Η σημερινή ανάρτηση είναι με πολλή αγάπη αφιερωμένη στη
συμπεθέρα Αχάπαρη.
Το τριήμερο με κτύπησε κατακέφαλα. Αποφάσισα να φτιάξω με τις
κοράσες ένα γλυκό για να έχουμε να τρώμε. Έκαμα μια βόλτα στις συνταγές του Parent Stories και
κατέληξα σε ένα εύκολο. Ατομικά cheese
cakes με oreo cookies.
Λέω πόσο λάθος μπορεί να πάει ένα γλυκό που καλά καλά δεν
έχει δέκα υλικά; Τα χτυπάς όλα καλά στο μίξερ, ψήνεις για 20 λεπτά και
ταραραρα ραραα ταμα. Εντυπωσιάζεις τους πάντες.
Οι κοράσες άκρως ενθουσιασμένες. Σταθήκαμε δίπλα δίπλα και
αρχίσαμε να δημιουργούμε. Ώσπου φτάσαμε στο χτυπούμε δύο αυγά. Νταγκ. Ένα αυγό
στο ψυγείο.
Πήρα τηλέφωνο την Κατερίνα να μου δώσει τα φώτα της. Τα έχασε
στην απορία αν γίνεται να βάλω ένα αντί δύο αυγά που έλεγε η συνταγή. Και κράτησε
στάση Πυθίας. «Δοκίμασε και αν σου πετύχει μου το λες».
Για να μην πολυλογώ, η πρώτη απογοήτευση έφτασε μόλις τα
έβγαλα από το φούρνο. Αντί να είναι ωραία και στρουμπουλά έμοιαζαν με τον
κρατήρα τον σβησμένο στη Σαντορίνη.
Αλλά σκέφτηκα, ας μην κρίνω από την εμφάνιση. Tα άφησα να παγώσουν, τα έβγαλα από τη φόρμα και ετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη στιγμή. Και μην τολμήσετε να ρωτήσετε, τι παριστάνει η φωτογραφία κάτω, είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Δεν φαίνονταν και πολύ ωραία. Δεν πτοηθήκαμε. Άλλωστε, είπα μπορεί
να φαίνονται δράμα, αλλά να έχουν γεύση θαύμα.
Αμ δε. Αλλού το όνειρο αλλού το θαύμα. Η κόρη Α που συνήθως
στα γλυκά είναι Κοτσιάτης, δηλαδή τρώει τα πάντα, έκανε ένα μορφασμό αηδίας και
είπε ότι δεν της αρέσει. Η κόρη Β δεν δοκίμασε καν.
Αλλά ο Μοτορτζής μου φάνηκε ο πιο γενναίος από όλους. Τόλμησε
και δοκίμασε. Μακάρι να είχα βίντεο να σας δείξω την αντίδρασή του, το μορφασμό που έκανε όταν έβαλε την πρώτη και τελευταία μπουκιά στο στόμα του. «Ρε αγάπη
τούτο το πράμα εν ξινά πυλά, εν τρώεται», είπε και το έφτυσε.
Και έτσι το γλυκό κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Στη συνέχεια, έφτιαξα κρέπες με
μπισκότο και νουτέλα και φάγαμε για να παρηγορηθούμε και τώρα περιμένω να πάει η ώρα
δέκα να τηλέφωνο την Κατερίνα, να παραγγείλω κανένα γλυκό της προκοπής.
έφταιε το αυγό όντως; κανένας γείτονας εν έπαιζε να δανειστείς ένα αυγό ρε; :/
ReplyDeleteΔεν ξέρω τι έφταιγε. Μπορεί και η αυτοπεποίθησή μου ότι ακόμη και με ένα αυγό θα τα καταφέρω :))
Deleteνα βρέθεσαι με καμιά φίλη να σε βοηθά και να μαθαίνεις. η ζαχαροπλαστική εν αρκετά της ακρίβειας όμως και συνήθως πρέπει να ακολουθείς τις συνταγές πιστά. άρα, προετοιμασία και κανεί. και δοκίμασε συνταγές που εκάμαν φίλοι στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς για να ρωτήσεις αν είναι σωστή η υφή, το χρώμα κλπ κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας.
Deleteείμαι ΣΙΟΥΡΗ ότι μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά.
αχαχαχαχαχα είσαι μεγάλη περίπτωση, μάνα μου το Μοτορτζή τζιαι τις κόρες, τι τραβούν! Κόρη, εν σου είπα σσσιλιες φορές, στη ζαχαροπλαστική εν σηκώνει πειράματα;
ReplyDeleteΜπαι δε γουει εν που μου είπες τζιαι ήρτα, δεν σε βγάζει ο μπλοκερ πάλε.
Δεν σηκώνει πειράματα; αυτό πες το στους μεγάλους εφευρέτες που εμπνεύστηκαν από την κουζίνα τους.
DeleteΤο αυγό μπορεί να κάνει την διαφορα οντως....αλλα μπορεί να εν και άλλοι παράγοντες σε συνδυασμο με το αυγο. Don't give up ομως! Βρειτε νέες συνταγές και συνεχίστε τις προσπάθειες!
ReplyDeleteI gave up. Κάποια πράγματα δεν είναι για όλους. το πήρα απόφαση να τελειώνουμε.
Deleteε ατε βάλε μας την συνταγή να δοκιμάσουμε και μεις
ReplyDeleteη ζαχαροπλαστική εν σηκώνει πειράματα. 2 αυγά λέει 2 αυγά θέλέι!
Κόρη Μπεατρίξ κάμνεις γλυκά δηλαδή; εν μου έδωσες την εντύπωση ότι ασχολείσαι με την κουζίνα πάντως.
Deleteνα η συνταγή: http://parent-stories.com/?p=1841
καμνω καμνω, οι φανατικά αλλά μάχουμαι.
Deleteνα δω αν θα τα πετυχω το γουίκεντ
Συμπεθερα προσφατα εκαμα μια συγκλονιστικη ανακαλυψη: στες συνταγες πρεπει οντως να ακολουθουμε τες οδηγιες!
ReplyDeleteΠαρολα αυτα ενηξερω γιατι η δουκισσα που εκαμα προσφατα ηταν σαν το κουγκρι. Αλοπως εν πελλαρες που ελεε η συνταγη πως εν θελει ψησιμο.
οι συνταγές καλό συμπεθερά εν άσκηση πειθαρχίας. διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί πρέπει να ακολουθούμε οδηγίες.
DeleteΘέλει η δούκισσα ψήσιμο; ενόμιζα εν στο ψυγείο που τη βάλλουμε να πήξει ο νους της.
Ζαχαροπλαστική...όχι όπως την μαγειρική δεν αγνοούμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ούτε και τα γραμμάρια. Αν σου έλεγε ένα μεσαίο και ένα μικρό έπρεπε να έβρεις και το μεσαίο και το μικρό. Αυτάααααααααα
ReplyDeleteΑτε κόρη Άμαδρυάδα. θα έχω δηλαδή μέτρια αυκά τζαι θα φκω να ψάχνω μεγάλα επειδή έτσι λαλεί η συνταγή; εν πολλά αθκιανοσύνη τούτο το πράμα.
DeleteΕν πειράζει, κερδίζεις στην αγάπη.
ReplyDeleteσοβαρά όμως, το...γλυκό σου μοιάζει με αρχαίο νόμισμα που εβρέθηκε σε τάφο βασιλαία, τζιαι που ακόμα εν το εκαθαρίσαν που το ττόζιν:)))
Αλλά...κερδίζεις στην αγάπη:)
Κερδίζω στην αγάπη αυτό να λέγεται. είσαι επιεικής πάντως. άκουσα πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς για το γλυκό μου.
DeleteΕπίσης Μάνα η τούρτα σάχερ ΕΝ ΤΡΩΕΤΑΙ
ReplyDeleteΕπίσης εν κουβέντα του καφκά τούτη.
DeleteΕπήα και εγώ με μια χαρά να φάω τούτην την τούρτα και ανακάλυψα ότι εν πικρή, κλαμα ο λαός κλάμα, ευτυχώς υπήρχαν οι μηλόπιττες,ευτυχώς
DeleteΟοοοοοοοο αμαδρυάδα μου έχασες έναν ποντούιν δαμέ
DeleteΥπαάρχουν και χειροτερά. Εγώ ένα κείκ γεωγραφίας ειπά να κάνω και εκρούσα το.
ReplyDeleteΕπιτέλους δικαίωση!
ReplyDeleteΓια να πέτυχαν τα μελομακάρονα, αντιλαμβάνεσαι ποια έβαλε την τέχνη της!
Άλλη φορά να με καλείς, να δεις άσπρη μέρα!
Στο Sacher μαζί σας!
χχ
Δεν θα υπάρξει άλλη φορά. ήταν η τελευταία και το εννοώ. κόπιασε όμως να κάμουμε καφέ να πιούμε τζαι φέρε κανένα γλύκισμα σαν έρκεσαι.
Deleteχαχα! Φιλενάδα δεν θέλω απογοητεύσεις!
DeleteΟ επιμένων νικά κι ο Θεός βοηθά λέμεεεεεεεεεεεε
Άτε ρε τζιαι εφένουνταν ωραία στη 1η φώτο.
ReplyDeleteωραία φαίνονταν δεν λέω... θα τα παραγγείλω στο Kate's Cakes να το διαπιστώσω.
Deleteκαλημερα φιλη μου!
ReplyDeleteπραγματικα φαινεται πεντανοστιμο!
φιλακια πολλα!
Φαίνεται πολύ ωραίο κρίμα που δεν μου βγήκε.
Deleteκαλή σου μέρα.
1. γελάω
ReplyDelete2. γελάω πολύ
3. γελάω πάρα πολύ
4. κατουρήθηκα απο το πολύ γέλιο.
Οταν μιλάω.... γιατί μιλάω κι εχω άποψη, και λεω μην φτιάχνετε οτι νάναι απο οπου νάναι... δεν ακούει καμμιά σας. Και καλα, εδώ τριγύρω, δεν φτάνει η φωνή ως κάτω παρακάτω στην Τζίμπρον. Τι να σε κάνω. Κοίτα, ψάχνω συνταγή με κολοκάσι. Μπορείς να μου δώσεις την αυθεντική γιατί κολοκάσι εχει το σουπερ μάρκετ να σου δώσω οτι συνταγή σωστή θέλεις?
Οχι πηγα και διάβασα την συνταγή.
ReplyDeleteτι ειναι το sour cream, γιατί στην ελλάδα δεν έχει. η συνταγή ειναι αμερικανιά και δεν θα πετύχει ποτέ. γκαραντί.
αμα μιλάω......
τι να την κάνεις ρε τη συνταγή με κολοκάσι; τόσο πολύ μισάς τον εαυτό σου, θα τον βασανίσεις με κολοκάσι; θα ρωτήσω αύριο το μεσημέρι που θα δω τη μάνα μου και θα σου την στείλω με email. και μετά θα πω απεταξάμην το κολοκάσι.
Deleteτο sour cream είναι όπως το τυρί κρέμα, αλλά δεν είναι τυρί, είναι ξινή κρέμα αλλά δεν είναι γιαούρτι. άντε τώρα πως να το περιγράψω; Πάρε απάντηση από το wikipedia μπας και βγάλουμε άκρη :))))
http://en.wikipedia.org/wiki/Sour_cream
το sour cream καταλαβαίνω τι ειναι αλλα δεν έχουμε στην ελλάδα.. λέμε! ξέρω απο τα αμερικάνικα. αυτό λοιπόν, δεν αντικαθίσταται....τώρα που ξανακοιτώ την φωτογραφία.. την δική σου ντε, πολύ γελώ.....καλά συγνώμη... (χι χιχιι)
Deleteείπα να δοκιμάσω. στείλε συ και θα βρω άκρη γω. vassilikig sto tzi meil......και γω οτι θέλεις απο αυτά που εχουν επιτυχία τα γλυκά...τα σίγουρα...!
Ήταν και το αβγό, ήταν όμως και το σκεύος. Το αβγό είναι διογκωτικό υλικό κι αν δεν είναι στη σωστή αναλογία κάθεται το γλυκό. επίσης αν είναι παραπάνω από το χρειαζουμενο και πάλι κάνεις αυτή την κοιλιά. Εσύ ειδικά που ΄το έβγαλες και από το ψυγείο είναι σαν να μην έβαλε αβγό. Ολα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι. Το βασικότερο όλων για την επιτυχία είναι αυτό. Μετά το σκεύος σου ήταν πολύ χοντρό. Πως να το διαπεράσει η θερμότητα. Η έπρεπε να το αφήσεις παραπάνω ή να το βάλεις σε καραμελόχαρτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Εχω κάνει πολλές πατάτες στην εκτέλεση και κάτι έχω μάθει the hard way!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία την επόμενη φορά!
Γειά, σε διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά αφήνω comment.
DeleteΑφού είχες ένα αβγό τότε θα έπρεπε και όλα τα υπόλοιπα υλικά να τα βάλεις στο μισό της συνταγής, θα είχες βέβαια και τα μισά muffin αλλά από το κανένα καλύτερα...
Effie
Χμμ τώρα που το λες Γεωργίνα η συνταγή επίσης έλεγε χάρτινα φορμάκια για το ψήσιμο. Τελικά θέλει πολύ κόπο η ζαχαροπλαστική.
DeleteEffie σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Η σκέψη σου είναι πολύ καλή να τα είχα μοιράσει τα υλικά αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Δεν είμαι μαθηματικός τύπος, δεν είμαι.
Δεν ξέρω για την ζαχαροπλαστική σου, αλλά το χιούμορ σου είναι πεντανόστιμο!! Φιλούθκια Μάνα μου! :)
ReplyDeleteΦιλούθκια Τζόαν μου. καλή μέρα σου εύχομαι.
Deletehttp://www.marymary.gr/blog/item/715-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-twix
ReplyDeleteμουαχαχαχαχαχαχα!!!!