Tuesday 4 March 2014

Ξινά πυλά

Η σημερινή ανάρτηση είναι με πολλή αγάπη αφιερωμένη στη συμπεθέρα Αχάπαρη.

Το τριήμερο με κτύπησε κατακέφαλα. Αποφάσισα να φτιάξω με τις κοράσες ένα γλυκό για να έχουμε να τρώμε. Έκαμα μια βόλτα στις συνταγές του Parent Stories και κατέληξα σε ένα εύκολο. Ατομικά cheese cakes με oreo cookies.


Λέω πόσο λάθος μπορεί να πάει ένα γλυκό που καλά καλά δεν έχει δέκα υλικά; Τα χτυπάς όλα καλά στο μίξερ, ψήνεις για 20 λεπτά και ταραραρα ραραα ταμα. Εντυπωσιάζεις τους πάντες.

Οι κοράσες άκρως ενθουσιασμένες. Σταθήκαμε δίπλα δίπλα και αρχίσαμε να δημιουργούμε. Ώσπου φτάσαμε στο χτυπούμε δύο αυγά. Νταγκ. Ένα αυγό στο ψυγείο.

Πήρα τηλέφωνο την Κατερίνα να μου δώσει τα φώτα της. Τα έχασε στην απορία αν γίνεται να βάλω ένα αντί δύο αυγά που έλεγε η συνταγή. Και κράτησε στάση Πυθίας. «Δοκίμασε και αν σου πετύχει μου το λες».

Για να μην πολυλογώ, η πρώτη απογοήτευση έφτασε μόλις τα έβγαλα από το φούρνο. Αντί να είναι ωραία και στρουμπουλά έμοιαζαν με τον κρατήρα τον σβησμένο στη Σαντορίνη.



Αλλά σκέφτηκα, ας μην κρίνω από την εμφάνιση. Tα άφησα να παγώσουν, τα έβγαλα από τη φόρμα και ετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη στιγμή. Και μην τολμήσετε να ρωτήσετε, τι παριστάνει η φωτογραφία κάτω, είναι το τελικό αποτέλεσμα. 

Δεν φαίνονταν και πολύ ωραία. Δεν πτοηθήκαμε. Άλλωστε, είπα μπορεί να φαίνονται δράμα, αλλά να έχουν γεύση θαύμα.



Αμ δε. Αλλού το όνειρο αλλού το θαύμα. Η κόρη Α που συνήθως στα γλυκά είναι Κοτσιάτης, δηλαδή τρώει τα πάντα, έκανε ένα μορφασμό αηδίας και είπε ότι δεν της αρέσει. Η κόρη Β δεν δοκίμασε καν.

Αλλά ο Μοτορτζής μου φάνηκε ο πιο γενναίος από όλους. Τόλμησε και δοκίμασε. Μακάρι να είχα βίντεο να σας δείξω την αντίδρασή του, το μορφασμό που έκανε όταν έβαλε την πρώτη και τελευταία μπουκιά στο στόμα του. «Ρε αγάπη τούτο το πράμα εν ξινά πυλά, εν τρώεται», είπε και το έφτυσε.


Και έτσι το γλυκό κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Στη συνέχεια, έφτιαξα κρέπες με μπισκότο και νουτέλα και φάγαμε για να παρηγορηθούμε και τώρα περιμένω να πάει η ώρα δέκα να τηλέφωνο την Κατερίνα, να παραγγείλω κανένα γλυκό της προκοπής.

38 comments:

  1. έφταιε το αυγό όντως; κανένας γείτονας εν έπαιζε να δανειστείς ένα αυγό ρε; :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Μπορεί και η αυτοπεποίθησή μου ότι ακόμη και με ένα αυγό θα τα καταφέρω :))

      Delete
    2. να βρέθεσαι με καμιά φίλη να σε βοηθά και να μαθαίνεις. η ζαχαροπλαστική εν αρκετά της ακρίβειας όμως και συνήθως πρέπει να ακολουθείς τις συνταγές πιστά. άρα, προετοιμασία και κανεί. και δοκίμασε συνταγές που εκάμαν φίλοι στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς για να ρωτήσεις αν είναι σωστή η υφή, το χρώμα κλπ κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας.
      είμαι ΣΙΟΥΡΗ ότι μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά.

      Delete
  2. αχαχαχαχαχα είσαι μεγάλη περίπτωση, μάνα μου το Μοτορτζή τζιαι τις κόρες, τι τραβούν! Κόρη, εν σου είπα σσσιλιες φορές, στη ζαχαροπλαστική εν σηκώνει πειράματα;

    Μπαι δε γουει εν που μου είπες τζιαι ήρτα, δεν σε βγάζει ο μπλοκερ πάλε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν σηκώνει πειράματα; αυτό πες το στους μεγάλους εφευρέτες που εμπνεύστηκαν από την κουζίνα τους.

      Delete
  3. Το αυγό μπορεί να κάνει την διαφορα οντως....αλλα μπορεί να εν και άλλοι παράγοντες σε συνδυασμο με το αυγο. Don't give up ομως! Βρειτε νέες συνταγές και συνεχίστε τις προσπάθειες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I gave up. Κάποια πράγματα δεν είναι για όλους. το πήρα απόφαση να τελειώνουμε.

      Delete
  4. ε ατε βάλε μας την συνταγή να δοκιμάσουμε και μεις

    η ζαχαροπλαστική εν σηκώνει πειράματα. 2 αυγά λέει 2 αυγά θέλέι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κόρη Μπεατρίξ κάμνεις γλυκά δηλαδή; εν μου έδωσες την εντύπωση ότι ασχολείσαι με την κουζίνα πάντως.
      να η συνταγή: http://parent-stories.com/?p=1841

      Delete
    2. καμνω καμνω, οι φανατικά αλλά μάχουμαι.
      να δω αν θα τα πετυχω το γουίκεντ

      Delete
  5. Συμπεθερα προσφατα εκαμα μια συγκλονιστικη ανακαλυψη: στες συνταγες πρεπει οντως να ακολουθουμε τες οδηγιες!
    Παρολα αυτα ενηξερω γιατι η δουκισσα που εκαμα προσφατα ηταν σαν το κουγκρι. Αλοπως εν πελλαρες που ελεε η συνταγη πως εν θελει ψησιμο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. οι συνταγές καλό συμπεθερά εν άσκηση πειθαρχίας. διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί πρέπει να ακολουθούμε οδηγίες.

      Θέλει η δούκισσα ψήσιμο; ενόμιζα εν στο ψυγείο που τη βάλλουμε να πήξει ο νους της.

      Delete
  6. Ζαχαροπλαστική...όχι όπως την μαγειρική δεν αγνοούμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ούτε και τα γραμμάρια. Αν σου έλεγε ένα μεσαίο και ένα μικρό έπρεπε να έβρεις και το μεσαίο και το μικρό. Αυτάααααααααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ατε κόρη Άμαδρυάδα. θα έχω δηλαδή μέτρια αυκά τζαι θα φκω να ψάχνω μεγάλα επειδή έτσι λαλεί η συνταγή; εν πολλά αθκιανοσύνη τούτο το πράμα.

      Delete
  7. Εν πειράζει, κερδίζεις στην αγάπη.

    σοβαρά όμως, το...γλυκό σου μοιάζει με αρχαίο νόμισμα που εβρέθηκε σε τάφο βασιλαία, τζιαι που ακόμα εν το εκαθαρίσαν που το ττόζιν:)))

    Αλλά...κερδίζεις στην αγάπη:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κερδίζω στην αγάπη αυτό να λέγεται. είσαι επιεικής πάντως. άκουσα πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς για το γλυκό μου.

      Delete
  8. Επίσης Μάνα η τούρτα σάχερ ΕΝ ΤΡΩΕΤΑΙ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επίσης εν κουβέντα του καφκά τούτη.

      Delete
    2. Επήα και εγώ με μια χαρά να φάω τούτην την τούρτα και ανακάλυψα ότι εν πικρή, κλαμα ο λαός κλάμα, ευτυχώς υπήρχαν οι μηλόπιττες,ευτυχώς

      Delete
    3. Οοοοοοοοο αμαδρυάδα μου έχασες έναν ποντούιν δαμέ

      Delete
  9. παττιχάκι4 March 2014 at 19:11

    Υπαάρχουν και χειροτερά. Εγώ ένα κείκ γεωγραφίας ειπά να κάνω και εκρούσα το.

    ReplyDelete
  10. Επιτέλους δικαίωση!
    Για να πέτυχαν τα μελομακάρονα, αντιλαμβάνεσαι ποια έβαλε την τέχνη της!
    Άλλη φορά να με καλείς, να δεις άσπρη μέρα!
    Στο Sacher μαζί σας!
    χχ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν θα υπάρξει άλλη φορά. ήταν η τελευταία και το εννοώ. κόπιασε όμως να κάμουμε καφέ να πιούμε τζαι φέρε κανένα γλύκισμα σαν έρκεσαι.

      Delete
    2. χαχα! Φιλενάδα δεν θέλω απογοητεύσεις!
      Ο επιμένων νικά κι ο Θεός βοηθά λέμεεεεεεεεεεεε

      Delete
  11. Άτε ρε τζιαι εφένουνταν ωραία στη 1η φώτο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ωραία φαίνονταν δεν λέω... θα τα παραγγείλω στο Kate's Cakes να το διαπιστώσω.

      Delete
  12. καλημερα φιλη μου!
    πραγματικα φαινεται πεντανοστιμο!
    φιλακια πολλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φαίνεται πολύ ωραίο κρίμα που δεν μου βγήκε.
      καλή σου μέρα.

      Delete
  13. 1. γελάω
    2. γελάω πολύ
    3. γελάω πάρα πολύ
    4. κατουρήθηκα απο το πολύ γέλιο.
    Οταν μιλάω.... γιατί μιλάω κι εχω άποψη, και λεω μην φτιάχνετε οτι νάναι απο οπου νάναι... δεν ακούει καμμιά σας. Και καλα, εδώ τριγύρω, δεν φτάνει η φωνή ως κάτω παρακάτω στην Τζίμπρον. Τι να σε κάνω. Κοίτα, ψάχνω συνταγή με κολοκάσι. Μπορείς να μου δώσεις την αυθεντική γιατί κολοκάσι εχει το σουπερ μάρκετ να σου δώσω οτι συνταγή σωστή θέλεις?

    ReplyDelete
  14. Οχι πηγα και διάβασα την συνταγή.
    τι ειναι το sour cream, γιατί στην ελλάδα δεν έχει. η συνταγή ειναι αμερικανιά και δεν θα πετύχει ποτέ. γκαραντί.
    αμα μιλάω......

    ReplyDelete
    Replies
    1. τι να την κάνεις ρε τη συνταγή με κολοκάσι; τόσο πολύ μισάς τον εαυτό σου, θα τον βασανίσεις με κολοκάσι; θα ρωτήσω αύριο το μεσημέρι που θα δω τη μάνα μου και θα σου την στείλω με email. και μετά θα πω απεταξάμην το κολοκάσι.

      το sour cream είναι όπως το τυρί κρέμα, αλλά δεν είναι τυρί, είναι ξινή κρέμα αλλά δεν είναι γιαούρτι. άντε τώρα πως να το περιγράψω; Πάρε απάντηση από το wikipedia μπας και βγάλουμε άκρη :))))
      http://en.wikipedia.org/wiki/Sour_cream

      Delete
    2. το sour cream καταλαβαίνω τι ειναι αλλα δεν έχουμε στην ελλάδα.. λέμε! ξέρω απο τα αμερικάνικα. αυτό λοιπόν, δεν αντικαθίσταται....τώρα που ξανακοιτώ την φωτογραφία.. την δική σου ντε, πολύ γελώ.....καλά συγνώμη... (χι χιχιι)

      είπα να δοκιμάσω. στείλε συ και θα βρω άκρη γω. vassilikig sto tzi meil......και γω οτι θέλεις απο αυτά που εχουν επιτυχία τα γλυκά...τα σίγουρα...!

      Delete
  15. Ήταν και το αβγό, ήταν όμως και το σκεύος. Το αβγό είναι διογκωτικό υλικό κι αν δεν είναι στη σωστή αναλογία κάθεται το γλυκό. επίσης αν είναι παραπάνω από το χρειαζουμενο και πάλι κάνεις αυτή την κοιλιά. Εσύ ειδικά που ΄το έβγαλες και από το ψυγείο είναι σαν να μην έβαλε αβγό. Ολα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι. Το βασικότερο όλων για την επιτυχία είναι αυτό. Μετά το σκεύος σου ήταν πολύ χοντρό. Πως να το διαπεράσει η θερμότητα. Η έπρεπε να το αφήσεις παραπάνω ή να το βάλεις σε καραμελόχαρτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Εχω κάνει πολλές πατάτες στην εκτέλεση και κάτι έχω μάθει the hard way!
    Καλή επιτυχία την επόμενη φορά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά, σε διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά αφήνω comment.
      Αφού είχες ένα αβγό τότε θα έπρεπε και όλα τα υπόλοιπα υλικά να τα βάλεις στο μισό της συνταγής, θα είχες βέβαια και τα μισά muffin αλλά από το κανένα καλύτερα...
      Effie

      Delete
    2. Χμμ τώρα που το λες Γεωργίνα η συνταγή επίσης έλεγε χάρτινα φορμάκια για το ψήσιμο. Τελικά θέλει πολύ κόπο η ζαχαροπλαστική.

      Effie σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Η σκέψη σου είναι πολύ καλή να τα είχα μοιράσει τα υλικά αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Δεν είμαι μαθηματικός τύπος, δεν είμαι.

      Delete
  16. Δεν ξέρω για την ζαχαροπλαστική σου, αλλά το χιούμορ σου είναι πεντανόστιμο!! Φιλούθκια Μάνα μου! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλούθκια Τζόαν μου. καλή μέρα σου εύχομαι.

      Delete
  17. http://www.marymary.gr/blog/item/715-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-twix
    μουαχαχαχαχαχαχα!!!!

    ReplyDelete