Monday 15 September 2014

Δεν είν’ αργία είν’ απεργία



Τις τελευταίες μέρες πέφτει έντονη συζήτηση για τη φορολόγηση του εφάπαξ. Έχει διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη να τρέχουν να φύγουν, άλλοι να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και άλλοι σε κατάσταση πλήρης αφασίας να μεν φακκούν κυριολεκτικά πενιά.

Παρόλα αυτά, την ερχόμενη Παρασκευή το δημόσιο βάζει λουκέτο, λόγω απεργίας. Από όλες τις ημέρες διάλεξε την Παρασκευή η συντεχνία, έτσι για να διευκολύνει όσους θέλουν να χτυπήσουν ένα ωραίο τριήμερο.

Ρώτησε κανένα η ΠΑΣΥΔΥ πριν πάρει αυτή την απόφαση; Η απάντηση είναι αρνητική. Είναι αυτό που θέλουν όλα τα μέλη της; Χμμ , επίσης όχι. Είναι αυτό που θέλει η ηγεσία για να δείξει τάχα μου πυγμή.

Δεν είμαι υπέρ της φορολόγησης του εφάπαξ και επίσης, δεν λέω να μην αντιστεκόμαστε, αλλά όταν ακούω τόσους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, νηπιαγωγούς, δασκάλους να διαμαρτύρονται και να λένε πως δεν θέλουν απεργία, τότε κάτι δεν πάει καλά.

«Δεν θέλω ρε κουμπάρε να κάμω απεργία και κυρίως ημέρα Παρασκευή», μου έλεγε εξαγριωμένη η ξαδέρφη, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά να γίνει απεργοσπάστης.

Γιατί υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Υπογράφεις μια αίτηση και δεν κάνεις απεργία πας κανονικά στη δουλειά σου. Φυσικά θα γίνει μπάχαλο, σκεφτείτε μια υπηρεσία, ένα σχολείο οι μισοί να δουλεύουν και οι άλλοι μισοί όχι, αλλά τι στο καλό, μια μέρα είναι θα περάσουμε.

«Και δεν σε απασχολεί που θα φορολογήσουν το εφάπαξ σου»; τη ρώτησα.

«Όχι δεν με νοιάζει. Εδώ κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά, θα κάτσω να σκέφτομαι αν θα πιάσω λιγότερο εφάπαξ όταν πιάσω σύνταξη; Άσε, που όπως έγιναν τα πράγματα η γενιά μας δεν θα δει εφάπαξ μπροστά της. Το πάρτι τέλειωσε, όβερ», ήταν η απάντησή της.

Εδώ μπαίνει το δίλημμα είτε να την πω μοιρολάτρισσα επειδή δέχεται τις εξελίξεις αγόγγυστα και δεν αντιδρά είτε να την πω ρεαλίστρια γιατί ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει και δεν χάνει το χρόνο της με άσκοπες διαμαρτυρίες.

Με όσα έχουμε περάσει, δει και ζήσει τα τελευταία χρόνια, άρχισα να διαμορφώνω μια ριζοσπαστική άποψη στο θέμα αντίδρασης.

Και η οποία συμπυκνώνεται στο ότι οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι στάσεις, οι διαμαρτυρίες είναι στην ουσία άχρηστες. Είτε φωνάζουμε είτε όχι δεν ιδρώνει το αυτί τω κυβερνόντων θα κάνουν το δικό τους.

Θα πρέπει να βρούμε τρόπο αντίδρασης που να πονά. Μην με ρωτήσετε ποιος θα είναι αυτός ο τρόπος, τον ψάχνω ακόμη. Αυτό που σκέφτομαι συχνά είναι πως θα πρέπει να ρίξουμε μαύρο σε όλους τους παρόντες βουλευτές. Να μου πεις, οι επόμενοι που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι; Δεν ξέρω, ας δοκιμάσουμε να δούμε.

Ένας φίλος μου υποστηρίζει πως μόνο με τη βίαιη αντίδραση θα καταλάβουν οι κυβερνώντες. Να τα σπάσουμε, να τα διαλύσουμε. Είμαι εναντίον της βίας. Και στο τέλος της ημέρας, εμείς θα είμαστε οι χαμένοι. Ας υποθέσουμε ότι διαλύσαμε το κέντρο της Λευκωσίας. Τι θα καταλάβουμε; Θα έχουμε μια ακόμη, πιο άσχημη πόλη.

Την Παρασκευή έχουμε απεργία. Όχι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και χρησιμοποιώ πληθυντικό. Είμαι μια μάνα που άρχισε διαβουλεύσεις, για το που θα αφήσει τα τέκνα της, προκειμένου να εργαστεί απερίσπαστη.


Υγ. Ο Μοτορτζής δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να είναι μπλόφα η φορολόγηση. Η κυβέρνηση, δηλαδή έβγαλε προς τα έξω ότι θα το φορολογήσει με σκοπό να κάνει αρκετούς να φύγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση και να μειωθεί έτσι το κρατικό μισθολόγιο. Μου ακούγεται εξαιρετική ιδέα, μόνο που δεν έχω τους κυβερνώντες για τόσο έξυπνους ή ικανούς.

28 comments:

  1. *ΠΑΣΥΔΥ βρε!
    Τζι εγώ ακούω που πολλούς ΔΥ ότι δεν θέλουν την απεργία. Τζαι άμα σκέφτεσαι πώς θα φκάλεις το μήνα, δόσεις, νοίκια, λογαριασμούς, φαγητό, σκέφτεσαι τζαι την απεργία σημερα, παραπάνω από ότι το εφάπαξ αύριο. Νομίζω ότι πολλοί ΔΥ πλέν άρχισαν να μπουχτίζουν με την ΠΑΣΥΔΥ πάντως, αν και το βρίσκω αστείο που έπρεπε να φτάσουν 2014 για να δουν τι γίνεται, όταν ο πατέρας μου (καμία σχέση με ΔΥ) θυμούμαι, τα έβλεπε από όταν ήμουν μωρό εγώ (15 χρόνια αλόπως πίσω).
    Τέσπα, η ουσία είναι τούτο που λες κι εσύ. Τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει κάτι. Ούτε εγώ είμαι υπέρ της βίας, θεωρώ ότι θα ήταν χαζό να επαναλάβουμε ό,τι βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα τόσα χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και δεν ξέρω αν έχει πεισθεί ο κόσμος ότι πρέπει να μαυρίσει βουλευτές κλπ. Μάλλον θα μείνουμε για πάντα στο κλασικά, ο τάδε διά μου δουλειά, ο τάδε εν φίλος, εν γνωστός, εν συγγενής, εν καλός. Νιώθω ότι εν αδιέξοδο, εν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει. :(

    ReplyDelete
  2. Το έγραψα ΠΑΣΗΔΥ δεν μου άρεσε. το έγραψα ΠΑΣΥΔΗ επίσης. το ΠΑΣΥΔΥ δεν το σκέφτηκα χα χαχα. έκαμε όμως τη διόρθωση, σε ευχαριστώ.

    ήταν καιρός πάντως να αρχίσουν να μπουχτίζουν τζαι οι ΔΥ με την ΠΑΣΥΔΥ και οι τραπεζικοί με την ΕΤΥΚ και όλοι οι υπόλοιποι με τις συντεχνίες τους. τόσα χρόνια δημιουργούμε τέρατα συντεχνίες, που στο τέλος παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

    ReplyDelete
  3. Εγώ υποστηρίζω το μαύρισμα των βουλευτών. Στο κάτω κάτω δεν θα ξέρουμε αν όντως πιάνει εαν δεν το δοκιμάσουμε. Μόνο ένα πρόβλημα, κάτσε πείσε τους κυπρέους να λειτουργήσουν έτσι, δύσκολο δυστυχώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agree, μια δοκιμή θα μας πείσει, λέω και γω...μπορεί και όχι, αλλά απεργία ρε φίλε;

      Delete
    2. Αξίζει στα αλήθεια να το δοκιμάσουμε. Μαύρισμα σε όλους τους νυν βουλευτές.

      Delete
  4. Ούτε εγώ είμαι υπέρ. Διότι όπως και να το κάμουμε ότι θέλουν θα κάμουν στο τέλος. Και εκτός τούτου θα μου κόψουν και μια μέρα από το μισθό μου. Τωρά έννα μου πεις έννα σωθώ; Όι αλλά γιατί από τη στιγμή που δε θα κερδίσω τίποτε. Είδα ήντα που έγινε και την άλλη φορά στη διαμαρτυρία για τις αποκοπές. Αγγούριν. Πάντως έχει μιαν βάση τούτο που λαλεί ο Μοτορτζιής. Εν τους έχω να το σκεφτήκαν μόνοι τους πάντως. Έβαλεν τους η Delia να το καμουν άλοπως. :) Και μακάρι να εν έτσι και να πετύχει. Έννα γλυτώσουμεν που πολλούς δεινόσαυρους δαμέσα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μακάρι να είναι έτσι και να φύγουν οι δεινόσαυροι να μείνουν τουλάχιστον όσοι έχουν όρεξη να δουλέψουν.

      Delete
  5. 1. Μαύρισμα των βουλευτών και ψηφίστε ό,τι τους πονά. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να τους κάνεις. Και προπάντων ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ από τις εκλογικές διαδικασίες.

    2. Όσον αφορά στη φορολόγηση του Εφάπαξ αν ήταν να σωθεί ο τόπος με αυτή την κίνηση θα έλεγα χαλάλι. ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ότι θα φορολογηθεί το εφάπαξ/ταμείο προνοίας ΟΛΩΝ των υπαλλήλων βλέπε Δημοσίων, Ημικρατικών, Ιδιωτικών, Εκπαιδευτικών, ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ (αυτούς κανένας δεν τους αγγίζει, μόνο τις ζημιές τους χρεωνόμαστε), ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (όλοι οι γάροι που ψηφίζουν τα εκτρώματα για όλους τους υπόλοιπους, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους), ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ κλπ.

    3. Επίσης με τη φορολόγηση του εφάπαξ θα ξεκαθαρίσει και η σαβούρα του δημοσίου, δηλαδή 60ρηδες και πάνω που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις/καθήκοντά τους, και απλά γεμώνουν την καρέκλα κι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις νέων ανθρώπων με τα μισά ή και λιγότερα λεφτά.

    4. Η κυβέρνηση όμως έχει και έναν άλλο στόχο. Να κάνει προσλήψεις το 2017-18, οπότε και θα είναι οι επόμενες προεδρικές εκλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση, που λόγω του χάους που παρέλαβε δε μπόρεσε να κάνει προσλήψεις.

    ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. οι τραπεζικοί τουλάχιστον της Κύπρου και της Λαϊκής έχουν χάσει το ένα τρίτο του εφάπαξ τους, λόγω κουρέματος.

      αυτό με τις εκλογές δεν το σκέφτηκα. όντως πλησιάζουμε σε προεκλογική περίοδο και πως να βγει ένα κόμμα αν δεν τάξει ότι θα διορίσει? πολλά δύσκολο.

      Delete
  6. Ήμουν άνεργος για 18 μήνες μέχρι που βρήκα δουλειά σε μια εταιρεία για ένα διάστημα και τώρα είμαι και πάλι άνεργος εδώ και 2 μήνες. Μου αρέσει να ακούω για άτομα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως η ξαδέλφη σου που σκέφτονται και λίγο πιο πέρα, παρά μόνο τον εαυτό τους. Αλλά είμαι εναντίον στο να φορολογηθεί το εφάπαξ.

    Πιστεύω ότι τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι ιδιωτικοί έχουν υποστεί τις συνέπειες για τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, χωρίς να φέρουν ευθύνη αφού όσοι πραγματικά ευθύνονται εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να παραμένουν ατιμώρητοι.

    Σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αφού συγκριτικά με τους ιδιωτικούς οι δημόσιοι υπαλληλοι έχουν καλύτερους μισθούς, ωφελήματα και φυσικά ασφάλεια εργασίας.

    Αλλά δεν σημαίνει ότι εγώ σαν ιδιωτικός υπάλληλος, προς το παρόν άνεργος, θέλω να τα χάσουν αυτά. Θέλω να μειωθεί το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά θέλω να γίνει αυτό με το να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους ιδιωτικούς και όχι να χειροτερέψουν για τους δημόσιους. Άσε που κάτι τέτοιο θα έχει πιστέυω αρνητικό αντίκτυπο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Και ούτε η βία θα βοηθήσει σε κάτι. Με το να βγω εξω και να σπάσω και να διαλύσω τα πάντα δεν θα κερδίσω τίποτε ούτε θα αλλάξει τίποτε. Το πολύ-πολύ να με κάτσουν μέσα και να πρέπει να πληρώσω και τα σπασμένα συν τοις άλλοις.

    Αλλά ναι. Οι συντεχνίες έχουν καταντήσει τέρατα. Τον Χατζηπέτρου και τον Κυρίτση δεν τους πάω καθόλου. Επίσης ανάπτυξα και μια αντιπάθεια απέναντι στον Μωυσέως της ΣΕΚ, μετά από μια συνέντευξη για μια κενή θέση στην ΣΕΚ. Πομπώδες, ξερόλας και αντιπαθέστατος. Στα μισά της συνέντευξης αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μου προσφέρει την θέση και ήμουν πεπεισμένος ότι η συνέντευξη ήταν απλά για το θεαθήναι. Έτσι απλά του είπα ότι δεν ενδιαφερόμουν και σηκώστηκα και έφυγα.

    Ερώτηση: Ο Χατζηπέτρου έχει δεκτεί μείωση μισθού; Γνωρίζει κανείς να μας πει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. η ερώτηση με τον Χατζηπέτρου είναι όλα τα λεφτά. θα ρωτήσω και θα μάθω. Πάντως για τον Χατζηκωστή ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ότι έκαμε λεφτά να τρώνε και τα εγγόνια του.

      Delete
    2. Βρήκα αυτό το άρθρο από τον Απρίλη, για τον Χατζηκωστή. Εδώ να δεις ερωτήσεις όλα τα λεφτά. Ερωτήσεις που φυσικά δεν θα απαντηθούν ποτέ.

      http://ekriksi.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC-%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CF%85%CE%BA/

      Delete
    3. ενδιαφέρον άρθρο. και για τα περισσότερα ξέρουμε ποια είναι η απάντηση έστω και αν ο Χατζηκωστής παίζει πελλό να τοποθετηθεί.

      Delete
    4. Εκτός του ότι παραμένει στο πηδάλιο της ΕΤΥΚ αφού ουσιαστικά αυτοανακυρήχθηκε επίτιμος πρόεδρος, φρόντισε να ψηφιστούν στο συνέδριο νέα άτομα "δικά" του για το νέο συμβούλιο αφήνοντας πίσω ανθρώπους που προσέφεραν πολλά στη συντεχνία και απέδειξαν την αξία τους για να γίνουν οι επόμενοι ηγέτες της οργάνωσης. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να κινεί τα νήματα, ακόμα κι αν αποχωρήσει (που δεν το βλέπω να γίνεται τα επόμενα 200 χρόνια)

      Delete
  7. εν εσκεφτηκα ποτε τζινο που εσκεφτηκε ο Μοτορτζης παντως. Εν ξερω αν διαθετει τζιε ετσι μεσα η κυβερνηση.
    Η βια εν νομιζω να δουλεψει για να λυσει κατι. Ειδαμεν τα τζιε στην Αθηνα που το εχουν παραπανω το "φκαινω εξω να τα σπασω". Πληρωνουν την οι καταστηματαρχες με τις βιτρινες, επιβαρυνουν το δημοσιο με ζημιες αλλα τζινο που "πρεπει" να καμει κυβερνηση θα το καμει παλε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αποκλείεται να έχουν έτσι μέσα ή έτσι τρόπο σκέψης. δεν τους κόφκω με τίποτε να σκέφτονται έτσι.

      συμφωνώ ότι η βία δεν θα λύσει κάτι. αν τα σπάσουμε θα μας μείνουν τα σπασμένα, αν σκοτώσουμε θα μας μείνουν οι νεκροί, αν τα διαλύσουμε θα μας μείνει η διάλυση.

      Delete
  8. Την ιδια αποψη με τον Μοτορτζη εχει και ο μαστρος μου.
    Μπραβο στην ξαδερφη σου,εγω δασκαλους και καθηγητες που ξερω,ζουν απλα στον κοσμο τους,καμνου παρτυ γιατι εγιναν βοηθοι διευθυντες,χουμιζουντε οτι εμεις που εχουμε 3 μηνες αδεια το καλοκαιρι ειμαστε απλα 3 μηνες Πρωταρα τι να καμουμε, και πολλα αλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε έτσι τύπους εγώ απαντώ πολύ άσχημα. αν τα καταφέρνεις και συγκρατιέσαι μπράβο σου :))

      Delete
  9. Αγαπητή Μάνα, επεμβαίνω άμεσα και προβληματίζομαι. Η απορία μου έχει ως εξής. Πάει ένας άνθρωπος να βρει δουλειά. Τι τους λέει? Θυμίζεις κάτι από το σχόλιο του Αλ Πατσίνο στον Ντε Νίρο στην κουβέντα τους στην Ένταση όπου με χαμόγελο, παράδοξα και απορία του λέει. "Δεν ήθελες μία φυσιολογική ζωή". Ήθελες ακτιβισμούς, Ετυμηγορίες με Σάντρα Μπούλοκ, έρευνα αλλά και τυχοδιωκτισμό, ή ήθελες να μιμηθείς τα ειδησεογραφικά. Ότι αν ο νέος βλέπει διαβάζει δημοσιογράφους σε άλλα στάδια της ζωής τους που βρίζουν και τα σπάνε, άρα αν το κάνει κι αυτός ξεκινάει σωστά την καριέρα του. Οι πολιτικοί στη βουλή σκοτώνονται κι απέξω πίνουν κρασιά μαζί. Αυτοι που βλέπουν τη βουλή λένε αν αυτό συνέβαινε απέξω, θα σκοτωθούν. Κι όμως. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντιγράψουμε συμπεριφορές, όπως επίσης και χνότα ημερολογίων που αγγίζουν κάτι το αντισυστημικό. Δουλευει κάποιος σε μία τράπεζα, τι κάνει? Βρίζει την ηγεσία? Νομίζω ότι το φαινόμενό σου είναι τόσο σημαντικό όσο του επιτρέπουν αυτές οι στιγμές. Δυστυχώς όταν δεν έχεις στοιχειώδη μόρφωση και εκπαίδευση, όταν δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις ουτοπικές συνομωσιακές σκέψεις, τότε μπορεί ένας Κώδικας Ντα Βίντσι να σε ξιπάσει, να σε βάλει να κυνηγάς θησαυρούς ακόμα και να σε κάνει τυχοδιώκτη. Επαναλαμβάνω, φυσιολογική ζωή. Όταν δεν ξέρεις να ψάχνεις και να βρίσκεις, πάει αλλού το πράγμα, ποικιλόμορφη και πλούσια έκφραση. Από την άλλη πλευρά, βλέπω τον εαυτό μου. Σταμάτησα να παρακολουθώ ειδήσεις, αυτό το άρρωστο από άλλους καθημερινό πολεμοχαρές κυνηγητό. Το κάνεις μόνο όταν είσαι ο ίδιος χωμένος μέσα και νομίζω καταλαβαίνετε πως..."έχω διακόψει". Η μόνη σωτηρία δεν είναι ένας καλλιτέχνης που καυτηριάζει το σύστημα γιατί αυτό είναι μεταφορά και δεν σε συμφέρει να θίγεις τα κακώς κείμενα, αν, όντως, λειτουργείς ως πράκτορας. Η λύτρωση είναι, ελάχιστα αυτό που έλεγε ένας δάσκαλος στον Παυλόπουλο, "είμαστε μακριά από αυτά", και πολύ περισσότερο ένας νέος κόσμος, αυτός στον οποίο προσανατολίζομαι εγώ με τις σελίδες μου. Δεν αξίζει τον κόπο και είναι και ψυχοφθόρο. Όταν ξεκίνησα το Μεταπτυχιακό, φαντάζομαι με καταλαβαίνεις, ήμουν ακόμα παρθένος. Αλλιώς μπριζώνεσαι πίστεψέ με. Σε κάθε περίπτωση, με φίλους, με ομάδα, με παρέα, με άτομα που ξέρουν καλά, καλό είναι να αναλάβουμε μόνοι μας τα παραπάνω, να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη όταν γράφουμε κι εκφραζόμαστε. Πίνεις καφέ με τον αγαπημένο σου, πως ορίζεις την ασφάλεια της ζωής σου όταν το μαχαίρι του εκφράζεσθαι πρέπει να μπει στο κόκαλο? Αρέσκεις μου και προσδοκώ πολλά περισσότερα, καλό σου βραδάκι! Σμουτς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρεπιπτόντως δεν ήταν δάσκαλος αλλά νομικός σχολείου, νομίζω, αλλά η ουσία είναι μία, είμαστε μακριά από όλα αυτά. Ευτυχώς η δυστυχώς τούτο το τίμημα είναι πολύ μεγάλο και μένω να προβληματίζομαι γι αυτά που θα ακολουθήσουν ή πόσο περισσότερο θα με ενδιαφέρουν αν είμαι καπάτσος και ξέρω να ψάχνω. Στην αρχή όλα ωραία είναι, όταν περάσει ο χρόνος τότε τρως ένα αγγούρι. Σε κάθε περίπτωση νομίζω αν μπεις μέσα ολόκληρος και δεν διαγράψεις κάτι θα κάνεις, ο κόσμος εγγυάται το κίνημα και την επανάσταση αλλά είναι άλλο να έχεις δικά σου χρήματα και άλλο χρήματα άλλων. Καλή συνέχεια καλό μου, αλήθεια, πόσο χρονών είσαι? Οι Κύπριοι λένε είναι πολύ φιλόξενος και καλόκαρδος λαός, μορφωμένοι και αγαπάνε την Ελλάδα! Πολίτικη Κουζίνα, Έχε γεια Σαϊμέ!

      Delete
    2. Ο Ντε Νίρο δεν ήθελε μια φυσιολογική. οι υπόλοιποι όμως που θέλουν τι γίνεται; Πως μπορούν να έχουν μια φυσιολογική, καλή ζωή χωρίς να σκύβουν συνέχεια το κεφάλι;

      Delete
  10. Ούτε εγώ είμαι υπέρ της απεργίας.

    Ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι σ' αυτό τον τόπο είναι οι σφαίρες!

    Ο,τιδήποτε άλλο περνά και δεν ακουμπά κανέναν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. βίαος τρόπος αντίληψης. δεν ξέρω ενδεχομένως να είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι, απλά δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός τρόπος.

      Delete
  11. Αν δεν έλεγες ξάδερφη θα νόμιζα πως για μένα έγραφες:-)

    Btw υπήρξα απεργοσπάστης και στο παρελθόν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ναι και ο Μοτορτζής να κόψει τα σήριαλ:-Ρ

      Delete
    2. Και εσύ ξαδέρφη είσαι αλλά όχι εξ αίματος, αλλά εξ μπλόγκινγ χα χαχα.

      Delete
  12. Πες με λοιπόν ιδεαλιστή, ανάγωγο, προκλητικό, ξεροκέφαλο ή ιδιότροπο. Μία έκφραση είναι ο κόσμος μας που σύντομα θα χαθεί. Όταν μπαίνουμε σε μία ομάδα, επαγγελματική, φιλική, έχουμε ένα θέμα να αντιπετωπίσουμε. Θα προσέξεις ιδιαίτερα το μηχανισμό, την προπαγάνδα αλλά και τα κρυμμένα αίτια με τα οποία οι άλλοι σου βάζουν λόγια και ιδέες. Από πάνω ο Αντίχριστος το είπε, περνά και δεν ακουμπά κανέναν. Πες με αθεράπευτα ρομαντικό, δεν μπορεί ξαφνικά ο έρωτας να είναι βρώμικος πόσο μάλλον σε νεανικά χρόνια στα οποία λυσάγαμε. Ας μάθουμε να πληρώνουμε τους ανθρώπους με το ίδιο νόμισμα. Παραδείγματα Οικονομίας. Χωρίς σάλτσες περιγραφές. Χωρίς Κοκτέηλ. Καταστήματα. Ταξιδιωτικά Γραφεία. Μέσω ενδιαφερόντων. Πολλά. Σεμινάρια. Όταν θες κάτι το κάνεις επίσημα. Επιστημονικά Συνέδρια. Δημοσιεύσεις. Βιβλία. Δεν το κάνεις με ιστοσελίδα. Αλήθεια, όταν θες στατιστικά συνειδητοποιείς το κόστος διαχείρισης? Είμαστε δημοσιογράφοι ξαφνικά? Έχουμε ψεύτικους τηλεοπτικούς έρωτες τύπου TV Generation? Εθελοτυφλούμε στην έξαρση της Ψυχανάλυσης? Χρυσές δουλειές έχουν. Κατασκευάζουμε τεχνητούς παραδείσους? Δεν θέλουμε να γνωριστούμε και να πιούμε καφέ? Είμαστε υπεράνω παρέας? Είμαστε υπεράνω χρημάτων? Κατά τον Πάριο λοιπόν έχουμε Ένα Ταξίδι στο Φως, Έναν Δέκατο Τρίτο Θεό, Μία γλυκιά φυλακή που δεν θέλεις να βγεις από εκεί. Ξέρεις, η μαγεία, το magic στα παραμύθια, εύκολα μπορεί να οδηγήσουν σε Μαύρη Μαγεία πχ, πως τα ξεχωρίζεις? Αν σε μπλέξω για παράδειγμα έχεις εσύ τεκμήρια που λες δεν είναι Αντίχριστος αλλά Walt Disney. Τι θα πει Θεός, ψυχή και σώμα? Πόσο μεγάλη σχέση έχει με την Κόλαση η ειδική διαμόρφωση υλικού? Κατά τους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι, μιλούν για ένα Σύμπαν συνδέσεων, into the paranoid, στο οποίο τα πάντα, ιδέες, ιδανικά και άνθρωποι είναι ενδοσυνδεδεμένα. Κράτα για σήμερα την κάθετη άρνηση, πρόκληση, ρομαντισμό, ονειροπόληση, στο να μην μπορεί κανένας να σου βάλει λόγια και ιδέες. Πρόσεξε. Δεν σου λέω μην ακούς, μην προσέχεις ή στάσου χωρίς συμβουλές. Αν μπορέσεις μετά να τους ζητήσεις το λόγο αν κάτι πάει στραβά και δεν σου κάτσει κάνε ότι θες. Ο άλλος δεν είναι υπεύθυνος να σου πει τι να κάνεις. Αν το κάνεις ξέρεις τι θα σου απαντήσει αφού φας την πατάτα? Τι ξέρου γω. Είπα, ξείπα, εννοούσα χι, ψι, ωμέγα. Καλά Κρασιά. Μάθε να το διαχειρίζεσαι αυτό και μπορεί να ξεχωρίσεις. Καλό σου απόγευμα!

    ReplyDelete
  13. Είμαι τζαι γω ΔΥ τζαι εναντίων της απεργίας ακριβώς για τους ίδιους λόγους με την ξαδερφη. Μεν σας παρασύρει όμως το κάθε τυχαίο ντάμπο ελεφαντάκι που είχε την τύχη τζαι το κούντημα να γίνει υπουργός. Έφταιξεν μας τωρά η Παρασκευή ή εν ένας πολλά καλός τρόπος να φανατίσουμε όλο τον κόσμο εναντίον των ΔΥ? Διαίρει και βασίλευε ο νίκαρος...

    ReplyDelete