Thursday 13 March 2014

Σύντομο δελτίο ειδήσεων



Πρέπει να βρω καιρό να περάσω από ΙΚΕΑ. Σπάσε σπάσε ποτήρια τον τελευταίο καιρό θα καταντήσουμε να μην έχουμε τέσσερα να πιει όλη η οικογένεια νερό.

Τις τελευταίες μέρες έχω στερέψει από έμπνευση. Ενώ είναι τόσα πολλά αυτά που με απασχολούν δεν μπορώ να κάτσω να γράψω, ίσως γιατί κλείνοντας κοντά πέντε χρόνια στο κουρμπέτι, έχω μιλήσει σχεδόν για όλα που με απασχολούν. Επίσης, ούτε εσείς δεν πάτε. Οι περισσότεροι έχετε μέρες να βάλετε καμιά ανάρτηση της προκοπής.

Ούτε η πολιτική με εμπνέει ιδιαίτερα. Ούτε το κυπριακό, ούτε όσα συμβαίνουν με την κυβέρνηση και τα κόμματα. Ούτε καν για η απομάκρυνση του Κενεβέζου δεν μου έδωσε κάτι, να πιαστώ να γράψω παρόλη τη χαρά που έκανα.

Να μου πεις ο Φωτίου ή ο Πετρίδης καλύτεροι ήταν; Μάλλον όχι. Αλλά για κάποιο λόγο ο Κενεβέζος μου κάθεται στο λαιμό. Τον θεωρώ πολύ μέτριο, πολύ κομματικό, πολύ εγώ είμαι ο βαφτιστικός του Τάσσου και διεκδικώ ρόλο. Και επίσης θεωρώ πως ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα για την Παιδεία. Μα ΤΙΠΟΤΑ.

Ελπίζω ο καιρός να φτιάξει την Κυριακή. Γουστάρω μια βόλτα στη θάλασσα. Να περπατήσουμε δίπλα στο κύμα και να μας χτυπά ο ήλιος από πάνω. Γενικά, μας έχει λείψει η θάλασσα. Οικογενειακώς παραμιλούμε πότε θα καλοκαιριάσει.

Η κόρη Α θέλει να πάει Αθήνα να δει τις φίλες της.

Η κόρη Β ρωτά πότε ο κόσμος δίνει «γλυφητά» φιλιά.

Ο λεβέντης ανάρρωσε και είναι μια χαρά.

Το λεβεντόπαιδο συνεχίζει να τρώει ό,τι ξεχάσουμε σε ακτίνα που το φτάνει. Τελευταίο του κατόρθωμα τα δυο δέντρα που φυτέψαμε μπροστά για να μεγαλώσουν και να δίνουν σκιά. Μας βλέπω να αγοράζουμε τέντα, γιατί αποκλείεται να αφήσει τίποτα να μεγαλώσει.

Ο Μοτορτζής έπηξε στη δουλειά.

Φτιάχνω ένα υπέροχο κοκτέιλ με βότκα και μαύρο πιπέρι. Επόμενος στόχος είναι ένα κοκτέιλ, που να μυρίζει ανατολή. Κάρδαμο, πιπερόριζα, κανένα. Ίσως όχι με βότκα, ίσως με τεκίλα. Θα το σκεφτώ και θα σας ενημερώσω.

Βρήκα πολύ τρομακτικό το θέμα με την εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysia Airways. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορεί να εντοπιστεί ένα τεράστιο αεροπλάνο. Κανονικά έχοντας φάει πολλές νύχτες να παρακολουθώ Air Crash Investigation, θα έπρεπε να έχω αναπτύξει τόσες φοβίες, ώστε να μην θέλω να δω ξανά αεροπλάνο. Η πιο τρομακτική αεροπορική καταστροφή για μένα είναι η πτήση της Egypt Air πριν από αρκετά χρόνια, που ο πιλότος μάλλον το έριξε μόνος του. Όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν, φυσικά η εταιρεία το αρνείται.

Έχω όμως μια λογική εξήγηση για το τι συνέβη στο μοιραίο Boeing και δεν μπορούν να το βρουν. Ενώ ταξίδευε έπεσε σε μια σκουληκότρυπα. Ξέρετε τις τρύπες που σε μεταφέρουν σε ταξίδι στο χρόνο. Το αεροπλάνο, λοιπόν, πήγε κάπου στο μέλλον. Αν πήγαινε στο παρελθόν θα το ξέραμε, γιατί όλο και κάποιος θα το είχε παρατηρήσει και θα το κατέγραφε. "Ένα άγνωστο τεράστιο αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό", θα διαβάζαμε σήμερα στα βιβλία ιστορίας. Άρα, αφού δεν ξέρουμε τίποτε, το αεροπλάνο πήγε στο μέλλον.

Τέλοσπαντων με όλα αυτά κανονικά δεν θα έπρεπε να θέλω ούτε δίπλα από αεροδρόμιο να περάσω. Όμως ονειρεύομαι ταξίδια μακρινά και κοντινά.

Και τώρα επιστρέφω στον καφέ μου, στο σάντουιτς μου και στις μελέτες μου.

)

31 comments:

  1. Μου αρέσει που δεν είχες να σχολιάσεις τίποτα και πέρασες όλη την επικαιρότητα ένα χεράκι! :) Εγώ πάλι, έγραψα επίσης για το αεροπλάνο που χάθηκε, αλλά κι εγώ επίσης ονειρεύομαι μακρινά ταξίδια... Είμαστε καλά γιατρέ μου;.. Φιλούθκια!

    Υ.Γ Για τη eurovision κουβέντα ε;.. !! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στον Αντίχριστο για σχόλια της Eurovision χα χαχαχα. είδα το κείμενο σου για το αεροπλάνο, έβγαλες πολύ ευαισθησία σε αντίθεση με μένα :)

      Delete
  2. Πολλά σοβαρό το πρόβλημα σου Μάνα, μα να μεν θέλεις να σχολιάσεις το πολιτικό γίγνεσθε της Κύπρου, τόσες δηλώσεις ο Πρίγκιπας που την μιάν τζιαί άλλες τόσες ο μουχτάρης της Αρκάκας που την άλλη, τζιαί εν συγκινήσε.... πρέπει να το κοιτάξεις νομίσω. Καλή σας μέρα

    ReplyDelete
    Replies
    1. τι να σχολίασεις για τα πολιτικά μας τζαι τι να αφήσεις έξω. Απλά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η φίλη μου που λαλεί ότι η Κύπρος θα σωθεί όταν έρθουν οι Αρειανοί και απαγάγουν τους κατοίκους της.

      Delete
  3. οκ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Με τη δέυτερη παράγραφο με κάλυψες, μόνο που εγώ δυο χρονάκια έχω και ήδη άρχισα να "βαρυλατώ"...αν και νομίζω φάση είναι θα περάσει και ξέρεις καμιά φορά, άμα έχει πολλή ησυχία, επηρεάζομαι και σκάζω.

    Και να σου πω ότι ο Κώστας Καδής είναι πολύ αξιόλογος. Αν το αφήσουν το παιδί να δουλέψει, θα δουλέψει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η παιδεία έχει ανάγκη από αξιόλογους ανθρώπους. ο τομέας που πρέπει να δίνουμε σημασία τον έχουμε εγκαταλείψει. ελπίζω να αλλάξουν κάποια πράγματα.

      Delete
  4. Καλημερα μανα μου.
    Η ερωτηση της δευτερης κορης θεικη.
    Τι της απαντησες τελικα;

    Για το αεροπλανο η σκουληκοτρυπα νομιζω ειναι το πιο πιθανο σεναριο! ;)
    Εγω παντως πιστευω οτι μπορει να εχει πεσει σε στερια...


    Φιλακια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Της απάντησα πως υπάρχουν, εμ τι ψέματα να λέμε, αλλά τα δίνουν μόνο οι μεγάλοι.

      φιλάκια

      Delete
  5. Στείλε μου την συνταγή με το κοκτέηλ, κάτι παρόμοιο έχει το GYM και λιγουρεύτηκα το.

    ReplyDelete
    Replies
    1. αποστολή εξετελέσθη. περιμένω σχόλια όταν το κάμνεις.

      Delete
  6. Χαίρομαι όμως που τουλάχιστον όλο το σπιτικό σου εν εντάξει (μείον των ποτηριών).

    Μα μόνο εμένα μου φαίνετε fascinating τούτο ούλο το μυστήριο με το boeing? Real life Discovery channel. :P (kidding)

    ReplyDelete
    Replies
    1. τι εννοείς μόνο εσύ το βρίσκεις fascinating? δαμέ κότζαμ θεωρία έκατσα τζαι έκαμα.

      Delete
  7. Kαλημέρα σου Μάνα! Πόσον χρονών εν η μιτσιά με τα «γλυφητά» φιλιά??? :)))

    Γιατί η κουβέντα αξίζει ανάρτηση και ανάλυση που αφορά στην σεξουαλικότητα των μωρών! Να ένα θέμα να αναλυθεί. Μα το Θεό πιον εννα σας τα λαλώ ούλλα εγώ ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανάρτησα μια φορά κάτι σχετικό και έλαβα ένα χυδαιότατο και αρρωστημένο σχόλιο στο μειλ μου, που ευτυχώς για κάποιο λόγο δεν εμφανίστηκε στα σχόλια. Έσβησα άμεσα την ανάρτηση και απο τη στιγμή εκείνη αποφάσισα ότι κάποια θέματα δεν τα κάνουμε ποστ, τελεία και παύλα.

      Delete
    2. η μιτσιά είναι σχεδόν 5. δεν ξέρω αν είναι σεξουαλικότητα ή από τα ερεθίσματα που έχουν γυρώ τους.
      θα το σκεφτώ τζαι θα κάμω ανάρτηση. τζαι ελπίζω να το αντέξει το σύστημα του Μοτορτζή.

      Delete
    3. Με το μαλακόν...μεν μου τον συγχίσεις!

      Delete
  8. Καλημέρα! Σίγουρα πεσμένη η μπλογκογειτονιά, θυμάμαι τι χαμός γινόταν πριν δύο χρόνια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πω μιαν άποψη; Νομίζω ότι δεν γράφουν πλέον κάποιοι γιατί απλά η κλίκκα καλά κρατεί. Ακόμα τζιαι δαμέσα. Το έκαμα παρατήρηση εδώ και καιρό. Συγκεκριμένοι γράφουν σε συγκεκριμένα μπλογκς τζιαι πάει σόι το βασίλειο. Άρα κάποιοι που δεν δέχονται κόμμεντς δεν βρίσκουν τζιαι τον λόγο να γράψουν. Εν ένας τζιαι που τους λόγους που δεν έκαμα ακόμα μπλογκ όσο τζιαι να το ήθελα κάποτε.
      Ωραίο ποστ Μάνα. Τζιαι ειλικρινές! Όσον αφορά τον Κενεβέζο πραγματικά εχάρηκα πιό πολλά που σένα που επήεν στα ανάθεμα!

      Delete
    2. Σμιλί μου νομίζω πάντα λίγο προτού μπει η άνοιξη μιας πιάνει το υποτονικό μας. και μετά που φεύγει το καλοκαίρι επίσης. Ωραία ιδέα για μελέτη πάντως.

      Ανώνυμε δεν μιλώ για τα σχόλια των μπλόγκερς. το αν δέχεται ή όχι σχόλια εν δικαίωμα του καθενός.
      χμμ λαλείς να δημιουργήσουμε ένα κενεβεζομετρο? Θα είναι ένα τεστ, ώστε να διαπιστώσουμε ποιος χάρηκε περισσότερο που ξεκουμπίστηκε.

      Delete
    3. xaxaxaxaxaxa!!!!!

      Delete
  9. κάτι ήταν να πω αλλά εχάλασεν μου τον ειρμό μου ο ανώνυμος με τα περί κλίκκας στα μπλογκς

    βλέπω τζι εγώ τούτο που λέει, αλλά με τίποτε έθθα το ονόμαζα κλίκκωμα! Δαμέ εν τζιαι αναγκάζει σε κανένας να συναστραφείς κάποιον, διαβάζεις όποιον γουστάρεις, όποτε γουστάρεις. Εν είμαστε σαν συνάδελφοι στον ίδιο όροφο τζιαι επιλέγω με ποιους εννά κάμω κκόφι μπρέηκ. Δαμέ (στα μπλογκς) έχω όποιους θέλω εγώ στο γραφείο μου ή στον όροφο μου, εν μου επιβάλλει κάποιος άλλος την παρουσία κάποιου στη ζωή μου.

    αν σε έχασα, υγεία.

    μα κάπου το ξαναείπα τούτο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σάικ εν το είπα με κακή πρόθεση. Απλά γνωρίζω κάποιους που γράφουν τζιαι οκ μέσες άκρες έτσι εκατάλαβα. Ας το παραδεχτούμε. Γράφουμεν επειδή θέλουμεν να μας δκιαβάζουν, να μας κομεντάρουν, να κάμουμεν κάτι τεσπα. Αν γράφουμε τζιαι εν μας διούν σημασία τότε ποιός ο λόγος; Η γνώμη μου είναι πως βλέπεις τους ίδιους τζιαι τους ίδιους να σχολιάζουν τα ίδια τζιαι τα ίδια.Δεν είπα πουθενά ότι εν κακό. Απλά είπα πως κάποιοι πλέον εν γράφουν πιθανώς επειδή κανένας δεν ασχολείται μαζί τους. Ενώ (γνώμη μου πάλε έτσι;) βλέπεις κάτι μπλογκς που γράφουν τσιόφτες τζιαι δκιαβάζεις έναν καρατέλο σχόλια που κάτω άνευ λόγου τζιαι ουσίας επειδή απλά πρέπει να σχολιάσουν τον εν λόγω μπλόγκερ λόγω ανταλλαγής σχολίων! Αν πιστεύκεις πως έχω τόσο λάθος πάω πάσο. Υγεία!

      Delete
    2. Αποψη μου είναι πως δεν είναι θέμα κλίκας, αλλά κοινών ενδιαφέροντων (πέφτει ή δεν πέφτει τώρα ο τόνος;) για παράδειγμα αγαπώ την Μπρέντα αλλά δεν της σχολιάζω για αυτό, αλλά γιατί συνήθως μου αρέσουν τα κείμενά της.

      όσο για τες τσόφτες ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο :)). αλλά μεν σε παραξενεύκει. αν δεις και στα ενημερωτικά τα σάιτ ή τις εφημερίδες ή ειδήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα είναι οι ειδήσεις αρλούμπες. λίγοι θα διαβάσουν ένα κείμενο για την πορεία των συνομιλιών στο κυπριακό, πολλοί θα διαβάσουν ένα κείμενο για τη Βαλεντίνα Τσίγγη. όπως επίσης εν πολλά πιο εύκολο να σχολιάσεις το δεύτερο παρά το πρώτο θέμα.

      Delete
  10. Mήπως να ψάξουμε στο νησί που έπεσε και το αεροπλάνο του LOST???

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλή και αυτή η ιδέα, αλλά θα προτιμήσω τη σκουληκότρυπα :)

      Delete
  11. Καλώς την καλωσόρισεν! Μα όντως έχει μιαν ηρεμία και μιαν "παγωμάραν" τελευταία! Η εν ούλλοι πολλά πίζυ ή κάπου εχάσαμεν τον ειρμό μας και πρέπει να τον έβρουμεν. Εσχολίασες τα ούλλα πάντως! Κόρη Β Θεά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι επειδή μας την έσπασε ο χειμώνας. θέλουμε καλοκαίρι.

      Delete
  12. Φίλε ανώνυμε όυτε έγω γράφω σε κάποιο μπλόγκ μόνο κόμμεντς και εγώ. Διαβάζω διάφορα μπλόγκς απλά αυτή η "παρέα" προσωπικά μιλώντας πάντα χώρις να γνωρίζω κανένα απο τα παιδιά την πάω απίστευτα ίσως γιατι βρίσκω περισσότερα κοινά στον τρόπο που εκφράζονται με τον τρόπο που σκέφτομαι. Γιαυτό και ακολουθώ αυτούς. Έγω δεν νομίζω να δημιουργήσω μπλογκ γιατί πολύ απλά δεν το έχω! Γιαυτό θα συνέχισω πολύ απλά με ενα κόμμεντ να λέω και εγω την δική μου γνώμη και ας φαινόμαστε πάντα οι ίδιοι στα κόμμεντς. Μίλω πάντα σε φιλικό τόνο! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό θέλω να πω. υπάρχουν πολλά μπλογκς τα οποία δεν ξέρουμε. διαβάζουμε αυτούς που γράφουν πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Ξέρω ότι έχω αρκετές αναγνώστριες που είναι μαμάδες, στα μπλογκς των οποίων και εγώ συχνάζω.. δεν κάναμε κλίκα οι μάνες. γράφουμε και σχολιάζουμε πράγματα κοινού ενδιαφέροντος.

      Delete
  13. Τωρά εγώ ν αφήκω κκόμμεντ οξά είμαι της κλίκκας τζιαί εν γίνεται; Εσυγχήστηκα. Τέλος πάντων, εγώ εννα το πώ, ήβρα το σενάριο της σκουληκότρυπας πολλά τέλειο. Επίσης μεν τολμήσεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσπαθώ να καταλάβω το μεν τολμήσεις σε ποιο από όλα αναφέρεται.

      Delete