Wednesday 4 November 2009

Σ’ έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω

Στην Κύπρο όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Μια κουκκίδα τόπος που είμαστε αν δεν είμαστε συγγενείς, είμαστε φίλοι και αν δεν γνωρίζουμε κάποιον τον ίδιο, σίγουρα ξέρουμε κανένα συγχωριανό, συγγενή, φίλο κτλ κτλ κτλ. Εδώ στην Τζαμάικα πήγε ένας συνάδελφος για μήνα του μέλιτος πριν λίγο καιρό και έπεσε πάνω σε Κυπραίο γνωστό του.

Άρα κ. Ερωτοκρίτου του Αποέλ, δεν γίνεται να μην αναγνωρίζετε όπως λέτε τον ΠΑΝ. ΣΥ.ΦI. Τους οργανωμένους τους ξέρετε και τους αναγνωρίζετε ένα ένα, γιατί είναι δημιούργημά σας. Παιδιά δικά σας. Όπως είναι παιδιά της Ομόνοιας οι δικοί της οργανωμένοι, όπως είναι και όλων των ομάδων. Όταν τόσο καιρό τους ανέχεστε, τους καλοπιάνετε, τους χαϊδεύετε τα αυτιά, όταν όλοι οι άλλοι θέλουν να τους τα τραβήξουν, δεν μπορείτε να φωνάζετε τώρα που δεν σας εξυπηρετούν. Δεν γίνεται. Για αυτό, μην εκνευρίζεστε και μην θυμώνετε. Την επόμενη φορά, προτού σας τα κάμουν λιλίτσια που λέμε στα κυπριακά, φροντίστε να τους κρατήσετε μακριά.

7 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό έλεγα και εγώ σε κάποιο άλλο μπλογκ και βεβαίως βεβαίως επήρα για απάντηση ένα καλό βρισίδι.

    Όλοι οι Σύνδεσμοι φιλάθλων θεωρώ ότι είναι εκκολαπτήρια φανατικών ανόητων νέων που έχουν μόνο μυαλό για την ομάδα που είναι ο θεός, ο θρύλος, ο λαός κλπ. Η διαφορά είναι ότι, στο ΑΠΟΕΛ βρήκε πρόσφορο έδαφος ο ντόπιος και εξ Ελλάδος εισαγόμενος φασισμός να στήσει το εκκολαπτήριο του. Η διοίκηση το ξέρει και το ανέχεται χρόνια. Τώρα γιατί κλαμουρίζονται; Τα βάσανα τους (μας) που τούτα τα καλόπαιδα ακόμα εν πίσω...

    ReplyDelete
  2. simfonw mazi sou mana. oti spernis therizis

    Lexi_penitas
    mazi s simfono mono se toyto "Όλοι οι Σύνδεσμοι φιλάθλων θεωρώ ότι είναι εκκολαπτήρια φανατικών ανόητων νέων που έχουν μόνο μυαλό για την ομάδα που είναι ο θεός, ο θρύλος, ο λαός κλπ"

    ReplyDelete
  3. τους οργανωμένους τους θέλουν και τους χρησιμοποιούν αναλόγως οι ομάδες. για να βρίζονται και να χτυπιούνται στα ντέρμπι καλοί ήταν. τώρα που τους προκαλούν προβλήματα τους αποκηρύττουν.

    ReplyDelete
  4. Πέστα ρε μάνα!

    ReplyDelete
  5. Εδώ που τα λέμε όμως,( για να λέμε και του στραβού το δίκαιο) δεν ήταν συμπεριφορά αυτή. Έλεος δηλαδή. Εμείς πέρυσι τα κάναμε θάλασσα με τα οικονομικά, αυτοί έδειξαν το νου τους. Δεν είμαστε για Τσάμπιονς Λινγκ. Και το Κυπριακό πρωτάθλημα πολλύ μας είναι.

    ReplyDelete
  6. mana
    eides pou twra prospathoun na vroun tropous na ektonosoun ti entasi. kai prwtos nero sto krasi tou evale o erotokritou.

    ReplyDelete
  7. τι είναι τα λιλίτσια;

    ReplyDelete