Tuesday 23 April 2013

Επαγγελματικές επιδιώξεις


Ξύπνησα με μια διάθεση να αλλάξω δουλειά. Και επειδή μου αρέσει η δουλειά μου, σκέφτηκα ότι το επόμενο πόστο μου, πρέπει να είναι κάτι πραγματικά καλό. Έτσι, αποφάσισα να βάλω κάτω τις επιλογές μου και να δω ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα.


1. Δοκιμαστής παγωτού
Θα είμαι ο μοναδικός δοκιμαστής παγωτού για τον Παπαφιλίππου, τον Ηράκλη και το Pahit Ice. Ξέρω ότι με περιμένει πολύς όγκος δουλειάς, μιας και θα έχω τις τρεις μεγάλες παγωτοβιομηχανίες του τόπου, αλλά θα εργαστώ σκληρά για να τα βγάλω πέρα. Θα δοκιμάζω τα παγωτά και θα τους λέω τι χρειάζεται για να γίνουν ακόμη καλύτερα, βάλε ακόμη λίγη φράουλα, χρειάζεται σοκολάτα μεγαλύτερης έντασης, περισσότερη νουτέλλα παρακαλώ.


2. Αναπληρωτής του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου
Κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Χρίστος Στυλιανίδης. Αναπληρωτής ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι την περισσότερη δουλειά την κάνει ο Στυλιανίδης ο Βίκτωρας είναι κάπως διακόσμηση. Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή θα είναι ακόμη πιο διακόσμηση. Θα τσακρώ ένα καλό μισθό και θα στέλλω τον οδηγό του Στυλιανίδη να μαζεύει τις μικρές από το σχολείο.


3. Αναλυτής στο Pew Research Center
Θα μένουμε Ουάσιγκτον, θα οδηγώ ένα τεράστιο SUV και θα πηγαίνουμε τα σαββατοκύριακα στο πάρκο έξω από το Λευκό Οίκο να παίζουμε. Επιπλέον, θα κάνω κάτι που αγαπώ πραγματικά. Να διαβάζω αναλύσεις για εκλογές, να βλέπω τάσεις και να αναλύω τους αριθμούς για να καταλάβω τι γίνεται.



4. Ελεγκτής δεξιών στροφών
Το λέει και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σχηματίζουμε ένα γάμα, μένουμε στη λωρίδα μας και στρίβουμε δεξιά. Δεν λέει, κάνουμε κατάληψη της αντίθετης λωρίδας και χεστήκαμε για τους άλλους οδηγούς. Ως ελεγκτής δεξιών στροφών, λοιπόν θα εγκαταστήσω σένσορες στους δρόμους, που θα με ειδοποιούν ποιος δεν στρίβει σωστά και να αναλαμβάνω δράση. Οι τιμωρίες θα είναι σκληρές. Ας πούμε για τρεις ώρες να οδηγούν σε ένα τετράγωνο και να στρίβουν συνεχώς δεξιά ή να μην φάνε για πέντε χρόνια παγωτό ή να αναλαμβάνουν babysitting στα πιο άταχτα μωρά.

5. Ιδιοκτήτης μπαρ στην Κούβα
Το έχω πει ξανά. Είναι το όνειρο μου το μεγάλο. Ένας απλός μινιμάλ χώρος, που θα σέβεται την ιστορία της περιοχής, με ωραία μουσική και τα καλύτερα κοκτέιλ ever.





6. Κατασκευαστής μπισκότων με μαριχουάνα
Σε κάποια φάση, θα αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά για ιατρικούς σκοπούς. Εδώ γελάτε το ξέρω, αλλά πρέπει κάποτε να υπάρξει συζήτηση για αυτό το θέμα. Δεν γίνεται για παράδειγμα να μας φαίνεται φυσιολογικό να τρώνε οι καρκινοπαθείς του κόσμου τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία και η Πολιτεία να αρνείται να τους παράσχει κάτι από την ίδια τη φύση για την ανακούφισή τους. Όταν λοιπόν, γίνει αποποινικοποίηση θα φτιάχνω μπισκότα από μαριχουάνα για όσους υποφέρουν.


7. DJ
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άτομο που δεν ονειρεύεται να γίνει dj. Και φυσικά δεν μιλούμε για το ενδεχόμενο να παίζει σε κυπριακούς γάμους, αλλά ένα γαμάτο dj, που μιξάρει, δημιουργεί τάσεις και απογειώνει το κοινό του. Θα κάμνω περιοδείες, θα βγάζω cd και θα παίζω στα club, όπου ο κόσμος θα παραληρεί και θα χτυπιέται με τη μουσική μου. Και όχι, όταν θα έρχομαι Κύπρο, δεν θα παίζω στο Pavillion.


8. Σύμβουλος για σεξ σε υπερορθόδοξους
Τι εννοείς οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι κάνουν πολύ συντηρητικό σεξ, μόνο για σκοπούς τεκνοποίησης και δεν χρειάζονται συμβούλους;





9. Παραγωγός στο Al Jazeera
Γιατί στο Al Jazeera; Γιατί είναι ένα σύγχρονο κανάλι και γιατί ο σεΐχης του Κατάρ πληρώνει καλά. Η αντικειμενικότητά του μπάζει λίγο νερά τον τελευταίο καιρό, συγνώμη σεΐχη μου αλλά ακούγεται ότι παρεμβαίνεις πέραν του δέοντος μετά την Αραβική Άνοιξη. Γιατί παραγωγός; Γιατί από τότε που βλέπω το Newsroom έπαθα μια πώρωση και θέλω να γίνω σαν την Μακένζι.


10. Δασοφύλακας
Πριν γελάσετε να σας πω ότι όταν ήμουν Λύκειο ήθελα να δώσω εξετάσεις για το Δασικό Κολλέγιο. Η αίτησή μου απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στον Πρόδρομο δεν υπήρχε πρόνοια για γυναίκες. «Θα κοιμάσαι με ένα μάτσο άντρες;» με ρώτησε η υπεύθυνη. Δεν ξέρω γιατί νόμιζε ότι αυτό ήταν επιχείρημα να μην κάνω αίτηση. Τελικά, την επόμενη χρονιά αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους κανονισμούς.
Τέσπα, δασοφύλακας δεν έγινα αλλά μου έμεινε ο καημός. Θέλω να φορώ την πράσινη στολή, τα άρβυλα και να γυρίζω τα δάση. Θέλω να είμαι μέσα στη φύση. Να φυτεύω δέντρα, να κλαδεύω, να προσέχω τα δάση από τις πυρκαγιές. Μαζί μου θα παίρνω και το λεβέντη σκύλο. Το χειμώνα θα μαζεύω μανιτάρια, αγρέλια και ό,τι άλλο χορταρικό υπάρχει. Το καλοκαίρι θα μαζεύω φρούτα από ξένα χωράφια. Ωχ αμάν πως πεθύμησα ροδάκινα και φορμόζες από τη Σολιά. Διευκρίνιση: Από τη Σολιά.

18 comments:

  1. Χαχαχα! Καλές οι 10 εναλλακτικές σου λύσεις! Εγω παντως οπως εγραψα και σημερα στο μπλογκ, ηβρα την εναλλακτική μου! :)))

    ReplyDelete
  2. Zαχαροπλάστης συμπεθερά.

    ReplyDelete
  3. Δηλαδή στο 3 και θα ανέλυες και θα καταλάβαινες κιόλας; Πιο πιθανό σε βλέπω κατασκευαστή μπισκότων με κύριο συστατικό το διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος.

    ReplyDelete
  4. Ως Αναπληρωτής του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου παίζει να θέλεις καμιά έμπιστη βοηθό;

    DJ δεν θα ήθελα να είμαι, προτιμώ να τσιφτετελιάζω ανενόχλητη!

    Το παρασκευαστής μαρμελάδων γιατί λείπει από την λίστα σου;

    ReplyDelete
  5. Gia to 6:http://drakouna.blogspot.com/2013/04/blog-post_23.html

    ReplyDelete
  6. Γιατι εγω δεχομαι να καμνει μπεϊμπι-σιτινγκ του μαμμο καποιος πον ιξερει να στριφκει καλα δεξια?

    Στα πιο αταχτα μωρα ειπες, εν ναι?

    ReplyDelete
  7. Γίνεται να είσαι δοκιμαστής παγωτών τζαι να πληρώνεσαι χέμας; Εγώ τόσα χρόνια γιατί το κάμνω μούχτην;

    ReplyDelete
  8. Δασοφύλακας εν παεις που να χτυπιέσαι! Θα κοιμάσαι με ένα μάτσο άντρες;

    ReplyDelete
  9. Πρασινάδα τζαι η δική σου η εναλλακτική πολλά καλή και πιο υλοποιήσιμη που τη δική μου.

    Η ζαχαροπλαστική είναι το απόλυτο όνειρο συμπεθερά. Αλυσίδα θέμα να γεμώσουμε τζαι τη Λεμεσό τζαι τη Λευκωσία.

    Κολόνα έχω κρυφές χάρες μεν με θωρείς έτσι. Χημεία δεν καταλαβαίνω αλλά πολιτική επικοινωνία είμαι μάστρος.

    Πρώτα απορρίπτεις τες μαρμελάδες μου κυρία Brenda τζαι μετά θέλεις θέση; Αλλά αγαπώ σε δέχομαι.

    Ίνα το είδα.

    Grouta εν μας κόφτει τι ξέρει τζαι τι δεν ξέρει. Φτάνει να προσέχει τους άτακτους. Εν τζαι θέλουμε πολλά ε το κανένα τρίωρο την εβδομάδα.

    Misoagnosti Ιδέες με προοπτική.

    Μα επειδή το κάμνω τόσα χρόνια μούχτι, είπα τώρα που έχω ανάγκη να φκάλω καμιά μπακίρα.

    Ktino διάβαζε προσεκτικά τι έγραψα. Την επόμενη χρονιά έγιναν δεκτές γυναίκες και διαμόρφωσαν τις εγκαταστάσεις του κολλεγίου. Ασε που έχει ανώτατο όριο ηλικίας και δεν το πιάνω με τίποτε :)))

    ReplyDelete
  10. Άμα γίνεις αναπλρωτής του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου θα με κάμεις τζι εμένα αναπληρωτή σου; Γιατί μπορεί να πέσει καμιά κολλητική αρρώστια, να την πάθετε όλοι. Εγώ θα δουλεύω (νοτ) από σπίτι μου για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα αρρωστήσουμε και οι 4!
    Νομίζω εν πολλά καλή και χρήσιμη η ιδέα μου.

    ReplyDelete
  11. Μια γιαγιούλα, για να μη γράψω κάτι άλλο, που εκτελούσε το 4 ήταν η αιτία για το πρώτο μου τρακάρισμα πριν 2 χρόνια.
    Προτείνω θανατική ποινή για τους παραβάτες.
    Και παρεπιπτόντως, δε μιλάμε για γδάρσιμο, είδα το Χριστό φαντάρο...

    ReplyDelete
  12. το 5 ψηφίζω! θα είμαι regular!!

    ReplyDelete
  13. Πολύ ωραία! Μπορείς να με πάρεις αναπληρώτρια δοκιμαστή παγωτού;;; Μπορεί να μην τα προλαβαίνεις κι όλα!

    ReplyDelete
  14. Τζείνο με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο εσκέφτηκα το τζιαι εγώ! :)

    ReplyDelete
  15. Thumbs up για το reference στο "The Newsroom". Εκαμα share τουτο το ποστ πιλέ

    ReplyDelete
  16. Moonlight Άρα θα είμαι ο αναπληρωτής του αναπληρωτή, εσύ θα είσαι ο αναπληρωτής του αναπληρωτή του αναπληρωτή και υπάρχει και ένας βοηθός. Καλή ομάδα.

    Μις νομίζω το να προσέχουν άτακτα μωρά οι παραβάτες είναι χειρότερη τιμωρία από το θάνατο, εκτός αν πρόκειται για ένα αργό και πολύ βασανιστικό θάνατο.

    Ράνια welcome dear, τα πρώτα μοχίτο κερασμένα από μένα.

    Μαμά Κουκουβάγια δική σου η θέση του αναπληρωτή δοκιμαστή.

    Joy η πρόσληψη έκλεισε. Όπως βλέπεις έκλεισε και ο αναπληρωτής του αναπληρωτή του αναπληρωτή όπως και ο βοηθός. Και ο αναπληρωτής δοκιμαστής επίσης. Στο μπαρ θέλω κανένα χέρι βοήθειας.

    Popcornmonster 14 Ιουλίου αρχίζει ο δεύτερος κύκλος και ανυπομονωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ReplyDelete
  17. Εν πολλά γλίορα για ροδάκινα και φορμόζες. Πρέπει να περιμένεις ακόμα λίο. Προς το παρόν απόλαυσε μέσπηλα... από τη Σολιά φυσικά!

    ReplyDelete