Monday 6 October 2014

Θάβοντας το feel fantastic



Γέμισε το Facebook και το Twitter ειρωνικά σχόλια για την τύπισσα στο Feel Fantastic που θα έδινε συγχαρητήρια σε ένα φορέα του Aids. Η επίδοξη Star Κύπρος μπέρδεψε τη λέξη φορέας με τη λέξη αιμοδότης και έγινε φυσικά ο χαμός. Πάρτε μια ιδέα εδώ.

Και δώσε οι κοροϊδίες, οι ειρωνείες και το θάψιμο. Να λένε για τη μόρφωσή της, για το επίπεδο της, για τις γνώσεις της και τον τρόπο που μιλά.

Δεν πρόκειται να την υπερασπιστώ. Ας πρόσεχε.

Η υποκρισία όμως γύρω από αυτό το θέμα με ενοχλεί. Βλέπεις σχόλια γεμάτα ορθογραφικά λάθη, γραμμένα με greeklish, του κόσμου τις ασυνταξίες, και όλα αυτά για να κατηγορήσουν για ένα λεκτικό λάθος.

Συγνώμη, αλλά όταν ζει σε γυάλινο σπίτι δεν ρίχνεις πέτρες.

Τα πιο όμως εκνευριστικά σχόλια είναι για το επίπεδο του show. Κάτσε καλά ρε παιδί μου. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ομορφιάς, με σπόνσορα μάλιστα εταιρεία καλλυντικών.

Δεν είναι ούτε διαγωνισμός γνώσεων, ούτε επίδειξη πνευματικής καλλιέργειας. Τα βυζιά τους και τον κώλο τους βγάζουν οι διαγωνιζόμενες στη φόρα, προσπαθώντας να κατακτήσουν ένα τίτλο ομορφιάς. Δεν συναγωνίζονται πάνω στη σημειολογία του Ferdinand Saussure, ούτε στη φυσική του Αϊνστάιν και γενικά το Feel Fantastic έχει τόση σχέση με τη γνώση, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια όση εγώ και η Αχάπαρη με τη ζαχαροπλαστική.

Να μου πεις είναι στοιχειώδες ότι δεν δίνεις συγχαρητήρια σε κάποιον που έχει Aids. Δεν θα διαφωνήσω, καθόλου. Επαναλαμβάνω όμως. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί. Είναι ένα πρόγραμμα του κώλου και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Και στο τέλος της ημέρας, όσοι το βλέπουν φταίνε. Γιατί αν δεν του έδιναν μονάδες τηλεθέασης και τόση σημασία στα κοινωνικά δίκτυα, το Mega δεν θα το πρόβαλλε. Απλά τα πράγματα. Πάνω στο Feel Fantastic όμως κτίζεται σημαντικό κομμάτι του τηλεοπτικού προγράμματος του σταθμού. Εκτός από την ώρα που προβάλλεται, γεμίζουν πολλές ώρες με τις τύπισσες που παρελαύνουν σε άλλες εκπομπές για να πουν τον πόνο τους ή τους κριτές, που νομίζουν ότι τους έβαλαν στην επιτροπή για το Pulitzer.

Δεν σου αρέσει μην το βλέπεις. Πήγαινε για ένα ποτό, διάβασε κανένα βιβλίο, πες τα με τον κολλητό σου, κάμε σεξ, λύσε κανένα soduku. Υπάρχουν ένα εκατομμύρια πράγματα να κάνεις για να περάσεις την Κυριακή το βράδυ, κλείσε τη ρημάδα την τηλεόραση και μην ασχολείσαι.

Εν ολίγοις, το πρόβλημα του Feel Fantastic και με όσους το κατηγορούν είναι ό,τι παίρνουν σοβαρά το θέμα. Πολύ πιο σοβαρά από ό,τι αξίζει. Είναι ένα πρόγραμμα για να γελάς και για να παίρνεις μάτι.

Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι οι κοπέλες πρέπει να ξέρουν να απαντούν σε σοβαρές ερωτήσεις, να είναι έξυπνες ή να μιλούν σωστά κακό του κεφαλιού σου. Έχασες όλο το νόημα. 

49 comments:

  1. Όπως το λες, κάντε κάτι άλλο. Είναι άνευ ουσίας να ασχοληθεί κανείς. Προσωπικά ούτε γέλιο μου προκαλούν. Περισσότερο με καταθλίβουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν λέω να μην το δει κάποιος. Αλλά όσοι το βλέπουν ας μην έχουν αυταπάτες για το τι βλέπουν.

      Delete
  2. Eγώ προσωπικά προτείνω TLC!:)Όλα όσα περιγράφεις σε ένα κανάλι:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάτσε να κάμω ένα search να δω για ποιο πράγμα μιλάς.

      Delete
    2. Ειδικότερα την εκπομπή "Honey boo boo" του TLC. Αλήθεια δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το πόσο μειώνεται το επίπεδο σου βλέποντας αυτό το reality

      Delete
    3. ή τούτο:

      https://www.youtube.com/watch?v=GXsqwyDNIgM

      Delete
  3. Το Feel Fantastic είναι ό,τι πιο ωραίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυπριακή τηλεόραση, γιατί επιβεβαιώνει όλα τα κυπριακά κλισέ που με αναγουλιάζουν χρόνια τώρα. Λατρεύω να το παρακολουθώ και απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο της παρακμής του, νιώθω σαν τον Νέρωνα που απολαμβάνει τη θέα της Ρώμης να καίγεται. Από τις διαγωνιζόμενες, την παρουσιάστρια και την κριτική επιτροπή είναι όλοι ένα βήμα πριν την ευθανασία. Η λαχτάρα μου να το δω κάθε Κυριακή είναι η ίδια με την οποία έβλεπα κάποτε 'Χρυσό Κουφέτο' στα τέλη των 90ς.

    Φτάσαμε να ζήσουμε την εποχή που το να γίνεις πουτανάκι απαιτεί διαδικασία και μελέτη. Δεν είναι τέλειο;!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επιτέλους. Βρήκα τον πιο συνειδητοποιημένο τηλεθεατή ever!

      Η απονομή του βραβεόυ θα γίνει σε άλλη ανάρτηση :)

      Delete
    2. Που το θυμήθηκες το χρυσό κουφέτο; Πω πω! Τόσο καλά δηλαδή; Θα μπω να το χαζέψω λίγο διαδικτυακά, με βάλατε στην περιέργεια!
      Όσο για τους διαγωνισμούς ομορφιάς, τι να πει κανείς, η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο... Τουλάχιστον να το κάναμε όπως αμερική: χιλιάδες κορίτσια να διαγωνίζονται για μις και δύο για Πρόεδροι των πολιτειών! θα γλιτώναμε και το εξουθενωτικό νταβαντούρι της προεκλογικής περιόδου κάθε φορά... :) Φιλιά σου στέλνω!

      Delete
    3. Αυτο και αν είναι πρόταση. Καλλιστεία για την ανάδειξη προέδρου. Μωρέ μήπως είναι ο τρόπος να δούμε άσπρη μέρα;

      φιλιά πολλα

      Delete
  4. ... Απο την άλλη όσο ωραίο κώλο και βυζί και να χεις, όσο και αν είναι τα μόνα που σε ενδιαφέρουν, 21 χρόνων κοπέλα γίνεται να μην ξέρει τη λέξη φορέας? Γίνεται να μην ξέρει τι είναι το AIDS και τις συνέπειες του? Εν γίνεται! Δεν είναι λεκτικό λάθος... Ελπίζω η κοπελίτσα με το θάψιμο που έφαγε να ανοίξει το google και να μάθει. Αν μη τι άλλο θα είναι για καλό της.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Διαφωνώ. Γίνεται και καλογίνεται. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος υπάρχει που δεν ξέρει στοιχειώδη πράγματα. Διανοήσαι πως υπάρχει άτομο που δεν γνωρίζει ότι στη Συρία γίνεται πόλεμος; Και όμως γνώρισα κάποιον που δεν ήξερε. Α τε ρε; Μα έχουν πόλεμο; Μάνα μου ρε... αυτή ήταν η απάντηση του.

      Delete
    2. α ξέρω τζιαι εγώ ποτούτους, εν ξέρουν τι γίνεται στην Συρία, για το δημοψήφισμα στην Σκωτία, για την Ουκρανία κλπ γενικά εν ξέρουν, βέβαια εν ξέρουν επίσης και πιο απλά πράματα όπως αν είχαν ποττέ στην ζωή τους οργασμό, και επεξηγώ: έσιει τσανς να είχα οργασμο τζιαι να μεν το κατάλαβα???? όχι μάνα μου εν έσιει έτσι τσανς. Μα είσαι σίουρη???@!$%$^$%&%*^%$##@!! Αυτά!! :))) (μιλούμε για ενήλικα, 30+)

      Delete
    3. Μουαχαχαχαχαχα. Στο μεταξύ υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ανεπαίσθητοι οργασμοί τζαι να μεν το ξέρουμε;

      Delete
    4. μα είχε και συνέχεια η κουβέντα αλλά εν μπορώ να την γράψω!εν πολλά πρωί. εν ξέρω αν με περιπαίζεις έτσι egooglara το για κάθε ενδεχόμενο χαχαχαχα. Τελικά αντιμετωπίζουν και άλλες τέτοια θέματα, να μεν αδικώ την κοπέλλα:p. Πάντως φαίνεται να μην υπάρχει το φαινόμενο του ανεπαίσθητου οργασμού...:)))

      Delete
  5. καλημερα καλη μου!
    καλη εβδομαδα να εχεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή βδομάδα να έχουμε όλοι και μακριά από τις κακοτοπιές.

      Delete
  6. Το έχει η ατελής φύση του ανθρώπου να αδημονεί να κακίσει τα λάθη του άλλου. Δεν νομίζω όμως ότι παίρνει κανείς στα σοβαρά το feel fantastic. Φταίει που η εναλλακτική του κοινού ψες όμως ήταν ο Κολοκασίδης να μετρά τα ποσοστά των κομμάτων αν είχαμε σήμερα βουλευτικές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εναλλακτική λύση είναι επίσης να κατεβάσεις καμιά καλή ταινία, καλή σειρά ή και να μην δεις καθόλου τηλεόραση.

      Delete
  7. de Saussure, darling. :)
    Τζι εγώ είπα αρνούμαι να κάτσω να το δω. Τζαι εν το είδα ποτέ. Αλλά ακούω τα σχετικά με το ψεσινό και απορώ πού ζουν τούτα τα πλάσματα. Ξέρω, έχω δεχτεί πως ό,τι ειναι αυτονόητο για μένα δεν είναι για όλους, αλλά τούτο ρε γαμώ το, εν σαν να τζαι ζει στον Πλούτωνα που τον τζαιρό που γεννήθηκε ή όπως άμα σου μιλούν μες στο κλαμπ τζι εν ακούεις τζαι νεύκεις ναι ναι του κουτουρού-σαν να έδωσε μια απάντηση του κουτουρού.
    Τέσπα, εν σημαίνει ότι εν θα σχολιάσω επειδή απαξιώ να το δω. Τζείνο που είπα εγώ εν ότι ήντα τες βάλλουν να απαντούν τζι ερωτήσεις, τι μας κόφτει αν έχουν νου ή γνώσεις; Τζι αν θέλουν, ας ρωτούν ερωτήσεις για τη δουλειά τους ή τη δουλειά που θέλουν.
    Τράτζικ το ότι υπάρχουν ακόμα έτσι πράματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. το ξέχασα το de. ίσως επειδή συνήθως το λέω μόνο με το επίθετο του. συμφωνώ πως το αυτονόητο το δικό μου δεν είναι και δικό σου. αλλά πάλε είναι κάποια πράγματα που όσο και να λέμε θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για όλους.

      Delete
  8. Και συμφωνώ αλλά και διαφωνώ μαζί σου. Ναι εν ένα show για διαγωνισμό ομορφιάς τζιαι όι γνώσεων. Και της κάκιστης ποιότητας μάλιστα. Το ότι μια κοπέλα όμως εν όμορφη (ο Θεός να την κάμει) δεν θα έπρεπε να αναιρεί και την εξυπνάδα ή την στοιχειώδη γνώση. Γιατί στις υπόλοιπες χώρες οι διαγωνιζόμενες σε τέτοιους διαγωνισμούς είναι άλλου επίπέδου; Κι όταν λέω άλλου επιπέδου εννοώ και σε εμφάνιση και σε μόρφωση/εξυπνάδα/γνώσεις. Διότι παν να διαγωνιστούν, να κερδίσουν και να εκπροσωπίσουν κάπου/κάπως τη χώρα τους. Εμάς προφανώς το προϊόν μας τούτον ένι. Και εν κρίμαν. Διότι προφανώς τούτον καλλιεργεί η κοινωνία μας. Χτενίστου βάφτου βάλε μαγιώ και άηστα άλλα ούλλα εν περιττά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είπα ότι είναι όλες. Ίσως το έθεσα λάθος. Αν δεις σε γενικές γραμμές το επίπεδο σε άλλες χώρες μπορείς να αντιληφθείς και τη διαφορά. Πάρε εδώ δίπλα την Ελλάδα. Γείτονας λαός, συγγενείς λαός, με την ίδια γλώσσα και πολλά κοινά. Όσες φορές μπήκα στη διαδικασία να παρακολουθήσω εγύρευκα σκάρτη. Εμάς γυρεύκεις καλή. Και εκτός αυτού, ξέρουν να μιλούν και έχουν τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις. Εμάς εν ξέρουν καν να μιλήσουν. Και ο λόγος εν ότι εν τόσο χαμηλού επιπέδου οι παραγωγές που καμιά κοπέλα που όντως διαθέτει τα περισσότερα ή όλα τα προσόντα δεν μπαίνει στον κόπο να πάει. Και παν όλες αυτές που βλέπουμε. Που απλά εβρέθηκε κάποιος να τες αππώσει.

      Delete
    2. Απλά εμένα δεν μου αρέσει όταν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι, κάτι που κάνουμε πολύ στην Κύπρο π.χ. όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και πληρώνονται χιλιάδες ευρώ το μήνα, ή, όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες και βιαστές.

      Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ τηλεόραση και ειδικά διαγωνισμούς ομορφιάς, είτε γίνονται στην Κύπρο είτε σε οποιανδήποτε άλλη χώρα. Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που λες, αλλά επειδή δεν παρακολουθώ, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

      Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γνωρίζω προσωπικά 2 κοπέλες οι οποίες έχουν λάβει μέρος και έχουν κερδίσει. Η μια νομίζω βγήκε Μις Κύπρος και η άλλη σταρ Κύπρος. Η πρώτη ήταν γειτόνισσα μας και η δεύτερη παντρεύτηκε ένα φίλο μου από τον στρατό.

      Χωρίς να θέλω να τις παρουσιάσω ως τέλειες, σίγουρα απέχουν πολύ από το να τις αποκαλέσω σκάρτες. Και όμορφες είναι και να μιλούν ξέρουν και μορφωμένες είναι και μια χαρά ξέρουν να συμπεριφέρονται. Και σίγουρα δεν είναι αππωμένες.

      Επίσης γνωρίζω την Κουφαλίδου αλλά χωρις να μου έχει κάνει κάτι προσωπικά δεν την πάω και πολύ. Αλλά και πάλι σκάρτη δεν την λες. Ίσως λίγο αππωμένη.

      Για αυτό όπως είπα ας μην γενικεύουμε.

      Delete
    3. ένας διαγωνισμός ομορφιάς είναι διαγωνισμός ομορφιάς. αμάν τζαι ακούομαι όπως τους παίκτες που λαλούν η Ομόνοια έπαιξε όπως την Ομόνοια :))
      το θέμα για μένα δεν είναι αν είναι καλές ή σκάρτες αν ξέρουν να μιλήσουν ή όχι. τα καλλιστεία είναι κάτι πολύ επιφανειακό, μετρούν την εμφάνιση μιας κοπελας. το να θέλουμε μια λαμβάνει μέρος να είναι τζαι έξυπνη τζαι να ξέρει τζαι να μιλά είναι απλά γαρνιτούρα για να μην ακούεται ο διαγωνισμός πολλά επιφανειακός. είτε ξέρει είτε όχι, στο τέλος η εμφάνιση θα μετρήσει και καλώς θα μετρήσει η εμφάνιση γιατί αυτό θέλουν τούτοι οι διαγωνισμοί.



      Delete
    4. σωστή η Μάνα.

      απορώ πώς υπάρχουν γυναίκες, ή άντρες που σέβουνται τις γυναίκες, που κάθουνται τζιαι θωρούν καλλιστεία. Στα οποία το μόνο προσόν που χρειάζεται να έχει η συμμετέχουσα είναι οι κατάλληλες αναλογίες τζιαι ωραίο πρόσωπο.
      Σαν να ένει προϊόν τζιαι περνά που έγκριση για να πουληθεί.

      Εν γίνεται να περιμένεις ευφράδεια τζιαι σφαιρικές απόψεις που οφθαλμόλουτρο.

      Ήταν τραγική η απάντηση της κοπέλλας, όι γιατί ήταν σε καλλιστεία, αλλά γιατί την εκστόμισε. Τραγικό να μεν ξέρεις τί σημαίνει φορέας.

      Ακόμα πιο τραγικες ήταν οι αντιδράσεις που τον κόσμο..

      Delete
    5. Δεσποσύνη, σίγουρα τέτοιου είδους διαγωνισμοί δεν είναι και ότι καλύτερο αφού όπως έχεις αναφέρει και εσύ παρουσιάζουν τις γυναίκες σαν ένα προϊόν προς πώληση. Αλλά ας μην υποτιμούμε τον ή την οποιονδήποτε που αρέσκεται να παρακολουθεί ή να λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, απλά και μόνο επειδή εμείς έχουμε διαφορετική άποψη και δεν μας αρέσουν.

      Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι ένας διαγωνισμός ομορφιάς έχει και κάποια έπαθλα χρηματικά και μη και προσφέρει κάποια κίνητρα ώστε κάποιες που θέλουν για παράδειγμα να κάνουν καριέρα στο μόντελινγκ να αποφασίσουν να λάβουν μέρος. Η κοπέλα μπορεί να έδωσε την απάντηση που έδωσε λόγω τρακ, ή, μπορεί απλά να έχει IQ πατάτας, πράγμα που αμφιβάλω.

      Η γενική αντίδραση του κόσμου όμως, διαβάζοντας και τα αρνητικά σχόλια στο βίντεο που ανάρτησε η Μάνα, είναι πολύ χειρότερα από ένα διαγωνισμό ομορφιάς που τέλος της ημέρας ασχέτως με το πως γίνεται ή τι αντιπροσωπέυει, ή πως αισθανόμαστε εμείς, προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι το αισθητικά ωραίο σε αντίθεση με την συμπεριφορά αρκετών σχολιαστών που είναι απλά άξεστοι, ανάγωγοι και ασεβείς.

      Delete
    6. Anonymous, εν υποτίμησα όσους παρακολουθούν τα καλλιστεία. Εν τους καταλαβαίνω απλά.
      Φαντάζουμαι ότι οι κοπέλλες που λαμβάνουν μέρος έχουν τους λόγους τους. Μπορεί να εν τα λεφτά. Μπορεί να εν η φήμη. Μπορεί να εν η 'καριέρα στο μόντελιγκ΄. Οτιδήποτε. Ούτε τούτο το καταλαβαίνω, αλλά εν το υποτιμώ. Εν σεβαστό.

      όσο αφορά το τί εν αισθητικά ωραίο, εν καθαρά υποκειμενικό. Εγώ θεωρώ τα καλλιστεία χυδαία, αλλά ευτυχώς ο καθένας δικαιούται την άποψη του. Μπορεί κάτι που αρέσκει σε εμένα να εν αποκρουστικό για κάποιον άλλον.

      Συμφωνώ πάντως απόλυτα μαζί σου για σχόλια του κόσμου. Δείχνει μια χαιρεκακία τρομαχτική

      Delete
  9. Ένα δίκιο έχεις το ρε μάνα. Μην πω τζαι θκυο τζαι τρία τζαι τέσσερα τζαι βάλε. Αλλά ασχέτως τι απάντησε η κοπέλα, διαβάζοντας αρκετά από τα σχόλια που αφήνουν πολλοί, όχι εδώ στο μπλογκ σου, αλλά στο video που ανάρτησες, καταλαβαίνεις το επίπεδο παιδείας και αγωγής που έχουμε γενικά ως κοινωνία. Οι βρισιές και οι προσβολές πάνε σύννεφο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. και στο κάτω κάτω τι μας νοιάζει αν η άλλη είναι αμόρφωτη. βγαίνει τόσο βρισίδι και τόσο μίσος για μια στην ουσία άγνωστη κοπέλα, που δεν ξέρω τι να πω...

      Delete
  10. Πάρακατω καλέ που εν διαγωνισμός 'ομορφιάς'(υποτίθεται!)? Τούτες οι συνάμενες κουνάμενες δεν παύουν να δείχνουν το επίπεδο παιδείας στην Κύπρο με την ασχετοσύνη τους! Πως συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ομορφιάς βάλλει τες δηλαδή στο απυρόβλητο? Εν σημαίνει οτι αν είσαι όμορφη συγχωρείσαι για την παλαβομάρα σου! Πάντα έχουμε την τάση να λέμε μάνα μου ρε μπορεί ναν παλαβή αλλά τουλάχιστον εν όμορφη! Στις μεγάλες πασαρέλλες του εξωτερικού οι σχεδιαστές κάμνουν στις υποψήφιες μοντέλα συνέντευξη για να δουν τζαι πόσον τους κόφκει, οπόταν κάποια βασικά πράματα πρέπει να τα ξέρεις όπως π.χ το φορέας του AIDS βγαίνει που το ρήμα φέρω που σημαίνει κουβαλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είπα ότι η ομορφιά δίνει συγχωροχάρτι στην ηλιθιότητα και την άγνοια. Αλλά να μην έχουμε τζαι απαιτήσεις από ένα διαγωνισμό ομορφιάς που εκατάντησε reality.

      Delete
  11. Υπεραναλύετε το. Το feel fantastic εν μια χαρά πρόγραμμα του κώλου και σε συνδιασμό με το twitter χαρίζει γέλιο που εν χαρίζουν οι ταχα μου κωμικες σειρες.
    Επίσης Ιωάννα το στέμμα εν δικό σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άλλη μια τηλεθεάτρια που έπιασε το νόημα.
      Ιώαννα δεν ξέρω αν το στέμα εν δικό σου αλλά για να το λαλεί η συμπεθερά κάτι ξέρει.

      Delete
  12. Ειδα τούτο το κωμικο/δημοσιογραφικό βιντεούιν για τα αμερικάνικα καλλιστεία και μαζι με άλλα, θήγει και το θέμα των ερωτήσεων. Εν πολλά ενδιαφέρον και τα άλλα βιντεος τούτο του τύπου.

    https://www.youtube.com/watch?v=oDPCmmZifE8

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα τελειώσει το φυλλάδιο των μαθηματικών η μικρή και θα βάλω το βίντεο να το δω.

      Delete
  13. μια παρομοια αποψη επροσπαθησα να εκφρασω τζιε εγω στο φεισμπουκ τζιε εδεχτηκα σχολια τυπου "ε σιγα εν μια εκπομπη". ενιγουει...
    οσο για τα σχολια δαμε που λαλουν για το tlc κτλ, εσκεφτουμουν το τζιε εγω σημερα οτι υπαρχουν και στην Αγγλια χαλια προγραμματα, καποια πραγματικα εν αθλια. Η διαφορα εν οτι δαμε, τζιε στην Αμερικη, υπαρχουν επιλογες ποιοτικες, ή εστω αξιοπρεπεις. Στην Κυπρο εν μετρημενες οι επιλογες με ποιοτητα. Κωμικη σειρα δεν θυμαμαι που ποτε εχει να δουμε. Οι παραπανω αποπειρες φκαλουν γελιο σε μερικους επειδη εν γελοιες, ή σαχλες. Θελεις να δεις ενα τηλεοπτικο δραμα τζιε μαυριζουν σου την ψυσιη.
    Τεσπα, οσο για το οτι η συγκεκριμενη εκπομπη αντανακλα πραγματα που την ευρυτερη κοινωνια, φανταζουμαι εν χρειαζεται να το αναλυσω στο συγκεκριμενο μπλογκ.
    Τες Κορες τζιε τα μαθκια σας!! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά έχεις δίκαιο. οι επιλογές για κάποιον που δεν έχει δορυφορική ή Minix είναι μετρημένες.

      Delete
    2. Για αυτό εγώ εδώ κατεβάζω σειρές που θέλω να δω και σταμάτησα εντελώς να βλέπω κυπριακή τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, για όσους δεν το έχουν δει, μόλις τεελείωσα το Breaking Bad και είναι καταπληκτικό

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Καλα οκ η διαγωνιζομενη εν ηλίθια, εν παλαβή άτε ασχετη πανηλίθια 20αρα όση τζαι να είναι... οι υπόλοιποι τόσοι άνθρωποι με μικρόφωνα εν εβρέθηκεν ένας ένας ρε κουμπάρε μου να εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι φορέας ή απλά τι είναι aids... 2 Κουβέντες απλά έτσι πραγματικά ήθελα να είναι ένας Μουρατίδης απέναντι τζείντην ώρα όσο τζαι να τον αντιπαθώ να της πει είσαι καλά κοριτσι μου? Δεν παρακολουθώ Τv δεν μπορώ να εκφράσω περαιτέρω άποψη καθώς δεν έχω δει το υπόλοιπο αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία απλά για μια τυπική γρήγορη ενημέρωση...

    ReplyDelete
    Replies
    1. το θέμα είναι πως ίσως κανένας δεν διόρθωσε γιατί κατάλαβαν ότι είναι ευκαιρία για χαβαλέ και κοροϊδία. κοίτα που όλοι συζητούμε για το πρόγραμμα τώρα. Μούχτι διαφήμιση.

      Delete
  16. Όπως βλέπεις αγαπητή Μάνα ο άνθρωπος δεν έβαλε μυαλό με την κρίση χωρίς να σημαίνει ότι η κρίση πέρασε... Και επειδή μιλάμε μεταξύ μας, και επειδή βλέπω έχεις το ημερολόγιο της αξιαγάπητης Εύας στο Βόλο και επειδή τον έπιασα τον τίτλο σου, θέλω να προσφέρω μία οπτική που δεν θέλει να διαλευκάνει αν η οικονομία της γνώσης είναι μία πραγματική φούσκα. Το θέμα μας δεν είναι οι Star ή οι γνώσεις, ένα ηλίθιο δίπολο. Πάω το πρωί μία Κυριακάτικη Βόλτα, Πλάκα, Ακρόπολη, περπατάω στην αρχαία αγορά, απολαμβάνω τον καφέ μου. Θυμάμαι τη στρατιωτική μου θητεία στη ΣΑΣ όπου απολάμβανα τον περίπατό μου και την έξοδο στο Λιμάνι του Βόλου, με ωραίο φαγητό, με ενεργειακή πληρότητα. Χρειάζομαι άλλα κριτήρια όπως καταλαβαίνεις. Κάποιοι θέτουν το standard των γνώσεων. Και λοιπόν. Αν με καταλαβαίνεις έχω μία και μόνο ερώτηση. Πότε? Πότε θα θεωρήσει κάποιος ότι γνωρίζει και πότε όχι? Στην περίπτωση βέβαια του θεάματος, του διαγωνισμού ομορφιάς και των social media τα πράγματα δυσκολεύουν. Γνώσεις, σύμφωνοι, έχει κάτι από αριστοκρατική σκόνη αλλά ουδείς γνωρίζει. Αν εγώ σταθώ στα παραδοσιακά μαθήματα, στα βιβλία μου και στα Μαθηματικά που ήδη γνωρίζω, σπούδασα αλλά και μετεξελίσσω, έχω όλες τις απαντήσεις. Η σκόνη όμως έχει τους δαίμονες της Νικόλ Κίντμαν και δεν έχει απαντήσεις. Περνάμε στη σκοτεινή πλευρά με άλλα λόγια. Και το ερώτημα που τίθεται είναι. Έχετε ιδέα από μαθήματα? Ο άνθρωπος είναι ανυπάκουος. Ότι του πεις θα κάνει το αντίθετο, δεν υπακούει σε τίποτα. Τα πράγματα είναι απλά, αν ξέρεις, δεν χρειάζεται ούτε η προσβολή ούτε η διαπραγμάτευση. Ποιο είναι το επίπεδό της. Το θέμα που σχολιάζεις είναι πάντα επίκαιρο στον καλλιτεχνικό χώρο, γιατί κατά βάθος ο άνθρωπος βγάζει το απωθημένο του.. Βρίσκει μία αφορμή και ότι ακούει ο ίδιος το λέει στους άλλους. Δεν θέλει να φαίνεται το έλλειμά του. Φαντάζομαι με καταλαβαίνεις πως επειδή δεν θέλω μαζί με την Εύα να κινδυνολογήσω, δεν θέλω να αρχίσω να σχολιάζω με το ότι θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να σας γνώριζα από κοντά, με ενδιαφέρει και η δουλειά μου. Αν καλοσκεφτείς πως η γνώση στηρίζεται σε παραδοσιακά κατά βάση μαθήματα, όσοι έχουν το μεράκι, την ανησυχία και τη μαθηματική πρόκληση στο αίμα τους, ξέρουν αν υπάρχει η δεν υπάρχει εγώ. Ξέρουν πότε μπορούν να ξεκινήσουν. Οφείλουν να γνωρίζουν το πότε... Να γιατί η οικονομία της γνώσης μπορεί να ισοπεδωθεί στην ανάγκη παραγγελίας και μόνο. Αν δεν έχεις το άλφα δεν μπορείς να προχωρήσεις στο Β. Υπάρχει δυσαναλογία στην πληροφορία σε σχέση με την εμπορική της διάσταση και το εμπορικό περιβάλλον. Τι σχέση έχει το μοντέλο εργασίας με αυτά που βλέπουμε στις τράπεζες και σε μία δημόσια υπηρεσία? Λάθος κύριοι, έχουμε τους επιστήμονες. Ένα Σαββατόβραδο με καλή παρέα και ωραίο φαγάκι. Μία βόλτα σε ένα μουσείο και τόσα άλλα. Πάντα μαζί με την αξιαγάπητη Μάνα και την καλή Νεράιδα..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι όλοι ανυπάκουοι. Πως υπάρχουν έστω και λίγοι που και βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν όλοι οι υπόλοιποι.

      Delete
  17. Το έγραψα κι αλλού: με ενόχλησε τα μάλα ο τρόπος που αντιμετώπισαν την κοπέλα οι "δημοσιογράφοι" και όλα τα λιμά της κακιάς ώρας... Οποία υποκρισία αλήθεια... Καλό μήνα Μάνα μου :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. και εμένα με ενόχλησε και πολύ μάλιστα. άνθρωποι που δεν ξέρουν να βγάλουν τα μάτια τους τα έβαλαν με ένα 20χρονο χαζοκόριτσο, απλά για να φανεί ότι είναι έξυπνοι.

      Delete
  18. Εντάξει άλλο φορέας και άλλο αιμοδότης και μην έχεις την στοιχειώση γνώση να τα ξεχωρίσεις. Οι δημοσιογράφοι βρήκαν ένα θέμα να πουλήσουν και όλοι εμείς ακολουθήσαμε. Εμείς όμως γιατί παρακολουθούμε τέτοιες εκπομπές και τους δίνουμε θεαματικότητα; Φταίνε δηλαδή πάντα οι άλλοι για την απαιδευσιά μας και για αυτά που βλέπουμε και ακoύμε;

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Αγαπητές Μάνα και Εύα, κάνω το σχόλιο και στις 2! Με αφορμή το τελευταίο άρθρο της Εύας αλλά και τις υπόνοιες που άφησα με το διαγραφέν σχόλιο στο ημερολόγιο της Μάνας, έδωσα να εννοηθούν πράγματα αν με καταλαβαίνετε καλά γύρω από το συνεχές, γύρω από το Continuum όπως λέγεται επίσημα...;) Η Μάνα από τη μία αναζητάει απαντήσεις, η Εύα από την άλλη δημιουργεί κείμενα και παραγράφους "ως προβολές" ;) Θέλησα λοιπόν να σας διαφωτίσω ίσως και με το παράδειγμα του Einstein αν το έχετε ψάξει ο οποίος απομονωμένος αλλά και αποδοκιμασμένος στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, αναζητάει διέξοδο στο βασίλειο των αριθμών. Οι πολύ άσχημοι σχολικοί του βαθμοί προκαλούν και την οικογενειακή κριτική. Στέκομαι σε αυτό που είπε η Μάνα, απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τη χαώδη πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Με κάποιο τρόπο άλλωστε πρέπει να κερδίσουμε ανθρώπους, τη Μάνα, την Εύα. Τι θα κάνουμε λοιπόν? Μέχρι τώρα υπήρξαν απλά ημίμετρα. Μπορούμε λέει να σκηνοθετήσουμε κάποιες συμπτώσεις. Θα αρχίσουμε να ταιριάζουμε με όρους χειροτεχνίας λέξεις και γραπτά, θα μας διαβάζουν, θα έχουν ένα Virtual Reality, θα υπάρχουν κινήσεις στον πραγματικό κόσμο. Θα σκηνοθετήσουμε λοιπόν κάποιες συμπτώσεις ώστε να φαίνεται ότι είμαστε οι απόλυτα in και μέσα σε όλα, ότι υπάρχει συνέχεια και συνεχές, ενώ κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει! Λένε για παράδειγμα ότι ένας πράκτορας δεν μπορεί να πιστεύει σε συμπτώσεις, όπως επίσης η σκηνοθεσία των συμπτώσεων εξαρτάται από τα βιώματα του δημιουργού καλώντας τον να αλλάξει κριτήρια και να πάρει άλλες αποφάσεις (με αφορμή το παράδειγμα του Einstein). Είναι σαν να έρχομαι Μάνα και να σου λέω ότι θα σου φτιάξω ένα Virtual Reality και ένα Matrix μέσα στο οποίο θα φαίνεται ότι σκοτώνεσαι. Αλλά θα είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο ώστε να πασχίζει να σε κάνει να βγάλεις συμπεράσματα στον πραγματικό κόσμο. Πραγματικότητα στα games που αφορά άμεσα τα μικρά παιδιά όπως γνωρίζετε. Γιατί όχι, με εμάς να αφορά και τους μεγαλύτερους.΄Ετσι λοιπόν για τον πόνο, την οργή και τις απαντήσεις που συζητάτε, η σκηνοθεσία των συμπτώσεων λειτουργεί ως ρόλος ακόμα και στη θρησκεία με το προφίλ του Θεού και της Μαρίας, ρόλος που δεν είναι απαραίτητα ο δικός σας, μας. Απλά κάποιος βάζει το χεράκι του και βγάζει τα μάτια του μόνος του. Η σκηνοθεσία των συμπτώσεων σας καλεί στη διαφοροποίηση και στην εναλλακτική πραγματικότητα, σε άλλα κριτήρια και άλλες αποφάσεις, σε αληθινά βιωματικά κριτήρια που θα αποδεικνύουν πως αυτό το Continuum αλλού υπάρχει και αλλού δεν υπάρχει. Παρακολουθώντας την εξέλιξή σας στο ημερολόγιο και από δικές μου εμπειρίες έρχομαι να διακρίνω το πότε ο άνθρωπος μιλάει και πότε όχι. Το να σου αραδιάσω δέκα επιχειρήματα και λογοπαίγνια ή όποτε σε θυμηθώ να σου βγάλω λογίδρια, δεν σημαίνει ότι μιλάω. Όταν θέλουμε κάτι απλώνουμε το χέρι μας και το παίρνουμε! Διαφορετικά, στη σύμπτωση ξανά, θα φαίνεται ότι μπορώ να αντιμετωπίζω τα πάντα ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνω τίποτα, το ξύνω με άλλα λόγια. Σε κάθε περίπτωση παραφράζω την Εύα για την ανάγκη ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΗΣ και θα σας αφήσω εδώ. Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!

    ReplyDelete