Tuesday 10 December 2013

Μα παντρεύτηκαν όλες;




Καφές την Κυριακή στο σπίτι της τρίτεκνης με καλεσμένη ακόμα μια φίλη μας. Ας την ονομάσουμε Αλίκη. Θα γελούσε πάντως, αν ήξερε τι όνομα της έδωσα. Παρέα από το λύκειο και όμως συνεχίζουμε. Μπόλικη κουβέντα, γέλια και να περνούμε από το ένα θέμα στο άλλο με την ίδια ταχύτητα που καταβροχθίζαμε ένα νοστιμότατο κέικ σοκολάτας.

Ξαφνικά η Αλίκη σταματά, της ήρθε αναλαμπή και ανακοινώνει πως κάτι θυμήθηκε και θέλει να μας το πει. Εδώ να πω, πως άνθρωπο με χειρότερο μνήμη δεν έχω ξαναδεί. Τι αλτσχάιμερ, τι άνοια. Και όλα αυτά από την εποχή του λυκείου.

Πήγε που λέτε προχτές η Αλίκη να πληρώσει κάτι λογαριασμούς. Στην τράπεζα συναντήθηκε με μια άλλη συμμαθήτρια μας. Η οποία φυσικά την αναγνώρισε αμέσως, ενώ η Αλίκη πέρασε καμπόση ώρα να καταλάβει με ποια μιλούσε.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος μετά τα τι κάνεις και πως είσαι και δεν άλλαξες καθόλου, yeah right.

Α: η Αλίκη, Σ: η παλιά συμμαθήτρια.

Σ: Δεν κατάφερα να πάω στο reunion (σημειώστε ότι φέτος το καλοκαίρι γιορτάσαμε τα 20χρονα της αποφοίτησης, εγώ δεν πήγα). Ήταν καλά;
Α: Ναι περάσαμε ωραία, είχε πλάκα να δούμε τους παλιούς συμμαθητές.
Σ: Έμαθες αν παντρεύτηκαν όλες οι συμμαθήτριες μας;
Α: Τι πράμα;
Σ: Παντρεύτηκαν όλες οι συμμαθήτριες μας;
Α: Ε, ε, ε δεν θυμάμαι. Ε, ε, ε, νομίζω πως ναι.
Σ: Μα παντρεύτηκαν όλες, είσαι σίγουρη;
Α: E, ε, ε, ε. Ναι παντρεύτηκαν όλες. (Εννοείται πως δεν θυμόταν στην τύχη το έριξε).
Σ: Μα παντρεύτηκαν όλες ακόμη και η Μάνα;
Α: Παντρεύτηκε η Μάνα, έχει και δύο κοριτσάκια.
Σ: Ποιον παντρεύτηκε, τι δουλειά κάνει, πότε παντρεύτηκε;

Και εδώ κάπου ο διάλογος τέλειωσε, γιατί η φίλη μου καλά καλά δεν θυμάται τι δουλειά κάνω εγώ, σιγά μην έχει εγκεφαλικά κύτταρα για την επαγγελματική αποκατάσταση του Μοτορτζή.

Το λοιπόν λατρεμένοι συμπλόγκερς και αναγνώστες. Έχω έντονο προβληματισμό γιατί η συμμαθήτρια δεν με θεωρούσε ικανή να παντρευτώ. Γιατί από όλη την τάξη ήμουν το τελευταίο άτομο που περίμενε να χορέψω το χορό του Ησάια. 

Εντάξει, λίγο τα φρύδια μου ήθελαν φτιάξιμο τω καιρώ εκείνω, αλλά και ποιας δεν ήθελαν, παρόλα αυτά ήμουν ευπαρουσίαστη. Δεν με έκανες μοντέλο για καλλιστεία (εξαιρείται το ανεκδιήγητο Feel Funtastic), αλλά μια χαρά ήμουν. Δύο κιλά πιο κάτω από ότι είμαι τώρα και δυο νούμερα σουτιέν πιο πάνω. Απαρατήρητη δεν περνούσα.

Όπως επίσης δεν περνούσα ούτε για λεσβία.

Παρέα με αγόρια έκανα. Μάλιστα οι περισσότεροι φίλοι μου αγόρια ήταν. Άρα είχα κύκλο γύρω μου.

Ήμουν χαρούμενη, δυναμική και περνούσε το δικό μου. Και έλεγα ότι θέλω να σπουδάσω και να βρω μια δουλειά που να μου αρέσει. Λες να θεώρησε ότι ήμουν μια career woman to be; Αμφιβάλλω. Ήμασταν όλοι στην κοσμάρα μας εκείνη την εποχή, τέτοιες σκέψεις δεν κάναμε.

Επομένως τι ήταν αυτό που την έκανε να πιστεύει πως δεν θα μπορούσα να παντρευτώ; 

Και μην μου πεις γιατί ασχολούμαι. Δεν είναι δα και ότι το έριξα στην περισυλλογή. Αλλά βρες μου ένα άνθρωπο που να του λένε κάτι για την εικόνα που έχουν για αυτόν οι άλλοι και να μην τσιμπά.

Τσίμπησα.

Και θα ήθελα να μάθω γιατί πίστευε ότι δεν θα παντρευόμουν. 


Και ας μπούμε στο κλίμα εκείνης της εποχής ακούγοντας ένα τραγούδι του τζαιρού μου. 


Και ακόμη ένα.


21 comments:

  1. χαχαχα
    αυτα εχουν αυτες οι συγκεντρωσεις!

    καλημερα μανα! <3

    ReplyDelete
  2. Ξέρω και γω.... τι να σου πω...; Έκαμες της καμιά μέρα γλυκό;;; :p

    Για μένα όλοι ήταν σίγουροι ότι θα γινόμουν δικηγόρος. Δεν ξέρω τι πίστευαν οι άλλοι, για το αν θα παντρευόμουν ή όχι, αλλά εγώ ήμουν πάααααρα πολύ σίγουρη ότι δεν θα παντρευόμουν ποτέ, ούτε θα έκανα παιδιά. Νομίζω δεν ήθελα καν, να κάνω παιδιά.

    Σήμερα είμαι πάααααρα πολύ σίγουρη ότι δεν θα κερδίσει ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ το λαχείο μου...

    ReplyDelete
  3. Infoooormeeeeerrrr you know say daddy snow me, I'm gonna blame
    a licky boom-boom down.

    Sorry επαρασήρθειν. Όκεϊ πίσω στο τσίμπιμα σου.

    Εμ, ναι καταλάβω σε γιατί φυσικά να σκέφτεις, ας πούμε εγώ δηλαδή τι έχω τζιαι δεν είμαι άξια να παντρευτώ; Απλά εν το πως σε έκαμνε view τζίντο άτομο, όχι το κοινωνικό σύνολο, sooooooooooooooo............αυτό τι μας λαλεί;;;;;;;;;; Ότι ίσως, ΙΣΩΣ, να εν τζίνη που έχει κάποιο πρόβλημα μαζί σου.

    Προσωπικά εν συμπαθώ παλιές συμμαθήτριες. Ακόμα και τόσα χρόνια μετά είναι απού ρέξει ας πούμε; Έλεος.

    ReplyDelete
  4. Έλα ρε συ... απλά δε σε θεωρούσε ικανή(?), άξια(?) να παντρευτείς και επειδή στην κοινωνία μας ο γάμος ταυτίζεται με την κοινωνική καταξίωση, το πιο πιθανόν να είχε κάποιο πρόβλημα μαζι σου, ας πούμε όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ασχολείσαι τωρά και εσύ με την κάθε γυναικούλα...

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Εκφράσου.

    Κολόνα αν το κερδίσεις θέλω ένα ταξίδι στην Καραϊβική. Οκτώ άτομα, τέσσερις μεγάλοι και τέσσερις μικροί.

    Λουκρεζία, όταν ακούγαμε τον Informer ποτέ δεν κατάλαβα τι στο καλό ήθελε να πει.
    Δεν θυμάμαι να είχα κάτι μαζί της. Απλά συμβιώναμε μέσα σε μια τάξη, τίποτα περισσότερο. Και αυτό είναι που με κάνει να απορώ, πως από 20 παιδιά που ήμασταν θυμόταν εμένα ειδικά.
    Ούτε εγώ συμπαθώ τες παλιές συμμαθήτριες ούτε τώρα ούτε τότε. Εξαιρούνται τρεις, τέσσερις μεταξύ των οποίων οι δύο τρίτεκνες, τις οποίες αγαπώ πολλά.

    Ίνα δεν διαφωνώ. Αλλά όπως είπα και στη Λου μου κάνει εντύπωση που στάθηκε σε μένα ειδικά, λαμβάνοντας υπόψη πως δεν είχαμε και πολλά πάρε δώσε. Ούτε καλά ούτε κακά.

    ReplyDelete
  6. σίουρα "εθθυμήθηκεν" η Αλίκη τέθκοιο περιστατικό; μπας τζι εν όνειρο που το είδε;
    just sayin

    ReplyDelete
  7. Να της πεις σκατά στα μούτρα της. Τι εννοείς εν παιδικό τούτο που λαλώ. Εγώ είμαι η μόνη που έμεινα ελεύθερη μέσα στην τάξη αλλά εν ξέρω αν με εβάλαν σε στοιχήματα λολ. Πάντως ξέρω ότι κάποιες που την τάξη μου επαντρευτήκαν, εχωρίσαν και εξαναπαντρευτήκαν!

    ReplyDelete
  8. Προφανώς η κοπέλα είχεν κάτι μαζί σου από τότε Μάνα μου!!! Κι αυτό το κάτι είναι η ζήλια. Και η ζήλια σε κάποια άτομα που δεν έχουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους είτε αυτό λέγεται οικογένεια είτε φίλοι είτε δουλειά τότε εξακολουθεί να υφίσταται και μετά που πολλά χρόνια. Αν ήταν η αζούλα πούζαααα....

    ReplyDelete
  9. Κι εγώ πιστεύω είχε πρόβλημα μαζί σου, γι΄αυτό το είπε. Θα σε ζήλευε, ειδικά αν ήσουν "απελευθερωμένη" και μιλούσες ελεύθερα με αγόρια κλπ. Αυτή πως ήταν τότε; Έτσι να το θυμηθείς για να συγκρίνεις τις διαφορές που είχατε.

    "Σκατά στα μούτρα της" όντως Amadruada... lol

    Εκνευρίστηκα τζι εγώ στη θέση σου Mana.

    ReplyDelete
  10. αν εσύ με την Αλίκη ήσασταν κολλητές από το σχολείο και η συμμαθήτρια το θυμόταν, ανάφερε το όνομα σου για τους πιο κάτω λόγους:
    1. πίστευε ότι χαθήκατε με την Αλίκη μετά το σχολείο και νόμιζε ότι θα άρχιζαν να σε θάβουν παρέα.
    2. πίστευε ότι κάνετε ακόμα παρέα με την Αλίκη αλλά η Αλίκη είναι φίλη-φίδι και θα άρχιζαν να σε θάβουν παρέα.
    3. πίστευε ότι θα είχε νέα από εσένα μέσω της Αλίκης και θα μάζευε υλικό να σε θάβει σε άλλες παλιές συμμαθήτριες που θα συναντούσε σε ουρές.

    τζαι το πιο τραγικό είναι που κάτι τέθκοιες δεν είχαν/έχουν απαραίτητα κάτι εναντίον σου, απλά εμείναν κολλημένες στες μαλακίες που εκάμναν στο σχολείο.

    υγ. ούτε εγώ εσυμπαθούσα καμιά συμμαθήτρια μου :/

    ReplyDelete
  11. για κάποιο λόγο σε είχε άχτι καλέ. Ή μπορεί να σε θεωρούσε πολύ κοντή για να παντρευτείς? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. αυτό αποκλείεται. ελάχιστα εκατοστά και αν ήταν πιο ψηλή μου.

      Delete
    2. Τι εννοείς, εν κοντή η μάνα;

      Delete
  12. Σάικ κάτι τέτθκια η Αλίκη δεν τα ξεχνά. Ξεχνά τα σημαντικά για να αφήνει χώρο για τα ασήμαντα.

    Αμαδρυάδα άρεσε μου το σκατά στα μούτρα της χαχαχα. Παιδικό και ωραίο.

    Μα ρε Mademoiselle τζαι να είσσε κάτι μαζί μου το φκάλλει 20 χρόνια μετά; Το Get a life ούτε ακουστά εν το έσσει αλλόπως.

    Ruth όταν ήμασταν σχολείο εμφανισιακά ήταν μια χαρά κοπέλα. Από τις σχετικά ήσυχες της τάξης εγώ πάλε ήμουν φρενοκομείο και πολύ καλύτερη μαθήτρια. Λες να μου κρατούσε κακία για τα συνηρημένα ρήματα χαχαχαχαχα;

    Ουφ κόλλημα 20 χρόνων. Εν κρίμα έννε;

    ReplyDelete
  13. Μήπως σε είδε να χορεύεις το 2ο τραγούδι; :ΡΡΡ :)))) το χορεύαμε στο δημοτικό και ήταν τελείως χάλια ο τρόπος που το χορεύαμε,για αυτό λέω... :)))))

    Αλήθεια,τσιμπάμε και στο τέλος ο λόγος θα είναι τελείως άσχετος με όσους μπορεί να πέρασαν από το μυαλό μας.
    Πρόβλημα της πάντως ό,τι και να σκεφτόταν.

    ReplyDelete
  14. Εμενα πάλι με κοιτάνε καλα καλα και με ρωτάνε. "μα σοβαρά, δεν έχεις παντρευτεί ποτε?" "οχι" απαντώ "μα ποτέ? γιατί" ξαναρωτάνε "δεν ήθελα" απαντώ και δεν με πιστεύει καμμια. και εδώ θα σου πω ότι ετελειωσα το σχολειο το 78, ναι καλε, το 1978 και τότε ηταν στη μόδα η παντριά πριν τα 20. άντε στα 22. Τι να πω λοιπόν, κάθε σπίτι ενα βλαμένο.. και στο δικό της αυτή μόνη!!! χα χα χα !!!!

    ReplyDelete
  15. ελα να πιασεις τα αυγά τζιαι μετά να φκουμε εξώ στη βεράντα τζιαι να μουτζώσουμε προς την πλευρά που πέφτει το χωρκόν της να ξαλαφρώσεις.

    ReplyDelete
  16. Σκέφτου να με δεί τζιόλας ναμπου να πάθει.... Χαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  17. Βρε, μπας και σε ζηλεύει;; Έσπειρα ζιζάνια;;... Κι όμως αυτό σκέφτηκα! Φιλούθκια!

    ReplyDelete
  18. Έμεινέν της η πούζα Mother μου!!!!!! Να πελλάνει!

    ReplyDelete
  19. αχαχαχα!!! Γέλασα πολύ με το ποστ σου γιατί κι εγώ το παθαίνω αυτό!! Δηλαδή λέει μια κακιούλα κάποιος που έχω χεσμένη την ύπαρξη του και είμαι κάπως ντάξει σιγά μην ασχοληθώ αλλά σίουρα περνά που τον νου σου το 'ΤΙ εννοείςςςς???' χαχαχαχ!! χέστην την δεντρογαλιά!

    ReplyDelete