Thursday 12 November 2009

back to the future

Με την Κ. είπαμε να διοργανώσουμε ένα πάρτι, όπως τότε που είμαστε γυμνάσιο άντε το πολύ λύκειο. Τέλη δεκαετίας ’80 αρχές ’90 για να εξηγούμαστε. Είπαμε όσοι έρθουν θα πρέπει να φορέσουν ρούχα από εκείνη την περίοδο. Πράγμα σχετικά εύκολο, γιατί φέτος τα ΄80’s έκαμαν δυναμικό comeback ετοιμαστείτε για βάτες, κολάν και μποτάκια ως τον αστράγαλο (γιαξ). Το όλο λουκ ολοκληρώνεται με τη φράντζα τον 10 εκατοστών πατημένη στη λακ.

Μετά αρχίσαμε να προετοιμάζουμε τη μουσική. Θυμηθήκαμε τους Duran Duran, τη Madonna, τον μακαρίτη (πλέον ένας είναι ο μακαρίτης, Michael Jackson), τους Roxette και πάει λέγοντας. Λέω να κάνω αρχή χορεύοντας slow το Especially for you με τον πατέρα φαμίλια… Θα αφήσω το Material Girl για την Κ.

Μετά έπεσε το θέμα του ποτού. Την εποχή εκείνη δεν πίναμε. Άτε το πολύ όταν χτυπούσαμε καμιά Αμάντας και η ώρα 1 να είστε πίσω εφώναζε η μάνα μου, να κατεβάζαμε με κάθε φόβο, τότε υπήρχε η απειλή ότι κάτι θα μας έριχναν κάτι στο ποτό, κανένα peach snap ή οι πιο τολμηροί ουίσκι κόουκ. Έτσι το ζητούσαμε όχι ουίσκι με κόκα κόλα. Η εκδοχή να τη βγάλουμε χωρίς αλκοόλ απορρίφθηκε ασυζητητί. Το καλό όταν περάσεις τα 20 μπορείς να πίνεις όσο θέλεις και όποτε θέλεις χωρίς τύψεις.

Τρως όμως με τύψεις. Για αυτό στο πάρτι ρετρό με την Κ. δεν θα έχουμε τα συνηθισμένα καναπέδακια που κάνουν τώρα. Θα έχουμε τσιπς, τρεις τουλάχιστον διαφορετικές γεύσεις και μπόλικο ποκ κορν, που τότε βέβαια το λέγαμε σιταροπούλα.

Τον καιρό εκείνο, επίσης, όταν πηγαίναμε σε πάρτι φίλων μας οι γονείς έλειπαν. Στην περίπτωση μας όμως εμείς θα είμαστε οι γονείς. Επομένως αποκλείσαμε τα παιδιά.

Δίλημμα. Να παίξουμε μπουκάλα ή να το αφήσουμε για άλλη μέρα; Τότε είχε πλάκα και ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία να φιληθούμε. Τώρα αν μου πέσει ο κουμπάρος, τι να κάμω;

5 comments:

  1. Χαχαααααααα εύλογη η απορία σου!!

    ReplyDelete
  2. Τον πατερ φαμιλια να σπασει που το κακον του τζιαι να καμει επανεκτιμησην της καταστασης.
    Σοβαρα τωρα εν πολλα δυνατη ιδεα τζι εφερεν μου στον νουν πελλες καταστασεις.

    "Εμεις αποκλεισαμε τα παιδια" ολα τα λεφτα!!

    ReplyDelete
  3. εννα έσιετε τζιαι χάρμπουρκερ που το Big Boy???????

    ReplyDelete
  4. θέλουμε μια φώτο με την φράντζα please!

    ReplyDelete
  5. έχω κόλλημα με τα τότε... εν θα έσιει λάθος το πάρτυ, επιβάλλεται μια ντισκομπάλα τζαι οι χοροί της εποχής...

    η μπουκάλα εν παίζεται με παντρεμένους (εκτός ίσως αν εν σκοτεινά;)

    ReplyDelete