Tuesday 4 June 2013

Είναι πιο






Όταν γνώρισα το θείο της ήταν δεν ήταν δύο χρονών. Ένα στρουμπουλό, ατσούμπαλο κοριτσάκι, πολύ ψηλό για την ηλικία του. Για να συνεννοούμαστε ας ονομάσω την ανιψιά μου Λουΐζα.

Σήμερα, η Λουΐζα κοντεύει τα δώδεκα, με βλέπει αφ υψηλού μιας και μου ρίχνει καμπόσα εκατοστά διαφορά και που είσαι ακόμη, μέχρι να φτάσει το τελικό της ύψος και μου έκανε request για friend στο Facebook την οποία και απέρριψα γιατί δεν έχω κανένα λόγο να μοιράζομαι τις μαλακίες που αναρτώ με ένα 12χρονο όσο και να το αγαπώ.

Δεν έχω ιδέα τι στο καλό τα ποτίζουν και μεγαλώνουν τόσο γρήγορα τα παιδιά σήμερα. Και δεν εννοώ πνευματικά είναι λογικό με τόσα ερεθίσματα που έχουν από την τηλεόραση, το ίντερνετ, την κοινωνία να είναι τόσο διαφορετικά, τόσο πιο ανεπτυγμένα από ό,τι ήμασταν εμείς. Εννοώ σωματικά.

Τη βλέπω πολύ συχνά για να πω ότι είναι θέμα χρόνου. Δεν είναι όπως το μικρό Γιωργάκη, για παράδειγμα. Α πόσο έχει μεγαλώσει ο μικρός Γιωργάκης… Και ας πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που έχω να το δει. Αμ τέσσερα χρόνια αυτά, ίδιος θα μείνει ο μικρός Γιωργάκης;

Η μικρομεγάλη μεγαλώνει. Μεγαλώνει και γίνεται μια έφηβη, όχι ιδιαίτερα ιδιόρρυθμη ή ιδιότροπη μπορώ να πω, εκτός και αν οι ορμόνες δεν έπιασαν κορυφή ακόμη. Προς το παρόν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί της.

Πάντως, μου φαίνεται ότι το πρόβλημα με τα μεγαλόσωμα παιδιά είναι πως το σώμα τους δεν συμβαδίζει με τον εγκέφαλό τους. Κάνουν μαλακίες και τους θυμώνεις, ξεχνώντας πως απέναντί σου έχεις ένα τεράστιο παιδί.

Η Λουΐζα ποτέ δεν είχε πρόβλημα κακής συμπεριφοράς, δεν υπήρξε άτακτο παιδί. Το σώμα της κάπως τα έβρισκε με το μυαλό της.

Τις προάλλες τις κοίταζα και τις τέσσερις δύο οι κόρες, δύο οι ανιψιές που μιλούσαν και έπαιζαν χωρισμένες σε δυάδες. Δεν μπορώ να πω, τυχερή η γιαγιά τέσσερεις κορίτσαροι στην κουζίνα της.


Η Λουΐζα γύρισε και με έβλεπε εξονυχιστικά. Οπόταν και είχαμε τον εξής διάλογο:

Μ: Τι είναι ρε, τι με κοιτάς έτσι;
Λ: Μου αρέσει η μπλούζα σου (σημείωση η μπλούζα της φωτογραφίας με τη διαφορά ότι εγώ φορούσα μπλούζα strapless μαύρη από μέσα).
Μ: Σε ευχαριστώ. Κατά λάθος παράγγειλα δύο τις ίδιες, θέλεις να σου φέρω τη μια;
Λ: Ααααα τέλεια. Αλλά εγώ δεν θα τη φορώ με μπλούζα από μέσα, θα της βάλω μαγιό.
Μ: Α;
Λ: Μαγιό. Θα φορώ το μαγιό μου. Φωσφοριζέ. Είναι πιο.
Μ: Πιο;
Λ: Είναι πιο.

Ο διάλογος σταμάτησε εδώ, πριν γίνει πιο…


Για αυτό σας λέω, τι τα ποτίζουν, τι στο καλό γίνεται και τα παιδιά είναι πιο;

16 comments:

  1. Επειδή είναι ακόμα παιδάκια οι κόρες για αυτό σου φαίνεται η Λουίζα πιο...Από που το μπλουζάκι είπαμε?

    ReplyDelete
  2. αχαχαχαχαχα, είναι πιο! Η νέα κουλ εφηβική έκφραση μάλλον.

    Και έτσι είναι: Στα μεγαλόσωμα παιδιά το σώμα καθόλου δεν συμβαδίζει με τον εγκέφαλο και πολλές φορές τα αδικούμε :( ξέρω το γιατί κάποτε ξεχάνω και το κάνω...

    ReplyDelete
  3. Εγώ είχα το "τζαι ναι". Παίζει να το λέω ακόμα, όπως και το "είναι πιο". Άμα είναι πιο...κάπως, πώς να το πεις; Μπορεί να ήθελε να σου πει ότι είναι πιο νεανικό! Ότι είναι πιο κουλ, ότι είναι πιο ωραίο! Πώς να σου το πει χωρίς να σε θίξει, ή να πρέπει να σου εξηγεί μετά τι εννοεί; ;)
    Πάντως εγώ ήμουν πέμπτη δημοτικού και με ρωτούσαν για το γυμνάσιο. Οι γονείς μου πάντα επροσπαθούσαν να με κάμουν aware ότι το σώμα μου και το πώς φαίνομαι εν συνάδει με την ηλικία μου. Παρόλο το κόμπλεξ που ένοιωθα στο σχολείο και στο μπαλέτο, εβοήθησε με τούτο να ξέρω τι εικόνα έχουν για μένα οι άλλοι. Στο γυμνάσιο ενομίζαν ότι είμαι λύκειο τζι εκολλούσαν μου κάτι στρατιώτες- άρα επερνούσαν με 5 (σημαντικά) χρόνια.
    Κάποιοι είμασταν από πάντα πιο... ;)

    (όντως το μπλουζί από πού; με γεια σου, πανέμορφο!)

    ReplyDelete
  4. Το μπλουζάκι κοπέλες είναι από το Boohoo.com. Πολλά από τα ρούχα τους είναι λίγο χωρκάτικα να τα πω αλλά με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και ωραία κομμάτια.

    Moon είχα το αντίθετο πρόβλημα. και μικροκαμωμένη και μικροδείχνω. θυμούμαι σε έξοδο στο κλαμπ που έκαμνε πόρτα ο Τσουρούλης μου ζήτησε ταυτότητα ο μαλάκας. Λες και ακόμη και κάτω των 18 να ήμουν, θα ήμουν το μοναδικό ανήλικο στο κλαμπ. Αι σιχτίρ πάντα νευριάζω όταν θυμούμαι τούτη την ιστορία :))

    ReplyDelete
  5. εγώ ακόμα προσπάθω να κάμω νόημα* που το "Όταν γνώρισα το θείο της ήταν δεν ήταν δύο χρονών." :D

    επί της ουσίας, εφύαμεν που το "είναι κάπως" τζιαι επήαμεν στο "είναι πιο"... αλλο λλίο εννα γίνει σκέττο "είναι"
    Χαχ! είσαστε να λαλούμε "είναι" να τους πελλάνουμε;

    Οι μιτσιοί λαλούν "είσαστε να.." ακόμα; :S

    ReplyDelete
  6. υπηρχε κλαπ που εκαμνε πορτα ο Τσουρουλης?
    πολλα ωραια η μπλουζα,
    νομιζω ε και λιγο θεμα χαρακτηρα,εμενα η ξαδερφη μου που ειναι 13 στα 14 ακομα συμπεριφερεται σαν 9,και σε ντυσιμο και σε συμπεριφορα

    ReplyDelete
  7. Βασικά χουμίζεσαι μας ότι δείχνει μιτσιά, αγαπούν σε τα μωρά και αγόρασες καινούρια σέξυ μπλούζα :-Ρ

    ReplyDelete
  8. Sike συγκεντρώθου. μιλούμε για την αρφότεχνη του Μοτορτζή. Μέσα να λαλούμε "ειναι" να τους πελλάνουμε. αμμά χα.

    Ω ναι Σιμόνη υπήρξαν τζαι έτσι εποχές. Buena Vista λεγόταν το κλαμπ, πιο κλεψιμιό όνομα δεν υπήρχε βλέπεις, κάτω παλιά Λευκωσία. ο Τσουρούλης ντάλα καλοκαίρι στους 45 βαθμούς στεκόταν στην είσοδο φορώντας σάλια πολύχρωμα.

    Βασικά Brenda λαλώ σου ότι είμαι σέξι. Τα μωρά εν μου αρέσκουν τζαι ναι δείχνω μιτσιά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. εμ χμ, εφα τζιαι γω πόρτα (μικροκαμωμένη δε με λες) τζιαι εφόρεν καπαρτίνα αλα james bond. Μεγαααααλη περίπτωση απο τότε, ναι.

      Delete
  9. Το "είναι πιο" θυμίζει μου λλίο το "είμαι κάπως" που λαλούν άλλοι. Είσαι κάπως τι? Κάπως χαρούμενη, κάπως μαραζωμένη, κάπως νευριασμένη, κάπως χαζή?

    ReplyDelete
  10. εμένα άρεσεν μου θα το λαλώ τζι εγώ
    ψηφίζω επίσης να επαναφέρουμε το "εν ισχυρό!" που ελαλούσαν οι προτινοί
    o ίνβικτος ξέρει *wink*

    ReplyDelete
  11. Αχάπαρη4 June 2013 at 15:58

    Επειδή είμαι τζιαι εγώ ατίθασο νιάτο (πως ήταν ο θκιός μου ο ΙΤας πριν 40 χρόνια? έτσι) να σας ενημερώσω οτι η ατάκα που κυκλοφορεί τωρά είναι το "εν τέλειο, εν χάννει". Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. παρέτα τζι είσαι πίσω που τον κόσμο. Ποννα ακούσεις τι πραγματικά παίζει these days εννά φύει η μπάρρα σου.

      α;α;

      Delete
  12. ως η πιο μικρή (κούχου κούχου) να σας ενημερώσω οτι οι πιο πάνω εκφράσεις δεν είναι κουλ! γενικώς οι εκφράσεις και η έκφραση λόγου are becoming redundant..η επικοινωνία πλέον γίνετε με emoticons μέσω texts και social media! 😉

    ReplyDelete
  13. Φυσικά ειναι πιο! :)Οταν ζεις κοντα στα παιδιά,όπως εμεις λόγω επαγγέλματος,μαθαίνεις να αποδεχεσαι ως σωστή απάντηση ακομα και το "ειναι πιο":)

    ReplyDelete
  14. Όλα είναι πια "πιο", αρκεί να είναι πιο....πιο αυτό το σημερινό...πιο! Πάντως έμαθα μια ακόμα λέξη τους σήμερα, πιο....φευγάτη ίσως; Πιο σπιντάτη; Σε φιλώ!

    ReplyDelete