Tuesday 19 March 2013

Όταν η Μέρκελ ενημερώθηκε για το ΔΗΚΟ





Οι Κινέζοι λένε, μακάρι οι Θεοί να μην σου δείξουν να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς. Εμείς ζούμε σε πολύ ενδιαφέροντες καιρούς, όπως και σε σουρεαλιστικούς επίσης.

Το Σάββατο όταν γινόταν ο χαμός η κόρη Α προσπαθούσε να μάθει το ποίημα που θα απαγγείλει στη γιορτή της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, δύο σε ένα μαζί.

Η μητέρα μας η Ελλάδα
μα και η Κύπρος η μικρή
έδειξαν σε όλο τον κόσμο
το μεγαλείο της ψυχής.

Έριξα καμπόσο γέλιο. Τι σκατά, βάζουνε μικρά παιδάκια να μαθαίνουνε; Για ποιο μεγαλείο ψυχής μιλούμε, την ώρα που είμαστε πιο κάτω από το κάτω;

Ακόμη πιο σουρεαλιστικές σκηνές θα ζει φαντάζομαι η Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα προσπαθεί να καταλάβει γιατί η Κύπρος δεν ψήφισε το ρημάδι το νομοσχέδιο για το κούρεμα. Αν μας ήξερε καλά, θα έπρεπε να το περιμένει. Η αναβλητικότητά είναι στο DNA μας.

Και έλα τώρα ο σύμβουλός της να προσπαθεί να της εξηγήσει ότι το νομοσχέδιο εξαρτάται από την ψήφο του Δημήτρη Συλλούρη και των ΔΗΚΟ (Δημαγωγικά Κόμματα Cyprus Critic).

Ποιος είναι ο Συλλούρης; θα ρωτά η Φράου Μέρκελ. Είναι ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ, που έφυγε να κάμει δικό του κόμμα, το κόμμα πάει από το κακό στο χειρότερο, στήριξε και πάλι το ΔΗΣΥ στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν υποστηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα της πουν. Και σιγά να μην καταλάβει η καγκελάριος τι εστί Συλλούρης. Εδώ, δεν καταλάβαμε εμείς που τον ανεχόμαστε τόσα χρόνια.

Τα μεγάλα τα γλέντια θα γίνουν όταν θα ρωτήσει για το ΔΗΚΟ. Είναι ένα κόμμα, που συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις. Εδώ, κανονικά, λογικά μια απορία θα την κάμει. Υπάρχει κόμμα που να συμμετέχει σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις; Ναι, κυρία Μέρκελ, υπάρχει. Γιατί, όταν λέμε ότι είναι η μεγαλύτερη πουτάνα στην πολιτική, ξέρουμε τι λέμε.

Και τώρα τι θα κάνει; απορεί η καγκελάριος. Υποτίθεται ότι θα ψήφιζε το νομοσχέδιο όταν πίστευε ότι θα περνούσε, τώρα που μπορεί να μην περάσει, μπορεί και να πει όχι. Το ΔΗΚΟ κυρία Μέρκελ, είναι όπως τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο, που υποτίθεται ότι πάντα κερδίζουν. Λοιπόν, το κόμμα αυτό πάντα μιλά για νίκη. Και ως παραδόξως πάντα έχει κέρδη.

Σουρεαλιστικές σκηνές, όμως και στην Αργεντινή με τη βουλευτή Στέλλα Κυριακίδου, που βρίσκεται η γυναίκα να παντρέψει το γιο της και θα της βγει από τη μύτη. «Άκου να δεις συμπεθέρα, καλός ο γάμος, καλά περνούμε αλλά πρέπει να φύγω να σώσω την κυπριακή οικονομία». Είναι αυτή κουβέντα να την ακούσεις από τη συμπεθέρα σου και να μην σκεφτείς αμέσως ότι βρίσκει δικαιολογίες και σε σνομπάρει; Πες το συμπεθέρα θα της πει η άλλη, ότι δεν μας θέλεις και μην βρίσκεις δικαιολογίες.

Σαφώς και τα πράγματα δεν είναι για γέλια, σαφώς και ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές. Αλλά τι στα κομμάτια, δεν θα κλαίμε από το πρωί ως το βράδυ. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βουλή το απόγευμα (αν γίνει) και η ζωή συνεχίζεται.

Ειλικρινά, αν η Κύπρος είναι στον αναπνευστήρα ας γίνει κάτι να τελειώνουμε. Είτε να βγάλουμε την πρίζα και να την στείλουμε στον άλλο κόσμο ή να ανοίξει τα μάτια της και να βοηθήσει μόνη της τον εαυτό της.

12 comments:

  1. Ξέρεις ρε Μάνα, λίγο άσχετο με το ποστ σου, μου το προκάλεσε το παιδικό ποίημα όμως: Καμιά φορά σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να κάνω έστω και νύξη στις κόρες μου για το τι συμβαίνει. Φοβάμαι μην τους χαλάσω την ανεμελιά τους. Από την άλλη, μήπως καλά θα κάνω να τις προετοιμάσω έστω και λίγο για το τι έρχεται; Δίλημμα και εδώ....

    ReplyDelete
  2. Ψηφίζω να την φκάλουμε που τη πρίζα. Υπογράψαμε affidavit τζιαι να μεν το θυμούμαστε, σόου εν καλύτερα να τραβήσουν το τσιρότο να φκει παρά να το παρατύνουμε το κακό.

    Εγώ πάντως Σάββατο πρωί όταν άκουσα τα νέα άρκεψα τζιαι γελούσα. Εν μετά που εθύμωσα λιο, αλλά παρ' όλα αυτά, έχεις δίκαιο Μάνα. Life goes on, only on.

    Μπορεί να μεν με αφήκουν να έχω κοτούλες αλλά τις ντοματούλες μου θα τις φυτέψω, που θα πάει.

    (Αν μετρά για το τίποτε, εγώ εγέλασα με το ποστ. Άρεσε μου!) :)

    ReplyDelete
  3. Πως γίνεται να μην είναι αυτό παγκόσμια εξολόθρευση όταν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες ακολουθούν την ίδια πολιτικη? Φράου Μερκελ + Μπαρόκος Ομπάμας! Τα ίδια σκατά είναι στην ουσία!

    Παρεπιπτόντως να χαιρεσαι τα κορίτσια σου και εύχομαι να ζήσουν σε καλύτερες εποχές από εμάς!

    ReplyDelete
  4. Εν ένιωθες την ειρωνία του πράγματος όταν εμάθαινε η κόρη το ποίημα??

    ReplyDelete
  5. To οτι ειμαστε μικρή χώρα, δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε ερμαιο του καθενος τζαι να μην έχουμε αποψη! Γι'αυτο εχουμε τζαι εμεις μεγάλη ευθυνη.

    ReplyDelete
  6. Έμαθαν πολλά πράγματα αυτό το τελευταίο διήμερο. Ποιό είναι το ΔΗΚΟ,ποιά τα όρια του Πούτιν,τί είναι η Καθαρά Δευτέρα,ότι οι Ορθόδοξοι έχουμε άλλες θρησκευτικές αργίες που δεν τους βολεύουνπάντα (σκέφτηκες να απαιτήσουν κι ευρωπαϊκή εναρμόνιση εορτών;),ότι στην Κύπρο δεν φυλάσσουν τα χρήματα τους μόνο οι Ρώσσοι αλλά και ω έκπληξη!οι ντόπιοι...
    ειδικά αυτό το χάπι με το πλυντήριο,το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την Κύπρο εδώ καιχρόνια,αποφεύγοντας να θυμηθούν πού φυλάνε οι γερμανικές εταιρείες τα κεφάλαια τους...

    Μακάρι οι κόρες να μεγαλώσουν σε ουσιαστικά όμορφη Κύπρο,και όχι στην ψευδαίσθηση του πλουτισμού που μεγάλωσαν οι σημερινοί 20άρηδες,άντε κι εμείς οι 30άρηδες.

    ReplyDelete
  7. Κολόνα πιστεύω ότι στα παιδιά μας πρέπει να μιλούμε ρεαλιστικά. Ούτε να τους κάμνουμε να πιστεύκουν ότι όλα είναι εντάξει, ούτε να τους τα κάμνουμε μαύρα. Άμαν τους μιλήσουμε καταλαβαίνουν.

    Lucrezia τελικά το φκάλλω που την πρίζα μπορεί να είναι η καλύτερη ιδέα.

    Ράνια είναι ίσως η καλύτερη ευχή. Να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε καλύτερες εποχές.

    Joy η ειρωνεία θα πιάσει σύννεφο, όταν θα πάω να τη δω να το απαγγέλλει κιόλας.

    Πρας δεν είπα να είμαστε έρμαιο τζαι να μεν έχουμε άποψη. Αλλά το να τα βάφουμε μαύρα δεν είναι λύση.

    Θάλασσα έτσι θα καταντήσουμε. Κάθε φορά που έχει αργία κοντά σε σαββατοκυρίακο θα σηκώνουμε από την προηγούμενη καταθέσεις.

    ReplyDelete
  8. Nαι εν τζαι ειπα οτι το ειπες! Απλα ειπα το για εμφαση! Συμφωνω :)

    ReplyDelete
  9. Άστα χέστα. Πάντως ό,τι και νάρτει εννα το αντιμετωπίσουμεν. Πάντα έτσι κάμνουμεν. Εν τζαι εν η πρώτη πατσαρκά που τρώμεν.

    ReplyDelete
  10. Δε θα αφήσει κανείς να βγάλουνε την πρίζα...
    Κι να πάνε να την βγάλουνε θα τους την βάλουμε στον κωλο τους μα το θεό!! Ευτυχώς που υπάρχει η Κύπρος να δείχνει πως οι Ελληνες υπάρχουν ακόμα κάπου για να λένε οχι!

    Ασχετο... ο μλογκερ είχε μήνες να μου δείξει ενημέρωσή σου... τυχαία σε είδα από άλλο μπλογκ.
    Καλημέραααα!

    ReplyDelete
  11. Bloggers γειά σας! Ξεκίνησε ένα Online petition για την Κύπρο από λίγα άτομα που απλώς θέλουν να κινηθούν και να κάνουν κάτι για την Κύπρο λόγω των καταστάσεων που περνάμε τώρα, μακριά από κόμματα και άλλα μικροσυμφέροντα. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματιά και αν θέλετε προωθήστε.

    http://www.gopetition.com/petitions/lets-give-back-to-cyprus-2013.html

    ReplyDelete
  12. Εν τούτα τα μεγαλεία ψυχής που μαθαίνουμεν που τα μικρά μας χρόνια που γεμώνουν αέρα το νούν μας τζιαι λέμεν ούλλον ΟΧΙ. Φακκούμεν τζιαι νάκον το πόδιν μας χαμαί. ϋστερα τζιαι την κκελλέν μας στον τοίχον.

    Οχι δεν θα περάσετε, βροντοφώναξε ο Ζαχαρένιος Κασλίας. Τι άλλο έμεινε; Να μας πάρετε τη μάνα, τη γυναίκα, την κόρη;

    Σκηνές απείρου κάλλους στην Κυπριακή βουλή.

    ιων

    ReplyDelete