Tuesday 21 May 2013

Μια λιμουζίνα για τον τέως




Οι περισσότεροι συνταξιούχοι που ξέρω, μόλις αφήσουν τη δουλειά τους παίρνουν ένα διπλοκάμπινο, το οποίο συνήθως αγοράζουν μεταχειρισμένο και την κάνουν για τους αγρούς. Ανακαλύπτουν κανένα χωράφι, που τους άφησε η μάνα τους ή η πεθερά τους και ασχολούνται μαζί του. Το καλλιεργούν, φυτεύουν κανένα δέντρο, κανένα λαχανικό, ποτίζουν, κλαδεύουν και το μεσημέρι φεύγουν πάνε στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, όπου βρίσκονται τα εγγόνια τους, για να τα μεταφέρουν στη γιαγιά να ταΐσει και να τα φροντίσει.

Αυτό το σενάριο, όταν είσαι κανένας απλός και λαϊκός τύπος. Όχι όταν είσαι πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ας φώναζες στα πέντε χρόνια που κράτησε η θητεία σου, ότι δεν έπαψες ποτέ να είσαι παιδί του λαού.

Και έτσι παρά το ότι φεύγοντας από το προεδρικό πήρε μισό εκατομμύριο ευρώ αποζημιώσεις, παρά το ότι θα έχει σύνταξη πρώην προέδρου και πρώην προέδρου της Βουλής, ο Δημήτρης Χριστόφιας ζητά και θα του δοθεί λιμουζίνα.

Νομικά τη δικαιούται και για αυτό το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε εκτάκτως από τη Βουλή να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους σχεδόν 45.000 ευρώ για να αγοραστεί αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, όπως γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος. Δεν ζητά κάτι παράνομο. Ζητά όμως κάτι ηθικό;

Γιατί μπορεί να είναι τέως πρόεδρος αλλά το μεγαλείο είναι μεγαλείο. Δεν του κάνει ένα αυτοκίνητο Toyota Prius για παράδειγμα, με χαμηλούς ρύπους να στείλει και το σωστό μήνυμα για το περιβάλλον. Θέλει αυτοκινητάρα. Θέλει λιμουζίνα, θέλει μεγαλεία. Όπως άλλωστε αρμόζουν σε ένα αριστερό, απλό πρόεδρο. Θέλει το νέο το BMW730i η τιμή του οποίου μπορεί να ξεπεράσει τις 80.000 ευρώ όταν μπουν όλα τα έξτρα.

Προφανώς, ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν αντιλαμβάνεται και πάλι ότι προκαλεί. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν τον νοιάζει κιόλας. Ζει στη δική του κοσμάρα, βλέπει τα πράγματα με το δικό του φακό.

45.000 ευρώ είναι πολλά λεφτά για το αυτοκίνητο ενός ΠΡΩΗΝ προέδρου. Θέλει αυτοκίνητο ας δώσει μόνος του να αγοράσει. 45,000 ευρώ θα μπορούσε να είναι ο μισθός δύο δασκάλων για ένα χρόνο, δύο νοσοκόμων. Θα μπορούσε να βελτιωθούν κάποιοι δρόμοι. Να δοθούν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τελοσπάντων να γίνει κάτι χρήσιμο. Όχι για να έχει ένα τεράστιο, γρήγορο αυτοκίνητο ένας συνταξιούχος που αποκλείεται ποτέ να πατήσει γκάζι ή να κάμει σεξ στις δερμάτινες του πολυθρόνες.

Πιστεύω, δεν υπάρχει καλύτερο timing (δεν μου έρχεται η λέξη στα ελληνικά και βιάζομαι για να το ψάξω) από το να συζητήσουμε και να καταργήσουμε ΤΩΡΑ όλα τα ηλίθια προνόμια που έχουν οι πρώην. Πρώην πρόεδροι, πρώην βουλευτές, πρώην αξιωματούχοι. Προνόμια προκλητικά που απομυζούν την οικονομία.

Είναι καιρός να τελειώνουμε με τους συνταξιούχους. Να τελειώνουμε με τη νοοτροπία ότι αν δεν πεθάνουν, δεν πηγαίνουν σπίτι τους. Να σταματήσουμε να τους πληρώνουμε. Να σταματήσουμε να τους ανεχόμαστε.

18 comments:

  1. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα ΔΟΛΟΦΟΝΟ

    ReplyDelete
  2. Άτε ασσιχτίρ ο καρακιόζης

    ReplyDelete
  3. Αυτός τη ζήτησε.Γιατί να του τη δώσουν/με όμως;

    Δεν του φτάνει τα όσα ήδη έφαγε;
    Κλείνουν κόσμο στη φυλακή γιατί δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του κι επιτρέπουμε δώρα στον πλέον ανήθικο πρώην Πρόεδρο.

    Τί άλλο θα ακούσουμε/διαβάσουμε πια;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό. Εκείνος είναι στην καρακοσμάρα του και ότι θέλει αιτείται ειδικά αν διακαιούται κιόλας να αιτηθεί. Για να δω τους νυν τι θα κόψουν; Γιατί αν θεωρούμε ότι δεν είναι όλοι τους κράτα με να σε κρατώ, είμαστε και μεις παλαβοί.

      Delete
  4. ma pws einai dinaton;;;;;;;;;;posa akoma enna akousoumen;;;;posa;;;

    ReplyDelete
  5. Όπως είπα και στο τουίτερ (τί εννοείς εν το επρόσεξες???) θα έπρεπε να του δώσουμε αυτό το όχημα το οποίο ικανοποιεί και τις προδιαγραφές των 3000 κυβικών.

    Άσε που εφόσον η αντιπροσωπεία είναι του συμπέθερου, θα μπορούσε να κάμει τζαι καλήν τιμήν...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παειιιιιιιιιιιιιιιιι του! Αφανταστα!
      Εσχει το ιδιο ο θκειος μου ο Σταυρης πον καλουψιης! Πολλα βολικο! ;)

      Delete
  6. Τα λόγια είναι περιττά και για τους πρώην και για τους νυν...

    ReplyDelete
  7. Δαμαι επηραν τοσα μετρα για αντιμετωπιση της κρισης, ειμαστεν τοσοι ανεργοι τζαι... δικαιουται? ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ? Τι παει να πει δικαιουται υπο τις παρουσες συνθηκες?
    Να του πουν: "Σορυ κυριος! Ατυχησες! Εωκες πας την κριση"... τζαι κανει!

    ReplyDelete
  8. εν μπορούμε να κάμουμε κανένα petition ποτζείνες που έσιει στο ίντερνετ? Να μεν του πιάσουν 45 shιλλιάες ευρώ αυτοκίνητο?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neerie μου ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ! Νομίζετε θα έχει αποτέλεσμα;

      Delete
    2. μα ένιξέρω ποιός τα πιάνει τούντα πετίσιονς τζαι ποιός τα θωρεί...

      Delete
  9. Τζαι κανεί indeed!!!!! Για ούλλους όμως, τζαι για τούτον που ενει άχρηστος τζαι αχάπαρος τζαι για όποιον εν ένει τούτης της ... κλάσης!! Κανεί ολάν να τρώσειν ώσπου να πεθάνουν!!! Ας αφήσουν τζαι κάτι για τούτον τον καταταλαιπωρημένον τον τόπον!

    ReplyDelete
  10. e ma afou ine aplos o anthropos. me ti autokinito tha pigeni sto ftoxiko tou exoxiko o makakas?

    ReplyDelete
  11. Ακριβό μου διθέσιο, καλό μου αμάξι, μην τον πας απ' το σπίτι τ' ακούς στα ανάθεμα να τον πας!

    ReplyDelete
  12. Γιατί δεν με εκπλήσσει η είδηση;
    Γιατί κι εδώ στο Ελλάντα τα ίδια καραγκιοζιλίκια γίνονται!
    Και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα!
    Ψωνάρες όλοι τους!

    Ο Αντίχριστος ζωγράφισε όπως πάντα με το σχόλιο!!! Χαχαχαχα!
    ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    ReplyDelete
  13. να θελεις να αγιασεις τζιε να μεν σε φηνει ο μπασταρτος

    ReplyDelete
  14. Αγαπητή Μάνα συμφωνώ 100% με όσα λες! Να προσθέσω ακόμα κάτι που έμαθα πρόσφατα???? Μου επιτρέπεις? Είμαι λειτουργός τμήματος του Υπ. Γεωργίας σε ένα από τα τμήματά του. Οι εκάστοτε διευθυντές πέραν του μισθού τους έχουν και κανένα χιλιάρικο το μήνα παραπάνω "έξοδα παραστάσεων" (βλέπε για να κερνάνε καφέδες, γεύματα και δείπνα φιλοξενούμενους ή οποιουσδήποτε άλλους). Ως εδώ καλώς (αν και διαφωνώ πλήρως διότι με τους μισθούς που παίρνουν θα έπρεπε να κερνούν από τη τσέπη τους τους φιλοξενούμενούς τους έτσι κι αλλιώς - εδώ εμείς οι απλοί και όποτε έχουμε υποχρεώσεις κύπρο ή βρυξέλλες αγοράζουμε από τη τσέπη μας ζιβανίες και λουκούμια να κεράσουμε ως ένδειξη κυπριακής φιλοξενίας...). Αυτό που έμαθα και κουφάθηκα εντελώς είναι ότι εδώ 2-3 χρόνια αυτά τα 1000 και επιπλέον ευρώ για "έξοδα παραστάσεως" γίνανε και ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ!!!!!! Γιατί πως θα εξακολουθεί ο συνταξιούχος "πρώην διευθυντής" να συνεχίζει να κερνάει τους φίλους και συνεργάτες που έκανε όταν ήταν διευθυντής και του γλύφανε τον πισινό?!@#$%^&!! Και απορείς σε τέτοιες περιπτώσεις ποιοι μ....ες περνάνε αυτά τα νομοσχέδια και καταλήγει ο μέσος κύπριος να πληρώνει τα "over-and-above" (όπως έλεγε και ο Όμηρος) του κάθε πρώην διευθυντή (πανάθεμά τον)...

    ReplyDelete