Tuesday 9 April 2013

Να παν' οι πίκρες κάτω


Άρπαξε το αυτί μου, το πρωί τη φράση τίποτα δεν πάει χαμένο, όπως μιλούσαν δύο συνάδελφοι και έβαλα το τραγούδι να παίζει.


Περιττό να πω ότι στο δεύτερο repeat ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα, με βρήκε ο διευθυντής να κοιτάζω τον υπολογιστή λες και κατάρρευσε η οικονομία, είχαμε απολύσεις και μειώσεις, έχουμε σκατά πολιτικούς. Τι εννοείς αυτή είναι η πραγματικότητά μας καλά έκανα και με έπιασε το αμόκ;

Έτσι, άλλαξα τροπάρι. Παρέμεινα στο Μάνο Λοϊζο και έβαλα το τέλι, τέλι. Ειλικρινά μέχρι να τελειώσει το τραγούδι, κατάφερα και νίκησα τον πειρασμό που μου έλεγε να παραγγείλω ένα ούζο και αγγουράκι και να ανεβώ πάνω στο γραφείο. Ω ρε μάγγα μου, τι τραγούδι.


Εκτός από το ότι είναι πραγματικά ανεβαστικό, το συγκεκριμένοτραγούδι το αγαπώ και για το λόγο ότι το άκουγα με τον πατέρα μου. Μόλις το προλαβαίναμε, όταν έπαιζε στο μοναδικό τότε ραδιοφωνικό κανάλι του ΡΙΚ, το τραγουδούσαμε και χορεύαμε.

Η Χαρούλα ήταν από τις αγαπημένες μας. Όπως επίσης και η Γλυκερία. Μόλις κυκλοφόρησαν τα πεντοχίλιαρα που δεν είναι πετσετάκια αγοράσαμε την κασέτα και την παίζαμε συνέχεια.

Μετά την εισβολή και αφού επιστρέψαμε από Νότιο Αφρική ο πατέρας μου πήγε Μέση Ανατολή για να δουλέψει. Κλασσική ιστορία για πολλούς Κύπριους τις δύσκολες εκείνες εποχές.

Δεν είναι απίστευτο που τώρα κάνουμε εμείς τις ίδιες σκέψεις; Ποιος ήταν αυτός που είπε ότι η ιστορία είναι ευθεία γραμμή; Κύκλους κάνει, δεν βαδίζει ίση γραμμή. Για τους ίδιους λόγους τα παιδιά και τα εγγόνια, όσων δούλεψαν στο εξωτερικό σκέφτονται να πάρουν την ίδια στράτα.

Τελοσπάντων, όμως. Ας ακούσουμε άλλο ένα τραγούδι, εις υγεία να πάν οι πίκρες κάτω. Καλά να είμαστε, αγάπη να έχουμε και θα βρούμε την άκρη. Όσοι ψάχνουν κεντρική ιδέα σε τούτο το πράγμα που έγραψα είναι η εξής: Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Με ένα καλό τραγούδι, γίνονται λίγο πιο υποφερτά.

8 comments:

  1. Η Χαρούλα ειναι παντώς καιρού και χρόνου και εχει πάντα ενα τραγούδι για κάθε περίσταση!

    ReplyDelete
  2. Ούφφου, εν θέλω να φύει ο κόσμος μας. Η ξενιθκιά εν δύσκολη, έζησα την. Τζαι που την άλλην εν τζαι είμαστεν τζαι πολλοί. Εννα λλυάνουμεν τέλια! Έρκεται μου να κλαίω :(

    ReplyDelete
  3. Μα σάννα τζιαι ήταν πολλά μητσής ο κύκλος τούτη τη φορά; Πότε άρχισε να έρκεται κόσμος πίσω που τα ξένα, πότε εξεκίνησε να φεύκει πάλε.

    Φαίνεται μου έννεν καν κυκλος, Μάνα. Εν σπιράλ που μητσιανίσκει τζιαι πιέζει. ή εννα μας σπάσει, ή εννα το σπάσουμε εμείς. άλλο τρόπο εν θωρώ

    ReplyDelete
  4. "Η ιστορία επαναλαμβάνεται". Πολύ παλιά κουβέντα και μεγάλη αλήθεια. Εκείνοι που έπρεπε να την έχουν υπόψη, δυστυχώς την υποτίμησαν.

    ReplyDelete
  5. Πρασινάδα αφού το έβαλα πάνω πήρα είδηση ότι και τα τρία τραγούδια είναι με τη Χαρούλα.

    Άσπρο η ξενιθκιά εν πολλά δύσκολη για αυτό τούτη τη φορά θα βλέπεις να φεύκουν ολόκληρες οικογένειες όχι μόνο οι άντρες.

    Δεσποσύνη μου άρεσε η παρομοίωση με το σπιράλ. Πολλά μιτσής ο κύκλος.

    Κολόνα εκείνοι που έπρεπε να την έχουν υπόψη δυστυχώς υποτίμησαν πολλά πράματα.

    ReplyDelete
  6. πραγματικα απολαυση η Χαρουλα, μια και μοναδικη.

    οσο για τα αλλα, ετσι ειναι, εννα αρκεψουμε να μαθαινουμε πως μπορουμε να μαστε χαππι τζιε με ενα playlist του youtube χωρις να παμε στο κεντρο να δωκουμε τζιε 80 ευρω.

    ReplyDelete
  7. Μαθαίνουμε διαφορετικά όταν νιώθουμε δυνατά τον κόπο και την προσπάθεια, το νιώθουμε!

    ReplyDelete
  8. πάρτε 2% νόμιμο δάνειο για
      επιχειρηματικούς σκοπούς, να αγοράσετε σπίτι, να αγοράσετε αυτοκίνητο και να πληρώσετε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ReplyDelete