Monday 15 April 2013

Περί τρίχας ο λόγος





Καλημέρα κόσμε και Κοσμά (αν καταλάβει κανείς τι εννοώ να μου φτύσει).

Για τη σημερινή μου ανάρτηση θα χρειαστώ τη βοήθεια του λατρευτού, αξιαγάπητου, τίμιου κοινού, δηλαδή εσάς. Είδατε τι ωραία που τα λέω, όταν χρειάζομαι κάτι.

Το θέμα μας σήμερα είναι τρίχες. Τρίχες παντός είδους. Στο κεφάλι, στα πόδια, στα φρύδια στο μουστάκι.

Πρώτα από όλα να πω ότι τη φιλολογία για μείωση των τιμών, την ακούμε βερεσέ τόσο καιρό. Όλο περιμένουμε να πέσουν και όλο ανεβαίνουν. Και εντάξει, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι ψηλά, δεν περιμένεις να γεμίζεις το αυτοκίνητό σου με λιγότερο από 50 ευρώ.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές των σιτηρών είναι στα ύψη και ο ΟΗΕ προειδοποιεί για νέα κρίση παρόμοια με εκείνη του το 2009, τότε ίσως να μην πέσουν οι τιμές του ψωμιού.

Αλλά τι γίνεται με υπηρεσίες που έχουν ελάχιστο κόστος και κοστίζουν χρυσάφι; Ας πούμε, οι φωτογράφοι στους γάμους. Δεν ακούς τιμές κάτω από 2000 ευρώ. Τα περισσότερα είναι κέρδος. Φιλμ δεν έχει, κόστος άντε να φορτίσει τις φωτογραφικές του ο φωτογράφος και να τυπώσει μερικές φωτογραφίες.

Αλλά πες μια φορά παντρεύεσαι, τη δεύτερη και την τρίτη δεν κάνεις πανηγύρια εκτός αν είσαι ο Μάριος Κάρογιαν, που μου ήθελε άμαξες και μεγαλεία. Υπάρχουν άλλα ποιο αναγκαία και πιο καθημερινά.

Το αναγκαία, βεβαίως, για πολλούς μπάζει νερά. Για μένα είναι απαραίτητη βαφή στα μαλλιά, η κουμέρα νούμερο 1 ακόμη δεν έχει βάλει χρώμα στα μαλλιά της.

Στο κομμωτήριο πληρώνω, εμ πλήρωνα ήθελα να πω γιατί αποφάσισα να τα βάφω μόνη μου και ο Θεός βοηθός όσα λεφτά θα γλυτώνω από τον κομμωτή, να τα δίνω στον μπογιατζή που θα λερώνω τους τοίχους.

Έχουμε και λέμε:
Βάψιμο: 35 ευρώ
Κόψιμο: 28 ευρώ
Κτένισμα: 17 ευρώ:
Θεραπεία: 16 ευρώ
Λάδι Kerastaze: 30 ευρώ
  
Φυσικά δεν έδινα τόσα λεφτά κάθε φορά, το μεγάλο μου το έξοδο είναι η βαφή και που και που κανένα κτένισμα.

Ο προϋπολογισμός και για την αισθητικό ήταν μεγάλος, ώσπου αγόρασα το μηχανάκι και κάνω μόνη μου χέρια και πόδια, επομένως πάω για τα απολύτως απαραίτητα.

Ενδεικτικά όμως να βάλω τις τιμές που είχε η αισθητικός μου:
Αποτρίχωση πόδια: 18 ευρώ
Αποτρίχωση χέρια: 8 ευρώ
Αποτρίχωση φρύδια και μουστάκι: 6 ευρώ
Αν τα έκανες όλα ήταν πακέτο 28 ευρώ
Καθαρισμός προσώπου: 40 ευρώ 

Γίνεται να διατηρηθούν για πολύ ακόμη τέτοιες τιμές; Πως θα επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι, που σημειωτέον τις περισσότερες φορές, ούτε αποδείξεις έδιναν ούτε τίποτα όταν ένας ένας και με το δίκαιό του, τους εγκαταλείπει; Γιατί δεν λέω ωραίο είναι να σου βάφουν τα μαλλιά, να σου κάνουν τα πόδια. Αλλά όταν μπαίνουν προεταιρότητες, το κομμωτήριο δεν είναι μέσα σε αυτές, κυρίως αν μπορείς να κάμεις κάποια πράγματα μόνη σου.

Και εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθεια του κοινού. Εσείς πόσα πληρώνετε ή πληρώνατε γι αυτές τις υπηρεσίες; Θέλω να κάνω μια σύγκριση. 

32 comments:

  1. Μούχτιν Ζίχτιν εγώ...

    ReplyDelete
  2. Θα σου πω για κόψιμο ότι πλήρωσα €14 πριν 2 βδομάδες. Άντε να πλήρωνα €17 στην παλιά μου κομμώτρια (την άλλαξα για άλλους λόγους)
    Για κτένισμα είμαστε στα ίδια περίπου, αν και δεν χτενίζομαι ποτέ πια στο κομμωτήριο. Καμιά €15ρια για ίσιωμα, €20 για κάτι πιο πολύπλοκο, κάπως έτσι.

    Αποτρίχωση €25 χέρια πόδια μπικίνια, μουστάκια. Καθαρισμό δεν θυμούμαι γιατί κάμνω μια φορά κάτε 2 χρόνια, ενώ ένα ένα μόνο πόδι, μόνο χέρι δεν έκαμα ποτέ.
    Δαμέ να σου πω ότι είχα πάει σε ψιλοσπά για αποτρίχωσω γιατί δεν έβρισκα αισθητικό κοντά στον 15αύγουστο και πλήρωσα αν θυμάμαι καλά €38 για να μου κάμει ό,τι και η άλλη με €25, και να μου φκάλει και τις πέτσες μου που την βιασύνη της. Απαράδεκτη.

    Εννοείται ότι τζειαμέ που έβαφα το μαλλί, εσταμάτησα το πριν 3 χρόνια, τζαι αποτρίχωση πόδια χέρια έχει φορές που κάμνω μόνη μου. Για θεραπείες στο μαλλί ούτε λόγος. Προσέχω το αρκετά μόνη μου και πάει καλά μπορώ να πω, άρα γλυτώνω και που τζειαμέ. Προχτές αγόρασα μια μάσκα κεραστάζ που το παζαράκι του εισαγωγέα €15 και υπολογίζω να πάει ούλλο τον χρόνο ασπούμε!

    ReplyDelete
  3. To ιδιο θέμα εχω τζιαι εγω. Πως θα τα πληρωνω ουλλα τουτα??
    Συν βαλε τζιαι το laser που καμνω. Κατι πρεπει να κοψω αλλά τι?? Να μεινω με την τριχα ή να μεινω με την ρίζα?
    Για ξυρισμα ουτε λογος εννοειται. Ατε τη ριζα να μαθω να την βαφω μονη μου. Αλλά τωρα εννα ντυθω τζιαι νυφη, εν θελω να τα καμω σκατα τζιαι να βουρω!! Πανω-κατω τις ιδιες τιμες πληρωνω τζιαι εγω

    ReplyDelete
  4. Εεε λία λόγια για τους φωτογράφους στους γάμους! Τουλάχιστον γοράζεις κάτι που θα σου μείνει, σε αντίθεση με φκιόρα που θα πετάξεις ή ξέρω γω αισθητικό που θα σε βάψει σαν τρανσέξουαλ.

    ReplyDelete
  5. Ούτε εγώ έβαψα ποτέ τα μαλλιά μου! Αποτρίχωση έκανα laser όταν είχα χρήματα άρα ούτε απ' αυτήν...τι εννοείς δεν συμβάλλω στην ανάρτηση;

    ReplyDelete
  6. Επειδή εγώ δεν περίμενα τη σημερινη σκατάσταση για να σταματήσω να κάνω τον μαλάκα ορισμένων, έχει κάτι χρόνια που πληρώνω 20 ευρά και κάνω χέρια, πόδια, μπικινια, μασχάλες, μουστάκια, σε μια κορού που αν θες σου τη συστήνω. στην αρχή επειδή ήταν μαθητευόμενη ήταν αργή. Τωρά τσακ -μπαμ τελειώνει και είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου.

    και τα μαλάκια μου τα βάφω μόνη μου έχει καιρό. Οι φυτικές βαφές στα φαρμαεία στοιχίζουν γύρω στα 15 ευρά. Απο υπεραγορά, μια συμβατική βαφή γύρω στα 6 με 7 ευρά. Καλές επιτυχίες

    ReplyDelete
    Replies
    1. ξέχασα να πω ότι το μαλλάκι μπορείς να βρεις μια φίλη να τα αλληλοβάφετε η μια της άλλης. θα κάνετε και μποντινγκ.

      Delete
  7. kopsimo (malliwn pantote) 25-40 (analogws poso idioktitis tou kommwtiriou en tzeinos pou se kourefkei)
    frydomoustako 5, 7, kai 12 (exw treis aisthitikes gia poikilia - ennoeitai stin teleutaia paw ama pethanoun oi alles 2)
    katharismos 50-60 (me yperixous, oxi tsilla-me-na-se-tsillw)

    gia ta ypoloipa Veet, tainies kryo keri.

    ReplyDelete
  8. Όπως το βλέπω το θέμα το σαλόνι της μάνας τζαι της πεθεράς της Αχάπρης εν γεμάτα με φωτογραφίες του γάμου της, για αυτό τις υπερασπίζεται :))

    Με τη Sike τζαι την Κυπριοπούλα είμαστε στα ίδια κυβικά. η Brenda εν μας κάμνει, η κομμώτρια της Moonlight μπορεί να βολεύκει, η Κολονα έσσει καλές απαντήσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μάλλον ο κύριος αχάπαρος εν φωτογράφος...

      Delete
  9. ο κομμωτης ε θειος δεν πληρωνω,αλλα απο οτι ξερω χτενισμα ειναι 15 και βαφη 30? νομιζω,ε καλες οι τιμες να σου τον συστησω αν θελεις, αισθητικος ειναι η ξαδερφη 25 ολα..και εχω και τη μηχανη και καμνω τα και μονη μου πολλες φορες,ειδικα το καλοκαιρι.


    Μαρια

    ReplyDelete
  10. Πάντως ψάχνετε και στο Cheaper Cyprus (έχουν κάνει και site τώρα εκτός από facebook group) και έχουν μειωμένες τιμές για πολλά πράγματα, ανάμεσα στα οποία και οι πιο πάνω υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχα διαβάσει ότι υπάρχει κομμωτήριο που προσφέρει κάθε Δευτέρα υπηρεσίες δωρεάν για άνεργους.

    ReplyDelete
  11. 28 ευρώ το κόψιμο
    40 ευρώ η αποτρίχωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια
    30 χωρίς χέρια
    8 φρύδι-μουστάκι
    50-καθαρισμός προσώπου

    Σάϊκ θέλω λεπτομέριες για την αισθητικό σου.

    βαφή-αλληλοβαφόμαστε με κάτι φίλες
    αποτρίχωση-πλέον laser 1 φορά το χρόνο αφού έτσι και αλλιώς τίποτα δεν έμεινε.
    κτένισμα-ποιος επέθανε? τα κάνω και μόνη μου και συμφέρω.

    ReplyDelete
  12. Οι home made φωτογραφήσεις γάμων μπορεί να κάνουν ένα revive του trash nation που τελευταίως είναι πολύ πεσμένο.

    ReplyDelete
  13. she

    @ mana = pantos emena pou siga siga peftoun ta mallia mou, thelo na xero posa tha mou stixisi na ta soso apo atimotiko thanato

    @ sike = katharismos me iperixous oste. ides intalos fenete to plasman pou en to epiaen i krisi? (not)

    @ brenda = zileuko se polla pou ise atrixi, kai ixes ti xara tou lazer

    ReplyDelete
  14. Malli en vaffo. Apotrixosi moni mou. Mia xara :)

    ReplyDelete
  15. Κομμωτήριο περίπου οι δικές σου τιμές.

    Αισθητικό από πάνω μέχρι κάτω + χέρια εκτος φρύδι μουστάκι : 22.

    Ακόμα δεν μπήκα στη διαδικασία να τα κάνω μόνη μου. Εν μου περνά και τόσο και ειδικά με τα μαλλιά μου έχω ένα θέμα. Εν μπορώ πχ να μεν πετύχω το χρώμα. Εννά κλαίω μέρα - νύχτα :-P

    Αυτό που κάνω είναι να αραιώσω να πηγαίνω. πχ. βάψιμο αντί 1 φορά κάθε 2 μήνες, τώρα θα πάω στους 3 μήνες. Οκ η ρίζα φαίνεται και τα άσπρα πολύ αλλά είπα ότι είναι Μόδα! :-P
    Και χτένισμα μόνο όταν επιβάλλεται. Αλλιώς και η αφάνα είναι στυλ.

    Και αποτρίχωση... άμα αρχίσω να είμαι πιο τριχωτή από άντρα, πάω :-P

    υ.γ. ο Κοσμάς εν ο κομμωτής σου;

    ReplyDelete
  16. Χμμμ εν μπορώ να βοηθήσω! Ως ανοικτόχρωμη, άφησα τα μαλλιά μου να επιστρέψουν στο φυσικό ξανθό τους χρώμα (πριν έκαμνα καμιάν ανταύγεια για να τονίζεται μισιήμου) το οποίο εκτός του ότι βρίσκω ότι μου πάει και ρωτούν με αν το βάφω, οι 2-3 άσπρες που ανακάλυψα εν φαίνουνται! Κάποτε, άμαν έχω κάπου να πάω και βαρκούμαι πολλά να τα ισιώσω μόνη μου, τζιαμέ που πάω εν 16 ευρώ το χτένισμα αλλά έχω και μια γνωστή που έρκεται σπίτι με 15 ευρώ. Αλλά πολλά σπάνια να το κάμω.
    Επίσης (μεν με ξητιμάσετε) αλλά ως ξανθή οι τρίχες που έχω εν σκορπισμένη διαδήλωση και στα χέρια μου εν σχεδόν άσπρες. Φρύδι μπορεί να περάσουν εβδομάδες να το φκάλω, μουστάκι εν έχω. Τα πόδια μου ξυρίζω τα διότι εν παθαίνουν τίποτε οι (πέντε) τρίχες.
    Αισθητικούς εν πάω συχνά, κάμνω μάσκες και peelings μόνη μου και τα νύχια μου έκαμνα τα σε μιαν πολλά καλή και μόνο 25 ευρώ αλλά έπαθα μιαν αλλεργία και εσταμάτησα τα τζιαι τζείνα.

    Μεν με ξητιμάσετε, σκεφτείτε ότι κρούζω στο πι κι φι το καλοκαίρι και αν δεν προσέξω γίνουμαι καραγκιόζης, χρώμα εν πιάνω και τα άσπρα εν μου παν! :)

    ReplyDelete
  17. Mou eipan xtes oti stin lemeso, se pazaraki konta stin agia napa exei kinezes pou se ktenizoun me 3 euro, vafoun me 3 euro, masaz me 7... xixi oti prepei gia tin krisi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω Λεμεσό να έβρω τες Κινέζες.

      Delete
  18. Κομμωτήριο για κόψιμο μόνο κάπου στα 25, αλλά δεν τον αλλάσσω είναι και ιδιαίτερο το μαλλί, καλύτερα πιο αραιά και που αλλά να είναι καλά...
    Αισθητικός 5 ευρώ φρύδι-το μουστάκι δώρο
    χέρια-πόδια στη γραμμή με βιτ κρύο κερί και αν έχει η αδερφούλα μεγάλα κέφια παίζει το τζείνη αισθητικός επαγγελματίας με ζεστό κερί όπως τα καλά παλιά φοιτητικά χρόνια.
    Η δική μου η αισθητικός σήμερα που ρώτησα (γιατί πλησιάζει καλοκαίρι) έχει 15 ευρώ ολόκληρο το πόδι και δώρο το μπικίνι. Αν δεν θέλεις να κάνεις το μπικίνι, η τιμή παραμένει η ίδια (παράλογο;). 8 ευρώ μόνο το πάνω πόδι. 5 ευρώ η μασχάλη. Εν φτηνή, αλλά δεν έκοψε απόδειξη ποτέ στη ζωή της. Καθαρισμός κι εγώ ψάχνω κάτι που να συμφέρει αλλά δε με βλέπω να γλυτώνω το 30ευρώ.

    ReplyDelete
  19. για μαλλιά δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί έχω κανένα χρόνο να πάω κομμωτήριο, άσε που φοούμαι κομμωτές/κομμώτριες, ποττέ εν καταλάβουν το "λλίο, μόνο τες μούττες" :/

    η αισθητικός 8 ευρώ φρύδι/μουστάκι τζαι 70 καθαρισμός (τζαι έσιει επίσης κανένα χρόνο να κάμω) :/ αποτρίχωση έκαμα μια φορά μες το καλοκαίρι αλλά εν θυμούμαι πόσα ήταν, νομίζω 30. τζαι νοιώθω λλίο ηλίθια με τα 70 του καθαρισμού τωρά :/ άσε τες κρέμες :/ εννοείται χωρίς απόδειξη!

    ReplyDelete
  20. συμφωνώ απόλυτα με την Κολόνα, εκ πεποιθήσεως πάντα μου φαινόταν παράξενο όλο αυτό το έξοδο στην Κύπρο. Τόσα χρόνια έξω δεν ήξερα καμία που να έχει νύχια τζέλ και να πηγαίνει για αποτρίχωση (ok περάν του γεγονότος οτι ήταν ξανθές). Πόδια ξυρίζω και αρνούμουν από τα 12 μου να πάω αισθητικό, μου φαίνεται περίεργο να πληρώνω για να πονώ και να με βλέπει ο δικός μου με τρίχα ώσπου να έρθει η ώρα να ξαναπάω για κερί. Επίσης για όλα τα αλλά έχω silkepil με πάγο εδώ και 15 χρόνια έκανε απόσβεση. Μουστάκι ζεστο κερί στο σπίτι και τσιμπίδα για φρύδια. Νυχάκι πάντα βαμμένο Anw μια και δεν συνεισφέρω με αυτά στο post, τις Μεμονωμένες φορές που έκοψα μέσα πήγα στη συνοικιακή μου αισθητικό κοιλία, μπικίνι μουστάκι φρύδι 10ευρώ. Κομμωτήριο χτενίζομαι λόγω αφάνας κάθε βδομάδα 12ε και βάψιμο από φέτος 27ε. θεραπείες και πελλάρες δεν της επιτρέπω και τα δίνω στην kerastase που βγάζει τα λεφτά της. Κανώ ατμό, peeling Lancome και μάσκα Κορρέ (ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ!) σπίτι ανα 15μέρο και για καθαρίσμο παω ετήσια όπου βρώ προσφορά (direct deals, scroutz.com κτλ). Οσα γλίτωνω τα τρώω με την αγαπή μου και την μπέμπα.
    Υ.Γ LOVEEEE your posts all the time!

    ReplyDelete
  21. Φιορούλλα (Ο κόσμος και ο Κοσμάς).. (ως τωρά είμαι η μόνη χαχα)

    Βαφή: την κάμνω μόνη μου εδώ και χρόνια.
    Χτένισμα: το ίδιο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις πάω στην ξάδερφη την κομμώτρια, δηλ 3-4 φορές το χρόνο. Και επί της ευκαιρίας κάνω και το κούρεμα
    Θεραπεία: Πάλι μόνη μου στο σπίτι με σπιτικές μάσκες κυρίως.
    Αποτρίχωση: Έκαμα λέιζερ πιλέ.
    Καθαρισμούς και λοιπές τσιόφτες: Πάλε μόνη μου στο σπίτι. Τα καταφέρνω πολύ καλύτερα από την οποιαδήποτε Αντρούλλα, έστω και αν έβγαλε το Σουζινί Κόλεϊτζ

    ReplyDelete
  22. Αααααααα τζαι το βραβειο πάει στο Καισι. 12 points για τη Φιορουλα.

    ReplyDelete
  23. Μάγγα μου τα! Η Γρουτούδα μας στην Εθνική Βραζιλίας!

    ReplyDelete
  24. η αισθητικός μου φκάλει κανονικά αποδείξεις έστω κ αν της πεις οτι δεν θέλεις!
    φρύδι - 7 ευρό τα υπόλοιπα δεν ξέρω
    καθαρισμός με κρυστάλους - σβαρόβσκι - 50 ευρά

    βαφή/κόψιμο/χτένισμα 120-150 αναλόγως αν θα κάμουμε balayage!
    νύχια- 35 ευρά/pedicure 20 ευρά

    η νυχού ηταν 38 ευρά αλλά εχαμήλωσε το στα 35!

    ReplyDelete
  25. Καλημέρα "Μάνα" μου!
    Εγώ το έκοψα το κομμωτήριο, με το πρώτο κιόλας..Μνημόνιο!
    Βάφω ρίζα μόνη μου, τα ισιώνω με ψαλίδι μόνη μου κι είναι όλα Οκ!
    Παλιά(πριν αιώνες) ήθελα περίπου 30 ευρώ το μήνα(το μέσο όρο της χρονιάς σου βάζω!) Πάνε οι πολυτέλειες! ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! :)

    ReplyDelete
  26. Κομμωτήριο, ένα περίπου όπως τη δική σου. Ευτυχώς εν πάω συχνά, με το χνούδι που έχω έννει λλίον άδικος κόπος. Στην αισθητικό πάω μόνο για άποτρύχωση, η οποία δουλεύκει που ένα δωμάτιο στο σπίτι της, δηλαδή κάμνεις ψηλή κουβεντούλα με όλη της την οικογένεια καθ'οδόν προς το "ινστιτούτο" τζαι χρεώνει τζαι 30 ευρώ χέρια πόδια. Αν συνεχίσει με τούτες τες τιμές θα την κόψω εντελώς, τζαι εννα χρησιμοποιώ τζαι εγώ τη μηχανούα που έχω.

    Πολλά κάλό ποστ. Απασχολεί μας ούλλες το θέμα.

    ReplyDelete
  27. Αν έχεις ήμειλ δώστο να σου στείλω τηλ κομμωτή που έρχεται σπίτι σου και σε χτενίζει, βάφει, κόβει με 50 ευρώ και αισθητικό που *οκ πάεις εσύ σπίτι της αλλά για χέρια, πόδια, μπικίνι πληρώνεις 20 ευρώ.

    ReplyDelete
  28. κόψιμο βάψιμο 42 ευρά
    αποτρίχωση χέρια πόδια κοιλιά μουστάκι 30 (αλλά ίσως επειδή με ξέρει χρόνια)

    ReplyDelete