Monday 10 June 2013

Η κρίση θέλει γκόμενα



Έχουμε τα εξής στοιχεία:

Ένας 60χρονος που νομίζει ότι γαμά τζαι ρέσσει κατά την κυπριακή έκφραση.

Καλογυμνασμένος, η αλήθεια να λέγεται, νομίζει ότι είναι ωραίος. Και έχει μια θέση που θα τη ζήλευαν πολλοί, δόξα και εξουσία.

Πλούσιος είναι. Πολύ.

Παντρεμένος εδώ και 29 χρόνια με δύο κόρες, που βρήκαν πλέον το δρόμο τους.

Η γυναίκα έχει την εμφάνιση μιας 60αρας. Με έξτρα κιλά, και τα σημάδια του χρόνου εμφανή στο πρόσωπό της.

Ερώτηση: Ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του ζευγαριού;

Α. Να φτάσουν αγαπημένοι μέχρι το τέλος.

Β. Να είναι μαζί, ο καθένας στην κοσμάρα του.

Γ. Να την παρατήσει για χάρη μιας νεαρής, όμορφης με τα μισά του χρόνια.

Η σωστή απάντηση δυστυχώς, τις περισσότερες φορές είναι το Γ.


Έχουμε όμως και δεύτερη ερώτηση. Για ποιους μιλούμε;

Α. Για το θείο το Τάκη (ελάτε τώρα, όλες οι οικογένειες έχουν ένα τουλάχιστον θείο που τρέχει πίσω από μικρές)

Β. Το γείτονα τον κύριο Κώστα (επίσης, ελάτε τώρα που δεν ξέρετε κάποιον γείτονά σας που άφησε τη γυναίκα του για μια νεαρή από την Ανατολική Ευρώπη).

Γ. Το μάστρε Αντώνη.

Δ. Τον κύριο Νίκο, διευθυντή της τάδε εταιρείας.

E. Τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στ. Όλους τους παραπάνω.

Μοιάζει σαν τραγούδι που κόλλησε στο repeat. Η ίδια ιστορία σε διάφορες παραλλαγές. Άντρας μετά τα 50 τον πιάνει η κρίση. Παρατά τη γυναίκα που τον στήριξε, που μεγάλωσε τα παιδιά του, που κράτησε το σπίτι του για να κάνει αυτός καριέρα και την αφήνει για τα μάτια μιας άλλης. Πιο νέας, πιο όμορφης, πιο τσαχπίνας, που είναι πρόθυμη να του κάμει κόλπα στο κρεβάτι.

Κόλπα, που για να ανταποκριθεί πρέπει να κατεβάσει μισό κουτί βιάγρκα. Ο σοφός λαός το λέει άλλωστε. Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, κακά μαντάτα στην ψωλή. As simple as that. Απλές κουβέντες και σταράτες μπάρμπα. Η τέχνη θέλει κόσκινο και το γαμήσι νιάτα.

Παρόλα αυτά, αρκετοί κύριοι που κανονικά θα έπρεπε είτε να προσέχουν τα εγγόνια τους είτε να φυτεύουν ντομάτες σε κανένα περιβολάκι για να περνά ο χρόνος, την βλέπουν γκράντε εραστές. Νομίζουν ότι περνά η μπογιά τους.

Και επειδή τι τα θες, ο νους του ανθρώπου παίζει παιχνίδια, τόσο συχνά λένε πως η κοπέλα τους αγαπά και πως είναι μαζί τους επειδή περνά καλά και όχι για λόγους όπως οικονομική ασφάλεια, άνεση και εξασφάλιση, που καταλήγουν να το πιστεύουν.


Το βρίσκω το πιο θλιβερό θέαμα του κόσμου, να βλέπω τέτοια τα ζευγάρια. Εκείνος να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, έχοντας την στο πλάι του και εκείνη να κοιτά γύρω της με ένα απλανές, άψυχο βλέμμα.

Τα τραγικά θύματα όμως αυτών των ιστοριών, είναι όσοι μένουν πίσω. Παιδιά και κυρίως γυναίκες που στήριξαν όλοι τους τη ζωή  νομίζοντας ότι ο σύζυγός τους θα είναι στο πλάι τους. 

13 comments:

  1. Πράγματι. Τραγικό. Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει μεγαλώντοντας να αλλάξει το πλάσμα, τα συναισθήματα, ότι δεν είναι πολλοί καταπιεσμένοι για χρόνια και απλά περιμένουν να "ξιπαιθκιώσουν" για τον ένα ή τον άλλο λόγο... Αλλά πόσες φορές υπάρχει όντως αγάπη σε τούτη τη νέα σχέση, και δεν είναι απλά σχέση συμφέροντος; Και είναι πλέον αστείο να "καπαρτίζουν" ότι έκατσεν τους η γκόμενα επειδή τους ερωτεύτηκε σαν ανθρώπους και ότι σαν τζέπες ή τρόπο διαφυγής από κάτι άλλο...

    ReplyDelete
  2. Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, κακά μαντάτα στην ψωλή.
    Χαχαχαχαχαχαχχααχ κάτσε να συγκροτηθώ...

    Όκεϊ. Ναι δυστυχώς η κρίση εν τους χτυπά μόνο στο πάνω κεφάλι, αλλά και στο κάτω.

    ReplyDelete
  3. Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, κακά μαντάτα στην ψωλή. Η τέχνη θέλει κόσκινο και το γαμήσι νιάτα.
    χαχαχα, εφύρτηκα ρε! η ατέλειωτη σοφία του ελληνισμού. :(

    ReplyDelete
  4. ma ego san rseniko vlepo oti arketes 25ares ,30ares enna protimisoun ena 50ari,60ari epitiximeno me riallia para ena sinomiliko tous apentaro. Tziai aman tes vlepo mazi tous kortonoun tziai to vlema den ine katholou aplanes.

    pambos

    ReplyDelete
  5. Μα ο Πουτιν χωριζει γιατι εκαμεν φιλεναδα? Εν το' ξερα! :Ο

    ReplyDelete
  6. Μοοnlight μα το καπάρτισμα είναι το τραγικό της υπόθεσης.

    Lucrezia και ανώνυμε πλούσια η ελληνική παράδοση σε ό,τι αφορά το σεξ ακόμη και στις παροιμίες.

    Πάμπο κατ αρχήν μου χαλάς το mood της ανάρτησης :)) Κατά δεύτερο καμαρώνει η Ντάρια δίπλα στον Αμπράμοβιτς. Η Οξάνα δίπλα στον Κωστή με τη σκεμπέ δεν κορτώνει.

    Γρούτα έχασες επεισόδια πολλά. Φιλενάδες που έκαμε.

    ReplyDelete
  7. τα άσπρα μαλλιά είναι γοητεία...και καθόλου κακά μαντάτα!!

    υπάρχει και το αντίθετο..οι cougars με τα toy boys!!

    ReplyDelete
  8. Προσωπικά θέλω να κάμω εμετό άμα βλέπω τέτοια 'ζευγάρια', τα οποία όλως παραδόξως έχουν κοινή εμφάνιση! Ο γέρος, γέρος με φαλάκρα και σκέμπο τζαι η κοπέλα να πουτανοδείχνει τζαι να φορεί απαραιτήτως κοντά φορέματα με τσέντα μάρκα που της εγόρασε ο γέρος! Γιαξ! Είναι να αναρωτιέσαι που δεν καταλαβαίνουν οτι οι γύρω τους αηδιάζουν και τους λυπούνται παρά ζηλεύουν για την γκόμενα που τάχα 'εκτυπήσαν'!

    ReplyDelete
  9. Το Ελλαδιστάν πάντως σφύζει από τέτοιους κομπλεξικούς αποβλακωμένους...γέροντες. Εξάλλου υπάρχει κι άλλο...υλικό: το μ@..ι σέρνει καράβια. Γέροντες πανίβλακες δεν θα σύρει;.. Φιλούθκια! Καλημέρα. :)))

    ReplyDelete
  10. Τούτον το θέμα πάντα επροκαλούσε μου θλίψη. Δυστυχώς ακόμα και με μια απλή ματιά γύρω μου, βλέπω πολλά τέτοια παραδείγματα. Εύχομαι να μπορούσα να ζήσω σ'ένα κόσμο που το σεξ δε θα ήταν η υπέρτατη αξία

    ReplyDelete
  11. Αχάπαρη11 June 2013 at 08:53

    Εγώ είμαι σίουρη οτι τζιαι η γυναίκα του Πούτιν ανακουφίστηκε που τον ξεφορτώθηκε. Εν μου φατσάρε ποττέ για τύπος που κατεβάζει τα σκουπίθκια.

    ReplyDelete
  12. Ε όχι, δεν θα συμφωνήσω μαζί σας..... το μόνο που θα κάνω είναι να σας εξαψω αρνητικά την φαντασία! Μα συγνώμη κιόλας. Κι έστω οτι η πιτσιρίκα γδύνεται! Με τα χίλια ζόρια και με πολλά βιάγκρα του παππού θα του ανέβει! Σωστή???? σωστή! Οταν γδυθεί ο παππούς και η πιτσιρίκα δεί τα παραγινομένα σύκα που κρέμονται ρυτιδιασμένα ανάμεσα στα πόδια του η πιτσιρίκα τι θα κάνει???? Θα θέλει να φύγει. Σωστή? Πάλι σωστή! Αν όμως τα παραγινομένα σύκα κρύβονται πίσω από δύο 500ευρα θα φύγει???? Οχι βέβαια. Θα πει.... θα κλείσω τα μάτια και θα κερδίσω 1000 ευρώ σε ένα τρίλεπτο! Χαχαχαχαχαχαχα! Για αυτό εκείνη την στιγμή δεν θα νιώσει αηδία αλλά θαυμασμο. Οχι για το κορμί του γέρου αλλά για τα μωβάκια που θα κρύβονται ανάμεσα στα πόδια του! Τώρα ο παππούς λόγω αλτζχάιμερ έχει ξεχάσει τα μωβάκια και θεωρεί οτι η πιτσιρίκα βλέπει φρέσκα βερίκοκα και όχι χαλασμενα σύκα! Ε τι να κάνουμε! αυτά έχει η ζωή!

    ReplyDelete
  13. Όταν δεν υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ καλύτερα είναι να πάρει ο καθένας το δρόμο του.

    ReplyDelete