Wednesday 23 June 2010

Το πικνικ των blogger



Ύστερα από την επιτυχία που είχε ο χορός των bloggers η Μάνα αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση ενός πίκνικ. Το πάλευε για μέρες στο μυαλό της, μιας και ήθελε όχι απλά να διοργανώσει ένα πίκνικ, αλλά ένα πικνικ που θα άφηνε εποχή. Ο Invictus επέμενε πάντως να ανηφορίσουν προς Τρόοδος. «Αν δεν πετύχει η σούβλα, μπορούμε να αγοράσουμε φρούτα από τον κ. Ευαγόρα», είπε και με αυτό το επιχείρημα τους έπεισε. «Στην επιστροφή να περάσουμε από την Πιτσιλιά. Να σταματήσουμε σε κανένα χωράφι να φάμε κεράσια», έριξε την ιδέα η Post Babylon.

Με τα πολλά οι bloggers μαζεύτηκαν για να ξεκινήσουν. Αποφάσισαν να πάνε με τα λεωφορεία του Χατζηλύκου αντί ο καθένας με το αυτοκίνητό του. Η Cούλα πρότεινε να οδηγήσει, αλλά δεν την άφησε ο Νυχτερινός Ποδηλάτης. «Εσείς οδηγείτε ανάποδα, θα μας κουρτουμπελίσεις», της είπε.

Πρώτη στο λεωφορείο έκατσε η γιαγιά Αντιγόνη, δίπλα από τη Φορτουνιασμένη που επέμενε να φέρει μαζί της και το κέντημά της. «Θα ζαλιστείς, ο δρόμος έχει πολλές στροφές» τη συμβούλευσε η γιαγιά. Ο Κκουλάς έκατσε δίπλα στο Μαχαίρη και του έκανε ξενάγηση, ενώ η Dr Love πανευτυχής που τέλειωσαν οι εξετάσεις της, έδινε οδηγίες στη Neerie σε ποιο σταθμό να κατεβεί για τη συναυλία των Pearl Jam.

Όταν έφτασαν στα Πλατάνια, οι κορούδες ανάλαβαν να κόψουν τη σαλάτα και να ετοιμάσουν διάφορα τσιμπιματάκια. H Aurora έδειξε της Pink Fish να μάθει να κάνει τασσή, ενώ η Korinna προτίμησε να ασχοληθεί με το ταλατούρι. Η Rain Tears έπιανε παραγγελίες για φραπέ και η Ρίτσα βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφήσει διάφορα λουλούδια στο βουνό. «Μια αιώρα θα ήταν ό,τι πρέπει κάτω από τους πεύκους», δήλωσε το Μαμούλι. «Την επόμενη φορά, να φέρουμε μια».

Στο μεταξύ ο Κύων περνούσε το κρέας πάνω στις σμίλες, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μοτορτζή που τον περίμενε υπομονετικά, ανάβοντας τα κάρβουνα. «Ρε κουμπάρε, νομίζω πρέπει να βάλουμε τζαι άλλα κάρβουνα» έριξε μια δεύτερη γνώμη ο It’s my life. «Οϊ ρε κουμπάρε ε να τα κάψουμε, τα γέρημα», μπήκε στη συζήτηση η She Demon που δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί με τις σαλάτες. Ο Marco κοίταζε την όλη διαδικασία απορημένος. «Τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν στη Σουηδία». «Θα βάλουμε ρίγανη, έτσι;», ρωτούσε ο Ρϊτσης.

Ο Αnti Christ στο μεταξύ, άραξε σε ένα παγκάκι και έριξε ένα υπνάκο. Δίπλα του η Sike προσπαθούσε να εξηγηθεί με την Πατριώτισσα από το Ομάν και ψάρευε όλες τις λεπτομέρειες που διέπουν ένα πραγματικά αραβικό γάμο. Η Χωρισμένη Μάνα πάλι προτίμησε να ξεκουραστεί διαβάζοντας.

Σε μια στιγμή πήγε να ανάψει ο καυγάς, όταν ο Κλέφτης έσκυψε πάνω στη Μις Ψαροκόκαλο και της έδωσε ένα ελαφρό χαστούκι. «Ε, τι στο καλό κάνεις;» «Μην θυμώνεις», της απάντησε «απλά σκότωσα ένα μυρμηγκάκιι που περπατούσε πάνω σου». H Εόλικα πάντως δεν έκατσε ούτε σούβλα να ψήσει, ούτε σαλάτα να κόψει. Προτίμησε να πάει πάνω στα παιχνίδια και να παίξει με τις κούνιες. Η Ουφ είχε μια ανησυχία για τα φίδια. «Καλού, κακού θα μείνω εδώ με τους πολλούς», σκέφτηκε.

Αφού ψήθηκε η σούβλα, λουκούμι μπορώ να πω, έκατσαν κάτω από τους πεύκους να φάνε. Το τι σχόλια ακούστηκαν για τα φαγητά δεν περιγράφονται, αφού όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Και όταν το κέφι άναψε για τα καλά, το έριξαν στο χορό. H Αχάπαρη έφερε μαζί της ωραίες τρανσιές, ενώ και στον Καλαματιανό πρώτη έσερνε το μαντήλι. Τραγούδησαν, χόρεψαν και ύστερα από πολλές πολλές ώρες τράβηξε ο καθένας για το blog του.

34 comments:

  1. ...είναι καταπληκτικό και εντελώς σύγχρονο φαινόμενο να νιώθεις πώς γνωρίζεις, και μάλιστα καλά, ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ. το πικνικ ήταν πρώτο!

    ReplyDelete
  2. όπως άλλο τόσο εκπληκτικό είναι να νομίζεις ότι ξέρεις πολύ καλά ανθρώπους και να κάνουν κάτι, ώστε να θεωρείς πως δεν τους ήξερες ποτέ.

    ReplyDelete
  3. Είσαι "μάνα" πας τούντα events!

    ReplyDelete
  4. ζηλευω!! αλλά η χωρισμένη μάνα δεν ήμουν εγώ!! χεχε

    ReplyDelete
  5. Μένια με έχεις μπερδέψει. Αυτό δεν είναι το blog σου;

    ReplyDelete
  6. Ι have one question: τι είναι τασσή? Εν κατέχω τα κυπριακά :)

    ReplyDelete
  7. XAXAXAXAX πολλά ωραίο το πίκνικ :Ρ
    τόχεις τόχεις. Είσαι να κάμουμεν εταιρεία events management? Ως τωρά έχουμε μπλογκερ και οριένταλ themes στο μενού :]]]

    ReplyDelete
  8. Τασσή είναι το ταχίνι. είδος συνοδευτικού ντιπ. Πρέπει να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κυπριακά, όπως η Cουλα :))

    ReplyDelete
  9. μανα,πέρασα πάρα πολύ ωραία στο πικνικ,και σς μην κέντησα καθόλου.δεν πειράζει,θα το τελειώσω κάποια μέρα.ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για μας,θα στο ανταποδώσουμε.φιλιά.

    ReplyDelete
  10. lol sike μεσα, εννα είμαι ο manager σας. αγάπη τι σου έκαμαν πάλε;;;;

    p.s. συνοδευτικό ντιπ, και γαμώ το translation!!!

    ReplyDelete
  11. axaxaxa καλό! η αλήθεια είναι βαρκούμαι πολλά τις σαλάτες αλλά εν η αδυναμία μου. να τρώω ούλλη μέρα σαλάτες εν με χαλά. φτάνει να μου τις κάμει άλλος!! άτε μάνα, κάμε ακόμα κανένα εβεντ και μετά νομίζω να περάσουμε και σε ομαδικό ταξίδι στην Ντισνευλάντ

    ReplyDelete
  12. nice!

    το μόνο περίεργον είναι ότι κάμνουν συναυλία οι pearl jam στο Τρόοδος!

    τί είναι τρανσιές?

    ReplyDelete
  13. Mα ποιά εν τούτη η αχάπαρη που παίζει το καλαματιανό στα δάκτυλα?

    Τζιαι τι εν οι τρανσιες που έφερε μαζί της?

    Ατε τραβώ για το blog μου :P

    ReplyDelete
  14. Έντζιησές με τζιαμέ που πονώ! Έν έσιει μιαλλύττερην απόλαυσην που μια σούβλαν με φίλους ή συγγενείς πας το βουνόν! Άλλος Θεός ρε παιδίν μου! Θέκκιου πάντως για την πρόσκλησην. Η σούβλα ήνταν όντως μέλιν!

    ReplyDelete
  15. Κλέφτης23 June 2010 at 12:21

    Εχμ... εν ήταν "μυρμηγκάκι", είμαι σίουρος ότι ήταν "μυρμήγκι της φωτιάς". Ωραίο το πικ-νικ στη δροσιά του βουνού, ότι εχρειάζετουν μέσα σε τούτον τον πύρουλλο.

    ReplyDelete
  16. nai alla den paravrethika se kanena pik nik. Giati nomizo oti zo se ena parallilo sympan afti ti stigmi???? :D

    ReplyDelete
  17. ωχ, ώσπου να τελειώσω που τα λουλουδάκια εφάετε μου ούλλο το φαί.πτου σας

    ReplyDelete
  18. Αγαπητή Pink fish, μιας και σε μένα έπεσε ο κλήρος να ΄σου δείξω... τασσή είναι η ταχίνη. Από τα κυριότερα "ορεκτικά", ή "αλοιφές", αν θες, της κυπριακής κουζίνας. Απίστευτα παχυντική, αλλά όταν πετύχεις την αναλογία ταχίνης, λεμονιού, ελαιόλαδου και σκόρδου δεν μπορείς να αντισταθείς! Προαιρετικά ψιλοκόβεις και λίγο μαϊντανό μέσα, για διακόσμηση περισσότερο, αλλά και για να εξισορροπήσει λίγο το σκόρδο. Ταλατούρι είναι το δικό μας τζατζίκι. Με λιγότερο σκόρδο και με δυόσμο, ψιλοκομμένο το αγγούρι και όχι τριμμένο.

    ReplyDelete
  19. Και προφέρεται ταshή! Με παχύ 'σ'.

    ReplyDelete
  20. παχυντική μεν, αντιχοληστερολική δε

    ReplyDelete
  21. @ Sike
    τι εννοείς; Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης; Έχω μια ιδέα. αν στο youtube δεν υπάρχει βίντεο How to make Tashi προτείνω να ανεβάσουμε εμείς ένα.

    ReplyDelete
  22. Γουφ γουφ ποιος επέταξεν τα κοκκαλούδκια; φερτε τα πίσω να τα πάρω τους σιύλλους τζαι εν μεζέδες για τζίνους.
    Ωραία η Μάνα. Την επόμενη φορα οργάνωσε μπιτς πάρτι

    ReplyDelete
  23. χαχαχαχα πάντως τα φραπέ μου θα είναι πολύ περιποιημένα!!

    ReplyDelete
  24. πώς σας έχω ρε, πώς σας έχω: εγύρεψα στο γούγλη αν έshει κάτι για την αρχαία ιαπωνική πολεμική τέχνη MakeTashi (εν ήβρα βίτεο), και βρήκα αυτά στο http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=3306:

    Τρόφιμο το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με ικανοποιητική θερμιδική απόδοση αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.

    Ας δούμε όμως τι είναι το ταχίνι... Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα [ΣΠΕΡΜΑΤΑ;;!!] διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum - αα οκ), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης [...]

    Το σουσάμι έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, Ε, νιασίνη), ιδιαίτερα χρήσιμες για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά [...]

    Περιέχει επίσης υδατάνθρακες (20%) κυρίως με τη μορφή των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και καλής ποιότητας λίπος (50%), κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6), που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης (της ολικής και της ‘κακής’).

    [...] Έχει πολλές εφαρμογές τόσο στη μαγειρική όσο και τη ζαχαροπλαστική. [...] ενώ μερικοί ρίχνουν ταχίνι στον καφέ τους [ΠΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΞΕΡΕΣ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑ!]


    εντωμεταξύ, νάμπου ήταν το θέμα μας;

    ReplyDelete
  25. Μάνα, άλλην φοράν να με πάρετε τζιαι εμέναν μαζί σας, να περπατήσω μες το δάσος.

    ReplyDelete
  26. εμένα τώρα το πικνικ μ'εκανε να πεινάσω!

    ReplyDelete
  27. όντως ένα δάσος είναι ο κατάλληλος τόπος για μια Νεραϊδα. στην επόμενη εκδρομή έχει θέση.

    ReplyDelete
  28. Τρελόπαιδα αν βρείτε, μια κόκκινη δωδεκάποντη γόβα είναι δική μου!
    Με κλωτσούσε η Fortounata γιατί δεν έβαλα γλώσσα μέσα μου!
    Το υπερευχαριστήθηκα!

    ReplyDelete
  29. Κουνιεεεεεεεεεες γιουπιιιιιιιιιιιι!!
    Καλά με εψυχολόγησες πάντως! Βαρκούμαιπολλά να κόφκω σαλάτες "με τες γεναίτζες" τζιαι οι άντρες εν αφήνουν κανέναν να τζίσει πας τη σούβλα! Άρα τι μένει; βόλτες και παιχνίδια!

    ReplyDelete
  30. Τελικα νομιζω εθελεν αλλο λιην ριγανην.......

    ReplyDelete
  31. ωραία η εκδρομούλα μας, να το ξανακάνουμε αλλά χειμώνα που δεν θα έχει φίδια!

    ReplyDelete
  32. Καλα φαγαμε..Καλα ηπιαμε..Χορος Τραγουδια...
    Η παρεα καταπληκτικη...Η Ξεναγηση Υπεροχη
    Παρ οτι δεν παμε εμεις αναποδα..αλλα εσεις...
    Ναστε καλα φιλοι μου....
    Το ενα ονειρο μου πραγματοποιηθηκε....
    Τωρα μονο το αλλο μενει...Θελω να παω στην Πολη..
    Αμα αξιωθω...
    Ευχαριστω σας...

    ReplyDelete
  33. @ Μαχαίρη
    Θα σε διαψεύσω. τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν τιμόνι στα δεξιά. μετά μπήκε στα αριστερά. επομένως εσείς οδηγείτε ανάποδα :))))

    ReplyDelete
  34. Πού το ξέρεις ότι γουστάρω να κάνω ταλατούρι;;;
    Κάνω το καλύτερο ταλατούρι στον κόσμο!!!
    (συνήθως όμως μόνη το τρώω γιατί το κάνω τίγκα στο σκόρδο!!)
    Τέλεια περάσαμε!
    Την άλλη φορά για μπάνιο στο Λατσί!!

    ReplyDelete