Tuesday 6 October 2009

Ήταν οφσάιντ ο Σατσιάς;

Μοιράζομαι το γραφείο με οκτώ άντρες ηλικίας από 23 μέχρι 63… Είμαι η μόνη γυναίκα και το απολαμβάνω. Οι συνάδελφοι μου, λοιπόν με προσέχουν, με καλοκρατούν και όταν πρέπει να δουλέψω εντατικά με αφήνουν στην ησυχία μου. Δεν ασχολούνται με τα ρούχα τους, δεν συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για τα μαλλιά τους, εντάξει είναι και στη φάση που τα πρώτα σημάδια φαλάκρας κάνουν την εμφάνισή τους, δεν συνωστίζονται στην τουαλέτα για να ανανεώσουν το μακιγιάζ τους και δεν με κοιτούν με το μισό τους όταν φορώ τα Nike μου και ένα απλό t-shirt. Είναι απλοί έως μονοκόμματοι θα έλεγα. Το να μοιράζεσαι το γραφείο με 8 αρσενικούς έχει βέβαια και τα μειονεκτήματά του. Γιατί όσο πρόθυμοι είναι να βοηθήσουν όταν τους το ζητήσω, τόσο άλλο δεν κάνουν τίποτε αν δεν τους πω.

Το μεγάλο μειονέκτημα όμως είναι οι μάππες. Και τώρα έχει πέσει πολύ ποδόσφαιρο. Κάθε Δευτέρα ακούω ανάλυση της αγωνιστικής, Τετάρτη και Πέμπτη μαθαίνω για τις φάσεις του Champion’s League και τις Παρασκευές προετοιμάζομαι για την αγωνιστική που θα ακολουθήσει. Η μόνη μέρα που τα πνεύματα ησυχάζουν κάπως είναι η Τρίτη και αυτή όμως την χάσαμε τώρα που το Αποέλ παίζει Δευτέρα. Ξέρετε πολλές γυναίκες να μπορούν να πουν τι είναι το οφσάιντ; Εγώ μπορώ. Έχω μετατραπεί σε Μάριο Αβραμίδη με τη διαφορά όμως ότι μπορώ να αρθρώσω ολοκληρωμένη πρόταση, χωρίς να μεσολαβούν 20 εεεεε ύστερα από κάθε λέξη.

Και αυτό τον πλούτο γνώσεων τον οφείλω στους συναδέλφους. Ελπίζω, την επόμενη φορά που θα παίξω τρίβιαλ να μου πέσει ποδοσφαιρική ερώτηση, να επιδείξω τις γνώσεις μου.. Είναι απίστευτο, το πόσο μπορούν να συζητούν για ποδόσφαιρο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλούν, τσακώνονται και φωνάζουν για τα ίδια πράγματα. Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι; Τους αδίκησε ή όχι ο διαιτητής; Έπαιξε καλά η ομάδα, και αν δεν έπαιξε έφταιγε ο προπονητής;

Τελικά πρέπει να είναι ωραίο πράγμα να είσαι άντρας και η μόνη σου έννοια να είναι το ποδόσφαιρο. Τόσο καιρό στο ίδιο γραφείο δεν τους άκουσα μια φορά να μιλούν με τόσο πάθος για τα παιδιά τους, τα χόμπι τους, για το τι κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο. Μάππα και πάλι μάππα.

5 comments:

  1. ακόμα να καταλάβω αν είμαστεν τυχερές που εν ασχολούμαστε σε έτσι βαθμό με τις μάππες...
    ή αν δεν ξέρουμε τί χάννουμε

    ReplyDelete
  2. με ο σατσιας ήταν, με ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν... μόνον ο Ζουράφσκι ήταν... Πε τους το!

    ReplyDelete
  3. Είσαι πολλά τυχερή. Καλλύτερα να ακούεις για μάππες παρά για.......''μάπες''.

    ReplyDelete
  4. Εν που τα παθη που μας εκτονωνουν τζιαι ηρεμουν μας (φυσικα εξαρταται που την ομαδαν σου γιατι αμαν εισαι Ομονοιατης μονον οι δικοι σου παιχτες εν οφσάιτ αλλα εμπειραζει εσυνηθισαμεν)

    ReplyDelete
  5. NAI ALLA TON MARIO TON EVLEPES KAI PALIA. OTAN I ADERFI SOU ASXOLITON ME TO PODOSFAIRO

    ReplyDelete