Tuesday 17 November 2009

Πάμε Ραμάλα

Η ιδέα μου ήρθε διαβάζοντας για την κατεδάφιση εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη. Και είναι η απάντηση στη βία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όχι δεν θα ρίξουμε κάτω τα γήπεδα, για να γλυτώσουμε από τους χούλιγκαν. Θα μεταφέρουμε το κυπριακό πρωτάθλημα στη Ραμάλα και στη Χεβρώνα. Η Ομόνοια, το Αποέλ, η ΑΕΛ και γενικά όλα τα καλά παιδιά να μεταβαίνουν στα παλαιστινιακά εδάφη να παίζουν. Μαζί τους εννοείται θα παίρνουν και τους οπαδούς τους. Είναι και κοντά δεν πιστεύω να τους πειράξει ιδιαίτερα.

Τα οφέλη είναι μεγάλα. Πέρα του ότι θα τους ξεφορτωθούμε και θα ησυχάσουμε, θα είναι μια τονωτική ένεση για την οικονομία των παλαιστινίων. Στο κάτω κάτω τι φωνάζουμε ότι είναι αδέρφια μας και ότι έχουμε κοινούς αγώνες; Ας τους το δείξουμε εμπράκτως.

Επιπλέον, θα μάθουν οι οπαδοί των ομάδων να δέρνουν και να ρίχνουν πέτρες από πρώτο χέρι. Τόσα χρόνια οι Παλαιστίνιοι εναντίον των Εβραίων έγιναν έξπερ. Από τους καλύτερους θα ξεσηκώσουν τις τεχνικές, έτσι όταν θα μαλλώνουν, να είναι σίγουροι ότι δεν θα σπάζουν απλώς κεφάλια, αυτοκίνητα, βιτρίνες, θα τα διαλύουν. Την επόμενη φορά δεν θα καταλήξουν στην εντατική και στις πρώτες βοήθειες. Βουρ στο υπόγειο του νοσοκομείου, που είναι το νεκροτομείο.

Επίσης, όταν θα βαρεθούν να χτυπιούνται Ομονοιάτες Αποελίστες, Ανορθωσιάτες κτλ κτλ κτλ θα μπορούν να συμπράξουν με τους Παλαιστινίους και να χωριστούν σε Φατάχ vs Χαμάς. Οι τσακωμοί θα αποκτήσουν άλλο νόημα. Γιατί είναι διαφορετικό να πλακώνεσαι για την πλάκα, και διαφορετικό για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο, όταν θα παρουσιαστούν ισραηλινοί στρατιώτες να τα βρουν μεταξύ τους. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, δεν είναι καλή τεχνική. Κάποτε όμως φέρνει αποτελέσματα. Στο κάτω κάτω μπορεί μπροστά στα ισραηλινά τανκ μπορεί να δούμε Ομονοιάτες και Αποελίστες να βοηθούν ο ένας τον άλλο να γλυτώσουν. Για το τελευταίο δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Τέλος, υπάρχει και ένα άλλο όφελος. Όταν επιτέλους θα ξεκουμπιστεί το κυπριακό ποδόσφαιρο από την Κύπρο, μπορούμε να δεντροφυτεύσουμε τα γήπεδα των ομάδων μας και να έχουμε περισσότερα πάρκα. Θα γλυτώσουμε από τις αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, από την αθλητική δημοσιογραφία και από τους αθλητικούς παράγοντες.

1 comment:

  1. Pe ta re mana, etsi tzi'alliws the owe us one, poses foes tous afhkamen na paiksoun me thn Kypron edran tous opote eishen fasaries?!
    kata ta alla kalh skepsh, alla nomizw oti oi Israhlinoi oute oi palaistinioi theloun na exoun fasistomoutra(giati eto nampon oi hooligans) mes ta pothkia tous.

    ReplyDelete