Monday 24 November 2014

Εδώ η καλή πληροφορία



Μπορείς να τα πεις μυστικά, μπορείς να τα πεις και πληροφορίες. Αφορούν πάντως τον κοινωνικό περίγυρο. Όχι τους στενούς φίλους, τους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι, αλλά τον κόσμο με τον οποίο συναναστρέφεσαι.

Γνωρίζω λοιπόν πολλά πράγματα. Κάποια είναι σημαντικά και κάποια όχι. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν τα ξέρουν άνθρωποι που τους αφορούν.

Ξέρω για παράδειγμα για μια τύπισσα που απατά τον άντρα της και ο ίδιος χαμπάρι δεν πήρε. Ξέρω για ένα άλλο, που θα πάρει σπίτι δεύτερο σκυλί και η γυναίκα του έχει μαύρα μεσάνυχτα. Ξέρω για συνάδελφο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η οικογένειά του παίρνει όρκο ότι είναι σιδερένιος. Ξέρω μια άλλη περίπτωση, που τη στιγμή που τα λέω αυτά του ετοιμάζουν επιστολή απόλυσης και αυτός νομίζει ότι θα πάει για προαγωγή.

Το θέμα δεν είναι πως ήρθαν όλες αυτές και ακόμη περισσότερες πληροφορίες στην κατοχή μου. Ίσως οφείλεται στο ότι είμαι πολύ καλός ακροατής. Λατρεύω να μαζεύω ιστορίες και αυτό με κάνει εύκολο πληροφοριοσυλλέκτη.

Από την άλλη φταίει και η ευκολία με την οποία οι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους. Δεν ξέρω αν συμφωνούν και άλλοι μαζί μου, αλλά είναι απίστευτο το πόσο εύκολα οι άνθρωποι λένε πράγματα προσωπικά που είτε αφορούν τους ίδιους είτε άλλους που ξέρουν.

Και σκέφτομαι αν συμβαίνει και το αντίθετο. Δηλαδή άλλοι άνθρωποι να ξέρουν πράγματα για μένα που εγώ τα αγνοώ. Πληροφορίες, που αν τις ήξερα ίσως η ζωή μου να ήταν διαφορετική. Ποιος ξέρει.

Έχει μια γοητεία το πως οι ζωές μας είναι μπλεγμένες του ενός ανθρώπου με τον άλλο.

Από την άλλη είναι και λίγο τρομακτικό. Μια πληροφορία εξαπλώνεται τόσο γρήγορα στις μέρες μας και δυστυχώς συχνά δεν φτάνει στο σωστό αποδέχτη. 


11 comments:

  1. Εξέχασες την τζείνην που ο άντρας της χρωστα του κόσμου ούλλου τζαι η ίδια νομίζει ότι οι δουλειές παν σπουδαία.
    Δυσκολεύκουμαι να ξέρω τζαι να μεν τα λαλώ, νιώθω ότι είμαι κακιά, αλλά ο κόσμος πάντα λαλεί να μεν ανακατώνεσαι, τζαι πνίουμαι τελικά.
    Όντως, έχει μια γοητεία το πώς νεκατώνουνται τα timelines μας, αλλά πραγματικά είναι τρομακτικό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζει τζείνη ξέρει το αλλά παίζει πελλό για να συνεχίζει να ξοδκιάζει.

      Delete
  2. "Ο ενδιαφερόμενος το μαθαίνει πάντα τελευταίος" και δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του κερατά! Καλημερούδια και φιλούθκια :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα χαχα. δεν έχεις κι άδικο. Καλή σου μέρα.

      Delete
  3. "Μπορείς να τα πεις μυστικά, μπορείς να τα πεις και πληροφορίες."
    μπορείς να τα πεις τζιαι δύναμη;)

    είμαι σίουρη ότι σε ένα βιβλίο που εθκιέβασα ο πρωταγωνιστής εμάζευε δύναμη μέσω τη συλλογή μυστικών. εν τα εχρησιμοποιούσε εναντίον άλλων, αλλά το γεγονός κ μόνο ότι ήξερε πράματα, έφερνεν του καλοτυχία, άνοιεν του πόρτες κλπ. σπάζω το νου μου να θυμιθώ τον τίτλο αλλά τίποτε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φυσικά και μπορείς να το πεις και δύναμη. Ακαταμάχητη μάλιστα :)

      Delete
  4. Ξέρω κι εγώ μια περίπτωση που νομίζει ότι θα της πετύχουν τα μελομακάρονα.
    Μεταξύ μας α;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν της πετύχουν όμως; Πάντα μεταξύ μας.

      Delete
  5. Αργά ή γρήγορα η πληροφορία θα φτάσει στον σωστό αποδέχτη,,, το πως θα την διαχειριστεί άλλου παπά ευαγγέλιο. Επίσης σε τι μορφή θα φτάσει άλλου παπά ευαγγέλιο

    ReplyDelete
  6. Είμαστε πολλά μιτσιά κοινωνία τζιαι ούλλα κυκλοφορούν με ταχύτητες φωτός. Αλλά συνήθως ο ενδιαφερόμενος αρκεί να τα μάθει. Κι εκτός που μιτσιά κοινωνία είμαστε τζιαι σπουρτόλοη τζιαι έχουμεν τζιαι καμπόσην φαντασία οπότε πριν τα σπουρτίσουμεν παρακάτω βάλλουμε άλας, πιπέριν, κάρρυ και κάθε είδους μπαχαρικό. Εν έτσι που μπλέκουμεν τα μπούτια μας...

    ReplyDelete
  7. A ναι, είναι και τούτο που λαλεί η Hyde. Το πώς διαστρεβλώνουμε μια κουβέντα τζαι γίνεται αγνώριστη εν απίστευτο!

    ReplyDelete