Monday 18 November 2013

Άλλο τι λες άλλο τι δείχνεις



Έχω ένα θέμα. Δηλαδή πολλά έχω, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα τώρα. Το θέμα μας δεν είναι τα θέματα μου όλα, αλλά ένα από αυτά.

Θυμάστε, που πριν από κάτι μήνες έλεγα ότι ήθελα να αλλάξω κομμωτή; Έπιασα λοιπόν, σβάρνα τα κομμωτήρια να βρω ένα καλό (και πιο φτηνό από αυτό που πήγαινα). Εϊπα να δοκιμάσω και μια τύπισσα, που διαφήμιζε καλές τιμές. Το κομμωτήριο φαινόταν καλό. Το βάψιμο που μου έκανε, επίσης καλό.

Αλλά δεν ξαναπάτησα για δύο λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος ήταν ότι η ίδια η κομμώτρια είχε τουλάχιστον 6 με 8 εκατοστά ρίζα στα μαλλιά της. Να μου πεις τι με ενοχλεί πως είναι ο άλλος; Δεν ξέρω, το βρήκα αντιεπαγγελματικό μια κομμώτρια που βάφει δεκάδες κεφάλια να μην μπορεί να κάνει κάτι στο δικό της.

Ο άλλος λόγος ήταν ότι με πίεσε να κάνω like στη σελίδα της στο facebook. Με το που με είδε να κρατώ το iPad προσπαθώντας να διαβάσω εφημερίδα, αμέσως άρχισε τα έχω και εγώ σελίδα κάνε μου like. Δεν της έκανα και δεν ξαναπάτησα εκεί.

Την περασμένη βδομάδα, πάλι πήγα για καθαρισμό προσώπου, επίσης όχι στην αισθητικό που πάω συνήθως. Η κοπέλα ευγενική, έκανε τη δουλειά της μια χαρά.

Στη διάρκεια του καθαρισμού ξεκίνησε το κήρυγμα. Το δέρμα σου έχει ελαφριά χαλάρωση, χρειάζεται περισσότερη περιποίηση, με κάτι θαυματουργές κρέμες που έχουν αιθέρια έλαια θα δω πολλή διαφορά, ότι έχει κάτι ορούς για τα μάτια που αν κάνω κάθε βράδυ εντριβές για πέντε λεπτά θα φύγουν οι ρυτίδες, και ότι μπορεί με δύο δεκάλεπτες επισκέψεις κοντά της τη βδομάδα για ένα μασάζ σύσφιξης, θα λάμπω και θα φαίνομαι πιο νέα.

Όλα αυτά από μια κοπέλα, λίγο μεγαλύτερη από μένα στην ηλικία με ένα δέρμα πολύ χειρότερο από το δικό μου. Αν έχω τρεις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, είχε δέκα. Το δέρμα της δεν έλαμπε, δεν ήταν σφικτό και γενικά ενώ μπορεί να ήταν μικρή η διαφορά μας ηλικιακά, έμοιαζε να μου έριχνε τουλάχιστον δεκαπενταετία.

Το θέμα μου, λοιπόν είναι το εξής. Αν αυτό που προσφέρεις δεν συμβαδίζει με αυτό που δείχνεις σταμάτα, δεν θα πείσεις κανένα. Αν είμαι μπογιατζής και το σπίτι μου θέλει βάψιμο, είναι η χειρότερη διαφήμιση όσο καλή δουλειά και αν κάνω. Αν εργάζομαι στα Citroen και κυκλοφορώ με Mercedes, σημαίνει ότι τα Citroen δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Δεν γίνεται να μιλάς για τα κακά του καπνίσματος και να διακόπτεις για να βγεις έξω να κάνεις τσιγάρο. Δεν γίνεται να λες ότι τα γλυκά κάνουν κακό και τα συρτάρια σου να είναι γεμάτα Twix.
Και αν σε προσωπικό επίπεδο το ανεχόμαστε, τι να κάνουμε δηλαδή με το μαλάκα το φίλο μας που καπνίζει και λέει πως πρέπει να μειωθεί το κάπνισμα σε επαγγελματικό δεν γουστάρουμε.

Οι πράξεις μας μιλούν καλύτερα για μας από τα λόγια μας. Για αυτό, αν παραβλέπουμε τις πράξεις και δίνουμε έμφαση στα λόγια απλά εθελοτυφλούμε.

21 comments:

  1. Κοίτα, για την κομμώτρια εν με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Μπορεί να έχει κάποια αλλεργία, μπορεί να δυσκολεύκεται, μπορεί να θέλει να έρτουν στο φυσικό τους, εν ξέρω τι. Από τη στιγμή που κάμνει καλή δουλειά πάνω μου εν θα είχα πρόβλημα κανένα φαντάζομαι.
    Για την αισθητικό ούτε εγώ θα ξαναπήγαινα, όχι γιατί η ίδια ήταν χειρότερη από μένα, αλλά γιατί δεν μπορώ τούτη την πίεση για τα προϊόντα και τις θεραπείες. Ήρτα να κάμω έναν καθαρισμό, να χαλαρώσω. Αν θέλεις να μου πεις κάτι, πε μου το μετά, και χωρίς να με πρίζεις. Ο λόγος που πάω στη συγκεκριμένη που πάω πλέον είναι γιατί όταν της είπα ότι δεν ανέχομαι καμιά κρέμα πάνω στο πρόσωπό μου, απλά είπε μου οκ, όταν σου τελειώσει αυτή που έχεις (αφού την χρησιμοποιείς κάθε τόσο), φέρε να την δω και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάτι. Πάντως αν χρειαζόσουν, θα το ένοιωθες στο δέρμα σου. Καμία πίεση, χαλαρή πολλά, έκαμε τη δουλειά της τζαι κανεί.
    Αν έβρεις πάντως κομμωτήριο καλό και οικονομικό στη Λευωσία, ρίξε μια ενημέρωση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α μπα. όταν λέω ρίζα εννοώ το μισό μαλλί ήταν βαμμένο και το μισό άβαφτο. καμία αλλεργία.

      Μουν επέστεψα τελικά στο παλιό κομμωτήριο. μετά την άβαφη κομμώτρια δοκίμασα μια άλλη. επεράσαν τρεις βδομάδες να σταματήσει το κεφάλι μου να ξεφάβει. στην πρώτη βδομάδα μάλιστα έτυχε να με δει ο Μοτορτζής και ήταν έτοιμος να καλέσει ασθενόφορο νόμιζε ότι έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, για τέτοιο χρώμα μιλούμε.

      επομένως τα βάφω μόνη μου και κάθε δυο τρεις μήνες επιστρέφω στο παλιό καλό, ακριβό κομμωτήριο για κανένα κόψιμο και επιδιόρθωση :(

      Delete
  2. α, εν μας κάμνει τότε. θα συνεχισω να πηαίνω μόνο για κόψιμο και δεν θα βάψω. (η ρίζα εν στα 2 εκατοστά αλλά θεωρώ ότι έννεν άσχημη τζαι τόσο τζαι αγνωώ την)

    πάντως ό,τι κι αν μου πεις, χειρότερο που το κουτσομπολιό εν έχει. εγώ γι'αυτό έφυα που την πρώην κομμώτρια, ασχέτως άλλων μαλακιών που έτυχε να μου κάμει. το κουτσομπολιό τζείνου του είδους απεχθάνουμαι το! (Τζαι εν το κλασικό παράδειγμα που 1μιση χρόνο μετά γυρεύκει πελάτες τωρά)

    ReplyDelete
  3. φτηνή αισθητικό στο κέντρο έχω να σου συστήσω. και δεν σου πλασάρει κρεμούλες.

    ReplyDelete
  4. Και εμένα η κομμώτρια μου έσιει ένα μαλλί όπως την ξιαξιάν. Αλλά τρέφει μιαν μυστήριαν εκτίμηση για το χνούδι μου, που δεν την ήβρα σε άλλη κομμώτρια, οπότε εν την αλάσσω. Αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Όσον αφορά την αισθητικό συμφωνώ μαζί σου απολύτως. Ούτε εμέναν εν μου αρέσκει να με πρήζεις για τα προϊόντα που πουλάς τζαι να μου τονίζεις πόσο χάλια είμαι που δεν βλέπομαι!!! Άεις μας χρυσή μου! Ππάτσαρε με τζιαμαί όπως – όπως να φεύκω τζαι παρέτα με!

    ReplyDelete
  5. Για το δέρμα και τις αντιγηραντικές: Ρε για κρέμες σαλιγκαριού είπαν μας, ρε για κρέμες που σπέρμα ρινόκερου είπαν μας, ρε για κρέμες που κάτουρο πιθήκου είπαν μας. Τίποτε μάνα μου. Αμφιβόλου ποιότητας σε θέμα υγείας και πανάκριβα μάλιστα καλλυντικά που πολλά υπόσχονται λίγα κάνουν. Το έχει ή δεν το έχει το δέρμα σου. Αν δεν το χει, έχει μπότοξ που και αυτό πάλι δεν ξέρουμε ακόμη τι κακό μπορεί να προκαλεί.

    Επίσης το υπερβολικό μακιγιάζ ενδεχομένως να χαλά το δέρμα, μπορεί γι΄αυτό η αισθητικός σου να ήταν έτσι χάλια, συνήθως αυτές βάφονται πολύ βαριά.

    ReplyDelete
  6. Μάνα συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες. Όταν οι ίδιοι οι "επαγγελματίες" μένουν μόνο στο pr και στο marketing και δεν έχουν "δείγμα γραφής" οι ίδιοι, νευριάζωωωωω!!! Απορρίπτω κατηγορηματικά.

    Κι εγώ έτσι έκαμνα. Έβαφα για χρόνια τα μαλλιά μου μόνη μου σπίτι, τόσο καλά που στο κομμωτήριο με ρωτούσαν πάντα που πάω για βαφή, και κομμωτήριο δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο για κόψιμο κάθε 2-2.5 μήνες.

    Δέρμα και αντιγηραντικές - αν δεν το κάνουμε τα 30 μας, ότι κι αν κάνουμε στα άλλα -άντα, -ήντα, δεν το σώζουμε και πολύ. Εκτός αν παίζει θέμα καλών γονιδίων κλπ. Θυμάμαι που, των καιρών των παχαιότατων αγελάδων, για χρόνια έβαζα Helena Rubinstein που στοίχιζε 120 λίρες (!!!!!) και μια χαρά μου "έκατσε" εδώ και 1-2 χρόνια και η Korres των 38-40 ευρώ.

    ReplyDelete
  7. Έχεις πολύ δίκιο! Κι εγώ ξέρω οδοντίατρο που του λείπουν 4 δόντια!!!!!!!! Αχαχαχα!!! Κι όμως, δεν κάνω πλάκα!! Είναι αλήθεια!! Άσε που μια μέρα πήγα σούπερ μάρκετ και συνάντησα να ψωνίζει μια υπάλληλο, που δουλεύει σε ένα άλλο σούπερ μάρκετ!!! Χαχαχα!! Πολύ αστεία περιστατικά! Άντε να τους εμπιστευτείς μετά! Φιλούθκια!! :))))

    ReplyDelete
  8. Μις και Ίνα κέντρο πέφτει λίγο μακριά. Με ενημερώνεται για Στρόβολο.

    Ναι ρε Άσπρο μου. ακριβώς πας να χαλαρώσεις να γίνεις πιο όμορφη. Δεν χρειάζεσαι κάποιον να σε κάμνει να αισθάνεσαι χάλια.

    Τζαι εγώ πιστεύω πως είναι θέμα γονιδίων. Όπως επίσης και καλοπέρασης. Αλλά τζαι πάλε. Η γιαγιά μου και στα χωράφκια δούλεψε και δεν είχε εύκολη ζωή και όμως μέχρι την ημέρα που πέθανε, κάπου στα 83 η βουκούδα τζαι τα πόδκια της εγυαλίζαν.

    Ρουθ η αλήθεια είναι πως φορά με τη φορά γίνομαι καλύτερη στο βάψιμο. Επομένως δεν έχω καν λόγο να δίνω 35 ευρώ κάθε φορά, όταν μπορώ με 9.
    Σε κρέμες δεν έδωσα ποτέ πολλά λεφτά, έδωσα όμως σε μαλλιά προσπαθώντας να κάμω τα άγρια, μπόλικα και σκληρά μαλλιά μου απαλά σαν χάδι. Πελλάρες.

    Έλα ρε Τζόαν αποκλείεται να υπάρχει οδοντογιατρός που να του λείπουν δόντια χαχαχαχα. Και γιατί πας είπαμε; Υποχρέωση του έχεις;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, δεν πάω σε εκείνον!
      Απλά τον ξέρω και ναι, του λείπουν τα δόντια, δεν κάνω πλάκα! Μάλιστα, πριν 2 μήνες πάντρεψε την κόρη του κι ούτε καν αυτό δεν στάθηκε ικανό να τον ενεργοποιήσει για να......αποκαταστήσει τα χαμένα δόντια! (τουλάχιστον αποκατέστησε την κόρη!! αχαχα!!)

      Delete
  9. Μου θύμισες το :"Ράφτης άραφτος".
    Ναι δίκιο έχεις. Το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν οι πράξεις καταρρίπτουν τα λόγια.
    Καταραμένο "consistency check" xaaxaxa

    Εγώ βρήκα κομμώτρια!
    Πολύ καλύτερες τιμές, καλύτερο αποτέλεσμα, ακόμα και κότσους μου έκαμε που ως τώρα δεν είχα κάνει κάτι περίπλοκο όσο και να το ήθελα.
    Και μπορώ να εκφραστώ και καταλαβαίνει τι θέλω. Ας πούμε της είπα ότι θέλω να κάμω τα μαλλιά μου σαν του μοτορζή ( όχι του δικού σου ). Δεν στράβωσε και είπε, οκ! ότι θέλεις!

    ReplyDelete
  10. Το λοιπόν εγώ που είμαι μάνα ε μάνα πασε τούτα και εν κάμνω άλλη δουλειά που τούτα τα μασκαραλλίκια που μου αρέσκουν πάρα πολλά, άκουμε. Για τα μαλλιά αν θέλεις να είναι πιο υγιή να πολλήνουν κλπ, κλπ κλπ να μου στείλεις email να σε ενημέρωσω. Εγώ έλυσα τα δικα μου παλιά που τις βαφές και τις μαλακίες που τους έκαμνα και τωρά έχω μια μαλλούρα ως την μέση μου και τριγιαλλοκοπά. Να σου πω κόλπα πολλά. Έρχονται και ρωτούν με αν είναι αληθινά τα μαλλιά μου και εννοείται ότι χουμίζουμε τους για την μαλλούρα μου που είμαι πολλά περήφανη. Για τα καλυντικά διαφωνώ ότι είναι το ίδιο οι φτηνές με τις ακριβές τις κρέμες. Υπάρχουν τα cosmetics και μετά υπάρχουν τα άλλα που τσιμπούν λλίο και εννοείται ότι τα πουλούν μόνο μεσα σε ινστιτούτα καλά. Εν ξέρω αν εν dna όπως λέτε αλλά τουτες που βάλλω τα τελευταία χρόνια εν τρομερές. βούκκα κορόμηλον. φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολυαγαπημένη Αμαδρυάδα, νομίζω επιβάλλεται σχετική ανάρτηση με κάποια τουλάχιστον από τα κόλπα που αναφέρεις. Αναμένω με αγωνία.
      Please, please, pretty pleeeeeaasseeeee!!!

      Delete
    2. ασπρούδιν μ θα σου κάμω αναρτησούλα i promise:)))

      Delete
  11. Πάρα πολύ σωστή, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, το ανέβασα και το φβ, αν έρθεις κάνε μου και λάικ....
    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τί εννοείς εσύ τωρά; Ανέβασες ένα κλεμμένο ποστ κάποιου blogger στο φβ, και προσκαλείς τον ίδιο που το έγραψε να έρθει και "να σου κάμει και λάικ". ΠΑΣ ΚΑΛΑ; Α; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;

      Delete
  12. Why don't they practice what they preach, έννα πράμα, right?!
    Συμφωνώ!!!

    ReplyDelete
  13. 1o ποστ χωρις twix, δεν ειναι ποστ!
    2ο παντα με συναρπαζουν/εκπλησουν ευχαριστα οι μουσικες σου επιλογες
    3ο ορθοδοντικοι με ζαβα δοντια. ας πουμε γαμωτο!

    ReplyDelete