Thursday 11 September 2014

Τι λένε οι έρευνες για το γάμο





Έβαλα στο itunes να παίζει το Songs of Innocence. Δώρο το τελευταίο cd των U2 από την Apple. Ωραία, ροκ τραγούδια που θυμίζουν τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος. Καλύτερο cd για μένα πάντως είναι το How to dismantle an atomic bomb.
  
Προχτές μια νέα έρευνα αποφάνθηκε πως οι γυναίκες που παντρεύονται κοντούς άντρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα πετυχημένο γάμο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος. Συγχρόνως οι κοντύτεροι άνδρες έτειναν να παντρεύονται αρκετά μικρότερές τους στην ηλικία γυναίκες και να αποκτούν περισσότερα χρήματα από τις συζύγους τους, κατά τους ειδικούς. Από την πλευρά τους οι ψηλοί άνδρες παντρεύονταν πιο μορφωμένες γυναίκες οι οποίες ήταν συνήθως μεγαλύτερες σε ηλικία καθώς και γυναίκες της ίδιας φυλής. Ωστόσο οι γάμοι αυτοί είχαν... άδοξο τέλος συχνότερα από τους γάμους που έκαναν οι πιο κοντοί άνδρες.

Πιο κοντό από μένα δύσκολα θα έβρισκα, εκτός αν υπήρχαν στα αλήθεια χόμπιτ. Ο Μοτορτζής είναι ψηλός και όταν τον βλέπω και δεν φορώ τακούνια πανύψηλος.


Και πάμε σε μια άλλη έρευνα, η οποία απαγορεύει τους καυγάδες. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλά ζευγάρια, αυτό που κάνει μια σχέση και ένα γάμο να διατηρηθεί για περισσότερα χρόνια δεν είναι η συνεχής επικοινωνία και η συζήτηση προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. Όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού TIME, το να μην διαπληκτίζεσαι όταν προκύψουν διαφωνίες μπορεί να είναι το κλειδί.

Με λίγα λόγια ούσσου κόρη μου να περάσουμε, που έλεγαν οι γιαγιάδες μας ισχύει.

Άλλη έρευνα υποστηρίζει πάντως πως το μυστικό ενός καλού γάμου είναι η γενναιοδωρία. Το πνεύμα της γενναιοδωρίας στον γάμο προωθεί έναν κύκλο ενάρετης συμπεριφοράς, που οδηγεί και τους δύο συντρόφους στο να είναι πιο ευτυχισμένοι, λένε οι ερευνητές.

Το να έχω παραχωρήσει μέρος της ντουλάπας μου είναι γενναιοδωρία; Από την άλλη όμως πήρα το στεγασμένο γκαράζ.

Και πάμε στο ψητό. Έχετε αυτοκίνητο; Και καταθέσεις στην τράπεζα, μετοχές ή ομόλογα; Αν ναι, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να παντρευτείτε, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανέλυσαν στοιχεία από μια μεγάλη μελέτη νέων και αφού έλαβαν υπ’ όψιν παράγοντες όπως το εισόδημα, η εργασία και η λοιπή οικογένεια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να διαθέτει κανείς αυτοκίνητο αυξάνει τις πιθανότητες ενός άντρα να παντρευτεί κατά 2,6% ανά έτος. Αντίστοιχα, το να διαθέτει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι τραπεζικές καταθέσεις, αύξανε τις πιθανότητές του κατά άλλο ένα 1,5%.

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Κοίτα να δεις που θα ξόδεψαν και χρήματα για αυτή την έρευνα.

Και αν παρόλα αυτά ο γάμος δεν πετύχει, μην ρίξετε την ευθύνη στον εαυτό σας. Το διαζύγιο, οφείλεται σε ένα γονίδιο λένε σουηδοί επιστήμονες. Πρόκειται για μετάλλαξη ενός κοινού γονιδίου το οποίο θεωρούν βασική αιτία ενός προβληματικού γάμου και όλως τυχαίως είναι κληρονομήσιμο μόνο στις γυναίκες.

Φτου, φτου μακριά από εμάς. 


24 comments:

  1. Πρέπει να παντρευτώ έναν ψηλό άντρα, να μην τσακώνομαι, να έχουμε λεφτά και να μην έχω το γονίδιο των διαζυγίων.

    HOUSTON WE HAVE A PROBLEM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοντό εννοούσα!

      Delete
    2. Μην ανησυχείς, δίπλα στον Φασούλα κι εγώ κοντός είμαι.

      Delete
    3. Είδες ο άντρας ο σωστός μάνι μάνι βρήκε τη λύση.

      Delete
  2. Άντρας κοντός: Το 1,80κάτι θεωρείται ψηλός;
    Λεφτά: Πόσα διά το τζόκερ πόψε;
    Να μεν διαπληκτιζόμαστε = η μουρμούρα θεωρείται διαπληκτισμός;
    Γονίδιο του διαζυγίου = ο ένας έχει το σίουρα

    Συμπέρασμα: Έτα ούλλα τζιαμέ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. εξαρτάται. αν είσαι κάτω από 1.60 θεωρείται ψηλός. διαφορετικά είναι κανονικός.
      Καμπόσα λεφτα και εννοείται χωρίς χρέη..
      Η μουρμούρα είναι κλασσική αξία επομένως δεν θεωρείται διαπληκτισμός. άσε που για να μουρμουράς τα έχεις τα δίκια σου, αλλά που να τα βρεις.
      το γονίδιο να το έχει η γυναίκα είπαμε.

      Συμπέρασμα: σάστα τζαι γύρασιν.

      Delete
  3. Το να μην διαπληκτίζεσαι όταν προκύπτουν διαφωνίες, είναι το μόνον εύκολο. Ο καθένας κάνει τη ζωούλα του και έχουμε γάμο στα χαρτιά. Ό,τι έχει και το 90% των ζευγαριών σήμερα δηλαδή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, αλλά έλα που ακόμη και με γάμους στα χαρτιά έχουμε τους μισούς να διαλύονται.

      Delete
  4. θα τα έχουμε στα υπ'όψην να παρηορκούμαστεν τουλάχιστον αν έβρουμεν κοντό αντί 1.93 που εν το όνειρο. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέτεις πολλά ψηλά τον πήχυ.

      Delete
    2. 1.93 στην Κύπρο εν λλίο δυσκολάκι. Μα καλέ τούτοι εθέλαν και έρευνα για τούτα τα πράματα. Εν ηλίου φαεινότερον. Εκτός το θέμα των κοντών :)))))

      Delete
    3. @Moon:to 1.80 8ewreite prow to konto gia orismenes periptwseis kai pio eukolo na to petuxeis. To 1.85+ edw katw duskolaki

      Delete
  5. Εδιάβασα τζι εγώ για τούντην έρευνα, τζι εφησυχάστηκα όταν είδα ότι "...Υπήρχε όμως και ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ψηλότερων ανδρών (για όσο τουλάχιστον διαρκούσε ο γάμος): φάνηκε ότι συμμετείχαν στις δουλειές του σπιτιού πολύ περισσότερο από τους λιγότερο προικισμένους στο ύψος."!
    Τουλάχιστον ήβραν τους έναν καλό!

    (εκτός θέματος τωρά, θέλω τον κύριο Πανίκκο για τα παράθυρα, καθαρίζει ακόμα?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καθαρίζει. Κάτσε να μάθω το τηλέφωνό του το απογευμα και θα σου το στείλω με email.

      Delete
  6. "Είναι εναντία, είναι εναντία, ο κοντός με την μοιχεία."



    Α, και το 1.80 θεωρείται προ κοντού? Οκ. Επίσημο στήθος σε γκόμενες DD , έτσι για να μπαλανσάρουμε το κάρμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DD? χμμμ βάζεις δύσκολα.

      Delete
    2. @Panik:Άμαν η άλλη κτυπά το 1.78 και πάει το 1.80 πάει προς κοντό, για άλλες εν καλό και για άλλες, την πλειοψηφία, εν τέλειο.Οι πρώτες εν σπάνιες αλλά υπάρχουν ανάμεσα μας.

      DD και φυσικό χωρίς επιπλέον κιλά?

      Delete
    3. Ντι ντι φυσικό χωρίς επιπλέον κιλά. Αφού τίθεται θέμα γενετικής για τους άντρες ανταπαντώ με θέμα γενετικής για τις γυναίκες.

      Delete
  7. γλυτώνεις τζιαι μιαν κοπή λεφτά που τουτες τις έρευνες...απλά κάμνουν σε να μεν παντρευτεις ποτέ για να μεν θελεις τζιαι διαζύγιο μετα. ακου 'τζι κοντό..δηλαδή εμεις που έχουμε και ένα υψος να μεν χαρουμε ποτε το τακουνι ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλειο το όνομά σου και καλωσόρισες.

      Μην βιαστείς όμως να χαρείς γιατί ακολουθεί έρευνα για τους single.

      Delete
  8. καλημερα! καλη σχολικη χρονια να εχουνε τα παιδακια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ καλή μου. Καλή αρχή για όλα τα παιδάκια.

      Delete
  9. Βρε, τι μαθαίνουμε πρωί πρωί!!! Πρέπει να είναι κοντός, άφραγκος (για να δείχνουμε εμείς πιο τσεπωμένες), το γονίδιο και "ούσσου κόρη μου να περάσουμε" που λέει και η γιαγιά!!! Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. και που να δεις μπέρδεμα αν έβαζα όλες τις έρευνες για γάμους :)

      Καλή μέρα να έχεις.

      Delete