Η λύση νομίζω θα είναι ένα ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) που θα συνδυάζει το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, νοουμένου ότι θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην εκμεταλλεύονται το σύστημα κάποιοι.
    Φυσικά, θα μου πεις ότι με την κουλτούρα που έχουμε, ούτε τούτο θα το εφαρμόσουμε όπως πρέπει.
    \
    (εβκήκε σεντόνι)

    ReplyDelete
  13. Πές τα χρυσόστομη!!!!!! Και κατά τα άλλα εν λειτούργημα που κάμνουν! Άγια ολάν!

    ReplyDelete